Denne opskrift på krydrede spejlæg med bløde løg og spinat er perfekt til kølige dage, hvor der gerne må være lidt varmende på tallerkenen. Den er også nem og hurtig at lave, hvis man en dag kommer sent hjem og ikke har fået planlagt aftensmad. Det er i hvert fald hurtigere end at hente en pizza ;-)
Krydrede spejlæg med bløde løg og spinat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 3 æg
- 100 g svampe
- 20 g smør til stegning
- 40 g løg
- 70 g frisk spinat fx babyspinat
- 0,5 tsk tabasco evt. lidt mindre
- 2 tsk Worcestershire sauce
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær løget i tynde skiver og svampene i kvarte.
- Smelt smørret på en pande og kom svampene på. Lad svampene brune og smide lidt af væsken.
- Tilsæt løgene og lad dem stege med til de bliver bløde og klare i farven.
- Tilsæt Worchestershiresauce, og tabasco og drys med salt og friskkværnet peber.
- Kom spinaten på og lad den akkurat falde sammen.
- Slå æggene ud i panden og skru helt ned for varmen.
- Lad hviderne sætte sig i et par minutter.
- Server med lidt ekstra tabasco.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lækker morgenmad til langsomme morgener
Den er mest egnet til weekenden eller til morgener, hvor man har lidt mere tid. Ikke fordi den egentlig er specielt tidskrævende, men mere fordi jeg tror, de fleste har nogle faste rutiner om morgenen i hverdagene og er mere åbne overfor at gøre weekendmorgnerne til noget lidt specielt.
Ikke alle er lige begejstrede for krydret mad om morgenen, som jeg er, og i så fald kan tabasco udelades. Men jeg synes virkelig, det giver det sidste pift at dryppe et par dråber over.
Spejlæg med masser af grøntsager
Denne opskrift giver samtidig et godt skud grøntsager. Spinat og champignon er utroligt kulhydratfattige og derfor gode til at skabe fylde i maden. Løget er lidt mere kulhydratholdigt men helt ærligt, ikke? Hvornår har du sidst mødt nogen, der er blevet overvægtige, fordi de har spist for meget løg? Ja heller ikke mig. Folk er nødt til at få lidt perspektiv nogle gange.
Kan du huske engang for tusinde år siden, da jeg skrev artikelserien med hyppige begynderfejl på LCHF? Nr. 2 hed ‘At fortabe sig i detaljen, før det grundlæggende er på plads’. At bekymre sig om løg er i mine øjne et fint eksempel på det. Heldigvis forstår de fleste godt det, men nogle gange skal vi lige have dem, der sidder helt nede bagi med også.
0 kommentarer til “Krydrede spejlæg med bløde løg og spinat”