Keto Udfordringen

Keto Udfordringen er en meget specifik protokol, jeg har udviklet med henblik på at tabe fedt i et accelereret tempo.

Det er Keto for viderekomne og ikke for nybegynderen. Er du nybegynder, skal du starte med Keto kostplanen eller med mit Kickstart Kursus.

Keto Udfordringen er for dig, der:

 • har spist Keto i længere tid og derfor allerede har en fedtforbrændende krop
 • har en grundforståelse om makronæringsstoffer (protein, kulhydrat og fedt) og deres rolle i Keto-kosten
 • har læst mine Keto-bøger eller været på Kickstart
 • har erfaring med at tracke kalorier, kulhydrater, protein og fedt eller er parat til at lære det i en fart
 • er selvkørende i din Keto-kost og selv sammensætter måltider uden opskrifter, kostplaner osv.
 • er parat til at tage mere drastiske metoder i brug med det formål at tabe fedt i en fart
 • godt kan lide en lidt kontant tone (Janes Real Talk) uden alle gråzonerne
 • har teknisk snilde og læser og forstår engelsk (du skal bruge appen Cronometer til at tracke og den har en lidt stejl læringskurve)

Du kan også godt hoppe ombord i Keto Udfordringen, selvom du ikke opfylder disse krav, men det bliver en mere brutal oplevelse for dig så.

Er det noget for dig? Så klik herunder og få tilsendt den på mail.

Send mig Keto Udfordringen nu >>

Dette indeholder Keto Udfordringen:

Keto Udfordringen er ikke et oplæg til en permanent livsstil. Det er et specifikt redskab til at skrue op for fedttabet i en periode.

Det er hardcore, præcise retningslinjer for, hvor mange kalorier, du skal spise hver dag, hvor meget kulhydrat, protein og fedt, hvor mange måltider, hvordan du holder styr på dit indtag og hvordan du monitorerer dit indtag af vitaminer og mineraler, særligt dem, der har med elektrolytbalancen at gøre.

Der er regler for, hvad du skal hver dag og hver uge, og hvordan du måler din fremgang og justerer ind, hvis du ikke er tilfreds.

Du får de overordnede regler men forventes selv at omsætte dem til praksis. Det er derfor den er for viderekomne.

Protokollen indeholder også retningslinjer om hvilke typer træning, du bør lave hver dag og uge men igen, skal du selv finde ud af at omsætte det til praksis.

Det er lige mig – Send mig udfordringen på mail >>

Keto Udfordringen er IKKE:

 • opskrifter og kostplaner
 • en kulinarisk rejse
 • et forløb, hvor jeg tager dig i hånden
 • et oplæg til en varig livsstil

Det er en protokol – dvs. en række beskrevne retningslinjer, som du selv forventes at kunne omsætte til praksis.

Resultater som aldrig før

Jeg vil bare sige tusinde tak. Jeg har de sidste 8 uger været på keto udfordringen, og sikke en øjenåbner det har været.
Du har utallige gange  sagt det…. Taber du dig er du i kalorieunderskud, mælkeprodukter kan spænde ben for vægttab, du spiser mere end du går og tror osv osv, og hver gang jeg læser det, tænker jeg: jøsses hvem er det der ikke fatter det????? Nå men det er så bla. mig.

Jeg har spist kålsalat hver dag, en slags protein, lidt mayo og masser af salt og vand. Og det har overhovedet ikke været kedeligt. Elsker bare maden

Jeg har været til fødselsdage og andet socialt hvor jeg har spist så meget keto jeg kunne, men dog ikke 100 %.

Resultatet er  – 50 cm fordelt på kroppen og – 8 kg. Hurra hvor er det fedt.
Så tusinde tak for at blive ved med at sige det. Jeg hørte og forstod det denne gang. Tak ♥️


Med Keto har så mange ting ændret sig radikalt. Min mave er velfungerende og jeg har ikke haft den der irriterende sultfornemmelse mellem måltiderne. Dejligt!Og jeg går ikke kold i træningen (karate) som jeg ellers godt kunne tidligere.

