Kokosbarer med mint og chokolade


Min bountyopskrift, som ellers er meget populær, har nu fået seriøs konkurrence af disse kokosbarer med mint og chokolade. Er du gal, de smager godt!

Jeg serverede dem for gæster i går sammen med de chokoladefyldte hindbær. Det var måske lidt en sær kombi, men jeg ville egentlig oprindeligt have lavet chokolademousse, da jeg pludselig fik lyst til at prøve at lave kokosbarer ud fra en idé om en “mint-bounty”. Det fortrød jeg ikke! Prøv dem! De er virkelig gode!

Til forret fik vi hummerhaler med hvidløg, chili og persille. Det var så længe siden, jeg havde lavet det sidst, at jeg var nødt til at Facetime med min far og hans hustru nede i Frankrig for live assistance. Jamen, sådan kan det gå – selv for mig. Til hovedret grillede Søren nogle seriøse ribeyes fra Himmerland.

I dag er hovedet lidt tungt og kroppen lidt træt men ikke noget en tallerken bacon og en god Pokemonjagt ikke kan gøre det af med.

Et par ord om kokosmælk

Inden vi kommer til opskriften på kokosbarer, vil jeg lige nævne et par vigtige ting, som jeg ved, at nogle er gået galt i byen med tidligere:

 1. Du skal kun bruge kokoscremen, dvs. den fede del fra en dåse kokosmælk. Nogle mærker skiller ikke i køleskab, fordi de er tilsat noget, der gør det sværere for dem at skille. Jeg har ikke overblik over, hvilke mærker, der skiller og hvilke der ikke gør. Jeg brugte øko-kokosmælk fra Irma, og den skiller (næsten) altid. Er din kokosmælk ikke skilt, må du bruge den til noget andet og lave denne opskrift en anden gang.
  .
 2. Du kan ikke bruge light kokosmælk, men hvorfor i alverden skulle du også ville det? Light kokosmælk er kokosmælk, der er fortyndet med vand, så du køber og betaler for… ja, vand. Da du kun bruger den fede creme fra kokosmælken i denne opskrift, kan den selvsagt ikke erstattes af… tyndt kokosvand.

Okay, lad os så komme til det vigtige…

Kokosbarer à la Bounty med mint og chokolade. Lækreste dessert med få kulhydrater --> Madbanditten.dk

Kokosbarer med mint og chokolade

Føj til favoritter Udskriv Pin
16
|
1 day 4 timer 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Du starter dagen før med at sætte dåsen med kokosmælk i køleskabet.
 • Næste dag: Lirk kokoscremen ud af dåsen og ned i en kasserolle. Kasser vandet eller gem det og brug det i en smoothie eller lign.
 • Smelt kokoscreme og kokosolie ved lav varme.
 • Tilsæt SukrinMelis, kokosmel og pebermyntedråber og rør det sammen, til du har en grødet kokosmasse.
 • For en bageform med husholdningsfilm eller bagepapir og hæld kokosmassen heri. Glat den med en dejskraber, så den er fin og ensartet.
 • Sæt formen i køleskab i min. 4 timer (eller sæt den i fryseren nogle timer). Det er vigtigt, at kokosmassen er helt stivnet og hård, inden du går videre.
 • Skær den stivnede kokosmasse i mindre bidder med en skarp kniv. Den kan godt smuldre en anelse.
 • Smelt chokoladen i vandbad og dyp kokosbarerne heri ved hjælp af to gafler.
 • Sæt dem på et fad beklædt med bagepapir og drys evt. lidt kokos på toppen. Sæt fadet tilbage i køleskab. Lad dem stå i køleskab indtil servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Kokosbarer à la Bounty med mint og chokolade. Lækreste dessert med få kulhydrater. Sukkerfri, mælkefri, low carb og LCHF --> Madbanditten.dk

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

linje.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i 4 nemme trin.

