Keto takeout


Kan man spise takeout på Keto og hvad er de bedste valg? I denne artikel vil jeg give dig en masse forslag til, hvordan du kan gøre din takeout Keto-venlig. Men først et par ord om takeout og Keto.

Takeout på Keto

At spise take-out og også at spise ude indebærer kompromiser. Medmindre du går ekstremt detaljeret til opgaven, vil der være en række ubekendte i det, du spiser, såsom marinader, du ikke ved, hvad indeholder, dressinger, som formentlig har flere kulhydrater, end du bryder dig om og som med ret stor sandsynlighed indeholder fedttyper, du normalt ikke ville vælge.

Men accepterer du præmissen og forstår, at den slags er ligegyldigt, når det ikke er noget, du spiser hver eller hveranden dag, så kan du godt spise take-away, selvom du spiser Keto.

Er du ikke ok med kompromiserne, holder du dig bare til din hjemmelavede mad. Der er ingen tvivl om, at det er sundere.

Kalorier og kulhydrater i takeout

Det er et personligt valg om du vil tælle kalorier/kulhydrat i din takeout på Keto. En tommelfingerregel, jeg selv bruger, hvis jeg vil, er, at jeg lægger 20-30% ekstra kalorier til mit estimat af, hvad en ret indeholder. På den måde tager jeg højde for skjulte fedtkilder og for, at jeg spiser mere, fordi portionen ofte er større, end jeg selv ville lave den. Og mht. kulhydrat lægger jeg også oveni – hvor meget er lidt forskelligt, alt efter hvad det drejer sig om.

Mange typer takeout vil byde på flere kulhydrater end hjemmelavet mad, også selvom du vælger klogt. Jeg vælger, at det ikke er noget, jeg stresser over. Hvad så, hvis mit kulhydratindtag den dag lander på 30 g i stedet for 20? Det er vitterligt ligegyldigt i det store billede.

Keto-mor på Burger King. En dobbelt Angus-burger. Lidt snasket fornøjelse uden bestik, men det gik.
Keto takeout

Keto Takeout

Okay, så lad os kigge på nogle forskellige muligheder for at spise takeout, selvom du er på Keto. Jeg har taget en for holdet og spist en hulens masse takeout på det sidste. You’re welcome og lad os ikke gentage det her eksperiment igen foreløbigt😅

Burger uden brød

Burger uden brød er den oplagte Keto-takeout. Du får godt med protein og fedt og ofte kun de kulhydrater, der er i dressingen. Bed om dressingen ved siden af, hvis du selv vil styre mængden. Du kan bestille din burger uden brød, hvis du vil. Jeg er ofte den diskrete type, så jeg bestiller bare med brød og så piller jeg det selv af. Jeg elsker dog burgerbarer som Halifax og Max Burger, som har en salat-mulighed direkte på kortet. Tak.

Keto takeout burger uden brød
Burgere fra Halifax bestilt uden brød og derfor serveret i salatskål

Du kan altså også spise på både de tarvelige burgersteder som Burger King og McDonald’s. Du udelader bare brødet. Jeg har testet begge i forbindelse med denne artikel efter ikke at have spist mad derfra i 20 år og var overrasket over, hvor elendigt, det smagte. Jeg har vitterligt spist meget af det som ung. Jaggers burgere smager til gengæld ret godt. Også uden brød.

Indisk/pakistansk

Vi har et megalækkert pakistansk spisested tæt på, hvor vi bor. Chai Shai hedder det. De laver en formidabel butterchicken og har også sådan nogle grillspyd med marineret lam/kylling serveret med en let salat med agurk, tomat og rødløg. Det er herfra, vi oftest bestiller, når vi bestiler takeout.

Indiske restauranter vil have masser af egnede retter på kortet også. Her undgår du selvfølgelig risene og undgår retter, hvor kødet er paneret.

