Keto snacks og mellemmåltider


Keto snacks og mellemmåltider, hvordan er det egentlig med det? Må man spise mellemmåltider på Keto, eller skal man absolut holde sig til hovedmåltiderne? Og hvis man skulle have brug for en snack eller et mellemmåltid, hvad vil da være bedste valg? Lad os kigge på alt om Keto snacks og mellemmåltider.

Må man spise mellemmåltider på Keto?

Det må man heldigvis 100% selv bestemme. Phew hvor rart!!

For mange medfører Keto en nedsat appetit, som gør, at man ikke har brug for snacks eller mellemmåltider imellem hovedmåltiderne. Når fedtforbrændingen kører, er det ingen sag at gå 5-6 timer imellem at man spiser.

Snacks og mellemmåltider bliver på den måde unødvendige. Hvis man har været vant til at spise hver 2.-3. time for ikke at gå sukkerkold, kan det føles urealistisk og grænseoverskridende at skulle gå 5-6 timer uden at spise, men det er altså det, Keto tillader. Endda helt uden at gå sukkerkold.

Samtidig er mellemmåltider på Keto tit lidt besværligt, fordi man ikke længere spiser færdigmad eller lige kan nappe noget hurtigt fra skuffen. Og hvem har tid til at stå og lave mad 5-6 gange om dagen? For de fleste bliver det derfor en befrielse og en tidsfrigivende faktor, at man ikke behøver spise så tit.

Personligt synes jeg, det er nemmere at spise nok til hovedmåltiderne end at skulle finde på ting at spise imellem dem.

Men hvad nu, hvis man er en person, der har det bedst med flere små måltider? Jamen, så står det en helt frit for at spise flere mindre måltider.

Hvad med vægttabet?

Ofte taler vi om, at de lange spisepauser er gode for fedtforbrændingen, men i det store billede er det stadig udelukkende det samlede kalorieindtag, der har indflydelse på vægttabet og ikke om disse kalorier indtages på 2 eller 3 større måltider eller 6 mindre måltider.

Mine bøger og mine opskrifter er lavet med udgangspunkt i, at man spiser tre måltider pr. dag. Morgenmad, frokost og aftensmad. Følger man fx Keto kostplanen og lægger selv mellemmåltider til oven i dem, risikerer man at få for mange kalorier til at vægten går ned.

Mange oplever, at netop det at spise færre måltider gør det nemmere at holde det totale kalorieindtag nede. Madfokuseringen forsvinder, idet man ikke behøver beskæftige sig med mad så tit. Det giver fin mening. Man snuser jo heller ikke rundt inde i en bager, hvis ens mål er at spise mindre kage.

Omvendt kan det også være, man bliver helt stresset ved tanken om de lange spisepauser, og så er man bedre tjent med at tilpasse sin dagskost til flere små måltider.

Det vigtigste er stadig det samlede kalorieindtag og ikke hvor mange måltider, man fordeler det på.

Hvad er gode Keto snacks og mellemmåltider?

Herunder har jeg samlet en liste med forslag til gode Keto-snacks og mellemmåltider til dig, der har brug for det.

 • ingenting
 • et glas vand med 0,5-1 tsk salt
 • 1 kop saltlakrids-te
 • 1 kop bouillon
 • 1-2 kogte æg med salt
 • et par skiver bacon (en heldig rest fra morgenmaden?)
 • 1 humpel ost
 • 1 skinke-oste-rulle
 • lidt salamipølse/spegepølse
 • 1 lille håndfuld flæskesvær
 • agurkeskiver med salt
 • en lille skål oliven eller drueagurker
 • en chaffel eller en oopsie
 • 1 kop kaffe/te med 1-2 tsk kokosolie
 • en lille håndfuld nødder
 • 10 englehop

Hvad med frugt? Læs her: Keto og frugt

Som du kan se, er disse Keto mellemmåltider og snacks mest i den salte ende af genren. Desuden er størstedelen enten kaloriefrie eller proteinrige.

Jeg ved godt, at ting som fatbombs og Keto søde sager ofte promoveres og det fungerer måske også for nogle, men fedt + sødemidler er utroligt nemt at overkonsumere, og det er et problem, hvis vægttabet er målet.

