Koldskåls Panna Cotta


Koldskåls Panna Cotta er en skøn sommerdessert til varme sommerdage. Den lækre italienske vaniljebudding (panna cotta) går super i spænd med vores kærlighed for koldskål på de her breddegradder. Lidt bær på toppen og man har en virkelig dejlig dessert.

Koldskåls Panna Cotta - lækker sukkerfri sommerdessert

Koldskåls Panna Cotta

4 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
4
|
3 timer 20 minutter

Ingredienser

  • 3 blade husblas
  • 3,5 dl fløde
  • 60 g sødning fx SukrinMelis
  • 0,5 øko-citron øko, skal og saft herfra
  • 0,5 vaniljestang kornene herfra
  • 2,5 dl kærnemælk

Drys

  • lidt nødder hakket
  • lidt friske bær fx de søde danske jordbær

Sådan gør du

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Varm fløde, sødning, citronsaft og -skal og vanilje op til kogepunktet og tag fløden af varmen.
  • Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme fløde.
  • Rør kærnemælken i flødemassen lidt ad gangen.
  • Fordel massen i 4-6 forme og stil dem på køl i mindst 3 timer, til massen er stivnet.
  • Server fx med jordbær og evt. nogle hakkede ristede nødder.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Panna Cotta med koldskålssmag

De små serveringsglas med koldskåls Panna Cotta er supernemme at lave og så er de super at have i køleskabet som en nem gæstedessert. Det er altid dejligt med noget, der kan laves i forvejen, når man skal lave mad til mange.

At servere desserten i små serveringsglas synes jeg altid er lidt ekstra festligt. Jeg har tit lavet de små cheesecakes i serveringsglas. De vækker altid begejstring (og kan i øvrigt også laves i en koldskåls-variant).

Så står du og mangler en sommerdessert, er denne opskrift et godt bud til dig.

Koldskåls Panna Cotta - lækker sukkerfri sommerdessert

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Koldskåls Panna Cotta”

    • Hej Eva
      Panna cotta er ikke en ingrediens. Det er navnet på en italiensk dessert à la flødebudding.

      Svar
  1. 4 stars
    Rigtig god opskrift. Nem at gå til og smager dejligt.
    Men jeg undrer mig, at der ikke skal æggeblommer i?

    Svar
  2. 4 stars
    Hvad har jeg dog gjort galt?….
    Konsistensen på min koldskål panna cotta blev grynet. Ikke trævlet som det kan ske med husblas, men grynet.

    Svar
    • Jeg har aldrig oplevet hverken trævlet eller grynet, så jeg ved ikke lige… Kan fløden have fået for høj varme?

      Vejledningen til opskriften var lidt dumt formuleret, så jeg har lige prøvet at gøre det tydeligere.

      Svar