Kimchi


Kimchi er fermenteret, koreansk kål med chili, hvidløg og ingefær – og det er en perfekt måde at få gode probiotiske bakterier ind via maden. Her på bloggen har vi jo tidligere både lavet sauerkraut, kraut med hvidkål og æble og en masse andre fermenterede sager men jeg kan faktisk bedst lide Kimchi.

Kimchi

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
12 timer 20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kog vandet og bland det sammen med salt.
  • Lad vandet køle ned til stuetemperatur.
  • Skyl kålen og læg den i saltvandet. Det er vigtigt at kålen er helt dækket af vand, skær den evt. over. Læg en tallerken eller andet over så det holder kålen under vandet.
  • Lad kålen trække i vandet i ca. 12 timer.
  • Skyl kålen grundigt efter 12 timer.
  • Halver kålen og fjern stokken og de yderste blade.
  • Snit kålen groft.
  • Skræl kinaradisen og skær den i tynde skiver.
  • Snit forårsløgene.
  • Bland salt og kimchipasta i en skål og tilsæt grøntsagerne.
  • Masser kålen (tag gerne handsker på) indtil den afgiver saft 5-10 minutter.
  • Kom kålen i et skoldet glas og pres kålen under væsken.
  • Fold de yderste blade og læg dem øverst og pres det hele under væsken.
  • Kom låg på og lad glasset stå på køkkenbordet.
  • Let låget hver dag så gassen bliver lukket ud.
  • Lad kålen fermentere i fire til syv dage på køkkenbordet.
  • Smag på den fra dag fire og vurder derfra om den skal fermentere længere. Kålen føles lidt boblende på tungen.
  • Når kålen er færdig opbevares den i køleskabet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er kimchi godt for?

Kimchi er fermenteret kål, som er en god kilde til de gode probiotiske bakterier, som spiller en rolle i god fordøjelse.

Jeg må indrømme at fermentering er noget, jeg går til og fra. Jeg har haft svært ved at få etableret en rigtig vane omkring det. At noget kræver flere forsøg, betyder dog ikke, at man aldrig vil lykkes. Nogle gange skal man bare prøve flere gange. Det gælder ved rygstop, vægttab og etablering af andre gode vaner.

Så nu forsøger jeg mig med Kimchi, som jeg synes, jeg har lidt lettere ved at få brugt. Muligvis fordi vi i forvejen spiser rigtig meget asiatisk mad, og så passer Kimchi bedre som tilbehør end fx sauerkraut.

Jeg har brugt kinakål i min kimchiopskrift, da det er mest klassisk men du kan faktisk også sagtens bruge en anden slags kål fx spidskål, savoykål eller hvidkål.

Koreansk kimchi som tilbehør

Jamen hvad spiser man den til, tænker du måske? Jeg tager bare en skefuld eller to på min tallerken en gang om dagen. Det betyder ikke det store, hvad der er på tallerkenen i forvejen. Er der en salat eller råkost, fungerer det godt på den. Ellers spiser jeg den bare med mit kød.

Den fermenterede kål bidrager med virkelig meget smag, særligt fra ingefær, chili og hvidløg, så den kan faktisk gøre en ellers ret kedeligt frokost meget mere spændende.

Du kan sagtens lave din egen kimchipasta. Den består typisk af hvidløg, ingefær, chili, paprika, fiskesauce, æblemost/æble og vand. Jeg sprang dog over hvor gærdet var lavest og købte en færdig Kimchi-pasta i den kinesiske købmand. Er du supertjekket, laver du selvfølgelig din egen :)

Kimchi - opskrift på fermenteret kål - den krydrede koreanske kål

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • færdige madplaner, jeg laver
  • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
  • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
  • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Kimchi”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?