Kødboller med urter


Der står kødboller ud af ørerne på mig! De af jer, der følger med på Instagram, har måske bemærket, hvordan min morgenmad og frokost de sidste mange dage har bestået af kødboller, kødboller og kødboller. I kombination med forskellige ting, men dog kødboller.

Og kødboller er da udmærket, bevares, men må jeg godt bede om lidt variation? Og hvis der nogen, der siger, at der vist også er i overkanten kylling på menuen, så bliver jeg helt træt. Nogle gange spiser man bare det, der er der, ikke?

Kødboller med urter

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Form til dejlige kødboller og steg på panden i kokosolie eller smør.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Stor portion – også til madpakken

Men tilbage til kødbollerne. For de smagte såmænd fortrinligt og havde lækker, diskret smag af frisk persille og mynte. Jeg lavede en kæmpe røvfuld i sidste uge, fordi ungerne og jeg skulle være alene hjemme i nogle dage, og så er det rart bare at kunne have maden hurtigt klar. Den første aften spiste de to sølle kødboller hver, hvilket grænser til asketisk sultekost for de to, der normalt er ved at spise mig ud af huset.

De prøvede at forklare mig, at de altså ikke kunne lide “det der grønne”, der var i, men det ignorerede jeg og sendte et par kødboller med i madpakken næste dag. Og fik dem fluks retur igen. Og lad mig lige minde om, at de går i hver sin klasse. Så det er jo ikke, fordi de har rottet sig sammen og besluttet, at nu sender vi altså lige de der klamme kødboller retur til mor i fælles trop.

Nå. Men så måtte jeg jo acceptere, at de ikke lige faldt i smag, og derfor spiste jeg så de resterende 600g kødboller selv. Altså over nogle dage, forstås.

Og nu da I har hørt så meget om de kødboller, skal I da have opskriften. For de smager altså rigtig godt, og jeg ved ikke, hvad der lige stak mine unger, for de plejer da ellers nok at være med på kødboller. Også dem med mærkelige smage i. Men disse fik pedalen. Anyway.

Og jeg kan med glæde fortælle, at jeg i går spiste den sidste af slagsen. Set i bakspejlet kunne jeg have puttet dem i fryseren. Sådan er det altid nemmere at være klog retrospektivt.

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Kødboller med urter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej. Det kunne være fedt, hvis der på din hjemmeside var mulighed for at “gemme” opskrifter. Ser hele tiden lækre opskrifter på din side, men har ikke altid nemt ved at finde tilbage til dem igen, når jeg skal handle og lave maden. Måske er den funktion der allerede, og jeg har overset den, ellers vil det være et meget hjælpsomt feature. kh fra Anne

  Svar
 2. Ok – jeg ved ikke, hvor streetsmart det er, at reklamere for egen blog…. men jeg kom altså bare til at tænke på, at de unger da skal have en omgang af de gode fra Sns:

  Men altså, 800 gr kyllingefrikadeller, det kan godt være, du først har lyst om en uges tid, Jane :-)

  Svar
  • Jamen, det er da det, de skal! De ser jo überlækre ud! Har det eller lidt svært med hakket kyllingekød, fordi min mand altid har kaldt det “lips and arses”, og det billede kan jeg simpelthen ikke få ud af hovedet. Må hakke mit eget kylling! Det må blive løsningen. ;-)

   Svar
   • Det er en rigtig god løsning på det problem. I den oprindelige opskrift fra Sticks ´n Sushi, er det faktisk også det, de anbefaler. Og helst kød fra overlår….

    Jeg kender ikke nogle børn, som ikke kan lide de deller og jeg plejer selv at lave et stort batch og smide nogle i fryseren (hvis jeg når det).

    Ellers synes jeg faktisk også din ide med det grønne var god :-)

    Svar