Postkort fra Thailand (Khao Lak)


Khao Lak Thailand er et magisk sted. Magisk i den forstand, at du kan finde så meget forskelligt her.

Hvor i Thailand finder man fred, ro, smukke strande og udsøgt thai-mad, uden at stedet samtidig er overrendt af danske turister? Vi har været i Thailand 6-7 gange og efter et par middelmådige oplevelser, proklamerede jeg sidste gang, at nu var vi altså færdige med det. Der er bare SÅ mange danskere i Thailand, og jeg rejser altså ikke om på den anden side af jorden for at høre folk tale dansk til morgenmaden. I’m sorry. Så sidste år tog vi til Zanzibar for at prøve noget helt nyt, og det var ret vildt.

Da min 40 års fødselsdag nærmede sig, fik vi lyst til at stikke af til varmen. Vi havde ikke så mange dage at gøre godt med så vi overvejede Dubai, som er inden for en rimelig rejsetid, men ingen af os tændte rigtigt på det der olierigdom og den slags, og så fandt Søren nogle uhørt billige flybilletter til Phuket. Og på den måde endte vi tilbage i Thailand. Da vi ikke skulle være afsted i så mange dage, skulle vi helst bo i rimelig afstand af lufthavnen, og så faldt valget på Khao Lak. Igen.

Og jeg må indrømme, at denne ferie har været så dejlig, at den har fået mig til at genoverveje, om jeg nu også er helt færdig med Thailand. Det tror jeg nemlig måske ikke, jeg helt er.

Thailand spiller bare. Det er som et tage et par gode, gamle jeans på, der bare passer.

KHAO LAK – IGEN!

Dette er vores trejde gang i Khao Lak, og det er egentlig et tilfælde. Khao Lak er ikke nødvendigvis det fedeste sted i Thailand, men det er nemt at komme til og ret lækkert.

Denne gang bosatte vi os lidt længere nordpå end de andre gange og wow, hvor var det godt. Jeg vil gå så langt som til at sige, at jeg tror, det er det bedste sted, vi har været i Thailand endnu.

Når vi booker rejser til Thailand, går vi målrettet efter afsides steder med fred og ro, smukke, semi-øde strande og god mad inden for rækkevidde. Og det er svært at få alle punkterne opfyldt, men her kom vi tæt på, synes jeg,

Vi har ikke lavet meget andet end at slappe af, spise, dase, svømme, slentre ture på stranden, læse bøger og træne. Det er lige til at klare.

Vi kom for at få ladt batterierne op, og det har vi fået.

Vi har ikke hørt en eneste dansk stemme i de 9 dage, vi var her. For mig betyder det, at jeg slapper bedre af. Hvor glad jeg end er for bloggen her og dens mange læsere, holder jeg af at holde ferie for mig selv.

KATILIYA RESORT & POOL VILLAS

Vi boede på noget, der hed Katiliya Resort & Pool Villas, og det var udsøgt godt. Service og mad var i top. Til gengæld var det dyrt.

Stedet var koloenormt stort – og ikke særligt besøgt, så her virkede dejligt tomt.

Vi boede i en poolvilla, som var større end vores villalejlighed derhjemme, og udover vores private pool, som vi stort set ikke brugte, havde stedet yderligere 3-4-5 pools. Jeg opgav at tælle. Ungerne bestemte, hvilken vi skulle være ved, og Søren og jeg fulgte bare efter.

Da vi boede meget afsides, skulle vi køre med taxa for at komme til noget by-lignende. Det gjorde vi et par gange. Men ellers opholdt vi os meget på resortet eller på stranden.

Katiliya Resort & Pool Villas, Khao Lak, Thailand Katiliya Resort & Pool Villas, Khao Lak, Thailand Katiliya Resort & Pool Villas, Khao Lak, Thailand Katiliya Resort & Pool Villas, Khao Lak, Thailand

VEJRET

Vi var ikke begavet med super vejr. Vi startede dagen med sol og varme og om eftermiddagen trak skyer, regn og tordenvejr ind over.

Det passede fint til vores sarte vinterhud, og vi brugte eftermiddagene på at læse og træne, men det satte en smule begrænsninger på vores aftener og mere end én gang gik vi drivvåde hjem fra middag.

Men altså, who cares? Nogle ting betyder bare mindre, når man holder ferie.

