Kulmule med salsa verde, eller vi kunne kalde denne for hvid fisk med dejlig, grøn urtesovs, for det er faktisk lige, hvad det er.
Ingredienser
- 300 g kulmule eller anden hvid fisk
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Salsa verde – 1 glas
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld frisk mynte
- 2 fed hvidløg
- 4 ansjosfileter
- 2 spsk kapers
- 2 tsk dijonsennep
- 0,75 dl olivenolie
- 1/2 øko-citron (saft og skal)
Grøntsagstilbehør
- 200 g spidskål
- 100 g cherrytomater
- 50 g rucola
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til salsa verde i en foodprocessor og kør til det hele er rimelig finddelt, smag til og juster evt konsistens med ekstra olie.
- Opvarm smør på panden og steg fisken i et par minutter på hver side, til den er gennemstegt. Lad gerne skindet blive lidt sprødt ved stegning. Drys med salt og peber.
- Snit grøntsagerne og vend dem i en skål med tomaterne.
- Server fisken med salsa verde og grøntsagerne som bund.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskrift med kulmule
Jeg brugte kulmule, som er en fisk i familie med torsk, men som har en dejlig fast konsistens. Opskriften her kan dog laves med alle typer fisk. Også laks, som nok er den mest konsumerede fisk i det her land.
Det er egentlig underligt, tænker jeg. Vi er omgivet af hav på alle kanter og alligevel er udvalget af fisk i supermarkederne så fattigt. Irma er dog kommet rigtig godt med på det sidster, synes jeg, men nu er det jo ikke hele landet forundt at handle der.
Her, hvor jeg bor, har vi en virkelig dejlig fiskehandel, så i perioder, når jeg har lidt overskud, tager jeg derned og handler fisk. Ellers får jeg fisk fra rigtigmad.dk som jeg køber stort set alt kød/fisk/fjerkræ fra.
Salsa verde er en grøn urtesovs
Retten her bæres oppe af den dejlige salsa verde, dvs. den grønne urtesovs.
Det kræver jo noget fedt at blive mæt af den magre fisk, og det får man så her. Og så er der fuld smæk på smagen – både fra urterne men også fra de andre ingredienser.
Jeg ved, at mange stejler helt ved tanken om ansjosfileter. Giv det en chance, vil være det første, jeg siger, og det næste vil være, at du kan bytte dem til lidt ekstra kapers, hvis du slet ikke kan med dem.
Kære Jane
Hvor er det dejligt med en kulmule-opskrift, og du har så ret omkring det med, at vi spiser for lidt forskelligt fisk.
Selv bor jeg i Esbjerg, så jeg burde kende alle fiskearter og spise dem med stor udskiftning, men nej… Jeg er endnu en af dem med torske-lakse-skyklapper på, men det vil jeg lave om på nu.
Jeg har forelsket mig i en fiskekasse, hvor man jævnligt vil få issing. Men her kommer det så frem, hvor uvidende jeg er. Kan man i for eksempel denne opskrift udskifte kulmule med issing? Er issing det, du kalder en “hvid fisk”? Og er der andre af dine (keto)opskrifter, hvor du vil anbefale at bruge issing?
Og så vil jeg også lige foreslå, om et projekt for dig i fremtiden engang måske kunne være at lave et tema om “fryse-egnet keto-mad til en travl hverdag”. Eller måske udvidet til et tema om generel tidsbesparende måder at være på keto på. Du har selvfølgelig helt klart berørt emnet mange gange, men måske en samlet guide kunne være en idé. Jeg ved i hvert fald selv som travl børnefamiliemor, at det at kunne hive en pose keto-mad frem fra fryseren er den vigtigste faktor for ikke at falde ud af diæten.
Og du har jo lavet mange gode gryderetter mv., men måske kunne man samle det som et tema/en bog, med ALT som egner sig til frys, samt evt nogle tips til foodprepping med keto-salater mv. Alt det, som har fokus på LETHEDEN i hverdagen ;-)
Måske der også kunne være forslag til, hvilke retter man lettest kombinerer med en ikke-keto øvrig familie :-) :-)
Men det var bare en idé til dig. Håber på, at du kan hjælpe mig med issing-issue’t =D
Kh Mai
Hej Mai
Uden at have den store viden om fisk heller vil jeg sige, at jeg regner issing for en hvid fisk og jeg vil tro, at du kan bruge den i alle opskrifter, hvor der ellers bruges hvide fisk.
Og tak for de gode tip. Jeg er altid interesseret i måder at gøre livet nemmere på. Har du set den nye ULTRA-nemme Keto-kostplan. Det er vitterligt super-super-super nemt :)
Jeg har lige fået din nye bog ind af døren.
Jeg savner i høj grad angivelse af portionsstørrelser. Du skriver man skal have 1 g. protein pr kg legemsvægt, og at kylling m.m indeholder 20 g. pr 100 g. Ved en vægt på 140 kg skal der så – isoleret set -indtages 700g kød. Jeg ved godt at andet end kød kan indeholde protein.
Men jeg savner en portionsangivelse for hvert måltid udfra forskellige legemsvægtklasser..
Spørgsmål: Er du gået bort fra kokosolie i kaffe?
Hmmm jeg forstår ikke lige hvad du mener. Der er da portionsangivelser ved alle bogens opskrifter…?
Men dit proteinspørgsmål forstår jeg godt, for det er rigtigt at den tommelfingerregel med 1 g protein pr. kilo kropsvægt mister lidt sin værdi, hvis kropsvægten er høj og det er fedtmassen, der gør den høj. Målet med proteinindtaget er jo at sikre at man ikke taber muskelmasse, imens der tabes fedt. Det er altså kroppen fedtfrie masse, der tæller. Har man høj vægt, kan man i stedet sigte efter 1,5 g protein pr. målvægt. Jeg gennemgik dette mere i dybden i den første Keto-bog.
Kokosolie i kaffen… øhm.. nej, ikke bevidst i hvert fald. Jeg veksler lidt mellem hvad jeg putter i kaffen.