Korianderpesto med mynte er en skøn variant af den klassiske basilikumpesto. Pestoen har en frisk, citrusagtig og let krydret smag, der passer rigtig godt til både grillet kød og fisk eller som dressing på salater og bowls. Korianderpestoen er særligt velegnet til mellemøstlige, mexicanske eller asiatiske retter, et rigtig godt bud er fx Thai Beef Salad med oksekød.
Jeg lavede den oprindeligt, fordi jeg syntes, at thaisalaterne, som jeg elsker, tit bliver lidt magre i det, hvilket gjorde det svært at blive rigtig mæt. Og så manglede jeg en lækker fedtkilde at dryppe over. Og det blev så denne korianderpesto med mynte.

Korianderpesto med mynte
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinUdstyr
Ingredienser
- 2 håndfuld frisk koriander
- 2 håndfuld frisk mynte
- 1 lime saften herfra
- 1 dl usaltede cashewnødder
- 1 fed hvidløg
- 1,5 dl olivenolie eller avokado-olie
- 2 tsk salt
- lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- Blend hele balladen i en foodprocessor og kom pestoen på glas eller server den med det samme.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. GLASPesto med koriander og mynte
Jeg indrømmer, at man skal være korianderfan for at synes, at det her er en rigtig god idé, men nu tilhører jeg jo tilfældigvis den type, der nærmest ikke kan få nok af denne skønne, aromatiske urt.
Pestoen er samtidig lavet med de asiatiske retter i tankerne og derfor er den også mælkefri. Almindelig pesto indeholder jo parmesanost, og det har jeg udeladt her, da jeg ikke synes, det vil passe så godt på mine asiatiske salater. I stedet får du en skøn grøn urtedressing med masser af smag.

0 kommentarer til “Korianderpesto med mynte”