Ja du har helt tiden skrevet – HUSK salt…. Men jeg har ikke rigtig taget det til mig. Det lå/ligger dybt i mig, ikke at spise alt for meget salt. Så jeg bevarede min relative lave saltindtag.

Men i forbindelse med Keto udfordringen valgte jeg at følge dine anvisninger. og det fungerer!!
Om jeg synes det er supernemt at overholde – nej, det kræver lidt (meget) planlægning af kostsammensætningen for at have minimal sultfornemmelse og få de salte, mineraler mv. som jeg skal have, men det fungerer VIRKELIG godt når dine anvisninger følges.

Så TUSIND tak for KETO udfordringen og de efterfølgende fif .

Er du klar til Keto Udfordringen?

Så klik herunder og skriv dig op til at modtage den på mail:

Jeg er klar til en udfordring – Send mig udfordringen på mail >>

At skrive ja tak eller lign. i en kommentar herunder er ikke nok til at få tilsendt materialet. Du skal aktivt klikke på linket og skrive dig op til at modtage det.

NB: Har du en spisesforstyrrelse, eller er du kørt helt ned under gulvbrædderne af stress, er Keto Udfordringen IKKE for dig.

Keto Udfordringen - protokol til accelereret fedttab

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

171 kommentarer til “Keto Udfordringen”

 1. Hej Jane

  Ja, læringskurven er stejl og jeg har forsøgt siden du udgav protokollen, og jeg kan ikke få det til at virke. Nu skal jeg have en periode med “almindelig” keto, så jeg ikke føler det her var en fiasko. Jeg kan simpelthen ikke forstå at folk skriver de har tabt fedtmasse og samtidig har haft svært ved at få nok grøntsager..

  Mit spørgsmål er så hvor du køber seltin mineralsalt for jeg kan ikke finde det i helsebutikkerne. Kan du anbefale et sted at søge?

  Mvh Susanne

  Svar
  • Jeg fandt Seltin i min lokale Irma. Forinden var jeg også flere steder forgæves. Måske findes der andre lignende mærker. Jeg er på ferie lige nu og her fandt jeg Lo-Salt i supermarkedet (Frankrig) efter helt samme koncept.

   Svar
 2. Jeg havde liiidt svært ved at komme i gang med chronometer og registrering af mad for slet ikke at tale om at undlade mejeri produkterne 😜 men efter 1,5 måned på den er jeg gået fra fedtprocent på 25 til 21.8 – samme periode et vægttab på 1,5 kg. og øget muskelmasse. Er ved at være i mål nu og så fortsætter jeg med alm. lchf men med mulighed for at bruge dette redskab igen i perioder. Tak for dig ❤️

  Svar
  • Sådan Tina – megagodt gået💪🏼💪🏼

   (Og ja, læringskurven er lidt stejl men klart det værd❤️)

   Svar
 3. Har aldrig rigtig prøvet at tracke før så har leget lidt med Cronometer før jeg starter udfordringen. Jeg må indrømme at jeg synes det er meget få grøntsager jeg kan få. 350 g forskelligt kål og et lille løg og så er jeg tæt på de 20 g kulhydrat. Plejer at spise 600-800 g grønt hver dag … Men jeg må være lidt sulten i starten 😊

  Svar
  • Jeg tror, du har indstillet din cronometer forkert. Folk på Keto Udfordringen knokler generelt for at komme op på de 20 g og jeg selv er fx nødt til at lægge tomater, gulerødder og nogle gange lidt bær til for at lykkes.

   Svar
  • Hej Pernille.
   Jeg når også hurtigt op på de 20g. kulhydrater. Og til min frygt har jeg opdaget, at der er kulhydrater i min kaffe – det viser Chronometer at der er!!! Dét var et chok.

   Jeg har i dag spist følgende kulhydrater (jeg kan ikke huske de præcise antal gram, men har copy fra Cronometer)

   ca 110g = Broccoli, Raw 6.6 g
   ca 50g = Avocados, Raw, Florida 3.1 g
   ca. 50g = Mushrooms, Raw 3.0 g
   3 kopper a 200g = Coffee, Prepared From Grounds 2.8 g
   3 æg, ialt 175g. = Raw Egg 1.9 g
   50g = Spinach, Raw 1.8 g
   200g =Tea, Brewed, Unsweetened 0.9 g
   24 g = Bacon, Pork 0.4 g

   Er det mon mig der også har indstillet den forkert? – jeg prøver lige at genlæse protokollen og Janes svar her på siden!

