Københavns bedste thai-mad


Jeg kan selvsagt ikke beskyldes for at være den, der holder takeout restauranterne i live. Det er temmelig sjældent, at vi henter mad udefra, og det skyldes jo dels, at størstedelen af takeout mad består af brød i en eller anden form, og dels en holdning til madkvalitet. Forleden hørte jeg mig selv argumentere for, at det var svært at lave sund mad for de 40 kr en pizza koster, hvorefter selskabet rystede lidt på hovedet og sagde, at man sgudda ikke kan få en pizza til 40 kr! Nå, nå, godt ord igen! Det illustrerer måske bare, hvornår jeg sidst købte sådan en tingest.

Man kan heller ikke ligefrem beskylde Valby for at have høj klasse af takeout, og det spiller selvfølgelig også en rolle. Hvis vi havde lækre takeout steder lige rundt om hjørnet, ville vi sikkert benytte os oftere af det. I stedet har vi mange skumle grillbarer og pizzasteder og et enkelt udmærket kyllingested. Så når vi ind imellem henter mad udefra, kører vi gerne til Vesterbro eller Frederiksberg, som har et lidt bedre udvalg. Vores valg falder ofte på thai-mad, da det er et køkken med mange grøntsager, hvilket de fleste takeout-køkkener er lidt fattige på. Vi plejer at hente hos Thai Gourmet ude på Finsensvej, og det er udmærket uden at være prangende.

Men sidste gang hentede vi fra WOK ude på Vesterbrogade, og jeg vil gå så langt som til at sige, at jeg ikke vil spise thai-mad andre steder fra fremover. Så godt var det! Udover at maden var noget af det mest velsmagende thai-mad, jeg nogensinde har spist – inkl. al det mad, jeg har spist på vores rejser ude i Thailand – så har WOK også sølvmærket i økologi. Det betyder, at de kan dokumentere, at mellem 60-90 % af deres råvareindkøb består af økologiske varer. Grøntsagerne kommer fx fra Aarstiderne, og det bliver det jo ikke ringere af. Tværtimod.

Portionerne er store og uhyre velsmagende. Vi fik en kylling med cashewnødder, som er sådan en thai-ret, der ikke gør nogen fortræd. Det gjorde denne her ikke, men den var fuld af god smag og på ingen måder kedelig. Herudover fik vi Kylling Satay med spicy peanutdip, og de smagte også dejligt.

Herudover fik vi en grøn karry med oksekød, som også smagte pivgodt. Den var stærk og næsen begyndte at snøfte lidt, men på den absolut gode måde. Køn  var den ikke, men det kompenserede den mange gange for i smag.

Ungerne fik også en portion forårsruller, men dem fik jeg ikke foreviget.

WOK har også frisklavede juices, både frugt og veggie, men dem har vi til gode til en anden god gang.

Men hvis du skal have thai takeout i København, og har du en holdning til både smag og kvalitet, kan jeg på det varmeste anbefale WOK . Det er i den grad værd at køre efter (men parkeringsforholdene er helt horrible!). Priserne er lidt højere end din normale takeout, og vi endte på lige omkring 380 kr for mad til fire. Det, synes jeg bestemt ,var rimeligt, men selvfølgelig skal det ikke blive en ugentlig begivenhed, hvis man har sit madbudget kært.

WOK , Vesterbrogade 103, 1620 København V

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

37 kommentarer til “Københavns bedste thai-mad”

Skriv en kommentar

 1. Poonchai på Istedgade 1, her får man thaimad så englene synger. Ingen andre steder er maden så god. Bare ååben munden og luk øjnene så tror du at du er i thailand!

  Svar
 2. Hej Jane,
  Kan kun anbefale det sted – fuldstændig enig – godt spottet :)

  I øvrigt: Hvem reklamerer for et andet thai-sted på et blogpost dedikeret til et bestemt sted – nøj hvor dårlig stil..

  PS. WOK på Vesterbrogade har en nr. 37 (kylling/cashew) mmmmm :)
  ØKO WOK – I like!

  KH Sally

  Svar
 3. Kære Jane,

  Googlede lige WOK og fandt din blog.

  Rigtig spændende blog – håber ikke at det gør noget at jeg lige “møver” mig ind her – dette sted skal altså lige have en anmeldelse af undertegnede!

  Dette øko sted kan ma ikke gå fejl af – de laver økologisk thaimad – og det smager som i thailand!

  Vor lille familie nyder godt af det.
  Ungerne kan spise “eksotisk” mad, som er økologisk – og da de har også små retter, som ikke er stærke og er det velegnet til børn og andre sarte sjæle ;).

  Det synes jeg er fantastisk.

  Nr. 21 rød karry kokosmælk smager lige så fantastisk, som i thailand.

  Kort fortalt: er WOK gennemført og er helt klart en berigelse af det københavnske take away marked, efter min mening.
  Dette er tydeligvis folk der brænder for god mad og god service.
  Det hele krydret med økologi. ahhhmen altså :)

  Ros herfra.

