Kokostoppe med appelsin og chokolade


Disse kokostoppe kombinerer tre smage, jeg elsker: kokos, appelsin og chokolade. De er meganemme at lave og er hurtigt bagt, til hvis der melder sig uventede gæster til eftermiddagskaffen. Som der jo gør…

Kokostoppe med appelsin og chokolade - lækker sukkerfri opskrift på kokostoppe

Kokostoppe med appelsin og chokolade

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
20 stk
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggene godt sammen og tilsæt det smeltede smør.
  • Rør derefter Sukrin Gold, kokosmel, vanilje og appelsinskal i. Kom til sidst kokosfibrene i og saml dejen.
  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Læg dejen ud i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. og bag dem i den varme ovn i 10-15 minutter, til de er let gyldne
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen.
  • Smelt chokoladen i vandbad og dyp forsigtigt bunden af kokostoppene i den smeltede chokolade.
  • Sæt dem til afkøling på et fad beklædt med bagepapir, og sæt fadet i køleskabet, til chokoladen er stivnet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kokostoppe uden sukker og gluten

Nå men lad os tage opskriften på kokostoppe. Jeg bruger altid opskriften fra Mæt & Slank med LCHF (reklamelink). Luuurve it! Billedet øverst er fra bogen og taget af Columbus Leth.

Jeg synes, de smager fremragende godt. Fordi der ikke er sukker i, bliver de ikke helt så gooey, i mangel af bedre ord. Men smagen er dejlig og jeg elsker at appelsinskallen lige giver det sidste pift.

Spændende og travl uge

Her i huset har ugen budt på en masse spændende ting. Mit arbejdspres er altid meget stort i januar og februar, og så finder det et mere naturligt leje, når vi kommer hen i marts. Det betyder, at jeg igen begynder at have tid til at holde kaffemøder og hyggedates med gode mennesker, og det vil jeg SÅ gerne prioritere fremover.

Herudover har jeg været til foredrag, holdt kontordag med Stine, hvor vi har planlagt Madbandittens aktiviteter frem til efteråret, og i går var Søren og jeg inde og se Saturday Night Fever inde i Falkoner. Scandic, som Søren arbejder for er ved at overtage Falkoner, og vi var derfor inviteret derind – sådan helt uformelt, troede jeg.

Det, Søren lige havde glemt at fortælle mig, var, at hele den øvrige ledergruppen i Scandic kom. Havde jeg vidst det, havde jeg taget noget andet tøj på. Mænd, ikke? Han kunne også godt have nævnt, at det var premiere og derfor sådan et kendis-arrangement, hvor kendte mennesker kunne få taget billeder til Billedbladet og fortælle hvem de var afsted med og hvaffornoget de havde tøj, og hvor meget de glædede sig til forestillingen, men det kunne jeg jo selvfølgelig også selv have undersøgt. Nogle gange går det sgu bare for stærkt i det her liv.

Måske er det også lidt et udtryk for, at trætheden er ved at være ret så gennemborende hos denne familie. Heldigvis rejser vi på ferie om lidt. Nogle af os har besluttet at fylde 40 år med sand mellem tæerne. Det føltes mere rigtigt end at sidde i Valby på en grå onsdag.

Kokostoppe uden sukker - opskrift

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

35 kommentarer til “Kokostoppe med appelsin og chokolade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. De smager SÅ godt dem her.
    Jeg laver godt nok den dovne udgange uden appelsin og med hakket chokolade i dejen i stedet for overtræk. Det fungerer super og sparer en masse tid.

    Svar
    • Ej hvor godt! Jeg har længe tænkt at jeg skulle lave dem snart igen. Jeg vil klart prøve den ‘dovne version’ med hakket choko i stedet :)

      Svar
    • Ja, der er energiberegning nederst i opskriften. Nederst i alle mine opskrifter faktisk. Men du skal være logget ind som MadbandittenPLUS-medlem for at se dem. Det kan du prøve gratis i 7 dage her: MadbandittenPLUS

      Svar
    • Hej Signe
      Kokosmelet i disse er almindeligt kokosmel. Den lille mængde kokosfibermel, jeg bruger, er for at de hænger bedre sammen. Den tror jeg ikke jeg vil bytte.

      Svar
  2. Står lidt i et kæmpe dilemma. Har kommet til at putte 4 dl kokos fibermel i stedet for kokosmel. Har prøvet at bage dem i ovnen, men de smuldrede ret meget. Har stadigvæk noget af dejen tilbage. Ved ikke hvad jeg skal gøre med resten? Havde også svært ved at samle dejen.
    Mvh Helene

    Svar
  3. nu har jeg lavet de her lækre kager nogle gange og fyndet ud af at bruge 1 halv dl kokos mindre og ikk tilføje revet appelsin , men dyppe dem t sidst i mørk orange chokolade og mums nu er det totalt lækre, de blir sprøde udenpå og saftige indeni ?
    tak for en go opskrift

    Svar
    • Jeg har nogle gange lavet kokos-ting helt uden sødning og det er ok men det har også en lidt flad smag. Jeg synes, de smager bedst med lidt sødning. Mængden kan man altid eksperimentere med :)

      Svar
  4. Er de tænkt som at de skal være sådan lidt bløde i det eller bliver dine sprøde? Mine er nemlig sådan lidt gummiagtige i konsistens når de kommer ud af ovnen (selv efter 17min)

    Svar
  5. Ser lækkert ud. Hvad gør kokosfibrene for dejen? Hvis man nu – helt hypotetisk – gerne vil bage dem imorgen tidlig og ikke lige ligger inde med dem? Kan sådan nogle loppefrøskaller bruges i stedet?

    Svar
    • De giver lidt mere kagekonsistens og gør at dejen hænger lidt bedre sammen, tror jeg. Jeg har ikke prøvet med loppefrøskaller, så jeg tør ikke sige, om det vil gøre det samme…

      Svar
  6. Lyder lækkert.. Men et enkelt spørgsmål, gør det nogen forskel om man bruger kokosfibermel fra Urtekram eller Funktionel Mad? :)

    Svar
      • Ok, rart at vide at man kan erstatte de to med hinanden. Jeg plejer at købe den fra FM, da fiberindholdet er højere og der kun er 4 g kulhydrat pr. 100 g. (ift. 21 g i Urtekrams). Men er der nogen ernæringsmæssige fordele ved at vælge den ene frem for den anden? Ellers er det lidt svært at argumentere for hvorfor man betaler dobbelt så meget for den samme vare :)

        Svar