Knasende rødkålssalat med blåbær og citrus


Her er en rigtig efterårssalat med de gode rødkål, som endelig er tilbage i sæson. En knasende og frisk rødkålssalat med blåbær og citrus.

Da efteråret har været mildt, lunt og solrigt, kan vi stadig spise rå grøntsager som tilbehør. Når kulden sætter ind, ved jeg, at lysten til lune grøntsagsretter stiger.

Men indtil da kan vi nyde vi denne friske, knasende og meget velsmagende rødkålssalat.

Knasende rødkålssalat med blåbær og citrus

Knasende rødkålssalat med blåbær og citrus

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
10 minutter

Ingredienser

Dressing

 • 3-4 spsk olivenolie
 • 1 spsk hvid balsamico
 • 1 øko-citron saft og skal herfra
 • 1-2 tsk yaconsirup eller evt. honning
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Snit rødkål fint og skær æbler i små tern. Hak urterne.
 • Bland hele herligheden i en skål.
 • Rør dressingen sammen og smag den til. Bland dressingen i rødkålssalaten og fordel blåbær over.
 • Den ville også gøre sig fint som et frisk indslag på julefrokostbordet, men den kan vi altid tage, når vi kommer lidt nærmere!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Knasende rødkålssalat med blåbær og citrus”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Jeg tænkte på, om man kunne lave en gang rødkål uden tilsat sukker, ligesom de glas man køber i forretningerne. Hvis jeg laver en sukkerfri gang, og kommer atamon i, er den så Keto, eller er det helt NO GO.
  Mvh. Susan

  Svar
  • Det ved jeg slet ikke noget om men generelt er alt jo Keto så længe du bare sørger for at dit kulhydratindtag ikke overskrider 20 g pr. dag. Indenfor de rammer bestemmer du 100% selv.

   Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg sidder og savler over din knasende rødkålssalat. Den må prøves.
  Kan se i kommentarerne, at du linker til ‘ lækreste lchf focacciabrød…’, som også skal prøves.
  Hvordan finder jeg den opskrift på din side, uden at gå via kommentarerne til rødkålssalaten? Jeg synes jeg har ledt alle steder, desværre uden held.

  Svar
 3. Hej Jane,
  Hvor ser det bare lækkert ud, og heldigt at jeg lige har et rødkål liggende i køleskabet. Det skal da bruges til denne opskrift.
  Jeg er ny indenfor lchf, men har siden slutningen af august levet efter principperne, og det virker bare for mig. I marts fødte jeg mit første barn, og jeg har ikke kunnet komme af med de sidste kilo (+ lidt ekstra fra før graviditeten), og det har irriteret mig. Så faldt jeg ved et tilfælde over din blog og jo mere jeg læste, desto større blev lysten for at prøve, om det var vejen frem. Jeg har tabt mig knap 6kg siden, og det har ikke engang været svært. I lørdags kom min kæreste hjem med din bog og den er jo intet mindre end fantastisk. Jeg sætter stor pris på dine gode opskrifter og råd. Jeg mærker at jeg har mere energi, og kan nu gå udenom slikhylderne uden problemer. Det lykkes for mig, det er jeg sikker på. Tusind tak fordi du deler ud af dine erfaringer.

  Svar
 4. MUUUMS Jane. Dét er lige mig :-) Tænker en gang frisk koriander også kunne gå godt i salaten. Og så skal jeg vist i gang med et tilskud probiotika – syntes jeg får lige lovlig meget for pengene, når jeg spiser kål fortiden… hvis du forstår ;-)

  Svar
 5. Hold da op, hvor ser det lækkert ud! Det skal klart på menuen her i efterårsferien! Jeg synes LCHF er én lang forkælelse for sanserne :-)

  Svar
 6. Hej Jane
  Som så mange andre følger jeg din blog og bliver dagligt inspireret og får et stille grin ind imellem :-) Jeg har i et stykke tid flirtet med LCHF og befinder mig supergodt med den livsstil. Jeg er diabetiker og har fået superflotte målinger, undtagen de dage hvor jeg “lige er kommet til ” at spise en bolle. Det siger jo noget om kulhydrater versus fedt- har været supertræt de dage hvor der sniger sig for meget kulhydrat ind !! Jeg er lidt i tvivl omkring mængden af kulhydrater i grøntsager- hvornår er det for meget? f.eks Hokkadio græskar indeholder 4,5 kulhydrat pr. 100 gr, hvilket jo ikke umiddelbart virker voldsomt. Men men – er det det ?
  Jeg har en teenagedatter, der også gerne spiser den “fuldfede” kost, men som det kniber med at holde fra kulhydrater. Hun er samtidig i en alder hvor madpakken helst skal ligne de andres og samtidig skal være speciel. Har du gode forslag til madpakker der ikke lugter, ikke er rester fra aftensmaden osv….
  Tusind tak for din blog og den tid du bruger på nybegyndere som mig :-)

  Mette

  Svar
 7. Det lyder som en rigtig lækker kombi. Jeg har spist meget rødkålssalat – men aldrig med mynte og basilikum. Det skal helt sikkert prøves.
  Mvh Kathe

  Svar
 8. Uhm mynte og blåbær sammen med rødkål – lækkert! og ja det er med at nyde de kolde salater inden kulden sætter ind, hvilket den gerne må vente med noget tid endnu…

  Svar
 9. Den glæder jeg mig til at prøve. Har kørt hardcore lchf med meget få grøntsager, men glæder mig til denne knase salat, dog helt uden sødemidler. Så kan jeg få brugt både blåbær og æbler fra min kolonihave :-)
  Har du andre tips til hvordan jeg kan få brugt nogle af alle de skønne æbler jeg har ?

  Svar