   Mvh. Maria

   Svar
   • Ja det ser ud til at du har indstillet den forkert – håber, du fandt ud af det i din genlæsning af protokollen :)

    Svar
    • Hej Jane.
     Jeg fandt fejlen og det hjalp MEGET på mit indtag af kulhydrater. Nu kan jeg næsten ikke tygge mig igennem alt det kål, spinat osv. som der kan presses ind på 20g.
     Jeg arbejder stadig på at finde en daglig måltidssammensætning hvor jeg rammer/når de forskellige mængder så nært som muligt :)

     Mvh. Maria

     Svar
     • Hej Maria.
      Jeg benytter selv Cronometer og er også lidt i tvivl om jeg har fået sat det rigtigt op omkring tracking af kulhydrater :-) . Jeg har sat den til “Net carbs” sat et flueben i “Sugar Alcohols”. Er det også sådan du har sat din op?

 4. Jeg er påbegyndt Udfordringen og bliver gladere og gladere for Cronometer, hvilket ikke var tilfældet i starten…. :-)
  Jeg synes dog, jeg kan spise en stor mængde kulhydrater og bliver derfor i tvivl om jeg har forstået de settings du refererer til i Udfordringen korrekt.
  I Cronometer har jeg overordnet valgt NET CARBS og så har jeg i Exclude-checkboksene nedenunder valgt FIBER og ALLILOSE og FRUCTOSE. Dvs kun SUGAR ALCOHOL er ikke markeret.
  Men er det korrekt eller faktisk lige modsat det jeg skal?!
  Dette giver mig eksempelvis netcarbs på kun 1,3 g på 100g “Tomato, red, raw” fra NCCDB – er det korrekt?
  Det vil jo være ærgeligt at indtage al for meget pga en forkert setting :-)

  Mvh. Mia

  Svar
  • Ja det lyder omvendt. Du skal fravælge sugar alcohols, dvs, de skal være markerede under ‘exclude’. Jeg tror dog, de har ændret det for nyligt. Tidligere hed kategorien bare ‘net carbs minus sugar alcolhol’. Jeg tror nu ikke det er så vigtigt, når vi spiser rigtig mad og ikke ‘low carb-produkter’.

   Og ja, man kan spise virkelig mange grøntsager, når man ikke bruger kulhydrater på mælkeprodukter, nødder og andre knap-så-vigtige ting. Det er godt, for så får vi en masse fylde med få kalorier.

   Fortsat god fornøjelse❤️

   Svar
   • Hvis jeg gør det omvendt bliver det for tomater 2,4 istedet for 1,3. Så ret væsenligt. Men skal FIBRE ikke også være exclude???
    Synes det er ret forvirrende og ulogisk hvad man skal vælge/fravælge…. Hvor mange kulhydrater har tomater i din opsætning pr 100 g?

    Svar
    • Jo fibre er pr. default ekskluderet, når du vælger Net carbs. Det er hele forskellen på total carbs-net carbs.

     Men hør nu. Lad være med at hænge dig i den her slags detaljer. Alting, vi gør, når vi tracker kulhydrater/kalorier er 100% estimat-baseret. Ikke alene kan vi ikke sige præcis hvor mange kulhydrater/kalorier, den tomat, du spiser, indeholder, men vi kan heller ikke vide, hvor mange af dem, lige netop du optager.

     Så brug de data, vi har og kom i gang med at tabe dig. Jeg lover dig at det virker. Uanset om din tomat indeholder 1 g kulhydrat mere eller mindre pr. 100 g.

     Svar
     • Tak! Man bliver bare så regelret når man tracker :-) Men point taking – jeg fortsætter og spiser gladeligt af min tomater fra drivhuset.
      Og TAK for en fed udfordring med KETO Udfordringen.

