Intet kan fylde et køkken med hyggeduft som en krydderkage! Og så smager den jo også virkelig dejligt. Duften af krydderkage er virkelig en af de dufte, der kan gøre mig blød i knæene.
Udstyr
Ingredienser
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Pisk æg sammen med fløde(eller kokosmælk), smeltet smør og sødning.
- Riv squash groft og knug en smule af væsken ud. Hæld det i skålen sammen med alle krydderierne, bagepulver og de to slags mel.
- Pisk eller rør dejen godt sammen. Dejen bliver nu tyk pga. fibrene fra Pofiber.
- For en lille bageform med bagepapir og hæld dejen herover. Sørg for at den er godt fordelt.
- Bag i ovnen i ca. 40 minutter.
- Bagetiden varierer nok lidt efter hvilken bageform, du har brugt. Jeg brugte en lille sandkageform (22x12cm), og den krævede måske lidt mere tid, end hvis det havde været en flad kageform. Så et godt tip er altid at holde godt øje med kagen!
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Krydderkage med squash
Denne opskrift på krydderkage er en hybrid mellem en faktisk kage og et sødligt kaffebrød. For det er ikke særligt sødt. Det kan du selvfølgelig kompensere for ved at putte mere sødning i. Jeg synes, det er rart at ikke alting skal smage så sødt.
Og så har jeg puttet revet squash. Det giver en dejlig svampet konsistens i den ellers ret fiberrige krydderikage.
Hvad kan man bruge i stedet for…?
Jeg har lavet en lille bytteliste til opskriften
Pofiber kan byttes til kokosfibermel eller fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad (men hvis jeg havde syntes, at kagen blev bedre med en af de to, havde jeg jo brugt det i stedet)
Pofiber kan IKKE byttes til fiberHUSK – adder!
Mandelmel kan byttes til en hvilken som helst anden type nøddemel.
Fløde kan byttes til kokosmælk for en mælkefri variant og smør til kokosolie.
Squash kan byttes til revet gulerod.
Mega lækker kage!
Opskriften er helt perfekt og kagen blev svampet og lækker. Jeg synes min squash var ret tør så jeg trykkede ikke vand ud, hertil tilføjede jeg faktisk en stor stilk frisk rabarber fra haven (i tynde skiver) og tilføjede derfor ca. 1/2 dl mandelmel.
Puttede også liiige lidt grofthakket meget mørk chokolade i – og brugte kokossukker i stedet for sukrin (det havde jeg ikke). Kagen er ikke sød, hvilket jeg er rigtig glad for, og kan derfor bruges som base til morgenmaden. Mættende og bare lækker! Tak for skøn opskrift. Den er kommet for at blive hos mig🤗
Ej hvor lyder det også bare lækkert :)
Kan man ændre på noget eller tilføje noget så den ikke smuldrer så meget ?
Synes du den smuldrer meget? Måske lidt mindre pofiber, lidt mere mandelmel. Evt. et ekstra æg. Det ville være mine bedste bud.
Jeg kom til at give krydderkagen et ansigtsløft. Jeg har altid elsket lemon drizzel kage, så jeg skiftede krydderierne ud med citronskal og vanille pulver. Dejen kom i muffinfirme. Da jeg tog de varme kager ud af ovnen, prikkede jeg huller med en gaffel og hældte varm citronlage over. Jeg kogte citronlagen med saft af to citroner, to spsk Sukrin og revet skal fra en citron. Yummm.
Uh så lækkert ❤️❤️
Den kage lyder som et must her til efteråret. Må lige høre om du har erfaring med at lave muffins ud af dejen i stedet? Hvor længe / hvor varmt skal de i så fald bage?
Faktisk ikke men jeg ville klart nedsætte bagetiden og så måske bare tjekke med en kniv/strikkepind undervejs.
Åh, den smager godt! Men…. Har nu over et par dage konstateret, at den giver mig halsbrand….og det plejer jeg ikke at få. Kan det være pofiberet?
Det ved jeg da egentlig ikke. Jeg tror ikke det ville være det første jeg ville pege på men det er vel en mulighed…
Hej Jane. Tak for dig ? Kan jeg bytte squashen ud med gulerødder? ?Mette
Yes, det kan du sagtens!
Hej Jane
Kan man bruge fiberhusk i stedet for profiber?
I så fald hvor meget?
Mvh Charlotte
aaah jeg har set din kommentar nu :)
Ved du hvordan energi fordelingen er??
Nej, det ved jeg ikke :)
Uhmm. Jeg lavede den i weekenden med gulerødder. Glemte også at putte nødder i, men hakkede nogle pekannødder og masede dem ned i ovenpå. Det blev rigtigt godt :)
Jeg er ofte i tvivl, når du skriver fløde, i andre opskrifter skriver du piskefløde. Skal det tages bogstaveligt? Vil du prøve at definere?
Åh ja, jeg kan være frygtelig inkonsekvent der. Men jeg mener ALTID piskefløde, dvs. fløde 38%. Aldrig nogen typer fløde med mindre fedt end det :)
Den smagte jo absurd godt!!! Tak for inspiration!
Fedt at høre! Tak <3
Nam nam, tak for en dejlig og nem opskrift ☺️
Den smager virkelig godt, og jeg er imponeret over konsistensen – det er første gang at jeg har sådan rigtigt held med en melfri kage.
Jeg brugte halv squash, halv gulerod og tilsatte en håndfuld solsikkekerner, og det er ikke sidste gang at den kage bliver bagt ?
Byttede allehånde ud med ingefær og det fungerer også fint. Spiste den med lakridssmør – det gør den straks lidt mere spændende i min mund ☺.
Lakridssmør? Oh please share!! :)
Smart at bruge pofiber, istedet for kokosfiber og fedtreduceret mandelmel. Jeg får altid så ondt i maven af de to, mens pofiber er ok.
Nøjagtig også min oplevelse! Jeg er næsten helt stoppet med at bruge dem!
Jeg har gulerødder vil de kunne bruges istedet for squash el bedre at vente og få købt nogle squash ??
Du kan sagtens bruge gulerødder. Det vil fungere super godt, tror jeg :)
Pofiber? Kan man evt bruge Husk, eller er det en helt forkert retning at tage ?
Nej du kan ikke bruge husk. Se byttelisten nederst i indlægget :)
Hej Jane.
Du skriver at kagen er sukkerfri – dog ser jeg følgende i ingredienslisten: 3-4 spsk sødning (fx Sukrin Gold). Det er vel også en slags sukker?
vh. Christina
Ja, det er jo altid et definitionsspørgsmål. Kagen indeholder ikke sukker i traditionel forstand, derfor kalder jeg den sukkerfri. Sukrin består af sukkeralkoholen erythritol, som passerer ufordøjet igennem systemet og altså uden at påvirke blodsukker etc.
Tak for forklaringen :-) Fint lige at få sat på plads…så kalder jeg den også for sukkerfri ;-)
Uhhh, spiser den med smør på…… !!
Ej jeg savnede sådan en smørcreme eller sådan, da jeg spiste den. Men smørret var hårdt og jeg fik ikke lige gået videre med idéen. Men smør, som i bare smør, havde jo også været totalt lækkert! :)
kan man mon bruge kokosfibre istedet for pofiber?
Prøv at læse nede i bunden af indlægget ;-)