Klassiske frikadeller


Klassiske frikadeller uden mel kan faktisk godt blive sprøde og lækre alligevel, og i dag får du min lækre opskrift, som jeg har forfinet igennem årene.

Klassiske frikadeller uden mel. En dansk hverdagsklassiker i LCHF klæder. Opskrift her:

Klassiske frikadeller

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
20 stk
|
20 min

Ingredienser

  • 800 g hakket kalv og flæsk
  • 100 g løg (finthakket hvis børnene er lidt løgmodstandere)
  • 2 æg
  • 10 g Pofiber*
  • salt og friskkværnet peber
  • kokosolie eller smør til stegning

Sådan gør du

  • Rør farsen sammen med en ske eller med elmixer med kødtange.
  • Form til frikadeller og steg dem på panden på begge sider. Jeg steger mine i en blanding af smør og kokosolie og det blev faktisk rigtig godt.

Noter

*tidligere brugte jeg husk/loppefrøskaller i mine frikadeller men min erfaring er, at de bliver sprødere eller nemmere får den der sprøde kant, hvis jeg bruger Pofiber i stedet.
Pofiber fås i større supermarkeder på glutenfrihylden, i Matas eller i helsekosten.
Server frikadellerne med stuvet hvidkål uden mel.  Total dansk mormormad!
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Frikadeller er jo en familieklassiker, som er på menuen hjemme i børnefamilierne tit.

Jeg er ikke den helt store fan af det klassiske danske køkken, men både børn og mand er, og så må jeg jo tage en for holdet engang imellem.

Når jeg laver klassiske frikadeller laver jeg altid en stor portion, så jeg har både til at madpakken og evt. en lille rest til fryseren. Ungerne siger godt nok stadig, at farmors frikadeller stadig er de bedste, og det er ok med mig. Jeg synes nu, at disse er ganske udmærkede!

Klassiske frikadeller uden mel. En dansk hverdagsklassiker i LCHF klæder. Opskrift her:

Server frikadellerne med stuvet hvidkål uden mel.  Total dansk mormormad!

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

30 kommentarer til “Klassiske frikadeller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg er kommet til at love frikadeller i morgen
    Men jeg har ikke pofiber
    Kun loppefrøskaller hvor meget skal jeg bruge af det

    Svar
  2. Jeg synes det ville være dejligt hvis du skrev hvor mange kalorier, kulhydrater osv der er i sådan en portion.
    Jeg har første dag på Keto i dag & har valgt at lave dine frikadeller og stuvet hvidkål uden mel – er så spændt!

    Svar
    • Det forstår jeg virkelig godt men jeg synes, det er fair, at der er forskel på hvad man får, når man køber et produkt og når man bruger mine gratis opskrifter.
      Se her, hvilke af mine produkter, der indeholder energiberegnede opskrifter eller hvordan du laver dem selv: Energiberegninger

      Svar
  3. Jeg puttede lige en gang stegt bacon + fedtet herfra i farsen. Det blev dellerne absolut ikke dårligere af – og de vil helt sikkert vinde over farmors ;)

    Svar
  4. Jeg er mega keto fan og er vild med dine opskrifter og gode råd… Jeg ryger dog lidt ud og ind, men har det bedst når jeg er i ketose. Sååååå nu giver jeg den gas igen ? tak for dig ?

    Svar
  5. Jeg syntes sidst, at de blev lidt tørre. Denne gang rørte jeg rester af revne gulerødder og revet ost i farsen, samt en hel bøtte Pikant. Og 1dl Pofiber. Ellers samme opskrift som her. Og jeg klappede dellerne i form med olie-hænder. Nøj, de blev sprøde i skorpen og supersaftige inden i!

    Svar
  6. Uhmmmm! De blev gode, har samme erfaring ang. pofiber/loppefrøskalder, lavede sovs af lidt fløde +en smøreost samt lidt kålvand. ???

    Svar
  7. Nu er det så at farmor, kunne nogle ting der senere er havnet i “kokkebogen” og det er at 500 g kød røres “sejt “med salt og peber, og revet løg tilsættes. Mel(profibre)tilsættes og dernæst 4/5 æg eet af gangen, slå et slaw og et slaw, 3/4 dl mælk. rør og lad hvile, chek konsistens for mere væske, føøøøøl med farsen :-)

    Svar
  8. Dejlige frikadeller.
    Jeg har dog stadigvæk ikke fået fat i de loppefrøskaller og er endda lidt i tvivl om de er nødvendige. I dette tilfælde klarede jeg mig helt fint uden :D

    Svar
  9. Nu har vi lavet de her frikadeller to gange, og de “snotter”. Der hænger ligesom noget snotagtigt slimet noget uden på frikadellerne. Har du oplevet det? De smager fint, vil jeg lige tilføje ;)

    Svar
  10. Har du nogle gode forslag til at jævne en sovs? F.eks. hvis man vil lave stuvet hvidkål eller en skysovs fra flæskestegen? :) det blir en tynd sovs ellers ;)

    Svar
  11. Kan anbefale følgende: hak ikke løgene alt for gint og klsr dem så på panden inden de tilsættes i farsen. De får en skøn sødme og man undgår den skarpe løgsmag som mange børn ikke bryder sig om

    Svar
  12. Hej.. Jeg lavede frikadellerne i aften og gik all-in og lavede også kødboller til boller i karry af samme opskrift. Brugte 800gram fars og 2 spsk husk.. De blev gode, men burde have givet mere gas med saltet dog. Tak for opskriften :)

    Svar