Denne opskrift på kinesisk oksekød med broccoli er et super eksempel på, hvordan du kan lave sund og lækker aftensmad på bare 15 minutter.

Ingredienser
- 500 g oksekød i strimler fx oksefilet eller flanksteak
- 500 g broccoli
- 200 g forårsløg
- 6 fed hvidløg revet eller finthakket
- 2 spsk frisk ingefær friskrevet
- 2 spsk smagsneutral kokosolie til stegning
- 1-2 spsk sødning fx Sukrin Gold eller fibersirup Gold
- 2 dl sojasauce eller glutenfri tamari
- 3 spsk sesamolie
- sesamfrø til drys
Sådan gør du
- Skær kødet i strimler.
- Opvarm kokosolie på panden og lynsteg kødet heri. Læg kødet til side et øjeblik
- Skær broccoli i mindre buketter og steg det i et par minutter, tilsæt evt mere kokosolie. Tilsæt forårsløg det sidste minut og steg med. Sæt grøntsagerne til side.
- Bland hvidløg, ingefær, sødning, tamari og sesamolie sammen og hæld det på den varme pande.
- Kom kød og grøntsager tilbage på panden og bland nu det hele godt sammen. Lad det stege rundt i marinaden/sovsen et par minutter.
- Drys med sesamfrø ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Normalt er kinesisk mad jo spækfyldt med sukker, og i denne low carb version af kinesisk oksekød med broccoli har jeg måtte putte lidt sødning i for at ramme den rigtige smag. Til gengæld ramte det smagen rigtig godt, synes jeg. Og den lækre sovs/marinade gjorde det til en fest at spise broccoli. Selv for ungerne. Og det tæller altså også på plussiden.
Kinesisk oksekød med broccili – en hverdagsvinder
Så alt i alt en vinder på hverdagsmenuen for mig. Og jeg har ellers skrappe kriterier. Denne vinder på disse 4 parametre:
- lavet af hverdagsingredienser
- færdig på 15 minutter
- godt med grove grøntsager
- storartet smag
Jamen, mere kan man da næsten ikke bede om! :)
Vil du have ekstra grøntsagstilbehør til, kan du servere blomkålsris til.
Hvis du har en lækker chili-olie eller hvidløgsolie kan du stænke lidt af den over også. Sååååh lækkert jo!
Jeg vil anbefale at tilsætte den sarte (og dyre)sesamolie som det allersidste, når der er slukket for varmen.
Den tåler ikke høj varme.
Hvis man har 5 minutter ekstra kan det være en idé at marinere kødet med noget af sojaen og 1 tsk natron bare i 5-10 minutter, især, hvis man vælger et billigere stykke kød. Det lyder mærkeligt, men man smager det ikke og kødet bliver mere mørt af det. Det virker også på f.eks kylling, som bliver mere saftigt, og får lidt den samme konsistens som på kinesiske restauranter.
Ja det er så sandt. Helt vildt en effekt det har!
Det var Extremt salt….næsten uspiseligt. Måske var det soyaen der var mere salt end normalt
Ja måske. Jeg oplevede det med en anden ret engang hvor jeg havde købt sojasauce fra Clearspring, tror jeg, det var. Den var ekstremt salt. Jeg bruger den glutenfri tamari fra Urtekram. Den er tilpas, synes jeg.
Hvilket stykke oksekød vil du anbefale? Vi prøvede med en flanke og selvom det smagte godt, så var det lidt sejt 😅
Hej Maria
Generelt synes jeg at jo mere fedtmarmorering, jo bedre. En god ribeye skåret op er fx lækkert men også en lidt dyr løsning. Flanksteaks har jeg også blandede resultater med. Nogle gange er de superlækre og andre gange seje og kedelige. Jeg ved ikke hvorfor der er denne forskel…
Ja det er et godt spørgsmål! Og det her var endda en fra Føtex, som alt andet lige må forventes at være marginalt bedre end i billigere supermarkeder. Når men hvor alting er, så må vi prøve lidt rundt! Vi giver den også et forsøg med kylling her til aften!
Kan man købe Sukrin eller fiber sirup i normale supermarkeder ?
Det tror jeg ikke. Helsekostbutikker eller måske Matas også har det.
Ok, perfekt tak -:)
Rigtig god weekend.
Dorthe
Jeg søgte på denne opskrift, da jeg huskede den, som rigtig lækker og super nem og vil købe ind til den i morgen.
Og så undrede jeg mig sådan over, at den ikke har en eneste kommentar her!?
Det laver jeg så om på nu, hvor jeg giver den mine varmeste anbefalinger?
Haha hvor er du sød :) Nogle gange bliver kommentarerne lagt på facebook og selvom det også er hyggeligt, så er det jo lidt ærgerligt, da de går tabt, når man senere genbesøger opskriften.
Men du kan godt glæde dig. Nem, sund og velsmagende ret :)