I weekenden lavede jeg også simpelthen de lækreste kokosmuffins. Øj, de var altså gode. Opskriften blev baseret på de fastelavsbolleopskriften og så justeret en smule. Selv det kagefjendske drengebarn kunne lide dem! Og det er altså et kvalitetsstempel, der vil noget.
Ingredienser
Sådan gør du
- Pisk æggene med sukrin til en luftig masse.
- Hæld smeltet smør og fløde i og pisk lidt mere.
- Bland alle de tørre dele sammen og hæld dem i dejen og pisk godt sammen.
- Rør chokolade/kakaonibs i til sidst, hvis du har valgt at have det i.
- Lad dejen stå et øjeblik. Kokosfibermel er meget fiberrigt og får dejen til at sætte sig.
- Hæld/skrab herefter dejen i muffinsforme, helst silikone (de brænder nemt på i bunden i papirforme) og bag 15-20 minutter ved 175 g.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskriften skal I da ikke snydes for!
Dette er sådan en god grundopskrift, som kan varieres i det uendelige. Jeg er i hvert fald ikke færdig med at eksperimentere :-)
Jeg vender hele tiden tilbage til denne opskrift, og varierer den i det uendelige, både med tilsat kærnemælk istedet for fløde, banan istedet for sukrin og tilsat blåbær (dog ved jeg så ikke om det er LCHF)
Men lækkert smager det.
Jeg har fulgt dig i en del år, og har brugt en stor del af dine opskrifter, og har naturligvis også alle dine bøger.
Tak for en altid god inspiration:-)
Hvor lyder de lækre!! Hvor mange kan man indtage på, når man er på LCHF? Altså, uden at man skal bekymre sig for meget om kulhydrater?
Kage er kage. Også på LCHF.
På LCHF skal din kost bestå af grøntsager, kød og fedt. Kage og brøderstatninger er til sjældne lejligheder. Sådan får du størst succes med LCHF.
Hej Jane
Er det bare mig, der er dum, når jeg ikke kan se hvor mange muffins opskriften er til?
Hej Hej.
Jeg kan desværre ikke finde opskriften du linker til på Urtekrams side – kan du skrive opskriften her i tråden?
Hvor mange muffins bliver der af opskriften her? :)
/Anne.
Har lige bagt og smagt dem ;) jeg havde ikke sukrin så jeg kom 2 tsk honning i. De blev ikke så søde, men lækre er de.
Hej Jane. Synes de er lidt fedtede, ellers en super smag. Ved du hvor meget 1 dl kokosfibre vejer, da jeg synes det er svært at måle nøjagtigt med det dl-mål. Kan jeg evt. komme lidt fiberfin i? Et lille ekstra spørgsmål. Inden jeg gik i gang med LCHF bagte jeg meget, og brugte bageenzymer for at hæve bedre. Kan det bruges i LCHF? Ps. jeg bruger Kokosfibermel øko 280 g fra Urtekram.
Det er simpelthen noget af det bedste lchf-bagværk, jeg til dato har smagt! Disse muffins er et hit her – også hos manden. Jeg har bagt dem uden chokolade, men næste gang prøver jeg en portion med chokolade og én med citron. Mums, de er gode!
Hej Jane.
Er de frysevenlige? De ser rigtig lækre ud:)
har lige prøvet dem med æble og kanel – et must try, vil jeg bare sige! :)
Hej, og tak for din mange lækre opskrifter! Jeg er fan! :-)
En ting der dog undrer og irriterer mig er, at hver gang jeg bager kager, fx disse kokosmuffins eller dine kanelsnegle så får de en virkelig mærkelig bismag. I starten troede jeg det var sukrin (det har jeg nemlig hørt før), men selvom jeg bager uden sukring, smager det stadig sådan :-/ Det er mega ærgeligt, for jeg kan næsten ikke få det ned…. Kan du løse gåden, eller måske give et hjælpende råd?? Tak :-)
Nogle oplever at bagepulver giver en grim smag. Så det kan du jo prøve at teste næste gang.
Lige et hurtigt spørgsmål jeg håber du har tid til at svare på :-)
Kan jeg erstatte det fine kokosmel med noget? jeg har ikke kunne opstøve det i nogen helsekostforretninger, og skal bruge opskriften imorgen !! :-(
Kan man lave den mindre kokosagtig og så bare bruge HUSK? Vil de fibre i der gøre det samme? eller skal jeg droppe opskriften indtil jeg har kokosmel ( som er bestilt)
På forhånd tusind tak
Jeg har faktisk en superopskrift på nogle megalækre kokosmuffins bagt kun med det almindelige kokosmel. Jeg har bragt den ovre på Urtekrams økoblog og deres hjemmeside er nede lige nu. Jeg kommer lige tilbage med linket, når den er oppe igen :-)
Jeg tror ikke, det vil blive godt at erstatte kokosfibre med husk. Så hellere finde på noget andet.
