Kokos-nutella – Chokoladepålæg med få ingredienser


Kokos-nutella er et bud på en lækker chokoladepålæg uden sukker men helt enkelt bare lavet af kokossmør og kakaopulver. Det smager så lækkert og selvom der ikke er tilsat sukker eller sødme, har den stadig en del naturlig sød smag.

Sukkerfri og mælkefri kokos-"nutella" - helt overdrevet lækker opskrift --> Madbanditten.dk

Kokos-“nutella”

Føj til favoritter Udskriv Pin
13 portioner
|
10 minutter

Ingredienser

1 glas (1 portion = 15 g)

Sådan gør du

  • Rør det hele sammen og hæld på glas.
  • Hvis kokossmørret er stenhårdt, smelter du det ved lav varme i en kasserolle, inden du rører kakaopulver i.
  • Opbevaring: du kan både opbevare dem i køleskab eller i køkkenskab. Hvis den er i køleskab, skal du tage den ud et par timer før den skal bruges.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chokoladepålæg med kun 2 ingredienser

Denne er lavet af to ingredienser: kokossmør og kakaopulver. That’s it! Og selvom det er nemt, smager det SÅ godt.

Kokossmør er kokosmel eller -kød, det er vist lidt forskelligt, der er kørt til “smør” i en blender eller foodprocessor, ligesom peanutbutter og nøddesmør. Jeg har ikke haft held med at lave kokossmør selv endnu, så jeg køber det i helsekosten.

Det smager forrygende i sig selv og blandet med kakaopulver er det næsten endnu lækrere.

De kokossmør, jeg har haft med at gøre, har haft meget forskellig konsistens. Nogle er hårde som sten, andre er helt flydende. Om det er temperaturen, der spiller ind, tør jeg ikke sige, men faktum er, at den, jeg lavede denne opskrift med i går, var blød og meget flydende ved stuetemperatur og blev hård som sten efter et par timer i køleskab.

Du kan bruge den som chokoladepålæg til pandekager eller vafler, men du kan også hælde den i små forme og stille dem i køleskabet og spise dem som små kokoschokolader. De smager uhørt godt!

NB: Bare lige for god ordens skyld her til sidst: Kokossmør og kokosolie er IKKE samme sag. Bare så vi er enige her!

Sukkerfri og mælkefri kokos-"nutella" - helt overdrevet lækker opskrift --> Madbanditten.dk

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

24 kommentarer til “Kokos-nutella – Chokoladepålæg med få ingredienser”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Til info … din bog står fremme på en hylde sammen med andre kogebøger hos boghandleren i Helsingør :-)

    Svar
  2. –sidste update: jeg har lige forsøgt igen – brugte denne gang kokoschips/kokosflager, ristede dem let, og kørte dem derefter i blenderen med lidt kokosolie. Så skete miraklet at olien trak ud. Tilsatte kakao+lidt sødning og nu har jeg en herlig kokos”nutella”. Om det var fordi jeg skifte alm. kokosmel ud med kokoschips at jeg nu kunne få det til at virke, er jo nærliggende at konkludere..smager herligt:)

    Svar
    • GENIALT! Og jeg har en kæmpe pose kokoschips stående så det skal fluks testes. Tak for tippet!

      Svar
  3. Ser godt ud! Men jeg kan heller ikke få kokosmel kørt til kokossmør – heller ikke efter en gang let ristning. Kan se flere steder på nettet, at div. bloggere skriver “efter et par minutter i blenderen har du kokossmør” og “mega nemt'” om det at lave kokosmel til kokossmør – min blender var ved at gå op i røg, og kokosmelet havde stadig ikke transformeret sig til smør. Er der et trick, som jeg har overset? Bare mellem os, så er jeg altså for nærig til prisen på kokossmørret, men sig det ikke til nogen:)

    Svar
  4. Kære Jane
    Det undrer mig helt vildt at en bog om bla. sund mad til børn ikke er noget, ‘man’ tror vil sælge. Som nybagt mor går jeg helt afsindigt meget op i hvad jeg spiser, fordi Augusta spiser hos mig. Og jeg har din bog stående som kommende bibel i reolen – til når hun skal spise rigtig mad. Det er bare enormt vigtigt for mig at hun bliver nysgerrig ud i mad – men jeg er åbenbart ikke repræsentativ for befolkningen på det punkt.
    I øvrigt: det med at dine børn spiser rigtig mad på restauranter og ikke børnemad er mega inspirerende og jeg vil gøre mit bedste for at Augusta kommer til det samme.
    Stort knus
    Anne

    Svar
    • Ja, det undrer sådan set også mig. Jeg ser også mor-segmentet som stort og købedygtigt.

