Kuller i karry med blomkålsris


Kuller i karry er fiskevarianten af familiefavoritten boller i karry. De fleste børn elsker boller i karry. Her er den lavet med kuller, som er en nem og børnevenlig fisk fra torskefamilien. Den er mild i smagen og fast i kødet. Serveret som børnefavorit med karrysovs er det et dejligt familiemåltid.

Mine unger er jo store nu, men da jeg lavede denne opskrift, var de måske 6 år eller lign. Jeg var altid forundret dengang over, hvor meget en god sovs gjorde for deres appetit. Server en god sovs og 1) stort set alting ryger ned og 2) mængderne er klart større end hvis der ingen sovs var. Og karrysovsen var (og er stadig i dag) en af topfavoritterne.

kuller i karry med blomkålsris

Kuller i karry med blomkålsris

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

  • 600 g kuller eller anden hvid fisk fx torsk eller kulmule
  • salt og friskkværnet peber

Karrysovs

Blomkålsris

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Læg kullerfileterne i et ovnfast fad med bagepapir og kryr dem med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter alt efter størrelse.

Karrysauce

  • Smelt smør i en lille gryde og tilsæt løg, æble og karry. Svits det lidt rundt, indtil hele huset dufter afkarry.
  • Tilsæt fløden, lad den koge op og simre lidt, til den bliver tykkere i konsistensen.
  • Rør med jævne mellemrum. Smag til med salt og peber.

Blomkålsris

  • Riv blomkålen helt fint i foodprocessoren eller på den fine side af rivejernet.
  • Kom den revne blomkål i en skål og hæld kogende vand over. Lad blomkålsrisene ligge i 1-2 minutter og hæld derefter vandet fra gennem en sigte.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 442
Kulhydrat 6g
Protein 31g
Fedt 32g

Fisk i karrysovs

Kuller er måske ikke den fisk, som du spiser oftest, og det skyldes måske mest at du enten ikke kender den eller at den ikke sælges der, hvor du handler. Du kan fint bruge enhver slags anden hvid fisk, fx torsk. Torskeloins ville være bedst og nemmest, da de har lidt tykkelse.

Server fisken i karrysovs og med blomkålsris til og du har et nemt og dejligt hverdagsmåltid.

kuller i karry med blomkålsris
Foto: Columbus Leth til LCHF Spis dig mæt og glad

Fit efter 40 starter på mandag

8 ugers online kursus med gennemprøvede strategier til at få dit bedste helbred i anden halvdel af livet.

Her er de 8 moduler, vi skal igennem startende fra mandag d. 5. maj:

👉 Maden
👉 Vægten
👉 Søvnen
👉 Træningen
👉 Mindsettet
👉 Specifikke strategier til særlige situationer
👉 Faste
👉 Metabolisk sundhed

Lyder det spændende? Så læs meget mere om kurset her:
Fit efter 40

Vi lukker for tilmelding søndag aften⏰

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Kuller i karry med blomkålsris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?