Det er faktisk ret nemt at lave sukkerfri kransekagetoppe. Min opskrift på den klassiske kransekage til nytår er fra 2015 og jeg har lavet den hvert år siden.
Til disse kransekagetoppe har jeg brugt en sukkerfri marcipan, som jeg har købt i stedet for at lave den selv. Kompromisernes kunst nogle gange, ikke? Jeg brugte den fra Odense Marcipan, men den findes også fra EASIS, Sukrin og andre mærker.
Kransekagetoppe er fine at servere nytårsaften, hvis et helt kransekagetårn virker for voldsomt.
Udstyr
- 1 stjernetyl + sprøjtepose
Ingredienser
- 150 g sukkerfri marcipan
- 20 g SukrinMelis
- 1 æggehvide fra M/L æg
- 18 hasselnødder ristede og afskallede
- 30 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk æggehvide og sødning sammen med en gaffel.
- Riv marcipanen ned i æggeblandingen og mos det hele sammen til en ensartet og klistret masse.
- Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
- Lav 18 små toppe (jeg lavede fire cirkler med tyllen) og top dem med en hasselnød.
- Bag dem i 15 minutter til de er gyldne, hold øje undervejs.
- Lad dem køle helt af og fjern dem fra bagepapiret med en kniv (ellers hænger de ved i papiret)
- Smelt chokoladen og dyp bunden af kransekagetoppene. Sæt dem på et stykke bagepapir og sæt dem i køleskabet til chokoladen er stivnet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kransekagetoppe med mandemel
Du kan også godt lave denne her opskrift med mandelmel i stedet for marcipan, men så skal du sætte mængden af æggehvide (dobbelt) op eller tilsætte lidt vand, da mandelmelet suger en del mere væske til sig end marcipanen gør (du finder opskriften i Brød og kager i airfryer, dog skal du stadig tilsætte lidt mere vand eller æggehvide, hvis kransekagemassen skal kunne komme igennem stjernetyllen).
Den klassiske kransekage med mandelmel er lidt mere fast end disse små kransekagetoppe, som er bløde. De smager virkelig dejligt og kan sagtens serveres til både jul, nytår eller evt. til studenterfesten.
Kan det fryses ?
Det tror jeg såmænd sagtens. Jeg har i hvert fald tidligere frosset kransekage uden problemer.