Disse kokos-pandekager er så enkle og nemme at lave og de bliver sådan rigtig gode og faste i det.
Ingredienser
Kokos-pandekager
- 3 æg
- 1 dl kokosmel det helt almindelige
- 1-2 tsk Sukrin Gold kan udelades for mindre sød version
- 0,5 tsk stødt kardemomme
- smagsneutral kokosolie til stegning
Lakridscreme
- 100 g mascarpone
- 1-2 tsk SukrinMelis
- 1-2 spsk fløde
- 1 spsk lakridspulver + lidt ekstra til drys
Sådan gør du
Kokospandekager
- Blend æg med kokosmel og de øvrige ingredienser med stavblenderen, til kokosmelet er så godt som opløst.
- Opvarm kokosolien på en pande og fordel pandekagedejen i klatter ved hjælp af en grydeske. Steg tre af gangen.
Lakridscreme
- Rør alle ingredienserne sammen og server med pandekagerne.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
I øjeblikket har Silas besluttet, at de eneste pandekager, han kan lide, er kokospandekager. Det passer mig sådan set fint nok, for de er nemme at lave og kræver få ingredienser. Faktisk lavede vi dem første gang i sommerhuset, hvor indholdet af køkkenskabene var begrænset. Man kommer langt med æg og kokosmel!
Serveringen her blev lavet i et kort anfald af overskud som før-fodboldtræning-mad. Jeg hørte ingen klager fra ungerne!
Det er ellers rigtig dejligt at være hjemme igen og tak for jeres mange idéer til, hvad man kan lave, når man holder fri. Det lykkes mig at holde rigtig meget fri i fredags, og det var dejligt. I går holdt jeg også fri, og i dag egentlig også. Nu mangler jeg bare at lære at holde fri uden at føle det, som om jeg bare tager skyklapper på og skubber opgaverne foran mig. De går jo ikke væk, fordi jeg holder fri, men måske får jeg lidt mere lyst til at kaste mig over dem.
Og ellers kan jeg nævne, at der nu er mindre end 100 dage til jeg går på fem ugers fuldstændig ferie! Med det i udsigt kan man godt klø på lidt endnu!
Æv.
For mig smager det desværre som omelet med kokos 🤥
Burde jeg måske have forudset 🤔
Er denne opskrift keto venlig også. Ser så lækkert ud.
Tusind tak for en fantastisk blog.
Hej Jeanett
Du skal hellere tænke på Keto som noget, der indebærer at holde dit samlede kulhydratindtag lavt. Det er langt mere effektivt (og tusinde gange mindre stressende) sådan. Læs mere her: Er det Keto?
Det er en rigtig god og vidunderlig ligetil opskrift, synes jeg, men den giver mig cravings efter sødt, som jeg ellers ikke har haft siden jeg startede med at spise lchf for omkring 6 uger siden. Og jeg er typen, der generelt mere er til salt end til sukker. Jeg fik styret min nysgerrighed, men kommer ikke til at lave de her pandekager mere. Jeg har stor glæde (også) af mange af de andre opskrifter og synes det her er en fantastisk inspirerende og alsidig blog :) Tak!
Det kan jeg godt genkende. Jeg synes, det gælder alle slags pandekager, vafler etc.
I denne kan det dog også være lakridspulveret. Jeg hører fra flere, hvor lakridspulveret trigger smagen til sødt…
Disse pandekager har lige reddet min morgen! Jeg var alene med (mine) to børn, som skulle have morgenmad. De plejer at få hhv havregrød og havregryn til morgenmad, og trives fint med det, men i min nystartede lchf-livsstil, havde jeg glemt at købe havregryn, (de er jo ikke lchf ;-) ), så var gode dyr rådne, når de jo skal have morgenmad, og man er nødt til at lave noget ud fra hvad man har. Jeg havde heldigvis alle ingredienserne til disse pandekager, og de var et HIT! Jeg havde dog ingen af ingredienserne til lakridscremen, så ungerne fik chokoladesovs og sirup på deres, jeg fik Sukrin Gold, og din kokos-kakao-creme, den fra kakao-chia-grøden, det virkede fint. Så trylleryllerylle: mættende, lækker, nem og hurtig morgenmad til mig og ungerne. Jeg brugte i øvrigt en almindelig blender til at lave dejen i, og den havde konsistens som almindelig pandekagedej. Så den kunne hældes ud. Nemmere bliver det ikke. Så tak fordi du reddede min morgen!
