Koteletter i fad


Koteletter i fad er hverdagsmad, når det er bedst. Enkle råvarer, nem tilberedning og masser af god smag. Nogle gange behøver det bare ikke være så fancy, og det er trods alt hverdagsmåltiderne, vi spiser flest af.

Koteletter i fad - opskrift på fadkoteletter med dejlig cremet sovs

Koteletter i fad

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Brun koteletterne i lidt smør i 1-2 minutter på hver side og læg dem til side.
  • Steg baconen sprød og læg til side.
  • Svits løg og hvidløg til de er klare i farven, tilsæt svampene og brun dem.
  • Tilsæt paprika og svits med et øjeblik.
  • Hæld fløde, vand, hakkede tomater og tomatpure på og kog op.
  • Lad saucen simre i ca. 10 minutter.
  • Smag til med røget paprika, salt og peber. Rør lidt smør ud i sovsen, hvis du vil have fedtprocenten lidt op. Smør i tomatsovs smager sååå lækkert!
  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Læg koteletterne og bacon i et ovnfast fad og hæld saucen over.
  • Kom fadet i ovnen og giv det 10-15 minutter.
  • Server med blomkålsris og hakket persille eller frisk timian.

Noter

TIP: Gider du ikke blomkålsris, kan du prøve de lækre sellerfrifritter med parmesan. Det vil give en kraftig opgradering af hverdagsmaden, vil jeg sige!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Koteletter i fad til aftensmad

Mange danske familier har koteletter i fad på menuen til aftensmad en gang imellem, tror jeg. Det samme har vi.

Selvom jeg lever af at lave og skrive om mad, er vores mad egentlig ret simpel. Der er sjældent de store armbevægelser og hvis der er, er det noget, jeg gemmer til gæster. I hverdagen skal det være nemt, hurtigt, velsmagende og mættende.

Og sådan en ret er fadkoteletter. At det så oven i hatten er billigt at lave, gør det ikke mindre attraktivt.

Det tager ikke mange øjeblikke at gøre klar og resten af tiden passer koteletterne sig selv i ovnen. Og både børn og voksne synes, det er dejlig hverdagsmad.

Koteletter i fad - opskrift på fadkoteletter med dejlig cremet sovs
Koteletter i fad - opskrift på fadkoteletter med dejlig cremet sovs

TIP: Gider du ikke blomkålsris, kan du prøve de lækre sellerfrifritter med parmesan. Det vil give en kraftig opgradering af hverdagsmaden, vil jeg sige!

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Koteletter i fad”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har netop afprøvet opskriften. Uden løg og hvidløg (som jeg ikke tåler), og også uden røget paprika (som jeg ikke er så vild med). Og jeg havde kun én bakke champignon (på 250 gram). Jeg svitsede paprikaen i smør, inden koteletterne blev brunet deri. Det smagte VIRKELIG godt. Jeg serverede med en blanding af almindelige hvide ris og blomkålsris, og selvom husets 19-årige erklærede at “risene lugtede lidt af kål”, gled det fint ned – og resterne tages med som madpakke i morgen. Succes!

    Svar
  2. Jeg og familien elsker koteletter i fad og vi får det jævnligt i løbet af efterår/vinter. Vi skulle faktisk have haft det i fredags, men en legeaftale betød at det ikke kunne blive med svinekød. Så vi fik kylling i fad, med cocktailpølser og bacon ‘on the side’. Men hey, så var der plads til flere grøntsager i fadet. Peberfrugt, lidt porrer og flere svampe. Kh. Birgitte

    Svar