Hos nogle trigger også knasende ting som flæskesvær eller nødder også noget spisetrang og robotarmen går i gang, som nogle af mine kursister har kaldt det.

Det kan man lige være lidt på vagt for.

Salt og pulssnacks

At sikre tilstrækkeligt saltindtag er afgørende for den gode appetitregulering på Keto. Alligevel er det et punkt, mange springer over.

Men synes du, at du stadig føler sult ofte, trods flere uger på Keto, kan det være, du skal se dit saltindtag efter i sømmene.

Andre faktorer kan i øvrigt være for lidt protein, eller at du helt enkelt spiser for lidt. Underspisning er jo en hyppig sidegevinst til Keto.

Pulssnacks er et ord, jeg har lånt fra Anette Sams. Det er nøjagtigt, som ordet antyder, en hurtig session, hvor du får pulsen op. Det kan være 10-20 englehop, airsquats, sprællemænd, løb op af trappen eller hvad du nu synes. Det vigtigste er, at intensiteten er høj.

Den pludselig høje intensitet får nemlig lever og muskler til at frigøre glykogen (lagret kulhydrat) og på den måde kan man sige, at du forsyner dig med en lille snack eller et mellemmåltid, der kommer indefra dine egne lagre. Smart ikke?

Så skal du spise snacks og mellemmåltider på Keto?

Det er helt op til dig selv. I de første uger er jeg mest interesseret i, at du fokuserer på at lykkes med kulhydratrestriktionen, og her er jeg mere ligeglad med måltidsfrekvensen og kalorierne.

Når du lige er kommet over det værste overgangsbesvær (Keto flu), kan du eksperimentere med forskellige måltidsmønstre og se, hvad du trives bedst med.

Udfordr også gerne dig selv med de måltidsmønstre, hvor du har lange spisepauser. Mange bliver forbavsede over at opleve, at det går bedre, end de frygter, og at der viser sig at være en uventet frihed forbundet med det. Mange oplever også at færre måltider fører til færre kalorier samlet set. Det er godt for vægttabet.

Finder du ud af, at det for dig fungerer bedst med flere små måltider, tilpasser du bare dine portionsstørrelser til det.

Det var det. Håber, det gav lidt perspektiv på Keto snacks og mellemmåltider.

Vil du have min hjælp?

At få styr på hovedmåltiderne, så de indeholder den rette fordeling kulhydrat, protein og fedt og få styr på salt og mineraler er mine bedste tip til at holde sulten for døren mellem måltiderne.

Har du svært ved at slippe mellemmåltiderne, så brug evt. Keto kostplanen indtil du selv finder melodien.

Keto snacks og mellemmåltider

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

26 kommentarer til “Keto snacks og mellemmåltider”

Skriv en kommentar

 1. Hej til alle :-)
  Lige et lille indspark omkring keto-snacks og måske en idé for nogen, der som jeg helst ikke spiser for meget – hvis overhovedet noget – om aftenen.
  Jeg spiser ikke stivelsesholdige produkter eller sukker, har tabt mange kilo via keto og helt generelt spiser jeg ikke aftensmad, hvilket gør mit spisevindue snævert fordi jeg stopper med at spise omkring kl. 14 og så først får min morgenmad omkring 9, men hvis jeg spiser om aftenen sover jeg mega-dårligt og jeg forestiller mig at det er fordi min krop forsøger at forbrænde mens jeg forsøger at hvile mig…hmm….i det hele taget lyder det jo ikke smart ;-), men sagen er jo, at fredag og lørdag, hvor min mand og jeg gerne vil hygge lidt ved tv’et, der føler jeg mig som noget af en lyseslukker fordi jeg ikke vil spise noget inden sengetid, og noget der kan undre mig er, at “hygge” som hovedregel er forbundet med “spise” så jeg har simpelthen været herinde og rode og laver en lille “snack-tallerken” til mig selv, hvis han skal have noget andet, og ellers laver jeg et fad af alt det gode på listen herinde, og vi nyder det begge to. Claus spiser selvsagt mere end jeg, men kan jo lave dip og dressing som han lyster og spise brød til hvis han synes og jeg kan bare selv bestemme hvad jeg vil nippe i, og jeg slipper for dårlig søvn, hovedpine og alt det andet negative, jeg ved der følger i kølvandet.
  Win-win.
  God dag til jer alle :-)

