Klassiske frikadeller uden mel kan faktisk godt blive sprøde og lækre alligevel, og i dag får du min lækre opskrift, som jeg har forfinet igennem årene.
Ingredienser
Sådan gør du
- Rør farsen sammen med en ske eller med elmixer med kødtange.
- Form til frikadeller og steg dem på panden på begge sider. Jeg steger mine i en blanding af smør og kokosolie og det blev faktisk rigtig godt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tips til frikadeller uden mel
*Tidligere brugte jeg husk/loppefrøskaller i mine frikadeller i stedet for mel men min erfaring er, at de bliver sprødere eller nemmere får den der sprøde kant, hvis jeg bruger Pofiber i stedet. Pofiber fås i større supermarkeder på glutenfrihylden, i Matas eller i helsekosten.
Frikadeller, en familieklassiker
Frikadeller er jo en familieklassiker, som ofte er på menuen til aftensmad hjemme i børnefamilierne.
Jeg er ikke den helt store fan af det klassiske danske køkken, men både børn og mand er, og så må jeg jo tage en for holdet engang imellem.
Når jeg laver klassiske frikadeller laver jeg altid en stor portion, så jeg har både til at madpakken og evt. en lille rest til fryseren. Ungerne siger godt nok stadig, at farmors frikadeller stadig er de bedste, og det er ok med mig. Jeg synes nu, at disse er ganske udmærkede!
Tilbehør til klassiske frikadeller
Server fx frikadellerne med stuvet hvidkål uden mel. Total dansk mormormad! Om sommeren, vil jeg nok vælge at servere dem sammen med min blomkål i estragoncreme som minder virkelig meget om den klassiske kartoffelsalat.
Du kan også servere frikadellerne med bagte rodfrugter og en grøn salat. Og dagen efter kan de bruges i madpakken som snack og tilbehør til gnavegrønt eller en salat.
De er okay gode, men mangler lidt mere smag. Det er en god grundopskriften, men husker smagen fra Frikalet med dansk smag, og kan bare ikke hitte ud af hvilke krydderier der så mangler.
Ja jeg husker også den smag. Jeg tror desværre ikke det er muligt at fremkalde så kraftige smage uden de mange smagsforstærkere, der er i det produkt.