Kokosmuffins med valgfri chokolade


I weekenden lavede jeg også simpelthen de lækreste kokosmuffins. Øj, de var altså gode. Opskriften blev baseret på de fastelavsbolleopskriften og så justeret en smule. Selv det kagefjendske drengebarn kunne lide dem! Og det er altså et kvalitetsstempel, der vil noget.

Kokosmuffins

Kokosmuffins med valgfri chokolade

4,50 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggene med sukrin til en luftig masse.
  • Hæld smeltet smør og fløde i og pisk lidt mere.
  • Bland alle de tørre dele sammen og hæld dem i dejen og pisk godt sammen.
  • Rør chokolade/kakaonibs i til sidst, hvis du har valgt at have det i.
  • Lad dejen stå et øjeblik. Kokosfibermel er meget fiberrigt og får dejen til at sætte sig.
  • Hæld/skrab herefter dejen i muffinsforme, helst silikone (de brænder nemt på i bunden i papirforme) og bag 15-20 minutter ved 175 g.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Opskriften skal I da ikke snydes for!

Dette er sådan en god grundopskrift, som kan varieres i det uendelige. Jeg er i hvert fald ikke færdig med at eksperimentere :-)

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

54 kommentarer til “Kokosmuffins med valgfri chokolade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg vender hele tiden tilbage til denne opskrift, og varierer den i det uendelige, både med tilsat kærnemælk istedet for fløde, banan istedet for sukrin og tilsat blåbær (dog ved jeg så ikke om det er LCHF)
    Men lækkert smager det.
    Jeg har fulgt dig i en del år, og har brugt en stor del af dine opskrifter, og har naturligvis også alle dine bøger.
    Tak for en altid god inspiration:-)

    Svar
    • Kage er kage. Også på LCHF.
      På LCHF skal din kost bestå af grøntsager, kød og fedt. Kage og brøderstatninger er til sjældne lejligheder. Sådan får du størst succes med LCHF.

      Svar
  2. Hej Hej.

    Jeg kan desværre ikke finde opskriften du linker til på Urtekrams side – kan du skrive opskriften her i tråden?

    Hvor mange muffins bliver der af opskriften her? :)

    /Anne.

    Svar
  3. Har lige bagt og smagt dem ;) jeg havde ikke sukrin så jeg kom 2 tsk honning i. De blev ikke så søde, men lækre er de.

    Svar
  4. Hej Jane. Synes de er lidt fedtede, ellers en super smag. Ved du hvor meget 1 dl kokosfibre vejer, da jeg synes det er svært at måle nøjagtigt med det dl-mål. Kan jeg evt. komme lidt fiberfin i? Et lille ekstra spørgsmål. Inden jeg gik i gang med LCHF bagte jeg meget, og brugte bageenzymer for at hæve bedre. Kan det bruges i LCHF? Ps. jeg bruger Kokosfibermel øko 280 g fra Urtekram.

    Svar
  5. Det er simpelthen noget af det bedste lchf-bagværk, jeg til dato har smagt! Disse muffins er et hit her – også hos manden. Jeg har bagt dem uden chokolade, men næste gang prøver jeg en portion med chokolade og én med citron. Mums, de er gode!

    Svar
  6. Hej, og tak for din mange lækre opskrifter! Jeg er fan! :-)

    En ting der dog undrer og irriterer mig er, at hver gang jeg bager kager, fx disse kokosmuffins eller dine kanelsnegle så får de en virkelig mærkelig bismag. I starten troede jeg det var sukrin (det har jeg nemlig hørt før), men selvom jeg bager uden sukring, smager det stadig sådan :-/ Det er mega ærgeligt, for jeg kan næsten ikke få det ned…. Kan du løse gåden, eller måske give et hjælpende råd?? Tak :-)

    Svar
  7. Lige et hurtigt spørgsmål jeg håber du har tid til at svare på :-)
    Kan jeg erstatte det fine kokosmel med noget? jeg har ikke kunne opstøve det i nogen helsekostforretninger, og skal bruge opskriften imorgen !! :-(
    Kan man lave den mindre kokosagtig og så bare bruge HUSK? Vil de fibre i der gøre det samme? eller skal jeg droppe opskriften indtil jeg har kokosmel ( som er bestilt)

    På forhånd tusind tak

    Svar
    • Jeg har faktisk en superopskrift på nogle megalækre kokosmuffins bagt kun med det almindelige kokosmel. Jeg har bragt den ovre på Urtekrams økoblog og deres hjemmeside er nede lige nu. Jeg kommer lige tilbage med linket, når den er oppe igen :-)

      Jeg tror ikke, det vil blive godt at erstatte kokosfibre med husk. Så hellere finde på noget andet.

