Disse kokostoppe kombinerer tre smage, jeg elsker: kokos, appelsin og chokolade. De er meganemme at lave og er hurtigt bagt, til hvis der melder sig uventede gæster til eftermiddagskaffen. Som der jo gør…
Kokostoppe med appelsin og chokolade
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 3 æg
- 75 g smør
- 140 g kokosmel
- 3 spsk Sukrin Gold
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 øko-appelsin skal herfra
- 1 spsk kokosfibermel
- 100 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Pisk æggene godt sammen og tilsæt det smeltede smør.
- Rør derefter Sukrin Gold, kokosmel, vanilje og appelsinskal i. Kom til sidst kokosfibrene i og saml dejen.
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Læg dejen ud i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. og bag dem i den varme ovn i 10-15 minutter, til de er let gyldne
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen.
- Smelt chokoladen i vandbad og dyp forsigtigt bunden af kokostoppene i den smeltede chokolade.
- Sæt dem til afkøling på et fad beklædt med bagepapir, og sæt fadet i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kokostoppe uden sukker og gluten
Nå men lad os tage opskriften på kokostoppe. Jeg bruger altid opskriften fra Mæt & Slank med LCHF (reklamelink). Luuurve it! Billedet øverst er fra bogen og taget af Columbus Leth.
Jeg synes, de smager fremragende godt. Fordi der ikke er sukker i, bliver de ikke helt så gooey, i mangel af bedre ord. Men smagen er dejlig og jeg elsker at appelsinskallen lige giver det sidste pift.
Spændende og travl uge
Her i huset har ugen budt på en masse spændende ting. Mit arbejdspres er altid meget stort i januar og februar, og så finder det et mere naturligt leje, når vi kommer hen i marts. Det betyder, at jeg igen begynder at have tid til at holde kaffemøder og hyggedates med gode mennesker, og det vil jeg SÅ gerne prioritere fremover.
Herudover har jeg været til foredrag, holdt kontordag med Stine, hvor vi har planlagt Madbandittens aktiviteter frem til efteråret, og i går var Søren og jeg inde og se Saturday Night Fever inde i Falkoner. Scandic, som Søren arbejder for er ved at overtage Falkoner, og vi var derfor inviteret derind – sådan helt uformelt, troede jeg.
Det, Søren lige havde glemt at fortælle mig, var, at hele den øvrige ledergruppen i Scandic kom. Havde jeg vidst det, havde jeg taget noget andet tøj på. Mænd, ikke? Han kunne også godt have nævnt, at det var premiere og derfor sådan et kendis-arrangement, hvor kendte mennesker kunne få taget billeder til Billedbladet og fortælle hvem de var afsted med og hvaffornoget de havde tøj, og hvor meget de glædede sig til forestillingen, men det kunne jeg jo selvfølgelig også selv have undersøgt. Nogle gange går det sgu bare for stærkt i det her liv.
Måske er det også lidt et udtryk for, at trætheden er ved at være ret så gennemborende hos denne familie. Heldigvis rejser vi på ferie om lidt. Nogle af os har besluttet at fylde 40 år med sand mellem tæerne. Det føltes mere rigtigt end at sidde i Valby på en grå onsdag.
De smager SÅ godt dem her.
Jeg laver godt nok den dovne udgange uden appelsin og med hakket chokolade i dejen i stedet for overtræk. Det fungerer super og sparer en masse tid.
Ej hvor godt! Jeg har længe tænkt at jeg skulle lave dem snart igen. Jeg vil klart prøve den ‘dovne version’ med hakket choko i stedet :)
Lækre
Har man nogen ide om hvor mange kulhydrater de indeholder ?
Ja, der er energiberegning nederst i opskriften. Nederst i alle mine opskrifter faktisk. Men du skal være logget ind som MadbandittenPLUS-medlem for at se dem. Det kan du prøve gratis i 7 dage her: MadbandittenPLUS
Hej.
Kan man bruge almindelig kokosmel istedet?
Hej Signe
Kokosmelet i disse er almindeligt kokosmel. Den lille mængde kokosfibermel, jeg bruger, er for at de hænger bedre sammen. Den tror jeg ikke jeg vil bytte.
