Klassiske frikadeller


Klassiske frikadeller uden mel kan faktisk godt blive sprøde og lækre alligevel, og i dag får du min lækre opskrift, som jeg har forfinet igennem årene.

Klassiske frikadeller uden mel. En dansk hverdagsklassiker i LCHF klæder. Opskrift her:

Klassiske frikadeller

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
20 stk
|
20 minutter

Ingredienser

  • 800 g hakket kalv og flæsk
  • 100 g løg (finthakket hvis børnene er lidt løgmodstandere)
  • 2 æg
  • 10 g Pofiber*
  • salt og friskkværnet peber
  • kokosolie eller smør til stegning

Sådan gør du

  • Rør farsen sammen med en ske eller med elmixer med kødtange.
  • Form til frikadeller og steg dem på panden på begge sider. Jeg steger mine i en blanding af smør og kokosolie og det blev faktisk rigtig godt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tips til frikadeller uden mel

*Tidligere brugte jeg husk/loppefrøskaller i mine frikadeller i stedet for mel men min erfaring er, at de bliver sprødere eller nemmere får den der sprøde kant, hvis jeg bruger Pofiber i stedet. Pofiber fås i større supermarkeder på glutenfrihylden, i Matas eller i helsekosten.

Frikadeller, en familieklassiker

Frikadeller er jo en familieklassiker, som ofte er på menuen til aftensmad hjemme i børnefamilierne.

Jeg er ikke den helt store fan af det klassiske danske køkken, men både børn og mand er, og så må jeg jo tage en for holdet engang imellem.

Når jeg laver klassiske frikadeller laver jeg altid en stor portion, så jeg har både til at madpakken og evt. en lille rest til fryseren. Ungerne siger godt nok stadig, at farmors frikadeller stadig er de bedste, og det er ok med mig. Jeg synes nu, at disse er ganske udmærkede!

Tilbehør til klassiske frikadeller

Server fx frikadellerne med stuvet hvidkål uden mel.  Total dansk mormormad! Om sommeren, vil jeg nok vælge at servere dem sammen med min blomkål i estragoncreme som minder virkelig meget om den klassiske kartoffelsalat.

Du kan også servere frikadellerne med bagte rodfrugter og en grøn salat. Og dagen efter kan de bruges i madpakken som snack og tilbehør til gnavegrønt eller en salat.

Klassiske frikadeller uden mel. Keto frikadeller. En dansk hverdagsklassiker i Low Carb / LCHF klæder. Opskrift her:

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

38 kommentarer til “Klassiske frikadeller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Først og fremmest tak for alle dine fantastiske opskrifter!

    Kan man bruge Husk istedet for Pofiber?

    Svar
  2. I mange år købte vi hakket svinekød – som vist hedder grisekød nu ;-) – hos Allégården, men deres svineleverandør stoppede, og så købte vi kød i bakker og folie, som havde den – synes vi – underligste konsistens.
    Vi har nu fundet ud af at bestille vores hakkede svinekød hos slagteren:
    Bov (så det er mere fedtmarmoreret og saftigt). Kun hakket én gang. Grov størrelse (cirka 3,2) – dette er vigtigt, da det er det, som giver teksturen, noget at tygge på.
    Wow, de smager bare godt!!
    Jeg starter ud med en fælles portion til mig og min husbond. Kød, æg, løg, salt, peber. Og tager så halvdelen fra til ham og putter lidt mælk og mel i. I min halvdel putter jeg et ekstra æg i.

    Svar
    • … kommentar til ovenstående: Køber en større portion – hos min slagter skal det bestilles dagen før, så de tager den store hakke frem om morgenen, når de hakker. Fryser ned i passende portioner.

      Svar
    • Ej hvor godt! Og så dejligt med støtte til de lokale slagtere. Hvis vi ikke bruger dem, lukker de jo😔

      Lidt i samme boldgade har jeg fornyligt købt 10 kg hakket oksekød (20%), som er iblandet indmad fra lever, hjerte eller tunge. For mig er det en genial måde at få spist mere indmad, for det er jo så sundt og næringsrigt og jeg er så elendig til at lave/spise det ellers❤️

