Klassiske frikadeller


Klassiske frikadeller uden mel kan faktisk godt blive sprøde og lækre alligevel, og i dag får du min lækre opskrift, som jeg har forfinet igennem årene.

Klassiske frikadeller uden mel. En dansk hverdagsklassiker i LCHF klæder. Opskrift her:

Klassiske frikadeller

4,67 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
20 stk
|
20 minutter

Ingredienser

  • 800 g hakket kalv og flæsk
  • 100 g løg (finthakket hvis børnene er lidt løgmodstandere)
  • 2 æg
  • 10 g Pofiber*
  • salt og friskkværnet peber
  • kokosolie eller smør til stegning

Sådan gør du

  • Rør farsen sammen med en ske eller med elmixer med kødtange.
  • Form til frikadeller og steg dem på panden på begge sider. Jeg steger mine i en blanding af smør og kokosolie og det blev faktisk rigtig godt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tips til frikadeller uden mel

*Tidligere brugte jeg husk/loppefrøskaller i mine frikadeller i stedet for mel men min erfaring er, at de bliver sprødere eller nemmere får den der sprøde kant, hvis jeg bruger Pofiber i stedet. Pofiber fås i større supermarkeder på glutenfrihylden, i Matas eller i helsekosten.

Frikadeller, en familieklassiker

Frikadeller er jo en familieklassiker, som ofte er på menuen til aftensmad hjemme i børnefamilierne.

Jeg er ikke den helt store fan af det klassiske danske køkken, men både børn og mand er, og så må jeg jo tage en for holdet engang imellem.

Når jeg laver klassiske frikadeller laver jeg altid en stor portion, så jeg har både til at madpakken og evt. en lille rest til fryseren. Ungerne siger godt nok stadig, at farmors frikadeller stadig er de bedste, og det er ok med mig. Jeg synes nu, at disse er ganske udmærkede!

Tilbehør til klassiske frikadeller

Server fx frikadellerne med stuvet hvidkål uden mel.  Total dansk mormormad! Om sommeren, vil jeg nok vælge at servere dem sammen med min blomkål i estragoncreme som minder virkelig meget om den klassiske kartoffelsalat.

Du kan også servere frikadellerne med bagte rodfrugter og en grøn salat. Og dagen efter kan de bruges i madpakken som snack og tilbehør til gnavegrønt eller en salat.

Klassiske frikadeller uden mel. Keto frikadeller. En dansk hverdagsklassiker i Low Carb / LCHF klæder. Opskrift her:

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

40 kommentarer til “Klassiske frikadeller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 4 stars
    De er okay gode, men mangler lidt mere smag. Det er en god grundopskriften, men husker smagen fra Frikalet med dansk smag, og kan bare ikke hitte ud af hvilke krydderier der så mangler.

    Svar
    • Ja jeg husker også den smag. Jeg tror desværre ikke det er muligt at fremkalde så kraftige smage uden de mange smagsforstærkere, der er i det produkt.

      Svar