Knuste rosenkål med parmesan har længe stået på min to do liste. Opskriften har jeg set på instagram og det så simpelthen bare så lækkert ud med de sprøde og snaskede rosenkål.
Konceptet er det samme som med knuste kartofler. Først skal rosenkålene koges møre, derefter knuses, overdænges med revet parmesan og bages i ovnen. Det giver nogle virkelig snaskede rosenkål.
Rosenkål er jo ellers en ret hadet grøntsag, da mange formentlig har fået dem serveret udkogt og grå (med tilhørende prutlugt). Men rosenkål kan være virkelig lækkert fx lavet sådan her som knuste rosenkål med parmesan. Jeg vil næsten garantere dig at selv rosenkåls-skeptikere vil kunne lide denne.

Ingredienser
- 500 g rosenkål (vægt inden de er renset)
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk havsalt
- 40 g parmesan
Sådan gør du
- Nip de yderste blade af rosenkålene og skær noget af stokken af.
- Kom vand og lidt salt i en gryde og sæt det i kog.
- Kom rosenkålene ned i det kogende vand og lad dem koge i 10 min.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Riv hvidløg og vend det med salt og olivenolie.
- Hæld vandet fra rosenkålene, vend dem med olivenolien og fordel dem ud på en bageplade.
- Tryk rosenkålene flade fx ved hjælp af et glas.
- Drys med parmesan og bag rosenkålene i 20-25 min. hold øje med at de bliver sprøde men ikke brændte.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad spiser man til knuste rosenkål?
Denne opskrift er tilbehør, så du skal have en proteinkilde til for at det bliver et komplet måltid. Det kunne være en hakkebøf, kyllingelår, en god kotelet eller måske et stykke laks.
Det ville give et lækkert, sundt og mættende måltid.
Opskrifter med rosenkål
Rosenkål er heller ikke den grøntsag der har fået mest spalteplads på her på bloggen. Jeg vil dog alligevel lige fremhæve opskrifterne rosenkål på sprød ostebund (som minder lidt om denne her opskrift), bagte rosenkål med Dijon-aioli, som faktisk er så lækker, at den fik plads i min bog De bedste fra Madbanditten og gratinerede rosenkål med flæskesvær og bacon.
Virkelig lækkert og rigtig nem at lave. Tak for mad :)
Velbekomme :)
Hvad er forskellen på at rive hvidløg og bruge en hvidløgspresser?
Jeg er ikke sikker på hvorfor men min fornemmelse er at det revede bliver en del stærkere.
Tak for hurtigt svar – ja det kan jo være. 🙂
Lyder virkelig lækkert.
Kan man koge rosenkålene på forhånd ?
Det tror jeg egentlig godt men det er ikke noget, jeg har testet…
Super