      Svar
  8. Tak for svar!
    Jeg vil lave disse til min mands søns børnehave, og har ikke silikone til så mange.
    Kan man bruge papir og evt. smøre dem med smør? Er der så mindre chance for de brænder på?

    Og forresten – tak for en fantastisk blog! kan ikke vente til din bog kommer ( er heldigvis i bogbranchen/online boghandel – så håber på et eksemplar så snart den er trykt færdig -iihhhhh :-) ) Jeg skal nok gøre mit for at få den promoveret :-)

    Svar
  9. Hej Jane,

    Er det mig der har set forkert, eller er der ikke meget kulhyldrat i kokosmelet? kan det erstattes af andet?
    ( Jeg prøver og leve efter LCHF og “spis dig gravids” principper, og er i tvivl om der er for højt kulhyldrat i kokoksmelet?)

    Svar
    • Det kokosmel, jeg bruger, indeholder under 5 g kh pr, 100 g. Men du har ret i, at nogle mærker har et helt tosset højt indhold. Så her gælder det om at tjekke på posen. :-)

      Svar
  10. Istedet for kokosmel, kan man så godt bare blende almindelig kokosmel, så det bliver lige så fint som det kokosmel, der står i din opskrift? Jeg har før gjort det med andre opskrifter. Men ved ikke om det vil fungere med din, da der jo er særlige fibre i det fine kokosmel, du henviser til.
    Jeg bor i Grønland, og man kan ikke købe den slags kokosmel heroppe. Derfor jeg spørger ;)

    Mvh
    Michelle

    Svar
  11. Hov der mangler vist noget af min kommentar. Ud over banan puttede jeg også omkring 100 gr. Blåbær i og reducerede så sukrinen til 2 -2,5 spsk. Det blev rigtig godt.

    Svar
  12. Mmmm. Har lige bagt dem. Mimd. Jeg lavede lidt ændringer til opskriften. Læste lige at du syntes de var til den smuldrende side, så puttede 1 banan i. Mine er tilpas fugtige

    Svar
  13. Man kan godt bage bollerne -langsomt på en tør pande
    – først gik jeg lidt i panik da de flød lidt ud ala meget tykke pandekager- men da jeg vendede dem efter 8-9 min – blev de lidt a la scones i tykkelse- men ikke i konsistens ( de er ret saftige – skal de være det ? )

    De smager rigtig fint- men jeg synes bagepulveret smager en anelse i gennem ? – måske fordi jeg kun gav dem 2 spsk sukrin ….

    Men skønt med kage/brød lign uden ovn :)

    Svar
    • Mmh… saftige? Nej, det synes jeg ikke. Tværtimod smuldrer de en smule. Måske ville den lignende fastelavnsbolle/fødselsdagsbolle opskrift, hvor er der også er HUSK i, egne sig bedre til pandebagning.

      Jeg har ikke kunne smage bagepulver. Jeg ved faktisk ikke hvordan bagepulver smager ;-) Jeg har brugt 2 spsk sukrin og 1 spsk truvia. Og de er pænt søde, så det vil godt kunne reduceres.

      Svar
      • Jane – jeg er lidt senil dement ikke;)
        – for det var jo faktisk fastelavensbollerne jeg bagte -himler lige lidt.
        De er langt bedre i dag btw- især med hjemmelavet nutella på :)

        Svar
  14. Super lækre:-) Helt klart en ny favorit her i huset. Lavede dobbeltportion. Halvdelen med chokolade-stykker, og den anden halvdel med brumbær. Begge ALT for lækre, har faktisk spist lidt for mange :-(

    Svar