Kimchi-bowl bliver også kaldt “Kimchi Rice Bowl” men de hvide ris er her erstattet med blomkålsris for en Low Carb version. Sammen med lynstegt broccoli, laks vendt i sesam og den lækre krydrede kimchi bliver det til en virkelig lækker lun og spicy salatbowl.
Har du et ønske om at spise flere fermenterede madvarer, eller vil du gerne have flere mælkesyrebakterier ind i maden, du spiser, så er Kimchi-bowlen her lige noget for dig.
Ingredienser
- 300 g laks
- 4 spsk sesamfrø gerne både hvid og sort
- smagsneutral kokosolie til stegning
Marinade
- 2 tsk chilisauce
- 1 tsk SukrinSirup gold
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk havsalt
Salatingredienser
- 200 g blomkålsris
- 100 g kimchi
- 2 forårsløg
- 200 g broccoli
Dressing
- 2 tsk chilisauce
- 1 spsk risvineddike
- 2 tsk sesamolie
- 1 tsk mayonnaise
- 1 tsk miso den lyse
- 2 tsk frisk ingefær
- 1 tsk sødning
Sådan gør du
- Fjern skindet fra laksen og skær den i tern.
- Bland chilisauce, sirup, olivenolie og salt sammen og kom det i en frysepose.
- Kom laksen ned i posen til marinaden og bland det hele godt sammen.
- Skær broccoli i mundrette stykker.
- Opvarm lidt kokosolie på en pande og steg broccolien ved høj varme, til den får lidt sorte pletter, læg til side et øjeblik.
- Kom sesamfrøene i en dyb tallerken og vend laksen deri.
- Kom lidt ekstra olie på panden og steg laksestykkerne i et par minutter, til de er akkurat gennemstegte.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
- Fordel blomkålsrisene i bunden af to skåle og fordel resten af fyldet ovenpå.
- Server med dressingen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er kimchi?
Kimchi er en koreansk udgave af den klassiske kraut, altså fermenteret kål. Kimchi består typisk af både kinakål, andre grøntsager såsom kinaradise samt hvidløg, ingefær og chili, typisk i form at en kimchi-pasta. Du kan også bruge fx gulerødder, forårsløg og spidskål. Det smager syrligt og stærkt og kan pifte enhver ret op.
Smagen af de fermenterede grøntsager kan godt være en, man lige skal vænne sig til, så trap evt. lidt langsomt op (din mave og fordøjelse vil også takke dig for den gradvise optrapning :))
Hvis du ikke har mod på at hjemmelavet kimchi, kan det ofte købes færdigt i større supermarkeder eller online fx her (reklamelink).
Low Carb kimchi-bowl
Denne salat er også et fint eksempel på, hvor nemt det er at Low Carbificere (hvis det er et ord) helt almindelige opskrifter. Her fx bare ved at bytte de almindelige ris til blomkålsris. Og det er jo på alle måder et godt bytte. Du får flere grøntsager, flere kostfibre, flere vitaminer og mineraler og du taber ingenting i smag. Samme trick kan du bruge ved alle de andre lækre bowls, der er så populære i øjeblikket. Jeg tænker her på poké bowls, buddha bowls, sushi bowls osv.
0 kommentarer til “Kimchi-bowl med sesamlaks”