Koteletter i fad er hverdagsmad, når det er bedst. Enkle råvarer, nem tilberedning og masser af god smag. Nogle gange behøver det bare ikke være så fancy, og det er trods alt hverdagsmåltiderne, vi spiser flest af.
Ingredienser
- 600 g svinekoteletter
- 100 g bacon i tern
- 500 g svampe i kvarte
- 50 g løg finthakket
- 2 fed hvidløg hakket
- 400 g hakkede tomater
- 15 g koncentreret tomatpuré
- 2,5 dl fløde
- 2 dl vand eller bouillon
- 2 spsk sød paprika
- 0,25 tsk røget paprika
- salt og friskkværnet peber
- frisk timian
- smør til stegning + evt. lidt til sovsen
- 600 g blomkålsris
Sådan gør du
- Brun koteletterne i lidt smør i 1-2 minutter på hver side og læg dem til side.
- Steg baconen sprød og læg til side.
- Svits løg og hvidløg til de er klare i farven, tilsæt svampene og brun dem.
- Tilsæt paprika og svits med et øjeblik.
- Hæld fløde, vand, hakkede tomater og tomatpure på og kog op.
- Lad saucen simre i ca. 10 minutter.
- Smag til med røget paprika, salt og peber. Rør lidt smør ud i sovsen, hvis du vil have fedtprocenten lidt op. Smør i tomatsovs smager sååå lækkert!
- Opvarm ovnen til 175 grader.
- Læg koteletterne og bacon i et ovnfast fad og hæld saucen over.
- Kom fadet i ovnen og giv det 10-15 minutter.
- Server med blomkålsris og hakket persille eller frisk timian.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Koteletter i fad til aftensmad
Mange danske familier har koteletter i fad på menuen til aftensmad en gang imellem, tror jeg. Det samme har vi.
Selvom jeg lever af at lave og skrive om mad, er vores mad egentlig ret simpel. Der er sjældent de store armbevægelser og hvis der er, er det noget, jeg gemmer til gæster. I hverdagen skal det være nemt, hurtigt, velsmagende og mættende.
Og sådan en ret er fadkoteletter. At det så oven i hatten er billigt at lave, gør det ikke mindre attraktivt.
Det tager ikke mange øjeblikke at gøre klar og resten af tiden passer koteletterne sig selv i ovnen. Og både børn og voksne synes, det er dejlig hverdagsmad.
TIP: Gider du ikke blomkålsris, kan du prøve de lækre sellerfrifritter med parmesan. Det vil give en kraftig opgradering af hverdagsmaden, vil jeg sige!
Super opskrift. Jeg har dog tilføjet flødeost, da jeg syntes at sovsen var lidt tynd
Kandt passe 25 dl fløde til 4 personer i denne opskrift
Shit, nej😅😅 Der mangler et komma, som jeg nu har indsat. Godt du spottede det!
Velbekomme tænke det nok skulle lige være hel sikre inden jeg laver den i aften
Super lækker opskrift! Har du et trick til at jævne saucen lidt?
Jeg lader den som regel bare koge ind og nogle gange bruger jeg lidt flødeost naturel til jævning.
Kan man bruge almindelig piskefløde??
Ja det er det, jeg altid bruger. Hvad tænkte du, det var?
Haha ja pas, madlavningsfløde? er ny i det her univers?
Haha oh yes. Nej ikke mere madlavningsfløde. God gammeldags piskefløde :))
Det er lavet klar nu, og kan da næsten ikke vente til vi skal spise?
Har du prøvet den i slow cooker? Hvor længe mon det ville skulle have…?
Nej aldrig. Måske 2-3 timer på LOW…?
Jeg har netop afprøvet opskriften. Uden løg og hvidløg (som jeg ikke tåler), og også uden røget paprika (som jeg ikke er så vild med). Og jeg havde kun én bakke champignon (på 250 gram). Jeg svitsede paprikaen i smør, inden koteletterne blev brunet deri. Det smagte VIRKELIG godt. Jeg serverede med en blanding af almindelige hvide ris og blomkålsris, og selvom husets 19-årige erklærede at “risene lugtede lidt af kål”, gled det fint ned – og resterne tages med som madpakke i morgen. Succes!
Hvor lyder det lækkert Dorthe! Og elsker tricket med at blande “risene” :)
Hvornår kommer du de hakkede tomater i sovsen? Synes ikke helt jeg kan se det i opskriften :-)
Hov, det gør jeg sammen med de andre “våde” ting. Hermed opdateret :)
Jeg og familien elsker koteletter i fad og vi får det jævnligt i løbet af efterår/vinter. Vi skulle faktisk have haft det i fredags, men en legeaftale betød at det ikke kunne blive med svinekød. Så vi fik kylling i fad, med cocktailpølser og bacon ‘on the side’. Men hey, så var der plads til flere grøntsager i fadet. Peberfrugt, lidt porrer og flere svampe. Kh. Birgitte
Årh det lyder da så lækkert også! :)