Katiliya resort & pool villas

STRANDEN

Stranden var lang, smuk og øde, og havet opførte sig meget mere roligt end andre steder, vi har været i Khao Lak, hvor der har været ret heftige bølger. Her lå vi inde i en bugt, og det tog noget af trykket fra havet, tænker jeg.

Stranden var ualmindeligt lang. Vi gik 5 km til den ene side en dag, og der var givet vis mulighed for at gå lige så langt til den anden side også. Husk solhat!!

Katiliya Resort & Pool Villas, Khao Lak, Thailand Katiliya Resort & Pool Villas, Khao Lak, Thailand Den bedste strand i Khao Lak, Thailand Den bedste strand i Khao Lak, Thailand Den bedste strand i Khao Lak, Thailand Den bedste strand i Khao Lak, Thailand Sunset, Khao Lak, Thailand

MADEN

Hotellets morgenmad var så overdådig med alt hvad man kunne ønske sig, inkl. Bloody Mary station, friskpresset vandmelonjuice og friskpresset banan-appelsinjuice. For mig, der normalt har morgenmadstjansen, er det en kæmpe luksus at stå op og have andre, der har lavet morgenmad til mig.

Det gælder egentlig alle måltider…

Lækker mad i Khao Lak, Thailand Katiliya resort & pool villas - breakfast

En kilometer nede af stranden lå en restaurant, Krua Thai Restaurant, der serverede det bedste thai-mad, jeg har spist på nogle af vores ture til Thailand. Omkring hotellet lå et par andre middelmådige restauranter, hvor vi også spildte et par måltider, men for det meste gik vi ned på den gode Krua, fordi helt ærligt, ens ferie er for kort til dårlig mad.

For at komme over til restauranten skulle man ved højvande over en virkelig vakkelvorn pindebro.

Khao Lak

Men se selv på maden og se, om du ikke også ville have krydset den!

På Krua var jeg helt forelsket i deres thai-salater og spiste dem næsten hver gang. Både papaya, mango og pomelo. Favoritten var Spicy Pomelo Prawn salaten, tror jeg. Skarpt efterfulgt af mangosalaten. Ej, de var alle fantastiske!

Spicy pomelo prawn salad, Krua Restaurant, Khao Lak, Thailand Spicy Mango Salad, Krua Restaurant, Khao Lak, Thailand Spicy Papaya salad, Krua Restaurant, Khao Lak, Thailand

Vi tog også på udflugt til Khao Lak en dag og spiste frokost på Chong Fah, hvor vi boede sidst, vi var her. De havde nemlig virkelig god mad også.

Og personalet genkendte os fra sidst! Det var jeg alligevel lidt imponeret over. Det er to år siden, og de har jo en milliard turister igennem.

Lunch, Chung Fah Resort, Khao Lak, Thailand

Vi spiste også et par gange på Elycious, som lå underligt tilbagetrukket fra hovedvejen, men som viste sig at servere helt sublim thai-mad også.

Elycious, Khao Lak, Thailand Elycious, Khao Lak, Thailand

THE FAMILY

Jeg rejste som altid med de tre sødeste, jeg kender. Og det var så dejligt at have mere tid sammen, og nu glæder jeg mig allerede til sommerferien, hvor vi har planlagt en lidt længere men dog knap så eksotisk rejse.

Søren på Chong Fah Jane i Thailand Silas i Thailand Vega i Thailand

LÆS OGSÅ: Janes 40 års fødselsdag i Thailand

Foruden Khao Lak (se vores sidste besøg HER) har vi været på Koh Chang (2 gange), Koh Mak, Koh Lanta, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Koh Yao Yai og i Krabi. Og så selvfølgelig Bangkok.

Læs også: Thailand – om at planlægge sin rejse selv uden rejsebureau

Spørg endelig, hvis der er noget, du mangler info om!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Postkort fra Thailand (Khao Lak)”

Skriv en kommentar

 1. Hej
  Skal næste januar februar afsted med en knap seks årig pige.
  Jeg ved virkelig ikke hvor vi skal tage hen. Har læst en masse og synes jo at alle steder ser så fine ud. Kan se i har været ret mange steder henne også nogle af de steder jeg selv har kigget på. Hvad vil du anbefale til en voksen og et barn på knap seks tænker måske lidt øop på de cirka 14 dage vi er afsted. Derfor må de jo gerne være lidt forskelligt med det mener jeg et sted hvor der sker lidt, en masse ture og så videre og andet sted mere roligt. Det vigtigste er dog at stranden er super børnevenlig, hvid strand og blå hav ingen voldsomme bølger eller beskidt strand har du nogle fif?