 5. Hej Jane
  Over hvor lang en tidsperiode strækker keto udfordringen sig? Og hvornår kan jeg starte op?

  Mvh Jeanette

  Svar
  • Hej Jeanette
   Det vælger du helt selv. Både opstart og varighed. Jeg foreslår at man max følger protokollen i 8 uger og at man så holder en pause på mindst 1-3 uger, før man genoptager den. Senest fulgte jeg den selv i fire uger, holdt en uges pause og tog så en sidste uge bagefter. Det var lige sådan det passede i mit program.

   Svar
 6. Hej Jane,

  Jeg tænker at ville forsøge med din udfordring og har købt den, og kan se at du skriver at jeg skal bruge en app der hedder Cronometer men der er kun engelsk tekst ved du om den er der på dansk ? ellers får jeg ikke noget ud af den

  Håber du kan hjælpe…. vil virkelig gerne men er udfordret på sprog

  Chanette

  Svar
  • Hej Chanette
   Cronometer findes desværre kun på engelsk. Grunden til at den foretrækkes her er for at kunne tracke mikronæringsstoffer. Andre apps, også dem på dansk, kan fint tracke makronæringsstoffer (altså protein, kulhydrat og fedt) men Cronometer er det mest valide redskab, vi har til tracking af vitaminer og mineraler…

   Svar
 7. Hejsa
  Har netop købt udfordringen..
  Jeg har Lifesum (købt og haft længe), kan jeg ikke bruge den? Det er lidt træls at skulle betale for endnu en tjeneste i samme dur.. 🤷🏼‍♀️

  Svar
  • Hej Anne
   Du skal bruge Cronometer i Keto Udfordringen. Meningen med Keto Udfordringen er at vi tracker mikronæringsstoffer og ikke bare makronæringsstoffer med den hensigt at spise den mest næringsrige kost på færrest mulige kalorier. Til det er Cronometer det anbefalede værktøj, da det er den eneste af sin type med validerede data. Men som der også står i protokollen, kan du bruge gratisversionen. Ligesom der også står specifikt at lifesum frarådes.

   Måske vil jeg gerne anbefale dig at nærstudere Keto Udfordringen eller læse den en ekstra gang. Det er noget andet end bare at tracke kulhydrater, protein og fedt.

   Svar
 8. Hej Jane

  Så er jeg klar til keto udfordringen fra på mandag. Jeg glæder mig! Jeg har dog en bekymring…
  Jeg har de seneste 6 år spist lchf on/off (off de 3x 9mdr jeg har været gravid). Jeg har oplevet at gå fra 35 års forstoppelse til at jeg nu har det omvendte problem. Konstant diarré med toiletbesøg mange gange hver dag. Det har i denne omgang stået på siden jeg fødte sidste barn og gik over til lchf igen i november. Tanken om at skulle spise Magnesiumtilskud gør mig mildest taget lidt stresset. Er det ikke et problem hvis jeg tager den du anbefaler? Jeg håber en mere striks ketotilgang kan genstarte min mave for selvom det er intet mindre end fantastisk ikke at være forstoppet mere, så får jeg koldsved ved tanken om at skulle tilbage på arbejde snart og ikke have konstant adgang til et toilet. Det er noget juks med de maver!

  Tak for hjælpen!

  Svar
  • Hej Maria
   Det lyder heller ikke rart. Jeg synes, det er vigtigt at finde ud af hvorfor du har diarré (og forstoppelse for den sags skyld også). Man skal ikke have kronisk nogle af delene.

   Du bruger ikke tilfældigvis fedtstoffer som kokosolie eller MCT-olie? Begge kan jo virke heftigt afførende.

   Mht. Magnesium kan du gøre, som du foretrækker. Det er kun Magnesium Citrat, der har afførende virkning, så vælg den anden, jeg foreslår i protokollen.

   Rigtig god fornøjelse.

   Svar
   • Ja det er klart, lægen har været inde over, men de så det som et symptom på jeg ikke spiser grove fibre (udover gennem grøntsager) og anbefalede Husk. Det hjælper til dels på problemet, men giver også nye maveproblemer og jeg har det ikke godt med at skulle spise store mængder kosttilskud hver dag – jeg vil jo gerne min kost skal være nok for min krop.

