Kokoskranse, som både er Low Carb, sukkerfrie og glutenfri. Yes, det er det, vi har her. Denne opskrift er lidt en videreudvikling af mine vaniljekranse, hvor jeg har erstattet noget af mandelmelet med almindeligt kokosmel og vanilje er byttet ud med kardemomme.
Jeg har brugt hele mandler til opskriften her. Det giver kokoskransene lidt ekstra knas og de bliver lidt mere rustikke. Jeg vil tro, at du sagtens kan bruge almindeligt købt mandelmel også. Det vil nok også give dig mere ‘hvide’ kokoskranse.
Knasende kokoskranse uden sukker
Sagde jeg lige knasende Low Carb kokoskranse? Ja, det gjorde jeg… disse kokoskranse endte faktisk med at blive næsten sprøde. De knækker og har en sprødhed og kokos gør, at de også knaser lidt mellem tænderne og har noget struktur. Super vellykket, hvis jeg selv skal sige det.
Men hav tålmodighed. De skal have lov til at køle helt af, før du tester sprødheden. Hvis du spiser en, imens de er lune bliver du skuffet. Men det tror jeg faktisk også gælder for almindelige småkager?
Det er en ret stor portion, så sørg for at invitere en masse gæster på besøg som kan hjælpe med at få dem spist. Selvom de er stort set kulhydratfri indeholder de stadig en del kalorier pr. stk. (hvis du er medlem af MadbandittenPLUS kan du se energiberegningen pr. stk. nederst i opskriften).
Ingredienser
- 200 g smør koldt
- 100 g SukrinMelis
- 200 g mandler eller mandelmel
- 100 g kokosmel
- 2 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk guargummi kan udelades men giver god “sprødhed”
- 1 æg
- 1 tsk potaske kan udelades
- 1 spsk vand
Sådan gør du
- Kom mandlerne i en foodprocesser med en kniv. Blend til du har en fin mandelmel.
- Bland kokosmel ned i sammen med SukrinMelis og kardemomme (+ evt. guargummi) og blend igen.
- Skær smør i små tern og kom det med ned i blandingen. Kør til smørret er helt smuldret ud i dejen.
- Opløs potaske i vand.
- Saml dejen med potaske-vandet samt et æg.
- Kom kokoskransedejen i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Sprøjt kransene ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Afhængigt af størrelsen på din tyl bliver der omkring 100 stk. Jeg brugte en lille tyl og tre bageplader.
- Bag en bageplade ad gangen. Stil de andre køligt så smørret ikke bliver for blødt (så flyder de ud).
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Bag kokoskransene cirka 10-12 minutter til de er gyldne.
- Lad kransene køle helt af fx på en rist.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Glutenfri og sukkerfri julesmåkager
Jeg bager ikke ret meget glutenfrit kage og brød. Heller ikke op til jul. Dog er det alligevel lykkedes mig gennem årene at udvikle en masse forskellige opskrifter på julesmåkager uden gluten og sukker.
Der er både brunkager, vaniljekranse, pebernødder, småkager til udstik og gingerbread cookies og nu også kokoskranse, du finder alle de andre her: Opskrifter på julesmåkager.
0 kommentarer til “Kokoskranse”