Tak for svar!
Jeg vil lave disse til min mands søns børnehave, og har ikke silikone til så mange.
Kan man bruge papir og evt. smøre dem med smør? Er der så mindre chance for de brænder på?
Og forresten – tak for en fantastisk blog! kan ikke vente til din bog kommer ( er heldigvis i bogbranchen/online boghandel – så håber på et eksemplar så snart den er trykt færdig -iihhhhh :-) ) Jeg skal nok gøre mit for at få den promoveret :-)
Hej Jane,
Er det mig der har set forkert, eller er der ikke meget kulhyldrat i kokosmelet? kan det erstattes af andet?
( Jeg prøver og leve efter LCHF og “spis dig gravids” principper, og er i tvivl om der er for højt kulhyldrat i kokoksmelet?)
Det kokosmel, jeg bruger, indeholder under 5 g kh pr, 100 g. Men du har ret i, at nogle mærker har et helt tosset højt indhold. Så her gælder det om at tjekke på posen. :-)
Istedet for kokosmel, kan man så godt bare blende almindelig kokosmel, så det bliver lige så fint som det kokosmel, der står i din opskrift? Jeg har før gjort det med andre opskrifter. Men ved ikke om det vil fungere med din, da der jo er særlige fibre i det fine kokosmel, du henviser til.
Jeg bor i Grønland, og man kan ikke købe den slags kokosmel heroppe. Derfor jeg spørger ;)
Mvh
Michelle
Åh, jeg er ikke sikker på, at dejen vil hænge rigtigt sammen uden fibrene.. I stedet kan jeg varmt anbefale dig de kokosmuffins, som jeg lavede over til Urtekrams økoblog: http://blog.urtekram.dk/?p=6016 De er lavet med almindeligt kokosmel så, så gode! :-)
Hov der mangler vist noget af min kommentar. Ud over banan puttede jeg også omkring 100 gr. Blåbær i og reducerede så sukrinen til 2 -2,5 spsk. Det blev rigtig godt.
Mmmm. Har lige bagt dem. Mimd. Jeg lavede lidt ændringer til opskriften. Læste lige at du syntes de var til den smuldrende side, så puttede 1 banan i. Mine er tilpas fugtige
Hej Jane :-)
Tror du den fiberrige kokosmel kan erstattes med mandelmelen fra funktionel mad?
Jeg har ikke helt styr på omregningsforholdet mellem de to. Men eller er der også disse: https://www.madbanditten.dk/magelose-mandelmuffins/
Tak for dit svar! :-) Jeg lavede lidt en hybrid mellem de to, og det blev pænt godt – især med hindbær og chokolade i :-)
Man kan godt bage bollerne -langsomt på en tør pande
– først gik jeg lidt i panik da de flød lidt ud ala meget tykke pandekager- men da jeg vendede dem efter 8-9 min – blev de lidt a la scones i tykkelse- men ikke i konsistens ( de er ret saftige – skal de være det ? )
De smager rigtig fint- men jeg synes bagepulveret smager en anelse i gennem ? – måske fordi jeg kun gav dem 2 spsk sukrin ….
Men skønt med kage/brød lign uden ovn :)
Mmh… saftige? Nej, det synes jeg ikke. Tværtimod smuldrer de en smule. Måske ville den lignende fastelavnsbolle/fødselsdagsbolle opskrift, hvor er der også er HUSK i, egne sig bedre til pandebagning.
Jeg har ikke kunne smage bagepulver. Jeg ved faktisk ikke hvordan bagepulver smager ;-) Jeg har brugt 2 spsk sukrin og 1 spsk truvia. Og de er pænt søde, så det vil godt kunne reduceres.
Jane – jeg er lidt senil dement ikke;)
– for det var jo faktisk fastelavensbollerne jeg bagte -himler lige lidt.
De er langt bedre i dag btw- især med hjemmelavet nutella på :)
Uuuh… jeg er slet ikke i stand til at være i lokale med den slags i øjeblikket… :-/
Super lækre:-) Helt klart en ny favorit her i huset. Lavede dobbeltportion. Halvdelen med chokolade-stykker, og den anden halvdel med brumbær. Begge ALT for lækre, har faktisk spist lidt for mange :-(
Årh, det lyder også lækkert. Jeg glæder mig allerede til runde to af disse :-)
Ej den glæder jeg mig til at prøve når jeg får en ovn
– jeg har tænkt mig at prøve at bage bollerne på en stegepande ligesom scones i aften :)
Det vil jeg til gengæld glæde mig til at høre mere om, Henriette!