Butter chicken, kylling og lam med let salat fra Chai Shai

Sushi

Vil selskabet have sushi, er der stadig rig mulighed for at holde kulhydratindtaget nede. Du kan spise sashimi eller andre retter baseret på fisk. Måske er der også mulighed for at vælge en sushibowl. Risene i bunden må du bede om at bytte til grøntsager eller bare spise udenom. Bed evt. om dressingen ved siden af, så du selv kan vurdere hvor meget af den, du vil bruge.

Mit favorit-sushisted (Sushi2500) har en skøn Omegabowl med tun, laks og avokado, som fås med 100% blomkålsris i bunden. Dressingen er goma og indeholder nogle kulhydrater og tangsalaten spiser jeg ikke, fordi jeg ikke bryder mig om den (og den er vist også ret sukkerholdig).

Omegabowl med blomkålsris i bunden og sashimi fra Sushi 2500 (risene spiser du selvfølgelig udenom)

Bland selv-salater og bowls

Der er jo heldigvis masser af steder efterhånden, hvor man kan blande egne salater eller bowls. WeDo gør det supergodt og OliOli laver nogle lækre bowls også. Her er det muligt mod en lille ekstra betaling at få grøntsager/kål i bunden i stedet for ris, quinoa og lign. Du kan også bestille ekstra protein.

Den største kilde til kulhydrat/kalorier er dressingen. Lev med det eller bestil den ved siden af.

Bowls fra OliOli – en med confiteret and og en med kyllingekødboller

Rôtisseriekylling med salat

Dette er den type takeout, vi får oftest (sammen med den pakistanske). Det er super ærlig mad og ofte bare en kylling, der er stegt i rôtisserieovn. Ofte får man pomfritter eller kartofler med og dem kan man enten afbestille eller lade være. Tit kan man blande en salat sådan nogle steder og så har man jo et fint måltid med protein og grøntsager.

Dressingen er største kilde til skjulte kulhydrater.

Rôtisseriekylling og kyllingespyd fra King Chicken.

Palæo

Palæo-kædens restauranter er der, jeg som regel spiser en hurtig frokost, hvis jeg er i byen og vi henter også ind imellem takeout fra dem. Jeg synes, de gør det eminent godt. Maden er ærlig og fyldt med friske grøntsager, sundt fedt og godt med protein. Det er svært at finde bedre på farten.

Jeg spiser deres salater eller åbne wraps (med æggewraps), hvis jeg er i grøntsagshumør eller deres burger, hvis jeg vil have kød.

Hønesalat og burger fra PALÆO

Shawarma/kebab

Shawarma- eller kebabsteder kan også sagtens stå for din Keto-aftensmad. Her bestiller du en shawarmaret/kebabret, og så spiser du kødet og salaten og humusen, hvis du er ok med det, imens du lader brødet og pomfritterne være (eller bestiller uden og slipper for at bruge viljestyrke).

Shawarma/kebab er sjældent topkvalitet, men du får som regel en enorm bunke protein og bliver godt mæt.

Keto takeout kebab/shawarma

Thai-mad

Thai-mad indebærer som regel nogle kompromiser, fordi der ofte er sukker i saucer, marinader osv. Jeg elsker thai-mad og spiser det dog alligevel og lever med de ektra kulhydrater.

Ofte vælger jeg en ret med kød og grønt, fx kød/kylling med ingefær og soja, kød/kylling med peber og basilikum, en lækker thai beef salat, kyllingespyd (satay), hvis de ikke er friturestegt eller en god panang, hvis jeg vil have en karryret.

Her er det tre Thai-retter fra WOK i Valby.

Mit favorit thai-sted, Mynte Thai, her i Valby, laver en formidabelt god thai-salat (og formidabel god thai-mad i det hele taget).

Deres thai-salat er simpelthen en lækker, mør ribeye, stegt til perfektion i en grøn salat og med en lækker stærk/syrlig/sød dressing. Nuvel den indeholder kulhydrat og min vægt stiger altid dagen derpå (væske), men den smager godt og det samlede kulhydratindtag vil være pænt lavt, samtidig med at proteinindholdet er højt.

