Kryddersmør er genialt at have i køleskabet til lige at skære en skive eller to af og lad smelte over dit kød eller grøntsager. Med virkelig lille indsats får du god smag til maden og du sørger samtidig for, at maden ikke bliver så mager, at du er sulten to timer senere igen.
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 1 håndfuld salvie
- 1 håndfuld bredbladet persille
- ½ tsk havsalt
- evt. friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens urterne og dup dem tørre med køkkenrulle.
- Hak krydderurterne fint og bland dem sammen med det bløde smør og evt. lidt ekstra salt og peber.
- Klat smørret ud på et stykke bagepapir og form det til en aflang pølse. Rul bagepapiret om og snor det sammen i begge ender, så rullen bliver helt stram.
- Kom smørret på køl til det er fast igen.
- Skær skiver af kryddersmørret efter behov.
- Husk at smør kan fryses. Frys det evt. ned i mindre portioner, så du kan tage lidt op af gangen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kryddersmør med salvie og persille
Når jeg laver kryddersmør bruger jeg oftest bare de urter, jeg har. Salvie er en urt, som jeg til min egen store ærgrelse faktisk bruger alt for sjældent og det på trods af at jeg synes, den smager eminent godt.
Andre favoritter er jo selvfølgelig hvidløgssmør, den frække baconsmør eller den overlækre bearnaisesmør.
Kryddersmør med urter passer til de lyse proteinkilder også som fx fisk og kylling. Her synes jeg ikke lige, at bearnaisesmagen passer så godt.
Og er du rigtig frisk, laver du selvfølgelig dit eget smør efter denne opskrift. Ej det gør jeg altså heller ikke til daglig, men det er bare sjovt lige at prøve en enkelt gang.
Apropos salvie: Jeg hører ofte folk, som siger, at de har en salvie i haven, men at de ikke rigtigt ved, hvad de egentlig skal bruge den til.
Til en vejfest fik vi salviepesto: Salvie – olivenolie – (udblødte) mandler (eller pinjekerner eller..) – hvidløg – pecorinoost (eller parmesan for dem, som vil ha’ ko) – salt – peber. Blendes groft. Holder en uges tid i køleskab, dækket af olie. Men fryses nemt i småportioner, evt. isterningbakken og over i en pose. Jeg kan svælge i den!! :-)