Kødbollesandwich – eller meatball sub, som den hedder på amerikansk – er en smovset sandwich med fyld af kødboller, tomatsovs og ost. Her er den lavet i fibersandwichbrød og det holder kulhydratindholdet helt nede sammenlignet med originalen.

Ingredienser
Kødboller
- 150 g hakket svinekød
- 150 g hakket oksekød
- 1 tsk frisk basilikum
- 1 tsk frisk oregano
- 25 g løg finthakket
- 1 æg
- 1 spsk pofiber
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Fyld
- 1-2 dl tomatsauce
- 80 g revet mozzarella
- 30 g parmesan revet
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader
Fibersandwich
- Blend hytteost med æg og smeltet smør.
- Tilsæt Pofiber og salt i og blend igen.
- Lad dejen hvile et øjeblik.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Form dejen til 3-4 aflange brød.
- Sæt pladen i ovnen og bag brødene i 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af.
- Sæt ovnen på grill.
Kødboller
- Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen. Tilsæt evt. lidt Pofiber hvis farsen er for våd, du skal nemt kunne forme den til kødboller.
- Opvarm en pande med olie på og steg kødbollerne, til de er gennemstegte.
Til servering
- Skær brødene næsten helt igennem på den lange side.
- Fyld 3-4 kødboller i hvert brød og hæld et par skefulde tomatsauce over. Drys med ost.
- Stil brødene i et ovnfast fad med fyldet opad.
- Sæt fadet i ovnen under grillen i et par minutter, til osten er smeltet.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Kødbollesandwich – Meatball sub
Kødbollesandwichen er naturligvis en amerikansk opfindelse, blandet med lidt italiensk. Traditionelle ingredienser er også grøn peberfrugt, hvidløg og smør.
Er det egentlig ikke en kødbollesandwich Joey spiser i Friends? Det kom jeg lige til at tænke på.
Uanset er det en lækker sandwich, som kan spises til både frokost eller aften. Det lækre fyld af kødboller, tomatsovs og ost gør virkelig dette til en snasket, næsten junkfood-lignende oplevelse.
Det er dog ikke junk, for ingredienserne er gode nok. Selve brødet er lavet som en variant af de populære fiberflutes, og det holder kulhydratindholdet helt i bund.
Tip og gode råd til din sandwich med kødboller
Man skal være lidt mere forsigtig, når man fylder disse brød, da de ikke kan åbnes og fyldes helt så nemt som rigtigt brød og derfor hurtigere går i stykker. De mangler jo stivelsen fra traditionelle brød. Man skal heller have dem alt for længe i ovnen med tomatsovsen da de bliver næsten gennemvædet af det. Igen fordi der ikke er stivelse til at opsuge væden.
Derfor giver jeg dem grill til sidst og ikke længere bagetid.
Hvilken tomatsauce skal man bruge i kødbollesandwich?
Jeg køber en helt almindelig, dødelig tomatsovs i et helt almindeligt supermarked. De fleste består af tomat, salt og krydderier. Enkelte har en my sukker i for sukker er en genial smagsforstærker til tomat. Tjek kulhydratindholdet og sigt efter en, der ligger omkring 5 g kulhydrat pr. 100 g.
Jeg bruger tit Mosede tomater fra flaske også. Det er bare tomater.
Vil du lave din egen tomatsauce, kan du bruge opskriften her: Hjemmelavet tomatsauce

Jeg håber denne smovsede sandwich med kødboller kommer til at vække begejstring derude. Jeg er normalt ikke den store brøderstatningsspiser men det her blev helt anstændigt. Ja, ja, det er store ord, jeg ved det godt ;-)
Kan man lave brødene i forvejen og fryse dem. Eller tror du, at det bliver noget juks?
Det tror jeg sagtens du kan. Jeg fryser alt muligt. Brød skal generelt lige en tur i ovnen igen for ikke at være for kedelige👍🏼
Hvilke slags tomatsauce tænker du på. ?
Hej Tina
Godt du spørger. Jeg glemmer at det er noget, mange bliver i tvivl om. Jeg har skrevet et afsnit ind om tomatsauce med forskellige forslag under opskriften❤️
Når der står revet mozzarella ost, hvilken en er det :)
Det er bare en hvilken som helst revet mozzarella, du kan købe i supermarkedet.
Tak,syntes bare jeg har læst mig til at alt revet ost indeholder alt andet en ost, som ikke er godt at spise på KETO.
Det inderholder jo en form for stivelse (2-3 g pr. 100 g) for at undgå at det klumper sammen. Det er regnet med i kulhydratindholdet her. Du kan sagtens vælge at rive en ost selv og slippe for de få gram.
YES, YES, YES… Lige hvad vi har lyst til i aften. Tak for din konstante inspiration – om det så er oplevelser, sunde tanker eller opskrifter. Bare tak!
Rigtig meget velbekomme :))