Denne opskrift på Keto sticky rice eller klisterris, som jeg tror, det hedder på dansk, er selvfølgelig lavet med blomkål og den er perfekt tilbehør til asiatiske retter. De sticky rice har en dejlig sødlig smag af kokos og er nemme at spise med pind, hvis man er til den slags.
Ingredienser
- 400 g blomkålsris
- 1 dl kokosmel
- 1,5 dl kokosmælk
- 1 spsk smagsneutral kokosolie til stegning
- salt
- evt. frisk koriander til drys
Sådan gør du
- Opvarm kokosolie på en pande.
- Hæld blomkålsris, kokosmel og kokosmælk på og rør det hele godt sammen.
- Skru ned for varmen og læg et låg henover panden. Lad blomkålsrisene dampe med kokosmælken er helt kogt ind og risene søde og klistrerede.
- Drys med salt inden servering og evt. friske korianderblade.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Keto sticky rice
Sticky rice bruges ofte i asiatiske desserter med mango men det vil jeg nok ikke anbefale denne til. I stedet synes jeg, den er dejlig til asiatiske retter som fx en god panang karry eller til kyllinge satay med den lækre penautdip.
Blomkålsrisene er blandet med kokosmel og dampet med kokosmælk og det giver en skøn og sødlig smag i de bløde blomkålsris. En virkelig dejlig variant af de klassiske blomkålsris.
Prøv også: Bagte blomkålsris med dukkah
Er retten fryseegnet eller til køleskabet hvis man laver større portioner til ugen.
Mvh Tim
Jeg tror ikke jeg ville fryse denne, må jeg indrømme..
Er der hældt kogende vand ud over det revet blomkål inden det hældes sammen eller er det råt ? ?
Bare råt på panden, hvor det lunes og siden dampes under låget med kokosmælken??