Kødsovs med skjult lever


Kødsovs med lever lyder måske lidt skræmmende. Os, der var kræsne som børn og måske endda et stykke ind i voksenlivet, er fx tit bange for indmad. Sådan rigtig bange.

For imens der var en hel masse almindelige ting, som vi ikke kunne lide (kartofler for mit vedkommende fx), kunne vi høre fra andre, at fx stegt lever var det værste i verden. Øj, hvor folk rynkede på næsen, når de sagde “stegt lever”. Og sneg man sig til at kigge på indmaden nede i supermarkedet, var det også helt tydeligt, at det var så ulækkert, at man straks besluttede, at det kunne man garanteret heller ikke lide. Uden dog nogensinde at smage det.

Det lyder måske barnligt, og det er vel også, men jeg vil æde min gamle hat på, at jeg ikke er den eneste voksen, der stadig går en stor bue udenom indmad.

INDMAD ER BARE SÅ POKKERS SUNDT!

Problemet er bare, at indmad er så pokkers sundt! Og billigt og næringsrigt og spækfyldt med vitaminer. Især lever er simpelthen et kraftfelt af næring og lander helt oppe i toppen over de mest næringsrige madvarer, vi kan spise.

Så det er simpelthen så dumt ikke at (lære at) spise det. Men det er også rigtigt, at det er vanvittigt ulækkert. I hvert fald og se på og røre ved. Mine forsøg med indmad har hidtil været at lave hjemmelavet leverpostej. Det smager simpelthen så brandgodt. Men et af mine udviklingspunkter er helt sikkert at lære at spise mere indmad.

Så jeg starter her i de små og er begyndt at blende indmad ind i kødsovsen. Her er jeg endt med en lidt pudsigt blanding af oksekød, kyllingelever og bacon, men jeg siger jer, den smagte godt! Ungerne sagde ting som “bedste kødsovs, mor”, og selv Silas, som ellers har besluttet, at han slet ikke kan lide kødsovs (men som elsker leverpostej) elskede den.

VÆLG HELST ØKO!

Leveren er jo et afgiftningsorgan, så jeg er ret firkantet omkring, at det skal være økologisk, når jeg spiser lever. Det kan være lidt svært at opdrive. Selv sørger jeg for at bestille flere pakker lever, både svine- og kyllingelever, når vi lægger kødbestilling hos de økologiske gårdbutikker eller slagtere, som fx Mineslund.

Men hermed også en opfordring til at bombardere supermarkederne ude i det danske land med spørgsmål om, hvor de har øko-lever henne. Er der nok, der spørger, tager de det jo til sidst i sortiment!

Kødsovs med skjult lever --> madbanditten.dk

Kødsovs med skjult lever

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
45 min

Ingredienser

 • 500 g hakket oksekød
 • 500 g kyllingelever
 • 100 g bacon i tern
 • 2 dl oksebouillon
 • 500 ml tomatpassata
 • 50 g løg hakket groft
 • 150 g persillerod revet
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk tørret timian
 • 1 spsk tørret rosmarin
 • salt og friskkværnet peber
 • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

 • Blend kyllingelever i din foodprocessor til en ensartet masse. Jo, det er ulækkert, men hold ud, du får meget smag for pengene her!
 • Opvarm smør eller kokosolie i bunden af en stor gryde og steg hakkede løg og presset hvidløg, til løgene er blanke.
 • Tilsæt bacon hertil og steg til stykkerne er let brune.
 • Brun nu oksekødet oveni massen og tilsæt oksebouillon. Rør godt rundt.
 • Hæld den purerede kyllingelever oveni sammen med revet persillerod, krydderier og tomatpuré.
 • Rør det hele godt sammen og lad det simre under låg i ca. 30 minutter.
 • Tag låget af, smag til med salt og peber og lad den simre færdig.
 • Drys med grønt på toppen, fx hakket persille eller basilikum og server fx med ovnbagte grøntsager eller med spiraleret squash, gulerod eller som herunder, persillerod – ja, det er faktisk ikke et bjerg af revet ost, selvom jeg godt kan se, at det ligner.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Kødsovs med skjult lever --> madbanditten.dk

Spiralerne her ovenover er lavet med min GEFU julienneskærer. Den giver simpelthen så fine og tynde spiraler.

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

19 kommentarer til “Kødsovs med skjult lever”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Mm det lyder godt

  Min brugs har desværre et meget begrænset udvalg i indmad… næsten kun svine lever og hjerter, gad godt et større udvalg… men der er kyllinge lever i denne uge…. hvis jeg får plads i fryseren så skal din kødsovs prøves.

  Har du flere opskrifter med kyllingelever. .. jeg må se mig omkring.

