Kødpizza, eller Meatza, som det hed i de gode gamle Paleo-dage, er jo en både kulhydratfattig og proteinrig måde at spise noget, der minder om pizza. Dybest set er det jo bare en slags hakkebøf – eller pizzabøf skulle vi måske kalde det.
Ingredienser
Pizzabund
- 300 g hakket oksekød
- 2 tsk worchestershiresauce kan udelades men giver god smag
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk salt
Topping
- 1 dl tomatsauce
- 100 g frisk mozzarella
- 100 g champignon i skiver
- 30 g rødløg i tynde skiver
Pynt
- 30 g rucola
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 220 grader.
- Bland oksekødet sammen med krydderierne.
- Form to flade hakkebøffer på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt bagepladen i ovnen og bag i ca. 10 minutter til bøfferne har fået lidt farve. Tør evt. den overskydende væske væk.
- Tag ud og fordel tomatsauce, ost, champignon og rødløg på bøfferne.
- Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag bøfferne yderligere ca. 10 minutter til osten er smeltet.
- Drys med rucola ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
I et hjem hvor hakkebøf tit er på menuen, er det her en kærkommen opgradering, kan jeg godt afsløre.
Jeg har jo efterhånden lavet et utal af pizzavarianter og det er jo også dejligt at have noget at vælge imellem. Kyllingepizzaen kommer ind på en førsteplads over mest pizza-lignende oplevelser og blomkålspizzaen på en andenplads. Kødpizzaen her smager mere af hakkebøf end pizza men dælme stadig lækkert.
Hakket oksekød som pizzabund
Hakket oksekød fungerer ikke helt så godt som pizzabund, som fx det hakkede kylling gør. Det afgiver langt mere væske og skrumper også mere. Jeg synes, jeg har prøvet med alle slags fedtprocenter og måske fungerer det lidt bedre med magert oksekød. Det er bare til gengæld så kedeligt at spise, synes jeg.
Så vær forberedt på lige at skulle tørre lidt kødvæske op fra din pizza. Derefter smager den helt fortrinligt.
Kødpizza på menuen
Laver du dine egne madplaner med dit PLUS-medlemskab, klikker du bare på stjernen oppe i opskriften og vælger hvilken samling, du ønsker at gemme opskriften på. Så generer Madbanditten en indkøbsliste til dig, som du kan tage med ud og handle.
Det ser godt nok lækkert ud 😋 Mon ikke det kunne blive godt i airfryer også?
Jo god idé! Det havde jeg faktisk slet ikke overvejet.
Pizzaen kan sagtens laves i ens airfryer..først 10 minutter på 200 grader og så 5 minutter med fyld på,på 200 grader.
Tak for dejlig inspiration.
Nu er både aftensmaden og morgenmaden på plads mums.
Imorgen står den på grissekæber, vi for gæster til nem mad og der kommer blomkålsmosen lige ind og hitter.
Jeg elsker efteråret 🍁🍄🍂
Ååh hvor dejligt med svinekæber. Det elsker jeg simpelthen og det er bare alt for længe siden jeg har fået det. Så tak for den reminder❤️