Jeg er stor fan af færdiglavede drys og knas, som jeg kan storproducere og derefter bruge til at peppe de lidt kedeligere retter op. Måske husker du dukkah, drysset med det mærkelige navn. I dag får du et andet forslag til knasende topping til salat lavet af kerner.
Ingredienser
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sesamfrø
- 0,5 dl hørfrø
- 3 spsk tamari glutenfri soja
- 0,5 tsk stødt spidskommen
- 0,5 tsk tørret rosmarin
- 1 nip cayennepeber
Sådan gør du
- Bland tamari og krydderier sammen i en lille skål.
- Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Rist alle kernerne på en tør pande ved middel varme, indtil sesamfrøene begynder at knitre.
- Hæld tamariblandingen på og vend det hele godt sammen. Steg indtil tamarien er helt fordampet.
- Hæld blandingen over på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 12-14 minutter.
- Tag dem ud, rod dem fra hinanden, hvis de har klistret sig sammen, lad dem afkøle og hæld dem på glas.
- Brug som topping næste gang du serverer fx en råkost eller en salat og tænker, at den er lige vel kedelig!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nogle gange kræver det ikke så meget. At riste sesamfrø eller solsikkekerner på en tør pande er nogle gange nok til lige at fremhæve smagen og gøre det hele lidt lækrere.
Her er jeg dog gået et skridt videre og har ristet alle kernerne i en tamari-(soja)-blanding, som er sådan en umami-smag, som hele min familie elsker. De sojaristede mandler lever fx aldrig længe hjemme hos os.
Og så vil jeg gerne dele et par virkelig fine nyheder med jer.
100.000 solgte eksemplarer af Spis dig mæt & glad
Der sker nemlig spændende ting her på min side af skærmen. Spis dig mæt og glad har rundet 100.000 solgte eksemplarer.
Ja, faktisk over. 103-104.000 eksemplarer iflg. forlaget. Og den sælger stadig. Jeg ved ikke engang, hvilket oplag vi er kommet til.
I Tyskland kører den på 3. oplag, hvilket også er ret vildt. Og herudover er den jo udkommet i Norge og Island og nu også solgt til Belgien og Holland. Vildt, ikke?
Det havde jeg aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, da jeg skrev den tilbage i 2012.
Nå men det havde jeg lige brug for at sige.
TIP: For lyn-drys kan du faktisk også tage de gode kerneknækbrød eller chia-knækbrødene og knuse dem ud over din salat eller råkost. Det gjorde jeg fx på denne grønkålssalat med grillet flæskesteg!
Hej, tak for rigtig god blogging som jeg glæder mig meget til at følge og blive inspireret og lære mere om sukker
Rigtig god påske
Tillykke og lykke med madglad.
STORT ønske: kunne du lave 2 indexer til alle dine bøger tilsammen: et med opskrifthenvisning via råvare og et med henvisning via type (morgen, frokost,aften, kager, dessert etc).
Jeg har nu 4 af dine bøger og har mistet overblikket ?
Blot et ydmygt ønske til en uge med “to torsdage”
Vh Michala
Det er jo en virkelig god idé! Jeg har selv mistet overblikket! Straks skrevet på to-do-listen! :)
Jeg glæder mig til “madglad”, Jane. LCHF eller ej, jeg tror på dig og det du vil os med dine “madmeninger”. Nemlig, gode ting.
Kh Sabrina
Hvor er det sødt sagt, Sabrina. Tak :)
Kæmpe stort tillykke med det flotte bog salg? Det er jo helt vildt?
Jeg glæder mig så si sagt meget til at den nye bog kommer, jeg har så meget brug for den?
Min søn kan ikk tåle gluten, og har nu en ide om han ikk kan li noget som helst.. Så det kan være en hård kamp til aftensmaden her hjemme?
Så jeg SKAL så meget ha fingrene i den bog?
Mmm den knas er god ud, den skal jeg ha produceret?
Tusind tak, Trine.
Og jeg håber, at du og sønnen bliver glad for bogen. :)
Stort tillykke med din store succes! Så sejt! Og jeg glæder mig virkelig meget til din nye bog. Held og lykke med den. Tak for stor inspiration. Kh Mia
Tusind tak, Mia :)