Kokos-pandekager med lakridscreme


Disse kokos-pandekager er så enkle og nemme at lave og de bliver sådan rigtig gode og faste i det.

Kokos-pandekager med lakridscreme - LCHF

Kokos-pandekager med lakridscreme

1 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
15 minutter

Ingredienser

Kokos-pandekager

Lakridscreme

Sådan gør du

Kokospandekager

  • Blend æg med kokosmel og de øvrige ingredienser med stavblenderen, til kokosmelet er så godt som opløst.
  • Opvarm kokosolien på en pande og fordel pandekagedejen i klatter ved hjælp af en grydeske. Steg tre af gangen.

Lakridscreme

  • Rør alle ingredienserne sammen og server med pandekagerne.

Noter

Det kan være nødvendigt at røre lidt i pandekagedejen, så kokosmelet ikke falder til bunds. Jeg steger dem tre af gangen på en stor pande. I modsætning til andre melfrie pandekager er de dødnemme at vende (synes jeg).
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

I øjeblikket har Silas besluttet, at de eneste pandekager, han kan lide, er kokospandekager. Det passer mig sådan set fint nok, for de er nemme at lave og kræver få ingredienser. Faktisk lavede vi dem første gang i sommerhuset, hvor indholdet af køkkenskabene var begrænset. Man kommer langt med æg og kokosmel!

Serveringen her blev lavet i et kort anfald af overskud som før-fodboldtræning-mad. Jeg hørte ingen klager fra ungerne!

Kokospandekager med lakridscreme - LCHF
Kokospandekager med lakridscreme - LCHF

Det er ellers rigtig dejligt at være hjemme igen og tak for jeres mange idéer til, hvad man kan lave, når man holder fri. Det lykkes mig at holde rigtig meget fri i fredags, og det var dejligt. I går holdt jeg også fri, og i dag egentlig også. Nu mangler jeg bare at lære at holde fri uden at føle det, som om jeg bare tager skyklapper på og skubber opgaverne foran mig. De går jo ikke væk, fordi jeg holder fri, men måske får jeg lidt mere lyst til at kaste mig over dem.

Og ellers kan jeg nævne, at der nu er mindre end 100 dage til jeg går på fem ugers fuldstændig ferie! Med det i udsigt kan man godt klø på lidt endnu!

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

32 kommentarer til “Kokos-pandekager med lakridscreme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hej Jeanett

      Du skal hellere tænke på Keto som noget, der indebærer at holde dit samlede kulhydratindtag lavt. Det er langt mere effektivt (og tusinde gange mindre stressende) sådan. Læs mere her: Er det Keto?

      Svar
  1. Det er en rigtig god og vidunderlig ligetil opskrift, synes jeg, men den giver mig cravings efter sødt, som jeg ellers ikke har haft siden jeg startede med at spise lchf for omkring 6 uger siden. Og jeg er typen, der generelt mere er til salt end til sukker. Jeg fik styret min nysgerrighed, men kommer ikke til at lave de her pandekager mere. Jeg har stor glæde (også) af mange af de andre opskrifter og synes det her er en fantastisk inspirerende og alsidig blog :) Tak!

    Svar
    • Det kan jeg godt genkende. Jeg synes, det gælder alle slags pandekager, vafler etc.
      I denne kan det dog også være lakridspulveret. Jeg hører fra flere, hvor lakridspulveret trigger smagen til sødt…

      Svar
  2. Disse pandekager har lige reddet min morgen! Jeg var alene med (mine) to børn, som skulle have morgenmad. De plejer at få hhv havregrød og havregryn til morgenmad, og trives fint med det, men i min nystartede lchf-livsstil, havde jeg glemt at købe havregryn, (de er jo ikke lchf ;-) ), så var gode dyr rådne, når de jo skal have morgenmad, og man er nødt til at lave noget ud fra hvad man har. Jeg havde heldigvis alle ingredienserne til disse pandekager, og de var et HIT! Jeg havde dog ingen af ingredienserne til lakridscremen, så ungerne fik chokoladesovs og sirup på deres, jeg fik Sukrin Gold, og din kokos-kakao-creme, den fra kakao-chia-grøden, det virkede fint. Så trylleryllerylle: mættende, lækker, nem og hurtig morgenmad til mig og ungerne. Jeg brugte i øvrigt en almindelig blender til at lave dejen i, og den havde konsistens som almindelig pandekagedej. Så den kunne hældes ud. Nemmere bliver det ikke. Så tak fordi du reddede min morgen!

    Svar
  3. Hej Jane. Jeg har to gange lavet disse kokospandekager og hver gang er dejen blevet fuldstændig til en tør klump som slet ikke hænger sammen. Sidste gang måtte jeg hælde en kvart piske i for at få en konsistens som kunne klattes ud på panden. Hvordan skal konsistensen af dejen være? Tak for en fantastisk hjemmeside

    Svar
    • Min dej er også helt tyk og næsten fast. Jeg synes, det gør den nem at stege. Selve pandekagerne er også lidt “tørre” i det men det kan især min søn godt lide.