  Svar
 2. Kære Jane
  Min mand og jeg har nu fulgt keto kuren i 4 uger
  Vi har fulgt din bog 4 ugers keto plan ( den hollanske version)
  Det vi har gjort det, at vi nærmest har brugt bogen som en slags “ menu kort
  Vi spiser sjældens morgenmad så vi vælger enten en morgen mad eller en frokost fra bogen til ved 12 tiden og derefter en aftensmad til ved 19 tiden
  Vi har spist SÅ lækkert og haft det virkligt godt med det, min mand gik dog sukkerkold i 3 uge, men holdt ud.
  Han savner især brød.
  Min mand levede nærmest af mavesyre tabeletter men har ikke haft brug for dem i hele forløbet.
  Så langt så godt : men der er ikke nogen af os der har tabt et gram, vægten står totalt stille.
  Jeg har nydt et glas vin om aftenen ( eller 2) min mand har ikke nydt alcohol
  Vi vil begge gerne tabe os 5 kg
  Hvad gør vi galt ?
  Nb vi motionere begge : jeg går ca 10.000 skridt om dagen

  Svar
  • Hej Annette
   Det kedelige svar er jo at I spiser for mange kalorier, så I er i energibalance i stedet for kalorieunderskud. Ellers ville vægten gå ned.

   Det er SÅ nemt at gøre – også selvom man synes, man gør alt det rigtige (prøv at se eksemplet her: Spiser du for meget?)

   Så løsningen er at der skal bedre portionskontrol til og det betyder at I skal være mere påpasselige med de mængder, der ender på tallerkenen.
   I makronæringsstoffordeling vil det være bedre at øge protein og mindske fedt. Så det kan I også tænke ind madmæssigt. Spiser I fx kun to af retterne fra bogen, vil I få for lidt protein. Det er ikke relateret til vægttab som sådan men mere til risikoen for muskeltab og til at det gør det sværere at blive mætte på færre kalorier og kan være derfor kalorieindtaget bliver for højt.

   1-2 glas vin hver aften løber hurtigt op i 2-400 kcal. Så der har du også forskellen mellem vægtvedligehold og vægttab.

   Svar
 3. Jeg lider af IBS og følger, så vidt muligt, FODMAP diæten. Derudover tåler jeg ikke æggeblommer og jeg har meget svært ved at fordøje kulhydrater (forstoppelse) Nu forsøger jeg også at følge KETO diæten samtidig med FODMAD diæten minus æg. Der er virkelig mange retter der indeholder æg. Jeg ved endnu ikke om jeg får det bedre af at følge begge diæter og det er også svært at navigere i. Efter nogle dage på KETO, har jeg stadig ondt i maven og det føles som IBS blusser op. Har du nogle gode råd?

  Svar
  • Hej Susanne
   Det er dødsvært for der findes ikke altid bare én vej at gå. Det er rigtig ofte noget med at prøve sig frem og være lidt af en detektiv.

   Mange oplever at de ikke behøver skele så meget til Fodmaps, når de spiser Keto, fordi det samlede kulhydratindtag er under 20 g og derved er fodmaps naturligt begrænset. Men ønsker man at skele til begge dele, er det helt fint også. Et forsigtigt gæt er at du ikke er helt nede under 20 g kulhydrat. Det er de færreste medmindre de tæller.

   Der er som sagt mange veje at gå. Når min IBS er i udbrud eller hvad jeg skal kalde det, er det nødvendigt for mig at undgå stort set alle rå grøntsager og også nødder og kerner. Jeg har SIBO oveni (det har op mod 50% af dem, der har IBS), så nogle gange er problemet større end hvad jeg kan løse selv.

   Sidst men ikke mindst vil jeg sige: Ved du at jeg har en bog om fordøjelse, der udkommer lige om lidt? Fix din fordøjelse hedder den. Tarmeksperten her er dog ikke mig men Tine Jørgesen. Men jeg har lavet maden, der passer til hendes retningslinjer. Overvej om den ikke kunne være noget for dig