Ja tak, send mig guiden med det samme!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Kokosbarer med mint og chokolade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Madbandit :)
  Første måned er klaret uden at “falde i”, 4kg tabt og 6.5cm kortere bælte kan nu bruges. Fik din bog i fødselsdagsgave og blev en hel del klogere.
  Jeg står dog med et spørgsmål, som jeg ikke synes at finde svar på i bogen eller her på hjemmesiden.
  Hvilken kokosmel er bedst?
  Jeg skal undlade at linke til evt konkurrerende hjemmeside, men nøjes med at give ernæringsinfo på to slags kokosmel.
  A er første “kolonne” og B er anden.
  Næringsindhold pr. 100 g:
  Energi 1340kj / 1850kj
  320 kcal / 450kcal
  Fedt 11,8g / 16g
  heraf mættet fedt 10,9g/ 8g
  Kulhydrater 8,9g / 17g
  heraf sukkerarter 8,6g / 8g
  Fibre 50,5g / 39g
  heraf opløselige 4,1g / ikke oplyst
  heraf uopløselige 46,4g / ikke oplyst
  Proteiner 19,3g / 18g
  Salt 0,15g / 0,58g

  Er A eller B bedste ?
  A har mindst kcal men flest kulhydrater og B selvfølgelig det modsatte…
  Jeg ønsker at tabe mig, så vil jo hverken have i pose eller sæk ;)

  Håber du ved det
  Mvh
  Tim

  Svar
  • Hej Tim

   Seje dig! God start du har fået!

   Og ja, det kokosmel. Det er kokosfibermel, der er tale om, ikke? Jeg har studset over de meget forskellige mærkninger. Mit gæt er at den forskel vi ser er upræcis mærkning helt enkelt. Upræcis måske også i den forstand, at det ikke er en eksakt disciplin og derfor kan to angiveligt ens produkter have vidt forskellig næringdeklarationer. Så mit gæt er at det er samme produkt/indhold.

   Hvis jeg ville ønske at tage hensyn til det, ville jeg vælge den med det laveste kulhydratindhold :)

   Svar
   • Tusind tak for det hurtige svar :)
    Det var fra 2 forskellige producenter, men det vigtige var netop som du svarede om jeg skulle gå efter lavest kulhydrat indhold.

    Mvh
    Tim

    Svar
  • Det synes jeg umiddelbart går bedst, når der er mint i. I de almindelige kokosbarer(bounty) hvor kokossmagen dominerer bruger jeg gerne den med smag.

   Svar
 2. De skal jeg absolut prøve at lave.
  Ang. kokosmælk er det så ikke den kokosmælk uden fortykningsmiddel man skal gå efter. Da den giver den ensartethed der gør den ikke skiller ;)

  Svar
 3. Alle de billige kokosmælk fra netto/fakta de skiller selv når jeg har dem stående ved stuetemperatur.

  Svar
  • Jeg har desværre ikke overblik over hvilke der skiller og hvilke der ikke gør, så jeg må blive dig svar skyldig…

   Svar
   • Jeg har endnu ikke oplevet at de ikke vil skille efter en tur i køleskab… Og jeg køber bare den kokosmælk på dåse der er hvor jeg handler, går ikke efter noget særligt mærke, bare den er øko. Måske jeg bare har været heldig?? Kunne dog forestille mig at den fra änglemark ikke vil skille, den har en mega cremet konsistens ligegyldigt hvad man gør ved den?

    Svar
    • Det oplever jeg tit. I lange perioder gik jeg kun efter Irmas økologiske, fordi den skilte til den mest hvide og lækre kokoscreme. Og så pludselig stoppede den med at skille men jeg havde i stedet en kridhvid, ensartet kokosmælk uanset hvor længe jeg lod den stå på køl. Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria skiller ikke særligt godt og den fra Änglamark, som du selv nævner, skiller heller ikke. Santa Marias i dåser (den øko og den ikke-øko) har jeg prøvet for 100 år siden og her skilte den ene men ikke den anden. Men hvilken det gjaldt, kan jeg selvfølgelig ikke huske.

     Egentlig var det mest for at sige, at HVIS man står med en kokosmælk, der ikke er skilt, så skal man lade være med at bruge den i opskriften her, for gør man det, vil man mislykkes med den.

     Svar
     • Santa Marias ikke-økologiske skiller altid, er min erfaring. Så her tænker jeg, at økologisk ikke nødvendigvis er et must; nogle gange er bounty vigtigere :-)