Koftas er krydrede kødspyd og disse er pænt stærke i det. Serveret med en hvidløgsdip, der også er lidt stærk, og så får man altså varmen. Jeg serverede koftas med den friske blomkålstaboulé salat med mynte og persille, og det blev et dejligt mellemøstligt måltid.
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 2 fed hvidløg
- 10 g kokosolie uden smag til stegning
Hvidløgsdip
- 200 g cremefraiche 38%
- 2 fed hvidløg
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- frisk persille mynte eller lign.
Sådan gør du
- Bland kødet med alle krydderierne.
- Form kødet til aflange kødboller og sæt dem evt. på grillspyd. (Nogle gange snyder jeg og sætter først grillspydet i efter jeg har stegt kødbollerne. Ungerne elsker mad-på-pind, som du ved.)
- Steg dem i lidt smagsneutral kokosolie ved høj varme til de er gennemstegte og har fået farve på alle sider.
- Rør hvidløgsdippen sammen i en skål.
- Server med blomkålstaboulé.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Koftas – dejlige, krydrede kødspyd
De dejlige krydrede kødspyd kan laves både på på pande, på grill og i ovn, hvis det skal være ekstra nemt. Bedste resultat får man på grill eller pande, synes jeg.
Nogle gange kan det være lidt bøvlet at stege/grille kødet på spyd og jeg er derfor ikke finere, end at jeg godt kan finde på at stege de aflange kødstykker først og sætte spydet i bagefter. Ja ja, now you know :)
Det gør det bare hundrede gange nemmere at lave lækre koftas kødspyd til aftensmad.
0 kommentarer til “Koftas med hvidløgsdip”