   Svar
 4. Hej Jane . Du er så inspirerende og tak for dig. Jeg har nu været på ændret livsstil med kulhydratrestriktion i 8 uger, tabt 6,5 kg. Jeg sover som en drøm ( he he ) og har meget mere energi og en rankere ryg. Kom fint igennem jul og nytår, havde chaffler med da jeg vidste at den ville stå på morgenbrød efter nytårsaften. Jeg er nu ved et punkt hvor jeg bare har lyst til at spise dagen igennem. Jeg har ikke kastet mig over chokolade, brød eller lign men det bliver så flæskesvær, osteskiver, nødder o.lign så kalorieindtaget er jo steget. Jeg vil så spørge dig om det at jeg stadig kører på fedtforbrænding ( kulhydratrestriktivt) har fordele for mig ?
  Tak for dine kloge opbyggelige svar. Vh Ruddie

  Svar
  • Hej Ruddie
   Tak for de fine ord❤️

   Og ja, så længe dit kulhydratindtag er lavt, vil din krop primært forbrænde fedt. Kalorieindtaget betyder noget ift. vægtnedgang/vægtvedligehold.

   Jeg kan ikke helt læse ud af din kommentar, om du er i mål med vægttabet eller gerne vil have det i gang igen. Hvis det sidste, kan det være, du skal undersøge det velkendte Carb creep, som er helt legendarisk ift. at øge appetitten. Det kan også være du har brug for mere salt for at mærke den rare appetitnedsættelse igen. Det ville være mine to bedste bud, hvis det er dit mål.

   Svar
 5. Hej Jane

  Et par hurtige spørgsmål (som du sikkert svarer nej til:-))

  Men…hvis det passer ind i kulhydrat-tællingen, må jeg så spise en gulerod til mellemmad? Eller et halvt æble…?

  Tak.

  Mvh Tina

  Svar
  • Altså jeg hører egentlig til dem, der synes, at det er dit frie valg og at helheden er vigtigst. Appetitreguleringsmæssigt tror jeg, du vil opleve at det vil fungere bedst for dig at spise det i forbindelse med dine måltider. Jeg tror simpelthen du vil opleve øget sult og ikke mindre sult ved at spise det mellem måltiderne (hilsen en, der bliver sindsygt sulten af æbler – always!)

   Svar
 6. Har du nogle gode input til, hvad man kan have med som energi på længere løbeture?

  Jeg har løbet 14 km uden at have noget med, men tror, at hvis jeg kommer op på noget, der ligner halvmaraton, så får jeg brug for energi.

  Jeg tror ikke det vil fungere med ekstra kulhydrater inden turen, det sender mit blodsukker på rutchetur.

  Svar
  • Hvor længe har du spist Keto og hvordan er dit saltindtag? Og hvad spiser du inden løbeturen i dag?

   Er din krop vænnet til Keto/fedtforbrænding, tror jeg faktisk stadig at min stemme vil gå til helt almindelige glukosegels eller hvilken form den slags nu har. Det vil ikke påvirke dit blodsukker. Det vil gå direkte i din muskler og blive brugt der.

   Svar
   • Har været på keto næsten 3 uger. Har ikke haft ketoflu, så jeg tror at salt og væske er fint. Førhen spiste jeg også få kulhydrater. Så jeg tror ikke jeg har så stort et lager der skal forsvinde?

    Inden løb får jeg omelet med to æg, kål, ost, lidt fløde og smør og fx 3 stykker hamburgerryg. Det mætter godt og længe.

    Jeg har altid bare brugt en håndfuld vingummibamser som energi på løbeturen. Tror du at de fungerer lige så fint som gels? Og hvorlang tid skal der gå, før man kan bruge dem?

    Og mange tak for hjælpen, jeg har prøvet en masse for at tøjle mit blodsukker og slippe for at gå sukkerkold – keto virker?

    Svar
    • Ja jeg tror at vingummibamser vil virke ligeså fint? Hvad som helst, der indeholder hurtigt optagelig glukose.

     Hvis du har mod på det, synes jeg, du skal tage 1-3 uger mere til at adaptere. Så har du virkelig givet kroppen en god chance. Men hvis du ikke gider vente, kan du også bare tage dem i brug med det samme.

     Og velbekomme – dejligt det virker ❤️

     Svar
 7. Hej
  Spørgsmål ?
  Hvor mange kcal skal en mand have alm. dag ?
  Træner en hel del cykling og aktiv hårdt job
  Må man drikke Pepsi Max på keto ?

