Kladdkaka – chokoladekage med blød midte


Den svenske kladdkaka, her lavet i en sukkerfri, melfri og Low Carb version. Du får en tung og konfektagtig chokoladekage med blød midte.

Den oprindelige kladdkaka er lavet med almindelige chokoladekageingredienser (mel, sukker, kakaopulver, æg osv.) men denne er lavet med rigtig chokolade. Det giver en rig og mere fyldig smag og det er vigtigt i Low Carb-bagværk, hvor noget af sødmen jo er forsvundet. Samtidig er det kombinationen af smør og chokolade, der gør, at kagen kan underbages og alligevel sætte sig i køleskab.

Men vigtigst: Den skal først spises dagen efter – mådehold er virkelig vigtigt her!

Kladdkaka - svensk sukkerfri chokoladekage med blød midte

Kladdkaka

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Print Pin
12
|
40 minutter

Ingredienser

Drys

Sådan gør du

  • Smelt chokolade og smør over vandbad. Lad det køle af.
  • Rør fløden ind i chokolademassen, så du til sidst har en helt ensartet masse.
  • Pisk æg med Sukrin (eller din valgte sødning.
  • Rør chokolademassen ind i æggemassen. Vend den sammen med en dejskraber. Bliv ikke nervøs, hvis den føles våd og grynet. Bare bliv ved med at vende den sammen, til den sidst er helt ensartet.
  • Rør de tørre ingredienser ind i til sidst.
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22-23 cm) med bagepapir i bunden.
  • Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter. Det svære her er at turde tage kagen ud, selvom den stadig blævrer. Men gennembager du den helt, får du ikke den bløde midte.
  • Kagen skal overnatte i køleskabet, før den skal spises. Både smag og konsistens er bedst dagen efter.
  • Skær kagen op i stykker og sigt lidt SukrinMelis over ved servering. Lidt friske bær, cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis er virkelig lækkert til også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chokoladekage med blød midte

Udover mådehold er det sværeste ved denne opskrift på kladdkaka at turde tage den ud af ovnen, imens den stadig virker totalt ubagt. Jeg voterede frem og tilbage mange gange, før jeg endelig turde og jeg tror såmænd godt, jeg kunne have taget den ud tidligere endnu.

Men den ubagte midte stivner jo nogenlunde i køleskabet natten over fordi chokolade og smør jo stivner ved nedkøling, og det er det, der giver den bløde midte i kagen.

Konfektagtig chokoladekage uden sukker og mel

Kladdkaka har den der lækre fudge-agtige eller konfektagtige konsistens, hvis du lykkes med at gemme den til næste dag. Smagen er også mere intens næste dag-

Generelt synes jeg, at Low Carb chokoladekager er svære. Det kræver ret meget sødning at få dem til at smage af noget og det undgår ikke at give en lille bismag. Og det gælder desværre også ved min opskrift på kladdkaka. Måske er jeg bare sart men jeg er virkelig ikke begejstret for de sødemidler. Bismagen er dog mindst dagen efter når kagen er kølet helt ned, så her får du igen noget for dig mådehold.

Mere Low Carb chokoladekage

Jeg har trods dette ret mange chokoladekager her på siden. Den mest populære er den lækre men nemme chokoladekage med fire ingredienser. Min egen favorit er gateau marcel, som har chokolademousse på toppen. Men imellem os to: Jeg foretrækker mine chokoladekager med ægte sukker. Til gengæld spiser jeg dem kun få gange om året.

Men skal det være Low Carb, er denne svenske LCHF kladdkaka heller ikke værst.

Kladdkaka - svensk sukkerfri chokoladekage med blød midte
Kladdkaka - svensk sukkerfri chokoladekage med blød midte

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Kladdkaka – chokoladekage med blød midte”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Skal da godt nok love for at den røg direkte på favoritlisten uden at have prøvet den – glæder mig som et lille barn.

    Svar