Denne opskrift på krydret kylling med blomkålscouscous og yoghurtdressing, er et virkelig godt eksempel på lækkert og simpelt hverdagsmad med masser af smag.

Krydret kylling med blomkålscouscous-salat og yoghurtdressing
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 2 tsk fennikelfrø
- 2 spsk sesamfrø
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Blomkålscouscous-salat
- 300 g blomkålsris
- 100 g agurk
- 2 håndfulde frisk spinat fx babyspinat
- 1 håndfuld bredbladet persille
- evt. frisk mynte
- 40 g granatæblekerner
- 30 g pistacienødder
- 50 g feta
Yoghurtdressing
- 1-2 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 100 g græsk yoghurt 10%
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Knus fennikelfrøene en anelse i en morter eller hak dem helt fint med en skarp kniv. Bland dem sammen med sesamfrø, salt og peber.
- Bank evt. kyllingefileterne lidt fladere med en kagerulle, så er de nemmere at gennemstege.
- Drys kyllingefileterne med sesamblandingen.
- Varm en pande godt op med olie på.
- Steg kyllingen på begge sider, til den er gennemstegt. Kan også gøres i ovnen eller på grillen.
Blomkålscouscous-salat
- Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske.
- Skær agurken i tynde skiver.
- Hak persille og evt. mynte.
- Bland blomkålsris sammen med agurk, babyspinat, persille, granatæblekerner, feta og pistacienødder.
Yoghurtdressing
- Riv hvidløget og bland det sammen med yoghurt og citronsaft, smag til med salt og peber.
- Server kyllingen med couscous og dressing.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Samtidig er det også et godt eksempel på helt almindeligt mad, hvor den primære kulhydratkilde, i dette tilfælde couscous, er udskiftet med en Low Carb erstatning, nemlig blomkål. Flere grøntsager, mindre stivelse. Ikke et dårligt bytte, vel?
Low Carb couscous som tilbehør
Denne krydrede kylling smager lækkert i sig selv men den får et kæmpe løft i selskab med den virkelig lækre blomkålscouscous-salat.
Den får nemlig hjælp fra persille, pistacienødder, granatæblekerner og feta, hvilket giver et skønt mellemøstligt præg.
Det fungerer generelt virkelig godt med blomkål som erstatning for couscous. Andre eksempler på det er fx bagt laks med broccoli og blomkålscouscous, den persiske kylling med blomkålscouscous og krydret yoghurt og og den lækre blomkålstaboulé med mynte og persille.
Sådan tilbereder du kyllingebryst
Kyllingebryst kan hurtigt ende med at blive tørt og kedeligt. Ofte fordi den ene ende er en del tykkere end den anden og derfor ikke bliver færdigstegt på samme tid. Derfor gør jeg det, at jeg lige banker kyllingebrysterne flade med en kagerulle eller kødhammer (eller bare håndroden), inden jeg steger dem. På den måde bliver hele kyllingebrystet gennemstegt på samme tid.
På panden kommer du fedtstof fx smør eller kokosolie. Sæt varmen på lige over middel og lad det smelte. Kom kyllingebrystet på panden og lad det få stegeskorpe på begge sider, det tager et minuts tid på hver side. Skru så ned på middel varme og lad kyllingebrysterne stege yderligere 6-7 minutter på hver side. Hvis du tjekker med et stegetermometer skal kernetemperaturen være mindst 75 grader.

Brugte Kyllinge over og underlår.
Kunne ikke opdrive granatæblekerner, men har brugt friske blåbær i stedet, hvilket smagte så godt..
Skøn opskrift, ligesom dine andre for øvrigt. De hitter hver gang 🤩🤩
Virkelig lækker opskrift😋
Jeg er i gang med dit keto forløb.
Vil jeg på nogen måde kunne tilrette indholdet i den her opskrift, så jeg kan bruge opskriften til keto forløbet?🤔
Hej Dorte
Jeg vil tro, at hvis du bare udelader granatæblekernerne, så kommer den langt nok ned i kulhydrat til at kunne fungere💚