Her de sidste par dage synes jeg, jeg har måtte se mig mere og mere indhentet af vinteren. Jeg gider ganske enkelt ikke mere nu. Ikke mere gråvejr og kulde og flere lag tøj hver gang jeg skal udenfor en dør. Ikke mere elektrisk huehår, mørke rander under øjnene og blå læber og smådårligt humør.
Kokosgrød med kakao-mokka-smag og ristet mysli
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 æg
- 1 dl Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria
- 1 kokosolie uden smag (kan udelades)
- 1 tsk kakaopulver
- 1 tsk instant kaffepulver
- lidt sødning fx yaconsirup eller Sukrin Gold
- 1 spsk kokosfibermel
Toppings-ideer
- nøddemysli
- kakaonibs
- mandelsmør
- frysetørrede hindbær
- banan i skiver
- friske bær
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser i en kasserolle og varm op under oprøring. Det ser mærkeligt ud til at begynde med, men efter et par minutter samler grøden sig.
- Tag den evt. af varmen og fortsæt med at røre, indtil du synes, den er fast nok i konsistensen. Hæld over i en skål og server med dine favorit toppings.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg kigger ud af vinduet til min store altan og drømmer om, at der igen skal vokse grønne ting, og at jeg skal sidde derude og spise min morgenmad i skyggen, imens jeg kigger ud over villahaverne. Med glød og varme i både huden og øjnene. Ja tak!
Comfortfood
På sådanne dage er det rart at starte dagen med lidt comfort-agtig morgenmad. Som fx kokosgrød. Det pudsige er, at jeg aldrig har kunne fordrage grød. Der er ikke én eneste slags grød, jeg nogensinde har kunne spise uden at få akut opkastfornemmelser. Jo, jordbærgrød, men jeg tror ikke, det helt tæller.
Men hverken havregrød eller risengrød har jeg kunne spise, og jeg lever lykkeligt uden nogensinde at skulle have det stående foran mig igen.
Det var dog heller ikke kærlighed ved første blik med kokosgrøden, men med tiden har den vokset sig lidt ind på mig. Jeg synes, den er rar til afveksling, og så mætter den virkelig godt, synes jeg.
Du kan se den almindelige version HER, og ellers er der her en version med kakao-mokka-smag, som også er virkelig dejlig.
Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Hej Jane.
Har lige et spørgsmål til denne grød. Og den almindelige kokosgrød.
Er de striks??
Bare så jeg ved om jeg kan spise dem jævnligt.
Tak for du altid gider og svare.
Kate.
Selve kokosgrøden kan sagtens være striks. Det, du skal være opmærksom på, er det, du putter ovenpå den :)
DESSERT!!! Uhhmmmm!!
Jeg har det simpelthen så underligt med den her kokosgrød. Jeg har prøvet at lave den almindelige version en enkelt gang og da havde jeg virkelig en kamp med at få den ned! Alligevel bliver jeg tiltrukket af den hver gang jeg bladrer forbi opskriften i din bog og også nu her når jeg ser denne version! Det er da mærkeligt! Måske jeg skulle gi den et forsøg til…
Den smager overhovedet ikke ægget, rigtig lækker og skøn afveksling. Mums, det er ikke sidste gang jeg har lavet den.
Til den alm. kokosgrød har jeg brugt et æg og et bæger (1½) æggehvide – så er den mindre “ægget” :-)
Nu kan man endelig få extra creamy kokosmælk fra Santa Maria i Kiwi – i hvert fald i Århus
sejt at flere har taget den hjem! Netto har også haft den og jeg har også hørt om enkelte Kvicklyer, der har den!
Jubii….. Det ville da være skønt. Så håber jeg bare det også gælder i Odense. TAK for oplysningen. Super.
Ja, det er fedt nogle butikker er begyndt at sælge extra creamy kokosmælk – den er jo for lækker;) Nu har jeg prøvet at lave grøden. For Søren da, den mætter! :)
Jeg har lige prøvet den uden kaffe. Jeg havde heller ikke mere kokosmælk, så jeg brugte piskefløde. Den smagte overhovedet ikke ægget, men ih hvor den mætter. Namnam!!
Sejt at høre! Tak :)
Smager æggene meget igennem i kaffe-versionen? Jeg har kun lavet den almindelige kokosgrød en enkelt gang, for den smagte meget ægget. Det brød jeg mig ikke om.
Men måske kan det være fordi jeg brugte kokosmælk fra dåse, og ikke den extra creamy? :)
Jeg er ikke så sart overfor æggesmagen så jeg har aldrig spekuleret over om det smager igennem her, må jeg indrømme…
Har du afprøvet denne kold? Tænker man kunne lave den aftenen før, og så spise den kold til morgenmad?
Nej, det har jeg ikke. Umiddelbart forestiller jeg mig, at det vil være lidt… ulækkert… :-/
Kan udmærket spises kold, synes jeg :-) Men nu er jeg også glad for grød i mange afskygninger