Knasende og spicy salatdrys


Jeg er stor fan af færdiglavede drys og knas, som jeg kan storproducere og derefter bruge til at peppe de lidt kedeligere retter op. Måske husker du dukkah, drysset med det mærkelige navn. I dag får du et andet forslag til knasende topping til salat lavet af kerner.

Knasende og spicy kernedrys - genial topping til salater og råkost --> Madbanditten.dk

Knasende og spicy salatdrys

Føj til favoritter Print Pin
1 glas
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland tamari og krydderier sammen i en lille skål.
  • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  • Rist alle kernerne på en tør pande ved middel varme, indtil sesamfrøene begynder at knitre.
  • Hæld tamariblandingen på og vend det hele godt sammen. Steg indtil tamarien er helt fordampet.
  • Hæld blandingen over på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 12-14 minutter.
  • Tag dem ud, rod dem fra hinanden, hvis de har klistret sig sammen, lad dem afkøle og hæld dem på glas.
  • Brug som topping næste gang du serverer fx en råkost eller en salat og tænker, at den er lige vel kedelig!
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Nogle gange kræver det ikke så meget. At riste sesamfrø eller solsikkekerner på en tør pande er nogle gange nok til lige at fremhæve smagen og gøre det hele lidt lækrere.

Her er jeg dog gået et skridt videre og har ristet alle kernerne i en tamari-(soja)-blanding, som er sådan en umami-smag, som hele min familie elsker. De sojaristede mandler lever fx aldrig længe hjemme hos os.

Og så vil jeg gerne dele et par virkelig fine nyheder med jer.

100.000 solgte eksemplarer af Spis dig mæt & glad

Der sker nemlig spændende ting her på min side af skærmen. Spis dig mæt og glad har rundet 100.000 solgte eksemplarer.

Ja, faktisk over. 103-104.000 eksemplarer iflg. forlaget. Og den sælger stadig. Jeg ved ikke engang, hvilket oplag vi er kommet til.

I Tyskland kører den på 3. oplag, hvilket også er ret vildt. Og herudover er den jo udkommet i Norge og Island og nu også solgt til Belgien og Holland. Vildt, ikke?

Det havde jeg aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, da jeg skrev den tilbage i 2012.

Nå men det havde jeg lige brug for at sige.

TIP: For lyn-drys kan du faktisk også tage de gode kerneknækbrød eller chia-knækbrødene og knuse dem ud over din salat eller råkost. Det gjorde jeg fx på denne grønkålssalat med grillet flæskesteg!

Knasende og spicy salattopping - genialt til topping på salater og knas på råkost --> Madbanditten.dk

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Knasende og spicy salatdrys”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Tillykke og lykke med madglad.

    STORT ønske: kunne du lave 2 indexer til alle dine bøger tilsammen: et med opskrifthenvisning via råvare og et med henvisning via type (morgen, frokost,aften, kager, dessert etc).

    Jeg har nu 4 af dine bøger og har mistet overblikket ?

    Blot et ydmygt ønske til en uge med “to torsdage”

    Vh Michala

    Svar
  2. Kæmpe stort tillykke med det flotte bog salg? Det er jo helt vildt?

    Jeg glæder mig så si sagt meget til at den nye bog kommer, jeg har så meget brug for den?
    Min søn kan ikk tåle gluten, og har nu en ide om han ikk kan li noget som helst.. Så det kan være en hård kamp til aftensmaden her hjemme?
    Så jeg SKAL så meget ha fingrene i den bog?

    Mmm den knas er god ud, den skal jeg ha produceret?

    Svar
  3. Stort tillykke med din store succes! Så sejt! Og jeg glæder mig virkelig meget til din nye bog. Held og lykke med den. Tak for stor inspiration. Kh Mia

    Svar