Klassiske frikadeller uden mel kan faktisk godt blive sprøde og lækre alligevel, og i dag får du min lækre opskrift, som jeg har forfinet igennem årene.
Ingredienser
Sådan gør du
- Rør farsen sammen med en ske eller med elmixer med kødtange.
- Form til frikadeller og steg dem på panden på begge sider. Jeg steger mine i en blanding af smør og kokosolie og det blev faktisk rigtig godt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tips til frikadeller uden mel
*Tidligere brugte jeg husk/loppefrøskaller i mine frikadeller i stedet for mel men min erfaring er, at de bliver sprødere eller nemmere får den der sprøde kant, hvis jeg bruger Pofiber i stedet. Pofiber fås i større supermarkeder på glutenfrihylden, i Matas eller i helsekosten.
Frikadeller, en familieklassiker
Frikadeller er jo en familieklassiker, som ofte er på menuen til aftensmad hjemme i børnefamilierne.
Jeg er ikke den helt store fan af det klassiske danske køkken, men både børn og mand er, og så må jeg jo tage en for holdet engang imellem.
Når jeg laver klassiske frikadeller laver jeg altid en stor portion, så jeg har både til at madpakken og evt. en lille rest til fryseren. Ungerne siger godt nok stadig, at farmors frikadeller stadig er de bedste, og det er ok med mig. Jeg synes nu, at disse er ganske udmærkede!
Tilbehør til klassiske frikadeller
Server fx frikadellerne med stuvet hvidkål uden mel. Total dansk mormormad! Om sommeren, vil jeg nok vælge at servere dem sammen med min blomkål i estragoncreme som minder virkelig meget om den klassiske kartoffelsalat.
Du kan også servere frikadellerne med bagte rodfrugter og en grøn salat. Og dagen efter kan de bruges i madpakken som snack og tilbehør til gnavegrønt eller en salat.
Først og fremmest tak for alle dine fantastiske opskrifter!
Kan man bruge Husk istedet for Pofiber?
Ja det kan du sagtens. Det kan også fint udelades❤️
I mange år købte vi hakket svinekød – som vist hedder grisekød nu ;-) – hos Allégården, men deres svineleverandør stoppede, og så købte vi kød i bakker og folie, som havde den – synes vi – underligste konsistens.
Vi har nu fundet ud af at bestille vores hakkede svinekød hos slagteren:
Bov (så det er mere fedtmarmoreret og saftigt). Kun hakket én gang. Grov størrelse (cirka 3,2) – dette er vigtigt, da det er det, som giver teksturen, noget at tygge på.
Wow, de smager bare godt!!
Jeg starter ud med en fælles portion til mig og min husbond. Kød, æg, løg, salt, peber. Og tager så halvdelen fra til ham og putter lidt mælk og mel i. I min halvdel putter jeg et ekstra æg i.
… kommentar til ovenstående: Køber en større portion – hos min slagter skal det bestilles dagen før, så de tager den store hakke frem om morgenen, når de hakker. Fryser ned i passende portioner.
Ej hvor godt! Og så dejligt med støtte til de lokale slagtere. Hvis vi ikke bruger dem, lukker de jo😔
Lidt i samme boldgade har jeg fornyligt købt 10 kg hakket oksekød (20%), som er iblandet indmad fra lever, hjerte eller tunge. For mig er det en genial måde at få spist mere indmad, for det er jo så sundt og næringsrigt og jeg er så elendig til at lave/spise det ellers❤️
Det lyder som en fantastisk idé, som skal afprøves!
Vi køber næsten alt vores oksekød hos Bregnesgaarden, de har Charolais, igen fedtmarmoreret og FYLDT med smag. Dog slagter de kun ind i mellem, men man kan blive skrevet op hos dem.
Vi har lige fået, og jeg er faktisk i gang med at huske at få noget lever, hjerte og tung med også.. Må lige skrive til dem med det samme :-)
Har altid lavet med æg, komælk og havregryn .. nu på KETO måtte jeg finde på noget (inden jeg så denne opskrift) .:. Så jeg prøvede noget alternativt der virkede rigtig godt ! (min kæreste tåler ikke æg) …
Hakket kalv og flæsk
Løg
Cheddarost
Fløde
Salt og peber
Smagte vildt godt og så med smeltet og og lidt brændt ost … mums :) om man kan kalde det frikadeller eller om det i virkeligheden er cheddardeller ved jeg ikke :) hehe
He, jeg synes cheddardeller er det perfekte navn! Det lyder jo alt for lækkert👏🏼
Rigtig dejlig opskrift
Jeg er kommet til at love frikadeller i morgen
Men jeg har ikke pofiber
Kun loppefrøskaller hvor meget skal jeg bruge af det
Jeg ville bruge cirka 1 spsk til denne portion, vil jeg tro.
