Knuste rosenkål med parmesan


Knuste rosenkål med parmesan har længe stået på min to do liste. Opskriften har jeg set på instagram og det så simpelthen bare så lækkert ud med de sprøde og snaskede rosenkål.

Konceptet er det samme som med knuste kartofler. Først skal rosenkålene koges møre, derefter knuses, overdænges med revet parmesan og bages i ovnen. Det giver nogle virkelig snaskede rosenkål.

Rosenkål er jo ellers en ret hadet grøntsag, da mange formentlig har fået dem serveret udkogt og grå (med tilhørende prutlugt). Men rosenkål kan være virkelig lækkert fx lavet sådan her som knuste rosenkål med parmesan. Jeg vil næsten garantere dig at selv rosenkåls-skeptikere vil kunne lide denne.

Knuste rosenkål med parmesan

Knuste rosenkål med parmesan

4,34 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
35 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Nip de yderste blade af rosenkålene og skær noget af stokken af.
  • Kom vand og lidt salt i en gryde og sæt det i kog.
  • Kom rosenkålene ned i det kogende vand og lad dem koge i 10 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Riv hvidløg og vend det med salt og olivenolie.
  • Hæld vandet fra rosenkålene, vend dem med olivenolien og fordel dem ud på en bageplade.
  • Tryk rosenkålene flade fx ved hjælp af et glas.
  • Drys med parmesan og bag rosenkålene i 20-25 min. hold øje med at de bliver sprøde men ikke brændte.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad spiser man til knuste rosenkål?

Denne opskrift er tilbehør, så du skal have en proteinkilde til for at det bliver et komplet måltid. Det kunne være en hakkebøf, kyllingelår, en god kotelet eller måske et stykke laks.

Det ville give et lækkert, sundt og mættende måltid.

Opskrifter med rosenkål

Rosenkål er heller ikke den grøntsag der har fået mest spalteplads på her på bloggen. Jeg vil dog alligevel lige fremhæve opskrifterne rosenkål på sprød ostebund (som minder lidt om denne her opskrift), bagte rosenkål med Dijon-aioli, som faktisk er så lækker, at den fik plads i min bog De bedste fra Madbanditten og gratinerede rosenkål med flæskesvær og bacon.

Knuste rosenkål med parmesan, lavet på kun 30 min.

Har du brug for hjælp og støtte?

Så kig indenfor i min MadbandittenPLUS-klub. De første 7 dage er helt gratis.

Brug vores lukkede spørgeside til at stille spørgsmål til mig og jeg hjælper dig så godt, jeg kan. Der er med garanti mange, der bakser med de samme ting, du gør. Du er ikke alene🥰

Herudover får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Knuste rosenkål med parmesan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?