Kransekagetoppe


Det er faktisk ret nemt at lave sukkerfri kransekagetoppe. Min opskrift på den klassiske kransekage til nytår er fra 2015 og jeg har lavet den hvert år siden.

Til disse kransekagetoppe har jeg brugt en sukkerfri marcipan, som jeg har købt i stedet for at lave den selv. Kompromisernes kunst nogle gange, ikke? Jeg brugte den fra Odense Marcipan, men den findes også fra EASIS, Sukrin og andre mærker.

Kransekagetoppe er fine at servere nytårsaften, hvis et helt kransekagetårn virker for voldsomt.

Kransekagetoppe med sukkerfri marcipan

Kransekagetoppe

Føj til favoritter Udskriv Pin
18
|
25 minutter

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk æggehvide og sødning sammen med en gaffel.
  • Riv marcipanen ned i æggeblandingen og mos det hele sammen til en ensartet og klistret masse.
  • Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  • Lav 18 små toppe (jeg lavede fire cirkler med tyllen) og top dem med en hasselnød.
  • Bag dem i 15 minutter til de er gyldne, hold øje undervejs.
  • Lad dem køle helt af og fjern dem fra bagepapiret med en kniv (ellers hænger de ved i papiret)
  • Smelt chokoladen og dyp bunden af kransekagetoppene. Sæt dem på et stykke bagepapir og sæt dem i køleskabet til chokoladen er stivnet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kransekagetoppe med mandemel

Du kan også godt lave denne her opskrift med mandelmel i stedet for marcipan, men så skal du sætte mængden af æggehvide (dobbelt) op eller tilsætte lidt vand, da mandelmelet suger en del mere væske til sig end marcipanen gør (du finder opskriften i Brød og kager i airfryer, dog skal du stadig tilsætte lidt mere vand eller æggehvide, hvis kransekagemassen skal kunne komme igennem stjernetyllen).

Den klassiske kransekage med mandelmel er lidt mere fast end disse små kransekagetoppe, som er bløde. De smager virkelig dejligt og kan sagtens serveres til både jul, nytår eller evt. til studenterfesten.

Kransekagetoppe med sukkerfri marcipan

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Kransekagetoppe”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?