  Svar
  • Jeg tror, jeg ville vælge enten Koh Chang, som er en super ø ovre ved Cambodjas kyst. Der er en fin balance mellem fred og ro, dejlige stille strande og stadig byer med liv. Derfra kan man tage ud til de mindre og endnu mere stille øer Koh Mak og Koh Kood.
   Jeg har skrevet om det her: https://www.madbanditten.dk/thailand-mest-om-maden/ (hvorfra jeg linker videre til et album).

   En anden mulighed er Koh Lanta og de mere sydlige øer. Der kan I også finde en god blanding af stilhed og aktivitet og lange, flade børnevenlige strande.

   Min erfaring er at der for hver destination er en ‘livlig’ (turistet) strand med mange hoteller og flere mere stille strande. Vi plejer at kombinerer det så vi bor et sted, der er meget stille og et sted, hvor der er lidt mere liv.

   Jeg har skrevet lidt om hvordan vi planlægger vores rejser her: https://www.madbanditten.dk/thailand-om-at-planlaegge-sin-rejse-selv/ (og linker til flere af de steder, vi har boet i indlægget.

   God fornøjelse med planlægningen :)

   Svar
 2. Hej Jane!
  Tak for en god blog og herlig inspiration! Til januar skal jeg rejse med min familie til Thailand. Vi lander i Phuket. Og jeg vil gerne bede om hjælp til valg af rejsemål!
  Det er tredje gang min kæreste og jeg skal til Thailand, men denne gang er det med vores to børn på hhv. 5 mdr. og 3 år samt mine forældre, min lillebror og hans kæreste, og ingen af dem har før været i Thailand. Således vil vi gerne både have børnevenlig comfort, mulighed for oplevelser og selvfølgelig smuk natur og herlig mad. Min kæreste og jeg og vores børn planlægger at dase og nyde hinanden og servicen, men de andre vil gerne have mere liv og tage på ture.
  Vi vil gerne bo to forskellige steder i løbet af de to uger, men vil helst ikke rejse for langt. Vi tænker hhv. fastland og ø, og har dels Ao Nang og Khao Lak og Koh Lanta og Koh Samui i tankerne. Vi har tidligere boet forskellige steder i Krabi og på Phuket, og vil ikke tilbage til Pkuket.
  Spørgsmål: Hvordan er Khao Lak sammenlignet med Ao Nang? Ved du om man kan sejle til Koh Lanta fra Ao Nang?
  Mvh. Charlotte.

  Svar
  • Hej Charlotte
   Åh først og fremmest, bare det var mig! Vores vinterrejseplaner står pt. stille, fordi vi overvejer at købe hus og ja… penge og tid, du ved.

   Men Thailand. Vi har ikke været ved Ao Nang. Vi gik med vilje udenom, fordi det er for turistet og livligt til vores smag, og vi bosatte os i stedet på en stille strand nordfor (Tubkaek Beach), da vi var på de kanter. Krabi er smukt og dejligt, synes jeg, og der er mulighed for oplevelser også. Du kan se vores tur til Krabi her: https://www.madbanditten.dk/thailand-krabi/

   Koh Lanta var super børnevenligt med lange strande med lavt, klart vand. Vi boede oppe på nordøen, en kort tuktuk-tur fra hovedbyen Saladan, så der var både øde strande og lidt byliv. Du kan se billeder her: https://www.madbanditten.dk/thailand-ko-lanta/
   Jeg kan simpelthen ikke huske, hvordan vi kom fra Krabi til Ko Lanta, må jeg indrømme. Det er nogle år siden.

   Koh Samui synes jeg ikke er specielt interessant. Eller der tager jeg ikke tilbage til. Vi oplevede øerne Koh Samui, Koh Panang og Koh Tao som “slidte”. Det mærkedes tydeligt at turismen havde flere år på bagen, synes jeg.