    Kokosolie har jeg for længst lagt på hylden, da det netop var en stor trigger.

    Generelt er min mave bare blevet superfølsom efter kostskiftet, den reagerer feks også på laktose nu hvilket den aldrig har gjort før.
    Men jeg hører hvad du skriver – og går tilbage til lægen!
    Tak

    Svar
    • Åh jeg føler virkelig med dig og har jo selv været igennem noget tilsvarende. Det var først, da jeg blev udredt for – og behandlet for – SIBO, at jeg fik bugt med det. Jeg prøvede i årevis at løse det via kost men det var ikke kosten, der var problemet. Det er så hæmmende hele tiden at skulle tænke i hvor det nærmeste toilet er. Håber, du finder noget kvalificeret hjælp❤️

     Svar
     • Tak Jane. Er glad for du har fundet en løsning.

      Jeg giver lige en update hvordan det går efter et par uger med udfordringen.

      Et spørgsmål hertil; de 5000mg sodium er inklusiv det ekstra salt man drikker i løbet af dagen ikke?

      Mvh

 9. Hej Jane, jeg har fulgt dig længe, måske 10 år og har lært både at være mæt og sulten. Savner næste skridt “ fra stabil vægt til lavere vægt” og er spændt på turbo Keto.
  Bh Rikke

  Svar
  • Hej Rikke

   Keto Udfordringen er virkelig et fedt værktøj her, hvis man – også som normalvægtig – ønsker at gøre lidt kort proces på at få barberet et par genstridige kilo af.

   Men et lidt andet og mere langsigtet perspektiv, finder du også her: Vægttab som normalvægtig Og de to strategier kan i øvrigt fint kombineres❤️

   Svar
 10. Hej Jane,

  Jeg tror jeg har gennemskuet hvorfor vi er en del der har kontaktet dig omkring kalium…. Cronometer regner jo ikke kalium med fra kød! Jeg indsætter 400 g hakket oksekød og resultatet bliver til 0 mg kalium…. Hmmm……

  Svar
   • Kan det være fordi du selv har logget dit “oksekød”? For når jeg vælger fra menuen giver den mig 0 mg kalium… Jeg undrede mig også over at jeg aldrig kom over 30% kalium, men når kødet ikke var regnet med giver det jo mening…

    Svar
    • Nej jeg bruger et utal af forskellige udskæringer. Alle med kalium. Ground beef for hakket oksekød, roastbeef for roastbeef, ribeye, sirloin, flank osv.

     Faktisk er det slet ikke lykkes mig at finde en entry på kød uden kalium…

     Svar
     • Hej Jane

      Ja, det er et problem at vælge en af de tusinde andre, for de tusinde andre giver også 0 mg kalium.. Man skal selv indtaste sine varer for at det kan vise kalium-indholdet…

     • Sagt på den allerhøfligste måde: Du tager fejl. Jeg begynder at mistænke, at du ikke ved, at kalium hedder potassium på engelsk og at du måske kigger på calcium (kalk) eller noget andet, som ikke findes i kød. Men det har jeg jo skrevet i protokollen så… 🤷🏻‍♀️

     • Hej Jane.

      jeg forstår :)

      og ja, jeg har dobbelttjekket en milliard gange, for det var også min første indskydelse… Men kød viser sig kun under potassium hvis man selv opretter en kød-vare. De muligheder der ligger i systemet giver ikke kød. Jeg sender dig lige en mail med screenshot, så du kan se det. Det første månede på protokollen var nærmest stressende fordi jeg ikke kunne få nok potassium, men nu kan jeg se jeg bare selv skulle indtaste det.

      Med venlig hilsen,
      Susanne

     • Jamen stadig nej. Du skal ikke indtaste selv. Du skal vælge en entry, der allerede er listet og som trækker på en database med valideret resultat. Ved hver entry kan du se hvor mange næringstoffer, der er listet på den pågældende madvare. Din danske hakkede oksekød har 7 listede næringsstoffer. Min Ground beef har 77. Brug den med 77.

      Så i stedet for at indtaste fx dansk hakket oksekød i en amerikansk database, logger du Ground beef or hamburger med din valgte fedtprocent. Så har du alle de data, du skal bruge uden selv at skulle oprette noget som helst.