  Svar
  • Hej Thomas
   Jeg kan ikke svare dig på hvor mange kalorier, du skal spise. Det tal er jo 100% unikt til dig og baseret på din alder, dit aktivitetsniveau, din vægt og en række andre faktorer. Jeg har en vejledning til det i denne guide men du kan finde masser af udregningsmodeller på nettet også.

   Keto og sødemidler kan dele vandene. Jeg deler mine perspektiver og erfaringer her: Keto og sødemidler

   Svar
 8. Hej Jane
  Jeg er startet på Keto d 1/1 og forventede at smide lidt på vægten med det samme. Det lyder det jo til at alle andre lykkes med. Men i dag – 10 dage inde- siger vægten -100 gram, hvilket jo er indenfor almindelige dagsudsving.
  Jeg spiser kun tilladte madvarer og holder mig til 3 måltider om dagen. Drikker vand, spiser salt og alt andet jeg kan læse på bloggen. Har du nogle gode ideer til hvad jeg skal gøre anderledes? Er der nogle som Keto bare ikke virker på?
  Vh den lidt opgivende

  Svar
  • Hej Laila
   Det er rigtigt at de fleste taber en del væske i den første tid men der er også bare nogle, der ikke gør. Væsketab er jo ikke specielt attraktivt da det jo viser at man er mildt dehydreret og ikke har styr på sin elektrolytbalance. Måske er du bare bedre rustet til at holde den del stabil.

   At spise færre kalorier end man forbrænder og derved gå ned i vægt virker for alle uden undtagelse. Om du spiser i kalorieunderskud på Keto kan jeg ikke vide men ud fra det, du beskriver, ville det være mærkeligt om du ikke gjorde.

   Så måske mindre minutiøs overvågning af vægten, kunne være et forslag…?

   Svar
 9. Tusind tak for svar og forklaring! Jeg ser lige lidt an, og vil nok forsøge mig med de 50 kulhydrater når jeg føler at jeg er godt i gang og ovre den værste start.

  Svar
 10. Hej Jane
  Jeg er netop startet på keto for en uge siden. Ikke for vægttab, da jeg ligger med BMI på 20,6, men for at få styr på blodsukkerudsvingene og for de gavnlige effekter, der følger med i hjernen. Min datter er på striks ketogen diæt for hendes epilepsi, så jeg vil sige at jeg har godt styr på det.
  Problemet er bare, at jeg netop taber mig, så jeg skal have lagt flere kalorier ind. Jeg ved bare ikke hvor de skal komme fra – skal jeg lægge mere af det hele ind, således at jeg måske kommer over de 20-30 g kulhydrat dagligt, eller skal det bare være fra fedt og protein? Jeg tænker at smide et mellemmåltid ind, da jeg simpelthen bliver så mæt af hovedmåltiderne (bruger din Keto på 4 uger bog).
  Kan du hjælpe mig?
  Vh. Signe

  Svar
  • Hej Signe

   Jeg tror, du lige skal se tiden an. Der er et stort væsketab de første uger, som du ikke kan slippe for, så du kan reelt først vide om du taber dig, hvis vægten fortsætter nedad de næste par uger. Ofte sker der det, at vægten falder den første uge og herefter stagnerer eller stiger lidt igen, fordi kroppen får kompenseret for væsketabet.

   Ved du at du spiser for få kalorier allerede, er jeg enig med dig i at du skal lægge flere til. Og det kan være en udfordring. Da vægttab ikke er dit mål, synes jeg godt, du kan overveje at øge dit kulhydratindtag en anelse, fx til 50 g pr. dag. Det vil formentlig hjælpe appetitten lidt på vej og det kan som regel fint gøres uden at kompromittere det stabile blodsukker osv.

   Svar
   • Tusind tak for svar og forklaring! Jeg ser lige lidt an, og vil nok forsøge mig med de 50 kulhydrater når jeg føler at jeg er godt i gang og ovre den værste start.

    Svar
 11. Du laver simpelthen så gode og gennemarbejdede indlæg! Det er en fornøjelse at læse. Jeg spiser ikke keto eller det det ligner, men jeg elsker alligevel at læse dine indlæg om emnet fordi det gør mig klogere.

  Svar
 12. Hvor kan man læse sig til/ søge rådgivning om kost til præ-teen og teenagere kost, mens forældre afprøver Keto på 4 uger???

  Svar