Hej Jane. Jeg har to gange lavet disse kokospandekager og hver gang er dejen blevet fuldstændig til en tør klump som slet ikke hænger sammen. Sidste gang måtte jeg hælde en kvart piske i for at få en konsistens som kunne klattes ud på panden. Hvordan skal konsistensen af dejen være? Tak for en fantastisk hjemmeside
Min dej er også helt tyk og næsten fast. Jeg synes, det gør den nem at stege. Selve pandekagerne er også lidt “tørre” i det men det kan især min søn godt lide.
Vi er enige om, at det er almindeligt kokosmel (revet kokos) og ikke kokosfibermel, der skal i, ikke? ;-)
Jeg har lavet dem Idag og de smagte mega godt. Resten af familien var også vilde med dem. Jeg undlod dog sukrin melis i lakrids cremen og brugte kokos sukker i stedet for sukrin gold i pandekagedejen og det fungere helt fint. Dem kommer jeg helt klart til at lave igen:-)
Hej. Jeg er glad for netop denne opskrift. Jeg laver bare vafler i stedet, da jeg sparer opvask. Jeg plejer at lave til flere dage på en gang, og så varme det op i mikroovnen. Så er det så nemt. Jeg spiser dem gerne med smør og evt. Lidt hjemmelavet syltetøj. Det mætter længe.
Jeg skal til at lave flere vafler, kan jeg godt fornemme :)
Jeg forstår ikke helt dejen. Den er jo “tør”. Hvordan får du delt den ud på panden i et jævnt lag? Jeg er blevet nødt til at putte en masse kokusmælk i og det er vel ikke helt meningen?
Vh. Gry
Jeg klatter den ud på panden og flader den ud med spatlen :)
Mmmh. Det ser godt ud!
Kan man evt bruge flødeost istedet for Mascarpone ? :)
Hej,
Tusind tak for alle de gode opskrifter! Jeg er også stor fan af dine bøger.
Nu til spørgsmålet: kokosmel.. Er det noget specielt, eller blot de helt almindelige “flager” af kokos som man køber i supermarkedet?
Derudover tænkte jeg på, om man kan lave grød af andet end chiafrø, da jeg synes de er meget dyre!
På forhånd tak :-)
Kan man bruge flydende sød lakrids essens istedet? Det er nemlig lige det jeg har i skabet :)
Det ved jeg slet ikke hvad er… Er der sukker i?
Det hedder: sweet liquorice syrup
– et lille sort glas med sort låg.
Vil skyde på at der er en del sukker i ligesom i alm sirup. Men hvis man ikke bruger så meget af gangen går det nok. Det er mere smagen jeg tænker på (:
Hej Jane
Jeg har prøvet de her pandekager et par gange, syntes smagen er rigtig god, dog syntes jeg de er noget tørre. Jeg putter kokossukker i, da jeg ikke er så glad for sukrin. Men det er vel ikke årsagen til de bliver tørre.
Oplever du også de bliver tørre eller er det måske mig der gør noget forkert?
Hilsen Helle
Nej de bliver lidt tørre i det. Jeg tror, det er derfor min søn så godt kan lide dem. Du vil sikkert bedre kunne lide nogle af de andre pandekageopskrifter. FX disse:
https://www.madbanditten.dk/proteinrige-brunchpandekager-uden-mel-kesoplatter/
https://www.madbanditten.dk/tykke-amerikanske-pandekager-lchf/
Fantastisk blog! Jeg er helt nybegynder i denne verden, og er meget motiveret for at holde den kørende med al den inspiration!
