Kiks med grøntsagsaffald


Ja, jeg forstår da at sælge varen, hva?

Forleden prøvede jeg at bruge grøntsagsaffald fra min morgenjuice til at bage nogle fiberrige kiks af. Og det gik helt fint! Så i dag efter jeg havde drukket en stor, grøn juice af spinat, basilikum, broccoli og squash, samlede jeg alt det grønne snask fra låget og affaldskassen.

Opskrift på kiks med grøntsagspulp

Det puttede jeg så i en skål og blandede med en hjemmelavet melblanding bestående af finthakkede nødder og kerner. En enkelt håndfuld hørfrø og 2 spsk HUSK, lidt urtesalt og 3 æg røg oveni.

Det endte som en lidt smattet masse, som  det alligevel lykkedes mig at få glattet ud på et stykke bagepapir. Inden jeg puttede det i ovnen, snittede jeg lige nogle linjer i dejen med pizzaskæreren.

35 minutter på 160 grader – og okay, det lugtede altså lidt mærkeligt inde fra ovnen i den periode – men ud kom disse:

Og det som næsten overraskede mig mest var, at de smagte sgu egentlig okay. Og så fik jeg brugt mine grøntsagsrester, hvilket jo er et stort plus. Totalt win-win-kiks, dér!

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Kiks med grøntsagsaffald”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane,

  Jeg sad og kiggede lidt på disse kiks, og så sad jeg og tænkte, de ser da ret sprøde ud, ville den kiks ikke egentlig fungere meget godt som evt. Pizza bund istedet for f.eks. blomkålspizza eller broccolipizza, da den meste væde er forsvundet ved juicepresningen, og jeg synes blomkålspizzabunden jo desværre ikke er sprød som den italienske?

  Svar
  • Du får nok desværre aldrig en grøntsagspizzabund, der er sprød som de italienske. Medmindre du har en dehydrator. Men grøntsagskiksene her vil sagtens kunne bruges men sprød vil den ikke blive…

   Svar
 2. Jeg har også allerede fået et varmt forhold til min juicer ;)
  I dag lavede jeg en af hvidkål, gulerod, rødbede, citron, ingefær og en lille stump ananas, ingen gad spise. Jeg kørte hvidkålen først – sammen men en dusk persille, kommer jeg lige i tanke om – og tog så det pulp fra. Det røg i kødblandingen til fyldte peberfrugter til aftensmad :)
  De sødere grøntsager kørte jeg bagefter og den pulp blandede jeg med resterne fra nøddemælksproduktion, som var tørret og kørt i kaffekværn. Lidt kokosfibre, lidt palmesukker og godt med varme vinterkrydderier; stødte nelliker, kardemomme, kanel og stødt ingefær. To sammenpiskede æg røg i og så havde jeg en fin, rød dej som jeg kunne forme til små “frikadeller” og stege på panden som en slags klatkager. Og de var vildt gode! Mindstemand var slet ikke til at styre og da moren sagde slut, forsøgte han at snige tripp-trapp stolen hen til køleskabet efter flere ;)
  Hov, det blev da lidt af en marathonkommentar… Men når man nu ikke selv har tid til at blogge mere, må man jo snyde lidt – håber det er OK! :)

  Svar
  • Nej, hvor sejt! Jeg er slet ikke så god til at få brugt pulpen, som jeg gerne ville. Det kunne godt være et indsatspunkt herhjemme. :-)

   Svar
 3. Hej Marit. Tak for den fine kommentar og velkommen til. Jeg vil straks gå på opdagelse ovre på Familiemat.no. Det ser spændende ud :)

  Svar
 4. Hei! Kom over bloggen din via Cecilie (Fristende lavkarbo). For en super blogg du har, og så morsomt du skriver! Og ikke minst, for et tips om “grønnsaksgreia” som blir igjen. Må prøves, sånn er det bare:)

  Svar