Jeg synes det ville være dejligt hvis du skrev hvor mange kalorier, kulhydrater osv der er i sådan en portion.
Jeg har første dag på Keto i dag & har valgt at lave dine frikadeller og stuvet hvidkål uden mel – er så spændt!
Det forstår jeg virkelig godt men jeg synes, det er fair, at der er forskel på hvad man får, når man køber et produkt og når man bruger mine gratis opskrifter.
Se her, hvilke af mine produkter, der indeholder energiberegnede opskrifter eller hvordan du laver dem selv: Energiberegninger
Jeg bliver altid i tvivl om hvor meget jeg skal bruge når der står 0,5 dl pofiber.
Fordi du ikke har et decilitermål eller…?
Jeg puttede lige en gang stegt bacon + fedtet herfra i farsen. Det blev dellerne absolut ikke dårligere af – og de vil helt sikkert vinde over farmors ;)
Øj så lækkert :))
Jeg er mega keto fan og er vild med dine opskrifter og gode råd… Jeg ryger dog lidt ud og ind, men har det bedst når jeg er i ketose. Sååååå nu giver jeg den gas igen ? tak for dig ?
Dejligt at høre, Tina. God fornøjelse ❤️
Prøvede denne opskrift… næste gang tilsætter jeg sgu nok noget salt og peber – ellers meget godt ;)
Altså mere end den omgang ‘godt med salt og peber’, der fremgik af opskriften? ;-)
Kan man bruge mandelmel hvis man ikke har Pofiber
Måske hellere udelade helt, tror jeg…
Jeg syntes sidst, at de blev lidt tørre. Denne gang rørte jeg rester af revne gulerødder og revet ost i farsen, samt en hel bøtte Pikant. Og 1dl Pofiber. Ellers samme opskrift som her. Og jeg klappede dellerne i form med olie-hænder. Nøj, de blev sprøde i skorpen og supersaftige inden i!
Gud hvor lækkert, Pia! Dem prøver jeg næste gang :)
Uhmmmm! De blev gode, har samme erfaring ang. pofiber/loppefrøskalder, lavede sovs af lidt fløde +en smøreost samt lidt kålvand. ???
Nu er det så at farmor, kunne nogle ting der senere er havnet i “kokkebogen” og det er at 500 g kød røres “sejt “med salt og peber, og revet løg tilsættes. Mel(profibre)tilsættes og dernæst 4/5 æg eet af gangen, slå et slaw og et slaw, 3/4 dl mælk. rør og lad hvile, chek konsistens for mere væske, føøøøøl med farsen :-)
Jeg har også lært at man altid først rører farsen sej med salt og at den skal hvile når den er rørt færdig, en halv time på køl. 4-5 æg syntes jeg dog lyder af meget ?. Jeg bruger kun 1 ;-)
Kan man ikke bruge havregryn i stedet for profibre?
Det kan man sagtens men så er de bare ikke længere low carb.
Er det den grønne HUSK eller kan den gule bruges?
Dejlige frikadeller.
Jeg har dog stadigvæk ikke fået fat i de loppefrøskaller og er endda lidt i tvivl om de er nødvendige. I dette tilfælde klarede jeg mig helt fint uden :D
Nu har vi lavet de her frikadeller to gange, og de “snotter”. Der hænger ligesom noget snotagtigt slimet noget uden på frikadellerne. Har du oplevet det? De smager fint, vil jeg lige tilføje ;)
Har du nogle gode forslag til at jævne en sovs? F.eks. hvis man vil lave stuvet hvidkål eller en skysovs fra flæskestegen? :) det blir en tynd sovs ellers ;)
Jeg lader den som regel koge godt ind (med fløde) og evt.jævner med lidt purerede grøntsager eller et par skefulde Philadelfiaost…
Jeg kan stærkt anbefale denne side – der står en masse om, at jævne en sovs på LCHF manér :) http://nemvejen.dk/2013/03/22/sadan-jaevner-du-sovs-pa-lchf-og-lidt-om-at-brune-log/
Kan anbefale følgende: hak ikke løgene alt for gint og klsr dem så på panden inden de tilsættes i farsen. De får en skøn sødme og man undgår den skarpe løgsmag som mange børn ikke bryder sig om
Hej.. Jeg lavede frikadellerne i aften og gik all-in og lavede også kødboller til boller i karry af samme opskrift. Brugte 800gram fars og 2 spsk husk.. De blev gode, men burde have givet mere gas med saltet dog. Tak for opskriften :)