Koh Lanta – Øen, der har det hele


Koh Lanta er på mange måder øen, der har det hele. Her finder du både lange, brede børnevenlige sandstrande med lavt, klart vand og byliv med en masse restauranter og butikker at vælge fra.

Vi besøgte Koh Lanta for første gang for seks år siden (tjek lige hvor nuttede og små ungerne var dengang) og var ret begejstrede dengang. I hvert fald så begejstrede, at vi valgte at vende tilbage i år efter vores dage på Koh Jum.

Vi tilrettelægger altid vores rejser sådan, at vi starter med at være et sted, der ligger relativt ‘øde’, hvor vi gearer ned og samler kræfter. Herefter er vi klar til lidt mere liv og der byder Koh Lanta så fint ind.

Stranden – Klong Dao

Vi boede igen i år helt oppe nord på øen ved den strand, der hedder Klong Dao. Det er en fin, stor bugt med fint sand og hvor vandet er helt lavt og roligt. Selvom der ligger en masse hoteller langs stranden, er den så stor, at den aldrig føles fyldt. Faktisk føles den temmelig tom de fleste steder.

Vi boede helt ude i den ene ende, hvor der var ganske mennesketomt. Midt på var der nogle flere mennesker.

Silas og Søren brugte den brede strand til at spille frisbee, og det er jo lidt luksus at kunne det uden at vælte ind i andre mennesker.

Vega og jeg gik mest ture og samlede muslingeskaller eller så på søstjerner.

Koh Lanta - Crown Lanta Hotel Resort - Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv.

Solnedgang, happy hour og dejlig mad

Den restaurant, vi spiste de fleste af vores måltider på, da vi besøgte Koh Lanta sidst, var lukket, men det var nærmest vores held, for i stedet faldt vi over restauranten Friendly, som lå på stranden, og som virkelig lavede eminent god mad.

Tilfældet ville, at min gode veninde Maria + familie havde sidste dag på Koh Lanta den dag, vi ankom, så vi nåede lige at mødes til happy hour drinks og solnedgang og et lækkert måltid mad. Så hyggeligt at mødes så langt væk hjemmefra.

Stranden vender desuden perfekt ift. at nyde de smukke solnedgange.

Koh Lanta - Crown Lanta Hotel Resort - Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv.

Byen – Saladan

På nordøen ligger også hovedbyen Saladan, som vitterligt er et overflødighedshorn af pudsige (turist-)butikker og middelmådige restauranter. Men det er et livligt og hyggeligt sted, og vi tog derind en 4-5 gange, imens vi var der.

Vega og jeg elsker at snuse rundt i butikkerne, og vi købte en masse bukser, kjoler, shorts etc.

Foruden butikker, restauranter og gøgl var der også et lille madmarked.

Selvom det er en turistby, er der en virkelig dejlig stemning, og der er ikke alt det der ‘hello hello special price for you my friend’, som man kan møde nogle steder. Stemningen er afslappet og thai’erne er søde og imødekommende og ikke pushy, hvilket er rigtig dejligt.

Vi havde nogle lidt trælse oplevelser med det, da vi besøgte øerne inde i Thailand bugten (Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao)

Vi spiste virkelig anstændigt indisk mad to gange, og jeg fik måske den lækreste butter chicken, jeg har smagt længe. Vi spiser ellers stort set kun thai-mad, når vi er i Thailand, men det var rart med lidt indisk til en afveksling.

Mere om maden, vi spiste, kommer i næste uge.

Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv.

Hotellet – Crown Lanta Resort

For første gang nogensinde valgte vi at vende tilbage til et hotel, hvor vi havde boet tidligere. Crown Lanta Resort hedder stedet og det er rigtigt udmærket, dog uden at være fantastisk.

Men beliggenheden er rigtig god, idet resortet ligger yderst på en tange og oppe på en klippe, hvilket giver en formidabel udsigt over havet.

Vi havde booket en lille villa med privat pool, så vi ikke behøvede opholde os ved den rædsomme fællespool (ja undskyld men jeg kan slet ikke med sådan noget). Ungerne ville dog gerne være der lidt hver dag, så vi slap ikke helt. Men det var skønt at have vores eget sted også.

Koh Lanta - Crown Lanta Hotel Resort - Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta - Crown Lanta Hotel Resort - Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta - Crown Lanta Hotel Resort - Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta - Crown Lanta Hotel Resort - Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta - Crown Lanta Hotel Resort - Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv. Koh Lanta - Crown Lanta Hotel Resort - Koh Lanta, Thailand. Øen, der har det hele. Smukke sandstrande, mange restauranter og butikker og underholdende byliv.

Kan Koh Lanta anbefales?

Ja, det synes jeg virkelig godt den kan.

Det kan være svært at finde den rette balance mellem, at man gerne vil have fred og ro og lange, pæne ‘mennesketomme’ strande men samtidig også gerne vil have lidt liv og lidt flere tilbud inden for rækkevidde. Og der synes jeg virkelig, at Koh Lanta imødekommer de ting.

Der er selvfølgelig fyldt med danskere, især på hotellerne og ved poolen, som vi af samme grund fravalgte, så meget vi kunne. På stranden og i byen hørte vi ikke specielt meget dansk, hvilket var dejligt.

Det tog 2 timer at komme fra Koh Lanta tilbage til Krabi Lufthavn, så det var også helt rimeligt, synes jeg.

