Jeg er lige inde i en kapersperiode, kan jeg mærke og det blev derfor også til en omgang kold kaperssovs eller rettere en portion kapersmayonnaise. Eller dip med kapers. Ja, du kan kalde den hvad du vil. Kapers er jo den skønneste, mest undervurderede lille smagsgiver. Og denne kolde sauce med kapers er fyldt med den gode umami smag og passer til især lyst kød og fisk.
Ingredienser
- 100 g mayonnaise
- 1 tsk dijonsennep
- 0,5 tsk citronskal fra økologisk citron
- 2 tsk citronsaft
- 2 spsk kapers
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør mayonnaise sammen med dijonsennep, citronskal og -saft.
- Dræn kapers for væske og rør dem ind i mayoen. Server som kold kaperssovs til fisk eller fjerkræ.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sauce med kapers
Denne kaperssauce er kold og er jo lige så meget en kapersmayonnaise. Du kan lave en stor portion og bare have den i køleskabet og det er jo supernemt.
Men vil du gerne have en varm sauce med kapers, kan du lave denne citronsauce med kapers. Den er virkelig også utrolig lækker. Men her skulle vi bruge en kold sovs eller dip med kapers til sommermaden, så valget faldt på denne mayo-opskrift.
0 kommentarer til “Kold kaperssovs”