Jeg har lige et spørgsmål angående sukrinmelis. Skal det være produktet i den lyserøde pakke, eller kan produkter som f.eks. Perfect strø osv. fra Isis være lige så gode?
-Og kan man købe sukrinmelis i visse butikker? Kan kun få øje på dem over nettet.
Helsekostbutikker har sukrin. Jeg ville ikke bruge Isis’ produkter. De indeholder alt muligt skrammel.
Jeg er lidt kritisk i forhold til sukrin. Det er svært at få oplysning om hvad det egentlig er lavet af, men højst sandsynligt er det udvundet af ikke økologisk majs, som stort set altid er genmodificeret, og det er jo ikke så fordelagtigt… Jeg tænker altid, at vi alligevel ikke skal spise ret meget sødt, så hvorfor ikke bruge naturligt sødt (ahornsirup, honning el. lign), det lidt det alligevel skal spises? Det påvirker selvfølgelig blodsukkeret, men har jo modsat sukrin også nogle gode egenskaber. Måske du allerede har skrevet om det et sted;o)
Jeg er helt med dig på den, Lisbeth! Når du ser min “egen” madlavning bruger jeg også naturlige sødemidler som frugt, tørret frugt og ind imellem lidt honning. Når jeg laver “LCHF-opskrifter”, tager jeg udgangspunkt i at vi skal minimere blodsukkerpåvirkningen.
Men som med alting spiller mængder jo en rolle. Jeg spiser uhyrligt sjældent sødt, og på den måde er mængderne, jeg får i mig, så små at jeg principielt lige så godt kunne bruge almindeligt sukker. Men det tror jeg ikke, LCHF-debatten i Danmark er klar til ;-)
mmmm! hvor lækre – de pandekager vil jeg også prøve at lave!!! jeg simpelthen NYDER at læse din blog!! glæder mig til den !
og – jeg har fødselsdag i april, ønsker mig dine bøger!
kærlig hilsen herfra det smukke Forårs FYN – Jette
Er det skæbnen at støde på denne opskrift, når man har en halv bøtte mascarpone tilbage i køleskabet, der skriger på at blive brugt? Det tror jeg. Den lakridscreme der skal prøves :-)
Mums, de skal prøves !
Årh, det lyder lækkert med de pandekager! Det må prøves.
Dejligt at du fik holdt fri! Det med at holde helt fri – den er svær. Jeg kender godt det med “uendelige” bunker og to-do-lister og ting man bare vil nå. Men ind imellem må man lade arbejde være arbejde ud fra den filosofi, at bunkerne helt sikkert også er der efter weekenden. Den tanke plejer jeg at bruge, inden jeg går på weekend om fredagen – for det er utopi at tro, at jeg når at få “rent skrivebord” alligevel. Man er kun et menneske…
Den kombi lyder bare overlækker, den skal prøves snarest. Har ikke prøvet kokospandekagerne endnu, men med lakridscremen må jeg bare i gang. God søndag herfra :)
Tak for inspiration!
Nu ved jeg hvad vi skal lave i haven i eftermiddag når vi får børnegæster. Der er lagt op til havedag med bålpandekager og et ordentligt skud D-vitamin oveni :-)
Glædeligt forår fra Karin
Hvorfor bruger du Sakrin og ikke Xylitol ?
OMG den lakridscreme lyder såååå god! Og lakrids kokos kombien lyder bestemt heller ikke dårlig.
Godt du fik holdt fri både i fredags, igår og lidt i dag. Det er jo ikke meningen vi skal arbejde hele tiden og det er altså helt OK at lade arbejdet ligge til når det igen er tid til at arbejde.
Og så er det jo ellers bare om at starte nedtællingen til 5 ugers ferie – jeg er da overhovedet ikke misundelig…. Eller?
God dag Jane – nyd det er søndag og at solen skinner!
Kh maria