Hvad med pizza, sandwiches og smørrebrød?

Jeg har ikke spist pizza siden jeg ændrede min kost men jeg har haft masser af kursister på mine Keto kurser, som har fortalt om hvordan de simpelthen bare skrabede fyldet af pizzaen og spiste det, imens de lod den kedelige bund ligge tilbage. Nuvel, det kan da godt være, at folk glor, men når det er dig, der står om et halvt år og har tabt 20 kg, kan jeg love dig, at de glor endnu mere.

Det samme gælder smørrebrød og sandwiches. Ud med fyldet og lad brødet ligge tilbage. Pyt, med hvad andre tænker. Dit liv, dine regler.

Keto takeout

Når du spiser Keto takeout vil det nogle gange betyde at dit måltid er mærkeligt, for lidt eller for meget. Skal du spise takeout til et selskab og er du nervøs for hvad der er af egnet mad til dig, spiser du bare hjemmefra, så du kan nippe til maden uden at bekymre dig om at gå sulten fra bordet.

Din Keto takeout vil næppe være det perfekte måltid. Men målet med denne artikel er netop at vise dig at alle dine måltider ikke behøver være perfekte. Du kan sagtens have måltider, der er mindre optimale og stadig lykkes. Lad ikke perfektionismen spænde ben for dit resultat.

Madplaner og nemme aftensmadsløsninger

En billigere (og sundere) løsning end takeout er dog at lave mad selv. Er du træt af at lave de samme retter igen og igen og igen, så lad mig hjælpe dig med planlægningen. Med mine madplaner har jeg sørget for det hele og du skal bare købe ind efter indkøbslisterne. Madplanerne findes til hele året og jeg har lavet både Low Carb madplaner og Keto madplaner.

Er du MadbandittenPLUS-medlem får du dog alle de madplaner, du skal bruge igennem året inkl. et værktøj, hvor du kan lave dine egne, så de passer perfekt til dig og din families behov.

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Keto takeout”

Skriv en kommentar

 1. Super indlæg!
  Frederiksberg smørrebrød tilbyder palæobrød, når man vælger glutenfrit brød. Deres smørrebrød er SÅ lækkert.
  Det fås kun som takeout, så et super alternativ til Randis tip :)

  Svar
 2. Mmm hvor ser det lækkert ud Jane, tak for praktisk inspiration!
  Decideret takeout overstiger som regel mit budget, og når jeg er ude eller på farten kan jeg finde på at købe en pakke Bresaola i supermarkedet og spise den. Det giver godt med protein og salt og tager sulten. Nogle gange i kombination med en håndfuld mandler og evt. lidt rucola eller spinatblade (købt vasket og skyllet, spiser det bare direkte ud af posen). De der små pakker rå kokostern har også reddet mig et par gange. Altsammen varer, der efterhånden er at finde i de fleste supermarkeder.

  Svar
 3. Hvis jeg får en pludselig invitation eller kører videre fra job til fx bio, så har jeg købt remas færdig lavede deller. Der er selvfølgelig en masse e numre, men kun 9 prc kulhydrat, som jeg vælger at sige er ok, fremfor at springe på slikfadet eller købe en is.

  Svar
 4. Vores lokale pizzamand laver en hæderlig kyllingesalat med bacon, som jeg altid bestiller med ekstra kylling og uden dressing. Så smider jeg creme fraiche 38% med vvidløg ovenpå og lever fint med dét, de sjældne gange, vi henter take away.

  Svar
  • Fantastisk løsning – så har du endda også styr på fedtstofferne, som tit er så tvivlsomme i de retter👌🏼

   Svar
 5. Carl Nielsen smørrebrød tilbyder paleo brød, og laver super lækker gourmet smørrebrød.
  Toldbodgade i København.

  Det er godt nok ikke takeout, men lækker mad hvis man er ude til frokost.

  Svar