     • Tak! Jeg prøvede det første månede med “minced beef”, og fandt senere “hakket oksekød”, og endte med selv at indtaste varen. “Ground beef 90%” er løsningen :) Tak for det :)

     • Er det et problem at vælge en af de tusinde andre, som har fuld data? Ved hver entry kan man se, hvilken database input kommer fra og hvor mange næringsstoffer, der er listet på den…

 11. Jeg vil med glæde afprøve Keto udfordringen og se om den kan gøre mere for mig end de øvrige vejledninger om Keto kost, har gjort. Jeg har haft stor succes med at følge dine råd fra dine bøger og tabt 30 kg, blevet insulinfri og tager heller ikke andet diabetesmedicin, men mangler endnu at tabe en 20-25 kg. Mit problem er at jeg ikke rigtig kan motionere, da jeg er benamputeret, har diabetes 2 og en Morbus Bechterew gigtlidelse, har kun en nyre som jeg skal passe rigtig godt på, neuropati er en af følgevirkningerne af diabetes, som jeg også døjer med, samt fantomsmerter i det amputerede ben. Alligevel har jeg efter inspiration fra dig, fået et nyt liv, blevet meget klar i hovedet og nyder tilværelsen, trods alle mine handicaps. Anette Sams bog Ud af diabetes 2, har også hjulpet mig meget og jeg er blevet kål fan. Så tak for dine mange gode råd og vejledninger, du har uden tvivl betydet meget for mange mennesker, som har følt sig fortabt under statens officielle kostvejledninger for ikke at tale om Steno og Diabetesforeningens fejlagtige råd fra deres diætister.

  Svar
  • Hvor er det fantastisk som du har vendt hele dit liv rundt, trods de svære odds. Jeg håber, du er superstolt af dig selv👏🏼

   Svar
   • Jeg får en del respekt fra min familie, der også lider af et fedme gen og så har jeg nogle livsrammer i form af et lille landsted med 16 tønder land i Egedal Kommune, som gør at jeg næsten kan klare alt, men først og fremmest har Keto diæten gjort mig meget bevidst om vores kost, jeg spiser for at leve godt og sundt og ikke som de fleste andre, lever for at spise uanset konsekvenserne, vores tids sygdomme og dårlige helbred, skyldes efter min mening, et højt indtag af kemikalie mad.

    Svar
 12. hej jane.
  jeg overvejer at springe på keto udfordringen.
  jeg har fået konstateret fibromyalgi og jeg har en fornemmelse af, at når jeg er helt i ketose i en periode, så er mine smerter faktisk væk. jeg mangler nu, de sidste 3 kg og tænker om det her kan være min booster :)
  jeg har levet on/off keto de sidste to år og siden januar næsten konstant.
  nu mangler jeg lige sparket ;)
  tror du det vil være en ide :D

  med venlig hilsen Sannie

  Svar
  • Hej Sannie
   Ja, det tror jeg helt sikkert. Jeg har ikke nogen specifik erfaring med fibromyalgi (andet end en håndfuld positive tilbagemeldinger igennem årene) men Udfordringen er i hvert fald super effektiv til vægttab – også til de famøse sidste 3 kosmetiske kilo, som ellers kan virke lidt genstridige :)

   Svar
 13. Udfordring

  Er det rigtig forsstået at jeg skal spise 1,5 g protein per min vægt

  jeg vejer 65 så 97g på en dag

  3 æg = 24
  350 g kød, fisk eller fjer = 70

  Svar
  • Hej Katrine
   Det lyder helt rigtigt. Med idealvægt har jeg tænkt den vægt, man ønsker at veje eller den vægt, der passer til ens kropstype og 65 kg, som du allerede vejer, er et fint udgangspunkt for det.

   Svar
  • Jeg er lidt usikker på, hvad du siger ja tak til, men hvis det er Keto Udfordringen, skal du jo lige klikke på linket til den og købe den (99,-) for at få den tilsendt.

