Knuste broccoli er sprødbagt broccoli med revet ost. Både knuste kartofler og de knuste rosenkål er gået viralt på instagram og det forstår man jo godt, når man prøver dem. Det smager virkelig lækker med de sprøde grøntsager og den smeltede ost.
Disse knuste broccoli er næsten en videreudvikling af de klassiske broccolifritter som vi spiser virkelig ofte hjemme hos os. Nok fordi de er helt geniale at lave i airfryeren (broccoli i airfryer). Knust broccoli kan helt sikkert også laves i airfryeren, hvis du laver en mindre portion. Jeg valgte ovnen, fordi jeg her kunne lave dem alle på en gang.
Ingredienser
- 400 g broccoli
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk løgpulver
- piment d’espelette eller almindelig stærk paprika
- Salt og friskkværnet peber
- 50 g revet ost fx parmesan
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 230 grader
- Del broccolien i mindre buketter og kog dem let møre i en gryde med letsaltet vand (ca. 5 minutter)
- Hæld alt vandet fra.
- Fordel broccolien på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med olie, løgpulver, salt og peber, vend det godt sammen.
- Tryk broccolien flad med bunden af et glas og drys med osten.
- Sæt pladen i ovnen i ca. 10-15 minutter til broccolien har fået nogle mørke pletter og osten er smeltet.
- Drys med piment d’espelette inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad spiser man til knuste broccoli?
Du skal spise en proteinkilde til, for at det bliver et komplet måltid. Jeg synes, de knuste broccoli passer til alle slags. Dvs. at du både kan spise dem til kylling, fisk, til en god kotelet, en god bøf eller en helt almindelig hakkebøf. Det er nemt og sundt tilbehør til dem allesammen.
Broccoli er supersundt tilbehør, der samtidig er utroligt kulhydratfattigt, hvilket gør broccoli til godt tilbehør til dig, der spiser Low Carb eller Keto. Men det er dog ikke noget krav – broccoli er sundt for alle. Læs mere om broccoli i mit råvareindeks.
De ser gode ud :-)
Er dine broccoli’er drysset med karse på billedet?
Jeg fik karse på et stykke stegt laks på en restaurant i går. Det havde jeg ikke prøvet før men det smagte godt.
Det er bare lidt pynte-timian :)
Men god reminder med karse. Elsker simpelthen karse – på cirka alt!