Skal du til Thailand for første gang, synes jeg, Koh Lanta vil give et rigtigt fint førstehåndsindtryk af, hvad de har at byde på derude.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Koh Lanta – Øen, der har det hele”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane,
  sidder og læser alle dine rejsebeskrivelser fra Thailand – vi skal afsted for første gang og har set os lidt lune på Khao Lak og Koh Lanta – hvordan ville du foreslå at rejse mellem de to destinationer?
  Vi vil meget gerne dykke – ved du noget om det?
  Lyder meget til, at vi ynder at holde ferie som jer, så vi har virkelig fået meget inspiration af dig – Tusind tak for det :-)
  Dbh Gitte

  Svar
  • Ej hvor dejligt for jer :)

   Khao Lak og Koh Lanta er umiddelbart lidt langt fra hinanden til kombi-ferie, tænker jeg først og fremmest. Vi har kombineret Krabi med Koh Lanta, da man der er på samme side, eller hvad man skal kalde det og bare kan køre og sejle. Måske kan man godt sejle fra Phuket til Koh Lanta, det ved jeg faktisk ikke.

   Det er mange år siden, vi (dvs. Søren) har dykket i Thailand. Fra Khao Lak har han dykket ude ved Similian Islands, og det er angiveligt et af de bedste dykkersteder derude. Men det var på vores første besøg og det er vel snart 10 år siden.
   Vi mødtes med nogle venner på Koh Lanta sidste år, som havde dykket der og det havde været godt – med undtagelse af at havet nu er så forurenet, at det påvirker sigtbarheden.

   Hvis det er jeres første besøg, synes jeg, I skal vælge Koh Lanta. Khao Lak er også virkelig skønt (så skønt at vi har været der 3 gange) men Koh Lanta har den der ø-stemning, som virkelig kan noget og man får nemmere den fulde Thailandoplevelse. Og de har fine strande, som ikke er crowdede selvom øen egentlig er meget turistet. Khao Lak er en smule mere anonymt men måske nemmere at finde noget afsides uden alt for mange mennesker.

   Rigtig god jagt – og god ferie, når I kommer så langt.

   Svar
 2. Jeps. Jeg fik penge tilbage i skat … :)

  Først en uge på Koh Lanta, så en lille uges tid på Koh Ngai og til slut et par dage i Bangkok.

  Vi bliver hjemme til sommer og renoverer hus.

  Det lyder da skønt med en lang sommerrejse. Hvor er det dejligt for jer. Glæder mig til at høre mere, når tid er.

  Kærligst
  Rose

  Svar
  • Ej hvor skønt for jer!

   Glæder mig til at høre om Koh Ngai. Den har jeg kigget på mange gange også.

   Svar
  • Uuh skal I afsted igen, Rose?

   Vi er ved at planlægge en lang rejse til sommeren 2020, så der bliver ingen vinterferie til os.

   Svar
 3. Hej Jane,
  Hvor længe inden havde i booket flybiletter? Lige pt er der kun direkte fly til Bangkok.. hverken til Phuket eller krabi.. vi tænker at rejse i januar.. men ved da ikke hvornår de evt åbner op for direkte fly til andre steder?

  Svar
  • Åh det kan jeg faktisk ikke huske. Søren har skrevet sig op til nyhedsbreve fra alverdens flyselskaber og modtager derfor mails, når de kører kampagner. Vi plejer at vente til det og så slå til. Det er nok ofte et lille halvår før rejsen.

   Vi fløj med Norwegian sidst og de er vist ved at lukke ned for alle deres langdistanceaktiviteter, så det kan måske også forklare, hvorfor der ikke er direkte fly. Alle de andre gange, vi har været i Thailand, har vi også været over Bangkok, hvor vi så har mellemlandet og fløjet videre sydpå efter et par timer.

   Svar
  • Koh Jum havde også tydeligt lav- og højvande på denne tid af året. Vandet var helt fint men ikke det klareste. Når der er lavt vand og sandbund bliver det hurtigt lidt uklart.

   Har I kigget på ø-gruppen ovre ved Cambodjas kyst? Koh Chang, Koh Mak og Koh Kood? Vi har været der to gange (godt nok for virkelig mange år siden), men jeg var ret begejstret for stemningen derovre. Jeg har lidt billeder derfra her: https://www.madbanditten.dk/pauseskaerm-2/

   Svar
 4. Tak, jeg er vild med dine Thailandsindlæg og har fundet masser af god inspiration i dem.

  Kunne man havbade både ved lav- og højvande på Klong Dao-stranden?
  Var der sten/klipper i vandet?

  Vi elsker nemlig havbad og undgår konsekvent swimmingpools :)

  Kærligst
  Rose

  Svar
  • Dejligt du kan bruge indlæggene <3

   Og ja, vi kunne godt bade ved både lavvande og højvande men man skulle langt ud for decideret at svømme. Men man kunne fint gå ud til hvor det gik til midt på låret fx og så plaske lidt rundt der. Og nej, ingen nævneværdige sten/klipper. Der var lidt i den fjerne ende af stranden (væk fra hvor vi boede) men ellers var det bare sand.

   Vil I afsted igen til næste år?

   Svar
 5. Hvor ser det bare lækkert ud. Her i familien er vi uenige. Jeg vil gerne tilbage til Thailand. Vi var afsted 3 uger for 4 år siden, men manden min vil under ingen omstændigheder. Han er Spanien/Barcelona og Cuba mand.
  Jeg er dog så glad for at du er hjemme igen Jane, jeg savner dine blog indlæg ?

  Svar
 6. Hej Jane.
  Rejser i med et selskab eller sørger I selv for fly, transport samt hotel..?! Tænker der måske er penge at spare ved selv at planlægge ens rejse ☺️

  Svar
 7. Kan anbefale old town Lanta, specielt museet. Og restaurant same same but different på kantiang stranden i syd på Koh lanta ?

  Svar