   Svar
 14. Hej Jane.
  Hvor skal jeg dog begynde. Jeg er 68 år og vil gerne begynde at leve efter de principper der er i KETO. Jeg har alle dine bøger – men opgiver inden jeg er startet. Jeg læser og læser – men der kommer ikke rigtig handling på. Jeg bliver bare mere og mere forvirret.
  Bedste hilsner
  Else Marie

  Svar
  • Hej Else
   Jeg forstår virkelig godt at det kan virke overvældende. Var det en idé at starte stille og roligt ud? I den sorte Keto-bog beskriver jeg noget, jeg kalder den blide start, som består i at man starter med at begrænse eller undvære sukker og kornprodukter (inkl. ris, pasta osv.). Efter et par uger der er man måske parat til at skære yderligere et nøk ned med kulhydraterne og man kan så skære frugt, kartofler, osv. fra. Hvis man altså vil. Mange har det rigtig fint der også.

   Svar
  • Nej jeg synes faktisk det er lidt stik mod hensigten med udfordringen. Hensigten er jo, at du sammensætter din kost ud fra dine unikke macros og med tanke på de mikronæringsstoffer, du skal nå. Det er jo lidt af et puslespil og en del af læringen består jo netop i lave den øvelse.

   Svar
 15. Spørgsmål til kalium/potassium?

  Jeg er igang med din ketoudfordring.
  Her skal vi blandt andet have en del Kalium. Jeg drikker ikke kaffe og har svært ved at få bare halvdelen af den anbefalede mængde.
  Mine kulhydrater er ofte kål eller hjertesalat.

  Har købt et tilskud (solgar), men føler nærmest jeg skal spise det halve glas😜

  Jeg tracker på Cronometer og har sat det til 3500. Skal jeg tage tilskud, selvom det vil betyde 6 eller flere piller?

  Svar
  • Hej Cindie
   Det er netop det, du skal bruge Cronometer til. Du skal sammensætte din kost, så du får flest mulige næringsstoffer fra maden og kun skal bruge minimalt med tilskud. Dvs. du logger før du spiser. Ikke omvendt. Kalium findes i grøntsager, fx spinat, broccoli, andre kåltyper, tomat, avokado osv. og kød, især okse men også i de andre typer og i laks osv. Altså de ting, vi spiser på Keto udfordringen. Du kan sagtens nå fx 3000 mg kalium i kost alene.

   Cronometer har også en funktion, hvor den kan foreslå specifikke madvarer, du kan supplere med for at lukke dine specifikke næringsstofhuller. Eller du kan bruge ‘ask the oracle’-funktionen (ligger under Foods) og bede om at få vist kaliumrige madvarer.

   Har du brug for at supplere er fx Seltin Mineralsalt en nem måde at gøre det. Det indeholder kalium – men jo selvfølgelig også mindre natrium, hvorfor du så her har en opgave i at sikre, at du kun bruger det, til din balance er i orden.

   Svar
   • Hej Jane
    Er det nødvendigt at tilkøbe Cronometer gold ? Det ser ikke ud til at Oracle og food suggestions er med ellers (1800 kr om året 😳 )

    Svar
    • Nåårh for pokker, er de med der? Det var jeg ikke lige opmærksom på. Jeg ved dog ikke, hvor du har den pris fra. Jeg betaler 275,- pr. år for Gold.

     For almindelig tracking af makro- og mikronæringsstoffer, er gratisversionen rigelig.

     Svar
     • Prisen er enten 55 canadiske dollars pr. måned eller 305$ om året.
      1 $=5,05 kr
      Så ca.1500 kr for et år.
      Nå, men gratis versionen kan også en del. Når man går ind i “daily rapport ” kan man trykke på fx potassium, og så kan man se, hvilke madvarer, der indeholder mineralet.

     • Det svarer ikke til den Gold version, jeg har abonnement på men mere til deres PRO, som er den, diætister og folk, der skal bruge værktøjet til klienter, benytter.

     • Tak Jane.
      Jeg har fundet den pris du nævner via hjemmesiden men i app’en stod der 305 $ (canadiske åbenbart så lidt billigere 😅) når man vælger Gold (nok bare en fejl).