      Og det med at gå på restaurant med sine børn er genialt ift. at lære dem at spise og smage anden mad. Vi har fx rejst en del med Silas og Vega, helt fra de var 1 år faktisk, og rejser er simpelthen også så oplagte til at få udvidet sin smagshorisont.

      Håber, I havde en fantastisk dag forleden og hvor er det dejligt at du er begyndt at blogge fast igen :)

      Svar
  5. Forresten er kokosolies smeltepunkt 26 C, det er derfor den er flydende en sommerdag eller når der er lunt i køkkenet, men ikke når den står almindelig stuetemperatur.

    Svar
    • Ja det er jeg med på men det her er kokossmør og ikke kokosolie ;) når jeg undrer mig er det fordi jeg har haft både kokossmør, der var flydende og kokossmør, der var stenhårdt ved samme temperatur, så her tænker jeg at mærket spiller ind.

      Svar
  6. Jeg har længe lavet denne slags pålæg, men havde faktisk ikke overvejet at undlade sukkeret (og spiser det derfor sjældent). Tak for inspirationen.
    Jeg kommer i øvrigt også vaniljepulver i min, det kan varmt anbefales.

    Svar
  7. Den opskrift glæder jeg mig til at prøve ? Jeg laver min på nøddesmør kokosolie og kakao og stevia dråber.
    Så vil jeg altså lige sige en ting Jane at al omtale god eller dårlig er omtale, jeg har altså købt bogen på trods af den “dårlige” omtale ? Glæder mig til at bladre i den og blive inspireret ❤️

    Svar
    • Det kan man ikke rigtigt gøre op på den måde men uanset er det fjollet at bruge kræfter på dårlig samvittighed. Den kan man gemme til man har gjort noget menneskeligt forkert. :)

      Os, der spiser LCHF er interesserede i at spise få kulhydrater og mere fedt og her er denne perfekt, idet den er sukkerfri, kulhydratfattig og rig på sundt fedt :)

      Svar
  8. Hej Jane. Jeg er stor fan af dig, men hvor ville jeg ønske at du holdt op med at sammenligne din mad med crack-heroin. Der er ikke en fiber i mig, der synes det er en sjov eller kæk sammenligning. Det er et frygteligt stof, der ødelægger folks liv og skader de pårørende helt vildt. Det er ikke det samme som at have lyst til at spiser masser og masser af chokoladepålæg.

    Vh Christina

    Svar
    • Nej selvfølgelig er det ikke det samme. Jeg burde have forudset at der ville være nogen, der havde den ægte problematik tæt på livet. Undskyld.

      Svar
  9. Jeg har heller ikke kunne få kokossmør af ren kokosmel, men hvis jeg lige rister det lidt på en tør pande, er der ingen problemer! Smagen er selvfølgelig lidt anderledes, men det smager stadig dejligt :)

    Svar
    • Det er pudsigt, du siger det, for det er også min oplevelse med nøddesmør, som fx mandelsmør. Hvis mandlerne er letristet først, trækker olien meget nemmere ud. Og det giver jo virkelig lækker smag.

      Svar
  10. Hej Jane,

    Kan creamed coconut bruges i stedet for kokossmør? eller er det et helt andet produkt?

    Og så iøvrigt op i rumpetten med den lunkne anmeldelse. Man kan ikke gøre alle tilfreds. Det er en rigtig fin bog!

    Kh
    Malene

    Svar
    • Jeg synes, de to produkter ligner hinanden vildt meget, og måske er det det samme. Jeg ved det faktisk ikke…

      Svar