Koldskåls Panna Cotta er en skøn sommerdessert til varme sommerdage. Den lækre italienske vaniljebudding (panna cotta) går super i spænd med vores kærlighed for koldskål på de her breddegradder. Lidt bær på toppen og man har en virkelig dejlig dessert.
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 3,5 dl fløde
- 60 g sødning fx SukrinMelis
- 0,5 øko-citron øko, skal og saft herfra
- 0,5 vaniljestang kornene herfra
- 2,5 dl kærnemælk
Drys
- lidt nødder hakket
- lidt friske bær fx de søde danske jordbær
Sådan gør du
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Varm fløde, sødning, citronsaft og -skal og vanilje op til kogepunktet og tag fløden af varmen.
- Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme fløde.
- Rør kærnemælken i flødemassen lidt ad gangen.
- Fordel massen i 4-6 forme og stil dem på køl i mindst 3 timer, til massen er stivnet.
- Server fx med jordbær og evt. nogle hakkede ristede nødder.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Panna Cotta med koldskålssmag
De små serveringsglas med koldskåls Panna Cotta er supernemme at lave og så er de super at have i køleskabet som en nem gæstedessert. Det er altid dejligt med noget, der kan laves i forvejen, når man skal lave mad til mange.
At servere desserten i små serveringsglas synes jeg altid er lidt ekstra festligt. Jeg har tit lavet de små cheesecakes i serveringsglas. De vækker altid begejstring (og kan i øvrigt også laves i en koldskåls-variant).
Så står du og mangler en sommerdessert, er denne opskrift et godt bud til dig.
Dumt spørgsmål, måske: Hvor indgår Panna Cotta? Jeg kan ikke få øje på det i ingredienslisten.
Hej Eva
Panna cotta er ikke en ingrediens. Det er navnet på en italiensk dessert à la flødebudding.
Rigtig god opskrift. Nem at gå til og smager dejligt.
Men jeg undrer mig, at der ikke skal æggeblommer i?
Det kan du sagtens👍🏼
Hvad har jeg dog gjort galt?….
Konsistensen på min koldskål panna cotta blev grynet. Ikke trævlet som det kan ske med husblas, men grynet.
Jeg har aldrig oplevet hverken trævlet eller grynet, så jeg ved ikke lige… Kan fløden have fået for høj varme?
Vejledningen til opskriften var lidt dumt formuleret, så jeg har lige prøvet at gøre det tydeligere.