      Jeg fandt en app, som lige skal prøves af først. (Fatsecret)

 16. Jeg startede på udfordringen/protokollen i sidste uge – og jeg ser frem til at komme godt i gennem de næste par uger i samme stil. Der er allerede målbare resultater, både i omkredse (talje, arme, lår, hofter) og på vægten. Brugen af chronometer var ny for mig, og nøj for en øjenåbner! Fx: H v o r meget energi, der gemmer sig i de valnødder, mandler, peanuts og chokoladebidder, jeg efterhånden havde fået ind i min hverdagskost pga kede-/trøste-/overspringshandlingsspisning. Helt nyt (for mig) er også det totale fravær af mælkeprodukter. “Du er et voksent menneske, du kan godt drikke din kaffe sort!” Okay så – tager hver anden kaffe sort, og dropper græsk yoghurt og fløde i disse uger.
  Tak for protokollen, Jane, det var lige hvad jeg manglede for at komme i gang igen!

  Svar
  • Heheee hvor godt! Og er det ikke utroligt, som vi nogle gange bare har brug for at andre kalder alle vores små uvaner ud? Jeg forbavses over det ved mig selv hele tiden. Jeg er verdensmester i at lulle mig selv ind i ting, som faktisk ikke tjener mit formål ☺️

   Svar
 17. Jeg er simpelthen nødt til at knytte en kommentar til Kalium i forbindelse med Keto udfordringen. Jeg er hjertesygeplejerske og vil på det kraftigste råde til, at man ikke tager Kalium tilskud uden at rådføre sig med sin læge. Og ja, det er håndkøb (desværre), det ved jeg. For meget (og for lidt) Kalium kan være livstruende. Det er på ingen måde for at provokere, blot til info da det måske for nogen umiddelbart kan synes harmløst og sidestilles med f.eks. en vitaminpille eller Magnesium:) Ingen ved, hvad deres serum Kalium er uden en blodprøve:))

  Svar
  • Men som du også beskriver i protokollen, Jane, er det noget man skal være varsom med. Jeg vil på ingen måde blande mig, men følte mig nødsaget til at dele mine tanker med Jer.

   Svar
   • Yes, det er netop grunden. Heldigvis er det næppe farligt i en rask krop og da vi netop monitorer det i samspil med natrium, er jeg ikke så usikker her. Med det sagt, behøver tilskud ikke være nødvendigt, da kalium er relativt nemt at få nok af gennem kosten på Keto.

    Svar
 18. Tusinde tak Jane 😃 du gør livet lettere for mig og andre gang på gang med din tilgang til keto 🤩 Jeg er i gang med ketoudforingen og tracker alt det der kommer indenbords, det er en mega god øvelse. Jeg har i den forbindelse fundet ud af at jeg ikke får nok kalium i dag bliver det fx til 709 mg. Jeg har været træt i et stykke tid og tørstig som bare pokker. Derfor tænker jeg at der skal noget kaliumtilskud på banen, men hvor meget tilskud kan jeg starte med, du gør så fint opmærksom på i materialet, at kaliumtilskud skal tages meget seriøst. De bedste hilsner fra Vivi

  Svar
  • Hej Vivi
   Fedt at du er glad for udfordringen.
   Jeg har næsten ikke fantasi til at forestille mig, hvad du spiser for at lande så lavt i kalium. Det er meget usædvanligt. Kalium får vi normalt nok af på Keto (fordi det især findes i kød og grøntsager) og den eneste grund til at supplement her kan være nødvendigt, er fordi det samlede næringsindtag er så lavt.

   Men selv med en kost som på Keto Udfordringen skal du gerne nå et godt stykke op. Jeg rammer dagligt omkring 3000 mg kalium uden tilskud og bruger her foruden lidt Seltin Mineralsalt, som indeholder kalium, til at nå resten. Gode kilder til kalium er grønne grøntsager som spinat og broccoli, avokado, oksekød, laks osv.

   Cronometer har desuden en ret fed funktion, som hedder Ask The Oracle, som ligger under ‘Foods’, hvor du kan bede om forslag til hvilke madvarer, du skal spise ud fra dine valgte kategorier for at få et bestemt næringsstof.

   Svar