Står lidt i et kæmpe dilemma. Har kommet til at putte 4 dl kokos fibermel i stedet for kokosmel. Har prøvet at bage dem i ovnen, men de smuldrede ret meget. Har stadigvæk noget af dejen tilbage. Ved ikke hvad jeg skal gøre med resten? Havde også svært ved at samle dejen.
Mvh Helene
4 dl kokosfibermel er sygt meget. Jeg tror desværre ikke, du kan få noget ud af den dej😔
Hej. Kan man bruge tre æggehvider i stedet for tre hele æg?
Ja det tror jeg såmænd egentlig godt :)
Skal kokos toppene forblive på køl?
Vi har altid spist dem samme dag :))
Men jeg ville nok have dem på køl indtil servering.
nu har jeg lavet de her lækre kager nogle gange og fyndet ud af at bruge 1 halv dl kokos mindre og ikk tilføje revet appelsin , men dyppe dem t sidst i mørk orange chokolade og mums nu er det totalt lækre, de blir sprøde udenpå og saftige indeni ?
tak for en go opskrift
Uh så lækkert! Det vil jeg prøve næste gang❤️
Tak for så mange dejlige opskrifter ??
Kan man tilsætte sukkerfri marcipan til disse kokostoppe?
Ja det synes jeg da lyder som en vildt lækker idé! Jeg har en marcipanopskrift her: https://www.madbanditten.dk/hjemmelavet-marcipan-pa-den-sunde-made/
Kan de mon fryses?
Det er jeg sikker på, de godt kan!
Nå det når de vidst ikke i denne omgang ;-) de er super gode
Kunne det være en mulighed at undlade sukrin gold helt? ..eller vil det gøre dem uspiselige?
Jeg har nogle gange lavet kokos-ting helt uden sødning og det er ok men det har også en lidt flad smag. Jeg synes, de smager bedst med lidt sødning. Mængden kan man altid eksperimentere med :)
Hvor mange gram carbs er der i en kokostop?
Det ved jeg ikke. Jeg regner meget sjældent den slags ud.
Nu har jeg regnet det ud. Der er ca. 5 g carbs og 150 kcal i en enkelt kokostop – og den er det hele værd :-)
Perfekt! Tak Dorthe :)
Er de tænkt som at de skal være sådan lidt bløde i det eller bliver dine sprøde? Mine er nemlig sådan lidt gummiagtige i konsistens når de kommer ud af ovnen (selv efter 17min)
Mine er sådan lidt gooey-agtige i det. De bliver jo desværre ikke rigtigt sprøde…
Hej Jane ,
Har du nogen erfaring med st bruge kokos olie istedet for smør ??
Nej ikke lige i denne opskrift men mit gæt er at det vil gå lige så fint! :)
Ser lækkert ud. Hvad gør kokosfibrene for dejen? Hvis man nu – helt hypotetisk – gerne vil bage dem imorgen tidlig og ikke lige ligger inde med dem? Kan sådan nogle loppefrøskaller bruges i stedet?
De giver lidt mere kagekonsistens og gør at dejen hænger lidt bedre sammen, tror jeg. Jeg har ikke prøvet med loppefrøskaller, så jeg tør ikke sige, om det vil gøre det samme…
Heg, jeg brugte loffefrø i stedet for, de blev gode 👍😘
Lyder lækkert.. Men et enkelt spørgsmål, gør det nogen forskel om man bruger kokosfibermel fra Urtekram eller Funktionel Mad? :)
Nej, min oplevelse er, at det er samme produkt og de opfører sig så godt som ens i bagning :)
Ok, rart at vide at man kan erstatte de to med hinanden. Jeg plejer at købe den fra FM, da fiberindholdet er højere og der kun er 4 g kulhydrat pr. 100 g. (ift. 21 g i Urtekrams). Men er der nogen ernæringsmæssige fordele ved at vælge den ene frem for den anden? Ellers er det lidt svært at argumentere for hvorfor man betaler dobbelt så meget for den samme vare :)