  Daniel Rosschou Larsen

  Svar
  • Ej, nu får jeg helt lyst til at spise der igen. Heldigvis skal jeg til Thailand på lørdag, så jeg får nok min lyst styre, Men du har ret. Maden på WOK er nærmest bedre end den ægte vare derude ;-)

   Svar
   • Ej, hvor dejligt Jane – håber du får en fantastisk tur :)

    Jane jeg har et spørgsmål – håber du kan svare mig på det.
    Apropos WOK: Jeg arbejder i et rejsebureau, nær WOK på Vesterbro. Mine kolleger og jeg nyder godt af det, når man skal have en hurtig gang, god “hjemmelavet” mad med hjem.
    (ofte skiftes kantinen i bygningen altså også ud med WOK – de har nemlig også et godt frokost tilbud)

    Nå – Vi kom så en dag – kollegerne imellem – til at diskutere thaimads sundhed…

    Kan man basere en god “hovedrets/aftensmads” rutine på thaimad som i WOK? Altså med udelukkende økogrønt (broccoli, blomkål, rød peber etc thai) og øko kylling, kød og fisk.
    Er thaimad sundt, hvis man fjerner ris og nudler?

    Rigtig god tur! :)

    Svar
    • Ja, det synes jeg sagtens, man kan. Det er i hvert fald det, jeg spiser, når vi henter fra WOK, eller når vi er på ferie ude i Thailand. Kød, kylling eller fisk og grøntsager. Ude i Thailand synes jeg nogle gange, at portionerne kan være lidt små – fordi de jo er beregnet til at man spiser ris til – men så bestiller vi bare en ekstra ret. Det koster jo ingenting derude. Portionsstørrelserne på WOK er meget rimelige, synes jeg.

     Er thaimad så sund mad? Mjaah… det er vel ok sundt. Men man skal måske være opmærksom på, at nogle retter frituresteges og at nogle retter indeholder en del sukker. I hvert fald i forhold til det mad, jeg laver selv i mit eget køkken ;-)

     Svar
     • Tak for svar Jane :)

      Har nu vænnet mig til at bestille min mad i WOK på Vesterbrogade uden ris.
      Det smager fantastisk, når man undværer risene, har jeg erfaret – faktisk synes jeg smagen af “selve retten” forstærkes uden ris..mmm..elsker thaimad.

      Elsker det sted og det autentiske thailandske take out fra WOK.
      Alt andet smager ikke rigtigt længere ;)

      Hilsen
      Manden uden ris og nudler ;)

 4. Hej Jane,

  Tak for en fantastisk blog, der besøges hyppigt :)

  Er helt enig omkring WOK på Vesterbrogade.
  Servicen, maden og stemningen gør at dette sted er det bedste på Vesterbro – endda København – de er langt foran konkurrenterne, på samtlige parametre – især råvarer.
  Økologi er meget svært at slå.

  Fantastisk sted (og blog) :)

  Svar
 5. Thai2you på Elmegade har so far været min klare favorit – især fordi de forstår at lave maden spicy på den rigtig gode måde. Må dog absolut prøve WOK når jeg er i Kbh næste gang.

  Svar
 6. Kære Madbandit!

  Helt enig – WOK er absolut favorit thai take away!
  Det smager fantastisk og må være det bedste der findes på Vesterbro – keep up the good work!

  Økogien er jo fantastisk stort plus oveni hatten

  Lutter roser herfra til både madbanditten.dk og WOK

  Svar
 7. Vi har været på WOK en enkelt gang og var også vilde med det! I vores søgen på en (ny) øko restaurant havde vi fundet WOK og helt misforstået at det mest er take away, men vi fik alligevel plads ved det lille bord og spiste der (vi bor ikke i kbh), og det var ganske lækkert!!!

  Svar
 8. Åh, jeg elsker simpelthen thaimad og spiser det så ofte jeg overhovedet kan komme afsted med det (måske jeg skulle begynde at drømme om en rejse til Thailand så? – det må være lige som at komme i himlen).

  Jeg skal helt sikkert tjekke WOK ud en dag!

  Svar
 9. Til trods for at jeg bor 2 min på gå-ben derfra har jeg aldrig været der. Jeg tager altid den på Enghavevej, hvis take away (Husker ik navnet), men tror da helt sikkert at Wok snart skal have et besøg af mig.
  Wokbaren på Halmtorvet er min farvorit, hvis man skal ud og spise thai med vin og hele molevitten. Virkelig god mad, betjening og man kan uden problem bede om flere grøntsager og kød frem for risene..

  Svar
 10. Åh ja – WOK er overdrevet godt!
  Har været der en enkelt gang og dit indlæg her, minder mig om at jeg må aflægge visit igen snart. Er længe siden vi har fået take-out og thai – så det skal jeg lige ha’ lavet om på. Mmh :)

  Svar
 11. Mums det ser lækkert ud! Det må prøves ved næste besøg til Danmark :-) Jeg har forresten lige et spørgsmål uden sammenhæng til dette indlæg: Jeg har tænkt mig at bage julebag, så jeg ikke pludselig falder i æbleskivefælden, og vil gerne lave en 3-5 forskellige slags ud fra dine opskrifter. Har forleden lavet en stor (og dyr!) bestilling hos Viivaa, så ville høre om du har forslag til, hvilke af dine egne opskifter du ville gå i krig med? Evt. kunne du lave sådan et juleindlæg, selvom jeg fornemmer det ikke er din favorithøjtid ;-) PS håret er super flot til dig!

  Svar
  • Hej Mai – jeg skal nok jule her på bloggen – det lover jeg. Både gamle kendinge fra sidste år og nye godter. Har første juleindlæg i støbeskeen til i morgen :-)

   Svar