Kokosgrød med appelsin, mandler og kanel


Jeg har aldrig været vild med grød. Faktisk er der ikke en eneste slags grød, jeg kan komme i tanke om, som jeg kan lide. Det skulle da lige være jordbærgrød. Med flødeskum. Men det tæller vist ikke. Derfor blev jeg også overrasket, da jeg forleden fik lyst til kokosgrød, som jeg har lavet tidligere. Altså en slags LCHF-morgengrød. For den er jeg faktisk heller ikke vild med. Men da lysten havde varet i nogle dage, tog jeg den alvorligt og lavede en portion. Og den smagte faktisk…. okay. Det er den varmeste anbefaling, jeg kan give!

Kokosgrød LCHF

Kokosgrød med appelsin, mandler og kanel

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 person
|
10 minutter

Ingredienser

Topping

Sådan gør du

 • Hæld hele balladen i en kasserolle og varm op, imens du rører rundt. Den brænder nemt lidt fast i bunden, så rør godt.
 • Når grøden begynder at blive tyk, skruer du ned for varmen, og når den har nået din ønskede tykkelse, tager du den af.
 • Hæld over i en skål og drys med appelsinstykker, hakkede mandler og godt med kanel.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Kokosgrød LCHF

Kokosgrød giver mæthed til frokost

Og den holdt mig uden problemer mæt til frokost, hvilket jeg ikke synes, den plejer, men jeg har også haft en ualmindeligt inaktiv dag i dag. Jeg agerer nemlig sygepasser for – endnu et – opkastende barn.  Det går nemlig lidt på omgang herhjemme. I weekenden var det Silas, og i går var jeg så forkvalmet, træt og svimmel, at jeg næsten ikke vidste, hvordan jeg skulle komme igennem dagen.

Desværre faldt det samme med, at jeg var i fotostudiet for at få taget bagsidefoto + forfatterportræt til den nye bog, så det blev med feberblusssende kinder og blanke øjne. Jeg kom hjem kl. 15.45 og skulle egentlig hente børn men i stedet kastede jeg mig på sofaen og snorksov i 15-20 minutter. Så fik jeg det lidt bedre og kunne tage ned og hente børn. Her til morgen var det så Vega, der klagede over ondt i maven og resten behøver vi ikke tage i detaljer.

Hvorfor er der mavevirus hver jul? Det må være de bakteriebefængte pebernøddekurve, der stikkes op i hovedet på børn (og voksne), uanset hvor man går. Yrk!

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Kokosgrød med appelsin, mandler og kanel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Jeg har lige et helt generelt spørgsmål. Urtekram laver et produkt der hedder kokosfibermel – ved du om det er noget nær kokosmelet fra funktionel mad som du linker til i opskriften her? :-) Eller ligger de to mon længder fra hinanden?

  Mvh. Christina

  Svar
 2. Hej Jane.
  Kan man godt bruge almindelig kokos mel/flager som købes i supermarkedet? Eller er det ikke ligeså sundt som det du har linket til i opskriften?
  – Synes bare det hurtigt bliver meget dyrt med alle de ting man skal bruge :-)

  Svar
 3. Jeg tog mig sammen og prøvede denne her til morgen (dog opskrift fra din nyeste bog) Blev meget positivt overrasket. Den smagte rigtig godt, om end jeg nok lige skal arbejde på toppingen inden jeg kan spise en hel portion (som jeg tror mætheden kræver) uden det bliver vammel. Har dog overvejet om den kan laves i intervaller microen for at undgå at skulle røre heletiden? Alternativt genvarmes hvis man laver den aftenen i forvejen?
  I øvrigt havde jeg ikke ekstra creamy, men tog blot primært det faste fra en santa maria øko dåse kokosmælk som jeg først for nyligt har fundet ud af er vildt god!

  Svar
 4. Hej Jane.
  Jeg er på striks LCHF, og har lige et spørgsmål til denne. Kunne den fungere uden æg og hvis jeg tilsatte lidt fløde? Ville den blive godkendt som et måltid? Jeg er desværre ikke vild med den med æg o… hvor end jeg gerne ville. :-)
  Jeg undlader topping og kommer lidt kanel på i stedet for.

  Svar
  • Kan du få den til at blive til grød uden æggene? Kokosgrød kan godt gå i striks LCHF, det vil dog være dine toppings, som afgør kulhydratmængden.

   Svar
   • Hej igen Jane.
    Ja altså jeg kan ikke få den til at blive tyk på samme måde som en havregrød, men kokosfibrene og kokosmelen gør at den bliver lidt tyk.
    min toppen er ren kanel, så går ud fra at den er strikt.

    God weekend
    Christina

    Svar
 5. Hej Jane.

  Den ekstra cremede kokosmælk, kan man købe den i almindelige butikker eller er det kun i helseforretninger.

  Svar
 6. Hej :)
  Hvorfor benytter du fedtreduceret mandelmel?
  Er det ikke netop fedtet som vi er glade for?
  Har lige købt din bog og bliver meget klog – og sund – lige om lidt ;)

  Svar
  • Fedtsyrerne i mandlerne er meget sarte og derfor fedtreducerer producenten mandelmelet for at gøre det mere egnet til bagning/opvarmning. Det fedtreducerede mandelmel indeholder desuden færre kulhydrater, mere protein og flere fibre :)

   Svar
 7. Det er garanteret ikke så tosset at få taget feberhede billeder – smukt rødmende kinder og skinnende øjne er da noget man normalt stræber efter/betaler for/efterredigerer sig til, ikke? :-)
  God bedring til dig og dine!

  Svar
 8. Dén grød kunne godt være mig :-) Den må da – også – prøves!! PUHA jeg HADER som i virkelig HADER maveinfluenza. Det er jo meget normalt, at virus rammer os hvert år på dette tidspunkt, men det bliver bestemt ikke bedre af, at vi spiser sukker og slik i monstermængder og stresser op over julen – to ting som i den grad tapper immunforsvaret for kræfter. Kan dog anbefale et tilskud af selen, som er fantastisk til at forhindre virus i at mutere – længere forklaring, som jeg gerne giver mundligt en dag :-) God bedring til jer alle! KH Charlotte

  Svar
 9. Super bud på morgenmad! Din kokosgrød smagte overraskende dejligt…og overraskende lidt af æg. Elsker æg, men tanken om kombinationen med kanel og appelsin, gjorde mig lidt skeptisk. Lavede den til morgen, lidt spontant, så havde ikke alt i hus. Tog 4 minutter alt i alt, så ingen undskyldning dér ;-) Og brugte HUSK istedet for kokosfiber, og mandarin istedet for appelsin. Begge dele fint. Næste gang vil jeg supplere m et nip kokossukker i selve grøden, for at give den lidt sødme. Tænker at granatæblekerner som topping også ville være en super smagskombination. Men virkelig dejlig og mættende.Tak for altid livsforstærkende inspiration!

  Svar
  • Ja velbekomme! I mine ører lyder husk i stedet for kokosfibre virkelig ulækkert, eller den byttehandel har jeg i hvert fald dårlige erfaringer med i andre sammenhænge ;-)

   Svar
   • Ha! Måske HUSK der gjorde at grøden blev lidt som en gummibold i konsistensen;-) Må prøve med de rigtige ingredienser soon. Men det gik i en fart og smagen var fin..

    Svar