Kinesisk svinekød (char siu)


Denne opskrift på kinesisk svinekød i lækker BBQ-marinade smager afsindigt godt. Eller det smager ‘brutalt’, som en af de to teenagere ved bordet udbrød. At dømme efter mængden, der blev spist, er ‘brutalt’ positivt ment her.

Kinesisk svinekød i BBQ marinade (Char siu) - lækker sukkerfri opskrift

Kinesisk svinekød à la BBQ (char siu)

4.75 fra 4 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
40 minutter

Ingredienser

 • 800 g svinekød ikke for magert, fx revelsben eller nakkefilet

Marinade

Tilbehør & drys

Sådan gør du

Marinade (gerne dagen eller et par timer før)

 • Skær kødet i tern. Bruger du revelsben, skal du skære benene fra og kassere dem.
 • Rør marinaden sammen i en stor skål.
 • Put kødstykkerne heri og vend det hele godt sammen. Lad kødet marinere i nogle timer eller gerne til næste dag.

På dagen

 • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 • Fordel kødstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg kødet i ca. 25 minutter for nakkefilet og 35 minutter for revelsben, til det har taget farve.
 • Sæt gerne ovnen over på grill til sidst og giv kødet et par minutter, så det bliver småsprødt.
 • Fordel kødet (lad væsken blive tilbage) på et fad og drys med hakket forårsløg og chili og evt. lidt sesamfrø.
 • Server med letkogt broccoli eller blomkålsris.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kinesisk svinekød à la BBQ (Char siu)

Marinaden tager æren for den gode smag her, og er du supertjekket, starter du også dagen før, og lader kødet ligge i marinaden længe.

Svinekød er lidt svært, synes jeg og det er ikke det, jeg spiser mest af. Men marineret på denne måde à la en god kinesisk (eller koreansk – hvad ved jeg, jeg har aldrig været nogle af stederne?) BBQ, smager det bare afsindigt godt. Normalt ville det indebære en del sukker. Her indebærer det et kompromis i sødemiddel. Man kan ikke få fuld plade på det hele.

Fordi kødet var så heftigt i smag, spiste vi bare letkogte broccoli til. Blomkålsris ville også have været et godt bud men køleskabet bød på broccoli.

Afhængigt af hvor fedt dit kød er, skal du regne med, at det smider en del væske og fedt. Det er derfor lidt svært med mængderne. Men har du rester, kan du jo bare bruge dem til morgenmad eller frokost.

Hvad gør man med resterne?

Dem spiser man. Jeg har flere gange spist rester af kinesisk svinekød til min morgenmad. Prøv fx at se her: Røræg med kødrest

Kødet er også dejligt at blande i en salat eller råkost til en hurtig frokost.

Kinesisk svinekød i BBQ marinade (Char siu) - lækker sukkerfri opskrift

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Kinesisk svinekød (char siu)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Så er denne prøvet af i AF’eren. Jeg marinerede en halv opskrift om smed halvdelen ca 250 g kød i en silikoneform. Gav det 20 min på 175 grader… Jeg er mæt og glad 😁
  Det blev super mørt og sprødt 🤤 Elsker bare denne opskrift mere og mere 👌

  Svar
  • Ej hvor lækkert. Jeg elsker også denne men har endnu ikke prøvet at lave den i airfryeren. Det prøver jeg næste gang :)

   Svar
 2. Hej Jane
  Tror du man kan bruge kyllingkød istedet for svinekød?
  I givet fald,skal der så ikke tilsættes noget fedt?

  Svar
  • Du kan i hvert fald sagtens bruge marinaden til kyllingen. Den er superlækker. Kødet bliver lidt tørrere, når der ikke er så meget fedt i, men jeg er sikker på det sagtens kan blive lækkert alligevel :)

   Svar
 3. Mums. Så fik jeg også for første gang lavet denne skønne ret til gæster i går. Alle helt vilde med den. Havde tilfældigt 2 svinemørbrad som jeg brugte og det fungerede super. Tak tak.

  Svar
 4. Hej Jane,
  Det lyder jo SÅ lækkert! Sad lige og browsede rundt mellem mine yndlings-opskriftsider (ja, din er én af dem 😊) for at finde inspiration til en low carb tilberedning af nakkefilet.
  Desværre er grill-funktionen på min ovn i udu. Vil det være en idé at smide kødet på en stor, hed stegepande i et par minutter til sidst i stedet? Eller risikerer jeg bare at det branker for hårdt?
  Og ét spørgsmål mere: Jeg har ikke Sukrin Gold i huset – men “almindelig” økologisk hvid Sukrin. Tror du smagen bliver væsentligt anderledes, hvis jeg bruger det i stedet? Jeg satser på at lægge kødet i marinaden i aften, så det bliver søndagsmiddag i morgen.

  Svar
  • Hej Ursula
   Jeg har ikke testet at sprødstege det på pande i stedet men mon ikke det også går fint? Skriv evt. lige hvis du tester det.

   Og jeg tror, det er helt fint med almindelig sukrin. Ingen grund til at købe nyt for så lidt❤️

   Svar
   • 5 stjerner
    Hej Jane,
    Jeg fik ikke afprøvet sprødstegning på panden, for kødet var så perfekt efter de 25 min. i ovnen og smagte super godt, så jeg var bange for at det ville blive branket og/eller tørt af at ryge på panden. Vi stornød det som det var 😋 !

    Svar
 5. 4 stjerner
  Stegte 2 plader fulde, dryssede lidt salt og peber over plade nr 2. Det smagte skønt, og jeg er vild med sprødheden af kødet. Mums 😋

  Svar
 6. 5 stjerner
  Min mand var utrolig skeptisk, men han var VILD med dagens ret i paladset.
  Han fik ris og broccoli til, og jeg nøjedes med broccoli.

  En ny livret er kommet til! 😋

  Svar
 7. Afprøvede opskriften i weekenden – blev så lækkert! Men…jeg gav det kun 30min og synes det var lidt for tæt på tørstegt :( og det var endda en flot marmoretet nakkefilet.. Så til andre, vil jeg opfordre til at man tjekker kødet løbende.
  Næste gang vil jeg nøjes med 20-25 min og afslutte med grill.
  Marinaden var så lækker!

  Serverede det som en del af en slags pokébowl, med en masse snittede grøntsager og en god chilimayo-dressing ??

  Svar
  • Jeg tror, du har ret. Første gang lavede jeg den med revelsben og det passede meget godt men da jeg brugte nakkefilet, som er magrere, måtte jeg også sætte tiden ned. Må hellere lige opdatere opskriften :)

   Svar
 8. Glæder mig helt vildt til aftensmaden senere i dag! Et kg nakkefilet i tern har ligget i marinade siden i går. Er sikker på, det kommer til at smage brutalt ??

  Endnu et kg er klar til at blive lagt i marinaden i aften. For i morgen kommer min store teenager hjem og hun skal selvfølgelig også smage. Er spændt på hvilket udtryk, hun kan byde ind med ?️?

  Svar
  • Det var faktisk min første tanke, at jeg ville gøre det men da jeg surfede rundt efter inspiration, var der ikke en eneste opskrift, der foreslog det.

   Generelt synes jeg at synes, at alt plejer at blive bedre af langtidsstegning.

   Svar
  • Det er jo sådan Char Siu er. Fedtet giver smag og sprødhed. Men marinaden er superlækker og kan bruges til alt slags kød. Jeg har brugt en lignende til kylling, som jo også er helt mager, i årevis.

   Svar