Chokoladebrud med nødder, kokos og gojibær


Lækreste chokoladebrud med nødder og kokos og gojibær.

Oooh ho ho. Jeg fortsætter med produktion af julegodter. Føler mig lidt low på serotonin i dag, og da jeg både har løbet en lang tur (i regn, hagl og slud), taget et langt, varmt bad, hørt højt musik og sunget med (på fransk), og intet af det har hjulpet, må jeg jo ty til chokoladen. Det ved man da, hvad er.

Chokoladebrud med nødder, kokos og gojibær

Chokoladebrud med nødder, kokos og gojibær

Føj til favoritter Udskriv Pin
25 stk
|
2 timer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rist forsigtet kokosflagerne på en tør pande.
  • Pas på de ikke brænder på. Når de begynder at blive lysebrune, og der spreder sig en duft af kokos, er de ved at være færdige.
  • Hak nødder og rist også dem let på panden. Det fremhæver nøddernes smag.
  • Hæld hele balladen i en form eller en lille bradepande beklædt med bagepapir og rør det godt sammen.
  • Tilsæt gojibærerne hertil.
  • Smelt chokoladen over vandbad. Det vil sige, at man bringer vand i kog i en gryde og sætter en skål over i stedet for låg. Heri hælder man så chokoladen brækket i stykker og kokosolien og vaniljen og lader det smelte sammen, imens man rører lidt rundt.
  • Når massen er helt glat, hælder du den ud over kokos-nøddeblandingen, og rører det hele godt sammen, indtil chokoladen dækker det hele.
  • Stil formen i køleskab nogle timer, til den er helt stivnet.
  • Bræk den herefter ud i ulige chokoladebrud og server (eller gem til jul :-)) Glasset fungerer også fint som værtindegave til den, som holder julefrokosten eller juleaften.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chokoladebrud fyldt med gode sager

Denne opskrift på et superlækkert chokoladebrud, altså en stor blok chokolade, som man kan brække stykker af. Jeg lavede den sidste år også – flere gange (ehreem…), og det er altså en herlig, herlig måde at spise chokolade på.

Jeg lavede en stor portion chokoladebrud med nødder, kokos og gojibær i håb om, at der ville være nogle tilbage til at servere til kaffen juleaften. Lad os nu se, hvordan det går med det.

Chokoladebrud med nødder, kokos og gojibær

Billeder af processen

Chokoladebrud med nødder, kokos og gojibær
Chokoladebrud med nødder, kokos og gojibær
Chokoladebrud med nødder, kokos og gojibær

Hvis du kun skal lave én julegodteopskrift fra min blog, vil jeg gerne slå et slag for, at det bliver denne!

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Chokoladebrud med nødder, kokos og gojibær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane og andre, vil lige gøre opmærksom på, at det seneste afsnit af DR-udsendelsen “Fedt, fup og flæskesteg” blandt andet taler om fedtskat, mættet fedt osv. Ret oplysende for en nybegynder som mig – bare synd politikerne ikke så det, før de indførte fedtskatten.. Udsendelsen kan ses på DRs site.

    Svar
  2. Hej Jane

    Så fik jeg lavet konfekt – jeg efterlyste jo opskrifter forleden! Det var min første gang, og det blev til:
    Raw brunkagekugler (fra dig)
    Bounty (fra piasabine)
    Chokoladebrud (fra dig)
    Spicy kryddermandler (fra piasabine)
    Tre slags fudge (fra dig)
    “marcipan” (fra funktionelmad)

    Sidstnævnte smed jeg ud. At de kan finde på at kalde det for marcipan, begriber jeg ikke.

    Det andet blev okay, omend jeg nok ikke bliver forfalden til det. Måske var det også bare fordi, jeg havde stået over det så længe, at jeg var blevet ‘mæt’.

    Nu er det sat på køl og frys og kommer frem igen, når jeg skal holde gløggaften for vennerne d. 22. Så må vi se, om de kan lide det :) Jeg tror helt klar, chokoladebruddene bliver min favorit!

    Svar
    • Det var da også noget af en produktion, Mette! Godt gået!

      Åh Bounty, det er længe siden jeg har lavet det. Tænke, tænke… Måske som side dish til desserten nytårsaften. We shall see.. :-)

      Svar