   Khao Lak er virkelig dejligt men mange forskellige ting. Vi har været der tre gange i alt, hvor indlægget her er vores tredje og klart bedste besøg. Ulempen ved Khao Lak de andre gange, vi har været der, er, at havet er lidt voldsomt med bølger og sådan. Men lige her boede vi åbenbart inde i en bugt og var beskyttet fra det. På den strand vi boede her spiste vi også noget af det bedste thai-mad, vi har fået. Resortet var virkelig dejligt men har skiftet ejer siden vi var der, så jeg tør ikke sige, om det betyder noget.

   Og så er Khao Lak ellers bare lange, brede, rimelig mennesketomme strande. Khao Lak synes jeg har en fordel i at det ligger relativt tæt på lufthavnen i Phuket. 1-1,5 times kørsel. Ift. at skulle helt ned til Ko Lanta og så tilbage til Phuket for at flyve hjem, er det i hvert fald nemmere med Khao Lak.

   Nå det var i hvert fald min subjektive holdning til det. Håber, det bringer jer lidt nærmere og ellers er du velkommen til at spørge igen :)

   Svar
   • Tak for dit fyldestgørende og hurtige svar! Og tak for din subjektivitet – det var, hvad jeg søgte, selvom vi nok gerne vil bo lidt mere “turistet” end i! Mine forældre, som inviterer, hælder til Khao Lak, så blot et sidste spørgsmål… hvad hedder den strand/bugt hvor i boede? Kan ikke finde ud af at søge mig frem til det ?Tak ??

    Svar
    • Jeg kan ikke huske hvad den hed, men resortet var dette: http://www.katiliyakhaolak.com/ – du kan slå dem op på google maps og se hvad der ligger i nærheden.

     Vi har også boet her engang: http://www.chongfahresort.com/ Helt anderledes stil men superfint og hyggeligt sted – med god mad. Her var havet dog voldsomt. Om det med havet skyldes årstiden, vejret eller selve bugten tør jeg ikke sige. Men det øverste sted var det mest stille.

     Rigtig god tur – bare det var mig!

     Svar
 3. Kære Jane
  Velkommen hjem. Ser fantastisk ud :-) Jeg kan absolut også anbefale Bali. Ikke fordi man finder de vildeste bounty strande der (de er skønne, men mange bedre af slagsen kan findes andre steder i verden) men fordi der er så svært ikke at “smittes” af balinesernes søgen efter harmoni med naturen, sig selv og hinanden. Desuden er der en masse at opleve – for folk i alle aldre :-)

  Svar
  • Hvor er det sjovt, du nævner Bali, vi har kigget på det SÅ mange gange men ender altid med at gå fra det igen. Vi er bange for at det er for “crowded”. Men lige netop det, du taler om med stemningen lyder helt vildt tiltalende. Vi må kigge igen :)

   Svar
 4. Hvor ser det dejligt ud! Må man spørge hvad sådan en tur koster står i, sådan cirkus? Jeg er nemlig helt uden Thailandserfaringer! ?

  Svar
  • Det er megasvært at sige, da Thailand fås på alle budgetter. Vitterligt ALLE. Du kan bo i en bungalow til 100 kr pr. nat eller du kan leje en overluksusvilla til 10.000 kr pr nat. Vi plejer at estimere ca. 1000 kr pr. overnatning og så plejer vi at give ca. 5-6000 pr flybillet/retur. Denne gang boede vi dog væsentligt dyrere men til gengæld var vores flybilletter virkelig billige. Og så var vi kun afsted i 9-10 dage.
   Men vi plejer at sige at 14-16 dage i Thailand med alt inklusiv koster os omkring 50.000. Og det er en god luksusferie, synes jeg.

   Svar
 5. Du er tilbage wohooo. Ser ud til at det har været en dejlig ferie. Men boy hvor har du været savnet.
  Velkommen hjem

  Svar
  • Du er så sød, Heidi! Og nu skal der dælme snart noget mad her på bloggen og som altid efter en ferie er jeg ved at skvulpe over af skrivelyst!

   Svar
 6. Jeg kan virkelig anbefale Koh Ngai, hvis du vil ha smukke, øde stande, og absolut intet at lave udover at slappe af.

  Svar
  • Hvor er det fedt, at du nævner den. Vi har nemlig kigget på den – den og så Koh Lipe til hvis vi skulle vælge at tage tilbage til Thailand en anden gang.
   Jeg troede egentlig, jeg var lidt træt af Thailand men de kan altså noget derude. Det må man give dem. Det er så nemt og så afslappende. Virkelig god ferie denne gang :)

   Svar