Vil du gerne lave din egen kirsebærsauce til risalamanden og vil du gerne holde den så sukkerfattig som muligt, så skal du læse med her.
Ingredienser
- 500 g udstenede kirsebær frosne eller friske
- 2 dl vand
- 2 spsk SukrinMelis reklamelink
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 dl kirsebærvin kan udelades
- 1 dl clementin- eller appelsinsaft
- citronsaft
- 2 tsk arrowroot eller Maizena
- lidt mandelessens kan udelades
Sådan gør du
- Kom kirsebær i en gryde med vand, kirsebærvin, clementin/appelsinsaft og vaniljepulver og kog op.
- Lad det simre i ca. 15 minuter ved svag varme.
- Smag til med SukrinMelis og evt. citronsaft og mandelessens.
- Udrør arrowroot i lidt koldt vand og rør det i kirsebærsaucen lidt efter lidt, så det ikke bliver for tykt.
- Varm op til kogepunktet og tag gryden af varmen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
At skulle lave sukkerfri kirsebærsauce involverer lidt kompromiser, synes jeg. Men det har jeg det egentlig fint nok med. Min kirsebærsauce her er i hvert fald noget mere sukker- og kulhydratfattig end købevarianterne.
Som jeg skrev i går, har risalamande aldrig sagt mig det helt store, men sidste år fik jeg lidt smag for det. Min mor havde købt en kirsebærsauce fra Meyers, tror jeg, det var, og den smagte så dejligt. Sød selvfølgelig men dejligt. I år har jeg prøvet at lave en selv.
Laver du din egen kirsebærsauce til jul eller plejer I at købe? Det er mit indtryk, at det er lidt forskelligt ude i de små hjem.
Sukkerfri kirsebærsauce til risalamanden
Du kan bruge denne opskrift på kirsebærsauce på den helt almindelige risalamande, men du kan også bruge den på den noget utraditionelle hytte à l’amande.
Vil du have mine bedste juleopskrifter med i køkkenet, har jeg samlet dem i en lille e-bog. Find den her: Madbandittens Juleopskrifter
Tror du at man evt. kan bruge lidt mandelmel til at jævne kirsebærsovsen?
Nej det tror jeg desværre ikke. Det kræver noget stivelse at jævne…
Hej Jane.
Hvad skal der stå under punkt 1 og 4? Link til bøgerne går ind over teksten.
Vh
Mille
Hej Mille
Der er ikke noget link, der dækker for noget her hos mig. Må jeg spørge hvilken browser du bruger og om det er fra mobil eller desktop? Jeg bruger chrome og her ser alt normalt ud.
Men er det et generelt problem, vil jeg gerne fejlmelde det hos min udvikler.
Hej Jane.
Hvor længe vil du tro den kan holde sig i køleskabet?
Bare så jeg ved hvor længe før jul jeg kan tillade mig at lave den.
Tak
Åh det ved jeg ikke lige. Et par dage vil jeg tro…
Prøv at udskifte kirsebær med brombær. Det gør de på Bornholm og det smager fantastisk
Sikke en fantastisk idé! Det er sikkert også nemmere at få fat i!
Vi bruger altid sommerens egne hindbær fra frost ?
Hvor lækkert. Den sød-syrlige smag passer også perfekt til! :)
Den skal helt sikker afprøves på helt almindelig ris a la mande. Det er nok den eneste ting i julen som jeg ikke kan forene mig med kan være lchf og det tænker jeg egentlig er meget okay. Vores træer havde ingen kirsebær denne sommer, så har ikke nogen i fryseren. Har aldrig set kirsebær på frost i supermarkederne. Nogen tip til hvor de kan købes?
Jeg vil tro, at de fleste store supermarkeder har kirsebær på frost her op til jul…