Krydderkage med squash


Intet kan fylde et køkken med hyggeduft som en krydderkage! Og så smager den jo også virkelig dejligt. Duften af krydderkage er virkelig en af de dufte, der kan gøre mig blød i knæene.

Lækker glutenfri og sukkerfri krydderkage, som gemmer på lidt revet squash. Spis den som kage til eftermiddagskaffen eller som et lille mellemmåltid. Nem opskrift her: Madbanditten.dk

Krydderkage med squash

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
45 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Pisk æg sammen med fløde(eller kokosmælk), smeltet smør og sødning.
 • Riv squash groft og knug en smule af væsken ud. Hæld det i skålen sammen med alle krydderierne, bagepulver og de to slags mel.
 • Pisk eller rør dejen godt sammen. Dejen bliver nu tyk pga. fibrene fra Pofiber.
 • For en lille bageform med bagepapir og hæld dejen herover. Sørg for at den er godt fordelt.
 • Bag i ovnen i ca. 40 minutter.
 • Bagetiden varierer nok lidt efter hvilken bageform, du har brugt. Jeg brugte en lille sandkageform (22x12cm), og den krævede måske lidt mere tid, end hvis det havde været en flad kageform. Så et godt tip er altid at holde godt øje med kagen!

Noter

En håndfuld grofthakkede valnødder eller pekannødder ville give mere bid og struktur – jeg glemte dem desværre!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Krydderkage med squash

Denne opskrift på krydderkage er en hybrid mellem en faktisk kage og et sødligt kaffebrød. For det er ikke særligt sødt. Det kan du selvfølgelig kompensere for ved at putte mere sødning i. Jeg synes, det er rart at ikke alting skal smage så sødt.

Og så har jeg puttet revet squash. Det giver en dejlig svampet konsistens i den ellers ret fiberrige krydderikage.

Hvad kan man bruge i stedet for…?

Jeg har lavet en lille bytteliste til opskriften

Pofiber kan byttes til kokosfibermel eller fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad  (men hvis jeg havde syntes, at kagen blev bedre med en af de to, havde jeg jo brugt det i stedet)

Pofiber kan IKKE byttes til fiberHUSK – adder!

Mandelmel kan byttes til en hvilken som helst anden type nøddemel.

Fløde kan byttes til kokosmælk for en mælkefri variant og smør til kokosolie.

Squash kan byttes til revet gulerod.

Lækker glutenfri og sukkerfri krydderkage, som gemmer på lidt revet squash. Spis den som kage til eftermiddagskaffen eller som et lille mellemmåltid. Nem opskrift her: Madbanditten.dk

Krydderkage

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

35 kommentarer til “Krydderkage med squash”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Synes du den smuldrer meget? Måske lidt mindre pofiber, lidt mere mandelmel. Evt. et ekstra æg. Det ville være mine bedste bud.

   Svar
 1. Jeg kom til at give krydderkagen et ansigtsløft. Jeg har altid elsket lemon drizzel kage, så jeg skiftede krydderierne ud med citronskal og vanille pulver. Dejen kom i muffinfirme. Da jeg tog de varme kager ud af ovnen, prikkede jeg huller med en gaffel og hældte varm citronlage over. Jeg kogte citronlagen med saft af to citroner, to spsk Sukrin og revet skal fra en citron. Yummm.

  Svar
 2. Den kage lyder som et must her til efteråret. Må lige høre om du har erfaring med at lave muffins ud af dejen i stedet? Hvor længe / hvor varmt skal de i så fald bage?

  Svar
  • Faktisk ikke men jeg ville klart nedsætte bagetiden og så måske bare tjekke med en kniv/strikkepind undervejs.

   Svar
 3. Åh, den smager godt! Men…. Har nu over et par dage konstateret, at den giver mig halsbrand….og det plejer jeg ikke at få. Kan det være pofiberet?

  Svar
  • Det ved jeg da egentlig ikke. Jeg tror ikke det ville være det første jeg ville pege på men det er vel en mulighed…

   Svar
 4. Uhmm. Jeg lavede den i weekenden med gulerødder. Glemte også at putte nødder i, men hakkede nogle pekannødder og masede dem ned i ovenpå. Det blev rigtigt godt :)

  Svar
 5. Jeg er ofte i tvivl, når du skriver fløde, i andre opskrifter skriver du piskefløde. Skal det tages bogstaveligt? Vil du prøve at definere?

  Svar
  • Åh ja, jeg kan være frygtelig inkonsekvent der. Men jeg mener ALTID piskefløde, dvs. fløde 38%. Aldrig nogen typer fløde med mindre fedt end det :)

   Svar
 6. Nam nam, tak for en dejlig og nem opskrift ☺️

  Den smager virkelig godt, og jeg er imponeret over konsistensen – det er første gang at jeg har sådan rigtigt held med en melfri kage.

  Jeg brugte halv squash, halv gulerod og tilsatte en håndfuld solsikkekerner, og det er ikke sidste gang at den kage bliver bagt ?

  Svar
 7. Byttede allehånde ud med ingefær og det fungerer også fint. Spiste den med lakridssmør – det gør den straks lidt mere spændende i min mund ☺.

  Svar
 8. Hej Jane.

  Du skriver at kagen er sukkerfri – dog ser jeg følgende i ingredienslisten: 3-4 spsk sødning (fx Sukrin Gold). Det er vel også en slags sukker?

  vh. Christina

  Svar
  • Ja, det er jo altid et definitionsspørgsmål. Kagen indeholder ikke sukker i traditionel forstand, derfor kalder jeg den sukkerfri. Sukrin består af sukkeralkoholen erythritol, som passerer ufordøjet igennem systemet og altså uden at påvirke blodsukker etc.

   Svar
  • Ej jeg savnede sådan en smørcreme eller sådan, da jeg spiste den. Men smørret var hårdt og jeg fik ikke lige gået videre med idéen. Men smør, som i bare smør, havde jo også været totalt lækkert! :)

   Svar