      Svar
      • Det lyder som en fantastisk idé, som skal afprøves!
        Vi køber næsten alt vores oksekød hos Bregnesgaarden, de har Charolais, igen fedtmarmoreret og FYLDT med smag. Dog slagter de kun ind i mellem, men man kan blive skrevet op hos dem.
        Vi har lige fået, og jeg er faktisk i gang med at huske at få noget lever, hjerte og tung med også.. Må lige skrive til dem med det samme :-)

        Svar
  3. 5 stars
    Har altid lavet med æg, komælk og havregryn .. nu på KETO måtte jeg finde på noget (inden jeg så denne opskrift) .:. Så jeg prøvede noget alternativt der virkede rigtig godt ! (min kæreste tåler ikke æg) …

    Hakket kalv og flæsk
    Løg
    Cheddarost
    Fløde
    Salt og peber

    Smagte vildt godt og så med smeltet og og lidt brændt ost … mums :) om man kan kalde det frikadeller eller om det i virkeligheden er cheddardeller ved jeg ikke :) hehe

    Svar
  4. Jeg er kommet til at love frikadeller i morgen
    Men jeg har ikke pofiber
    Kun loppefrøskaller hvor meget skal jeg bruge af det

    Svar
  5. Jeg synes det ville være dejligt hvis du skrev hvor mange kalorier, kulhydrater osv der er i sådan en portion.
    Jeg har første dag på Keto i dag & har valgt at lave dine frikadeller og stuvet hvidkål uden mel – er så spændt!

    Svar
    • Det forstår jeg virkelig godt men jeg synes, det er fair, at der er forskel på hvad man får, når man køber et produkt og når man bruger mine gratis opskrifter.
      Se her, hvilke af mine produkter, der indeholder energiberegnede opskrifter eller hvordan du laver dem selv: Energiberegninger

      Svar
  6. Jeg puttede lige en gang stegt bacon + fedtet herfra i farsen. Det blev dellerne absolut ikke dårligere af – og de vil helt sikkert vinde over farmors ;)

    Svar
  7. Jeg er mega keto fan og er vild med dine opskrifter og gode råd… Jeg ryger dog lidt ud og ind, men har det bedst når jeg er i ketose. Sååååå nu giver jeg den gas igen ? tak for dig ?

    Svar
  8. Jeg syntes sidst, at de blev lidt tørre. Denne gang rørte jeg rester af revne gulerødder og revet ost i farsen, samt en hel bøtte Pikant. Og 1dl Pofiber. Ellers samme opskrift som her. Og jeg klappede dellerne i form med olie-hænder. Nøj, de blev sprøde i skorpen og supersaftige inden i!

    Svar
  9. Uhmmmm! De blev gode, har samme erfaring ang. pofiber/loppefrøskalder, lavede sovs af lidt fløde +en smøreost samt lidt kålvand. ???

    Svar
  10. Nu er det så at farmor, kunne nogle ting der senere er havnet i “kokkebogen” og det er at 500 g kød røres “sejt “med salt og peber, og revet løg tilsættes. Mel(profibre)tilsættes og dernæst 4/5 æg eet af gangen, slå et slaw og et slaw, 3/4 dl mælk. rør og lad hvile, chek konsistens for mere væske, føøøøøl med farsen :-)

    Svar
  11. Dejlige frikadeller.
    Jeg har dog stadigvæk ikke fået fat i de loppefrøskaller og er endda lidt i tvivl om de er nødvendige. I dette tilfælde klarede jeg mig helt fint uden :D

    Svar
  12. Nu har vi lavet de her frikadeller to gange, og de “snotter”. Der hænger ligesom noget snotagtigt slimet noget uden på frikadellerne. Har du oplevet det? De smager fint, vil jeg lige tilføje ;)

    Svar
  13. Har du nogle gode forslag til at jævne en sovs? F.eks. hvis man vil lave stuvet hvidkål eller en skysovs fra flæskestegen? :) det blir en tynd sovs ellers ;)

    Svar
  14. Kan anbefale følgende: hak ikke løgene alt for gint og klsr dem så på panden inden de tilsættes i farsen. De får en skøn sødme og man undgår den skarpe løgsmag som mange børn ikke bryder sig om

    Svar
  15. Hej.. Jeg lavede frikadellerne i aften og gik all-in og lavede også kødboller til boller i karry af samme opskrift. Brugte 800gram fars og 2 spsk husk.. De blev gode, men burde have givet mere gas med saltet dog. Tak for opskriften :)

    Svar