      Vi er enige om, at det er almindeligt kokosmel (revet kokos) og ikke kokosfibermel, der skal i, ikke? ;-)

      Svar
  4. Jeg har lavet dem Idag og de smagte mega godt. Resten af familien var også vilde med dem. Jeg undlod dog sukrin melis i lakrids cremen og brugte kokos sukker i stedet for sukrin gold i pandekagedejen og det fungere helt fint. Dem kommer jeg helt klart til at lave igen:-)

    Svar
  5. Hej. Jeg er glad for netop denne opskrift. Jeg laver bare vafler i stedet, da jeg sparer opvask. Jeg plejer at lave til flere dage på en gang, og så varme det op i mikroovnen. Så er det så nemt. Jeg spiser dem gerne med smør og evt. Lidt hjemmelavet syltetøj. Det mætter længe.

    Svar
  6. Jeg forstår ikke helt dejen. Den er jo “tør”. Hvordan får du delt den ud på panden i et jævnt lag? Jeg er blevet nødt til at putte en masse kokusmælk i og det er vel ikke helt meningen?
    Vh. Gry

    Svar
  7. Hej,
    Tusind tak for alle de gode opskrifter! Jeg er også stor fan af dine bøger.

    Nu til spørgsmålet: kokosmel.. Er det noget specielt, eller blot de helt almindelige “flager” af kokos som man køber i supermarkedet?
    Derudover tænkte jeg på, om man kan lave grød af andet end chiafrø, da jeg synes de er meget dyre!
    På forhånd tak :-)

    Svar
      • Det hedder: sweet liquorice syrup
        – et lille sort glas med sort låg.

        Vil skyde på at der er en del sukker i ligesom i alm sirup. Men hvis man ikke bruger så meget af gangen går det nok. Det er mere smagen jeg tænker på (:

        Svar
  8. Hej Jane
    Jeg har prøvet de her pandekager et par gange, syntes smagen er rigtig god, dog syntes jeg de er noget tørre. Jeg putter kokossukker i, da jeg ikke er så glad for sukrin. Men det er vel ikke årsagen til de bliver tørre.
    Oplever du også de bliver tørre eller er det måske mig der gør noget forkert?
    Hilsen Helle

    Svar
  9. Fantastisk blog! Jeg er helt nybegynder i denne verden, og er meget motiveret for at holde den kørende med al den inspiration!
    Jeg har lige et spørgsmål angående sukrinmelis. Skal det være produktet i den lyserøde pakke, eller kan produkter som f.eks. Perfect strø osv. fra Isis være lige så gode?
    -Og kan man købe sukrinmelis i visse butikker? Kan kun få øje på dem over nettet.

    Svar
      • Jeg er lidt kritisk i forhold til sukrin. Det er svært at få oplysning om hvad det egentlig er lavet af, men højst sandsynligt er det udvundet af ikke økologisk majs, som stort set altid er genmodificeret, og det er jo ikke så fordelagtigt… Jeg tænker altid, at vi alligevel ikke skal spise ret meget sødt, så hvorfor ikke bruge naturligt sødt (ahornsirup, honning el. lign), det lidt det alligevel skal spises? Det påvirker selvfølgelig blodsukkeret, men har jo modsat sukrin også nogle gode egenskaber. Måske du allerede har skrevet om det et sted;o)

        Svar
        • Jeg er helt med dig på den, Lisbeth! Når du ser min “egen” madlavning bruger jeg også naturlige sødemidler som frugt, tørret frugt og ind imellem lidt honning. Når jeg laver “LCHF-opskrifter”, tager jeg udgangspunkt i at vi skal minimere blodsukkerpåvirkningen.

          Men som med alting spiller mængder jo en rolle. Jeg spiser uhyrligt sjældent sødt, og på den måde er mængderne, jeg får i mig, så små at jeg principielt lige så godt kunne bruge almindeligt sukker. Men det tror jeg ikke, LCHF-debatten i Danmark er klar til ;-)

          Svar
  10. mmmm! hvor lækre – de pandekager vil jeg også prøve at lave!!! jeg simpelthen NYDER at læse din blog!! glæder mig til den !
    og – jeg har fødselsdag i april, ønsker mig dine bøger!
    kærlig hilsen herfra det smukke Forårs FYN – Jette

    Svar
  11. Årh, det lyder lækkert med de pandekager! Det må prøves.

    Dejligt at du fik holdt fri! Det med at holde helt fri – den er svær. Jeg kender godt det med “uendelige” bunker og to-do-lister og ting man bare vil nå. Men ind imellem må man lade arbejde være arbejde ud fra den filosofi, at bunkerne helt sikkert også er der efter weekenden. Den tanke plejer jeg at bruge, inden jeg går på weekend om fredagen – for det er utopi at tro, at jeg når at få “rent skrivebord” alligevel. Man er kun et menneske…

    Svar
  12. Tak for inspiration!
    Nu ved jeg hvad vi skal lave i haven i eftermiddag når vi får børnegæster. Der er lagt op til havedag med bålpandekager og et ordentligt skud D-vitamin oveni :-)
    Glædeligt forår fra Karin

    Svar
  13. OMG den lakridscreme lyder såååå god! Og lakrids kokos kombien lyder bestemt heller ikke dårlig.
    Godt du fik holdt fri både i fredags, igår og lidt i dag. Det er jo ikke meningen vi skal arbejde hele tiden og det er altså helt OK at lade arbejdet ligge til når det igen er tid til at arbejde.
    Og så er det jo ellers bare om at starte nedtællingen til 5 ugers ferie – jeg er da overhovedet ikke misundelig…. Eller?
    God dag Jane – nyd det er søndag og at solen skinner!
    Kh maria

    Svar