  Svar
 2. Kan stå inde for Prices hjerter i paprika. Fantastisk opskrift. Ellers er der jo også den tungere hjerter i flødesovs (hvis man nu er på LCHF er fløde jo ganske godkendt – vi andre må ty til paprika versionen :-P)

  Svar
 3. Hmm; jeg må desværre indrømme, at der aldrig nogensinde kommer indmad på bordet herhjemme – og heller ikke selvom det bliver skjult i en lækker ret. På det punkt er jeg nemlig aldeles æselstædig – og helt uvidenskabeligt foretrækker jeg at lade renseorganer være renseorganer og ikke mad!

  Svar
  • Haha, det sidste der kan jeg faktisk lidt godt følge dig i! Men hvis det ikke var meningen, det skulle spises, hvorfor er det så så næringsrigt? Lever er jo måske det mest næringsrige organ… ;)

   Svar
 4. Kyllingelever rullet ind i tørsaltet bacon og stegt på grillpanden smager fantastisk. Jeg serverer det som forret med flødestuvede, smørstegte svampe til. Sammen med svampene steger jeg ganske lidt hvidløg og i sæsonen kommer jeg enten frisk timian eller rosmarin ved også.
  Pas på, at kyllingeleveren ikke bliver stegt for længe, så bliver den tør som viskelæder. Lever skal steges “Kort med hårdt” ….

  Svar
 5. Nej, hvor snedigt at blende det sammen! Jeg har aldrig smagt kyllingelever, men måske jeg skulle prøve. Som du skriver, gemmer det på en masse sundhed, og det vil jeg jo gerne have :)

  Svar
  • Så må vi to starte med blender-versionen, Anne Mette, indtil vi bliver voksne nok til at prøve kræfter med noget mere avanceret ;-)

   Svar
 6. Engang imellem kan man få økologisk gedelever på frost i Irma. Det er desværre ikke en vare, der er fast i sortimentet, men det er rigtig lækkert og værd at holde udkig efter.

  Svar
 7. Spændende Jane! Det må jeg kaste mig ud i – skal bare lige have fat i (øko)lever. Kender du en god øko slagter her i København, hvor man lige kan smutte forbi og så det med hjem med det samme?

  I øvrigt – til noget helt andet. Jeg spiser overvejende LCHF/Palæo/Real food og har lige fået lavet en body age test (hvilket mest går på kondition, blodtryk m.m.) men jeg blev testet 7 år yngre end min alder på dåbsattesten. 21 år i stedet for 28. Jeg sætter derfor kampen ind på at bibeholde min body age selvom jeg bliver ældre. Tænker at starte med hjemmelavet boullion og mere indmad :)

  Kh,
  Tanja

  Svar
  • Slagteren på Kultorvet er økologisk, torvehallerne kunne også være et bud, men det er jeg ikke helt sikker på er øko.

   Svar
  • Ja, slagteren på Kultorvet er et fint bud. Jeg troede egentlig også at Gourmandiet var øko men nu er jeg blevet i tvivl. Men det er da værd at undersøge :)

   Og sejt med den bodyage, Tanja. Med både indmad og bouillon bliver du jo yngre for hvert år! ;-)

   Svar
  • Jeg kan varmt anbefale “Pers Griseri” i Jægersborggade 17, 2200 Kbh. N. Han opdrætter øko-grise på sin gård i Søsum mellem Farum og Frederikssund, og sælger kødet (både fersk og frosset) i sin butik. Der er også økologisk okse-, lamme-, og kyllingekød (på frost) og kvaliteten er supergod. For nylig købte jeg øko-kyllingelever, og det smagte SÅ godt! Link: http://www.pers-griseri.dk
   Og så har jeg i Østerbro Avisen læst om en nystartet økoslagter i Nordre Frihavnsgade 31, 2100 Østerbro, men jeg har ikke selv været der – men det er da værd at tjekke ud:) Link: ww.spismingris.dk

   Svar
 8. Rhodes Bollognese med andehjerter og kråse kan varmt anbefales. Ellers kan man også sagtens “skjule” svinehjerter i en almindelig bollognese – pudset, skåret i tern, stegt af og ellers masser af tid i gryden sammen med de andre ingredienser. Prices hjerter i paprika kan også være et godt sted at starte.

  Svar
 9. Mums. Jeg elsker selv lever med bløde løg, kartofler og brun sovs :) Jeg spiser det dog kun ca. 1 gang om året – særligt om vinteren, hvor jeg føler mig særligt træt. Jeg ved ikke om det er noget jeg bilder mig ind, men føler det giver et skud energi, hvilket også er grunden til at det næsten er blevet en vintertradition :)

  Svar
  • Du er god! Der går nok et stykke tid, før jeg selv kommer til at spise lever på den måde og indtil da må jeg snyde det i mig :)

   Svar