Keto snacks og mellemmåltider


Keto snacks og mellemmåltider, hvordan er det egentlig med det? Må man spise mellemmåltider på Keto, eller skal man absolut holde sig til hovedmåltiderne? Og hvis man skulle have brug for en snack eller et mellemmåltid, hvad vil da være bedste valg? Lad os kigge på alt om Keto snacks og mellemmåltider.

Må man spise mellemmåltider på Keto?

Det må man heldigvis 100% selv bestemme. Phew hvor rart!!

For mange medfører Keto en nedsat appetit, som gør, at man ikke har brug for snacks eller mellemmåltider imellem hovedmåltiderne. Når fedtforbrændingen kører, er det ingen sag at gå 5-6 timer imellem at man spiser.

Snacks og mellemmåltider bliver på den måde unødvendige. Hvis man har været vant til at spise hver 2.-3. time for ikke at gå sukkerkold, kan det føles urealistisk og grænseoverskridende at skulle gå 5-6 timer uden at spise, men det er altså det, Keto tillader. Endda helt uden at gå sukkerkold.

Samtidig er mellemmåltider på Keto tit lidt besværligt, fordi man ikke længere spiser færdigmad eller lige kan nappe noget hurtigt fra skuffen. Og hvem har tid til at stå og lave mad 5-6 gange om dagen? For de fleste bliver det derfor en befrielse og en tidsfrigivende faktor, at man ikke behøver spise så tit.

Personligt synes jeg, det er nemmere at spise nok til hovedmåltiderne end at skulle finde på ting at spise imellem dem.

Men hvad nu, hvis man er en person, der har det bedst med flere små måltider? Jamen, så står det en helt frit for at spise flere mindre måltider.

Hvad med vægttabet?

Ofte taler vi om, at de lange spisepauser er gode for fedtforbrændingen, men i det store billede er det stadig udelukkende det samlede kalorieindtag, der har indflydelse på vægttabet og ikke om disse kalorier indtages på 2 eller 3 større måltider eller 6 mindre måltider.

Mine bøger og mine opskrifter er lavet med udgangspunkt i, at man spiser tre måltider pr. dag. Morgenmad, frokost og aftensmad. Følger man fx kostplanen i Keto på 4 uger og lægger selv mellemmåltider til oven i dem, vil man altså få for mange kalorier til at vægten går ned.

Mange oplever, at netop det at spise færre måltider gør det nemmere at holde det totale kalorieindtag nede. Madfokuseringen forsvinder, idet man ikke behøver beskæftige sig med mad så tit. Det giver fin mening. Man snuser jo heller ikke rundt inde i en bager, hvis ens mål er at spise mindre kage.

Omvendt kan det også være, man bliver helt stresset ved tanken om de lange spisepauser, og så er man bedre tjent med at tilpasse sin dagskost til flere små måltider.

Det vigtigste er stadig det samlede kalorieindtag og ikke hvor mange måltider, man fordeler det på.

Keto snacks og mellemmåltider

Hvad er gode Keto snacks og mellemmåltider?

Herunder har jeg samlet en liste med forslag til gode Keto-snacks og mellemmåltider til dig, der har brug for det.

 • ingenting
 • et glas vand med 0,5-1 tsk salt
 • 1 kop saltlakrids-te
 • 1 kop bouillon
 • 1-2 kogte æg med salt
 • et par skiver bacon (en heldig rest fra morgenmaden?)
 • 1 humpel ost
 • 1 skinke-oste-rulle
 • lidt salamipølse/spegepølse
 • 1 lille håndfuld flæskesvær
 • agurkeskiver med salt
 • en lille skål oliven eller drueagurker
 • en chaffel eller en oopsie
 • 1 kop kaffe/te med 1-2 tsk kokosolie
 • en lille håndfuld nødder
 • 10 englehop

Hvad med frugt? Læs her: Keto og frugt

Som du kan se, er disse Keto mellemmåltider og snacks mest i den salte ende af genren. Desuden er størstedelen enten kaloriefrie eller proteinrige.

Jeg ved godt, at ting som fatbombs og Keto søde sager ofte promoveres og det fungerer måske også for nogle, men fedt + sødemidler er utroligt nemt at overkonsumere, og det er et problem, hvis vægttabet er målet.

Hos nogle trigger også knasende ting som flæskesvær eller nødder også noget spisetrang og robotarmen går i gang, som nogle af mine kursister har kaldt det.

Det kan man lige være lidt på vagt for.

Salt og pulssnacks

At sikre tilstrækkeligt saltindtag er afgørende for den gode appetitregulering på Keto. Alligevel er det et punkt mange springer over.

Men synes du, at du stadig føler sult ofte, trods flere uger på Keto, kan det være, du skal se dit saltindtag efter i sømmene.

Andre faktorer kan i øvrigt være for lidt protein, eller at du helt enkelt spiser for lidt. Underspisning er jo en hyppig sidegevinst til Keto.

Pulssnacks er et ord, jeg har lånt fra Anette Sams. Det er nøjagtigt, som ordet antyder, en hurtig session, hvor du får pulsen op. Det kan være 10-20 englehop, airsquats, sprællemænd, løb op af trappen eller hvad du nu synes. Det vigtigste er, at intensiteten er høj.

Den pludselig høje intensitet får nemlig lever og muskler til at frigøre glykogen (lagret kulhydrat) og på den måde kan man sige, at du forsyner dig med en lille snack eller et mellemmåltid, der kommer indefra dine egne lagre. Smart ikke?

Så skal du spise snacks og mellemmåltider på Keto?

Det er helt op til dig selv. I de første uger er jeg mest interesseret i, at du fokuserer på at lykkes med kulhydratrestriktionen, og her er jeg mere ligeglad med måltidsfrekvensen og kalorierne.

Når du lige er kommet over det værste overgangsbesvær (Keto flu), kan du eksperimentere med forskellige måltidsmønstre og se, hvad du trives bedst med.

Udfordr også gerne dig selv med de måltidsmønstre, hvor du har lange spisepauser. Mange bliver forbavsede over at opleve, at det går bedre, end de frygter, og at der viser sig at være en uventet frihed forbundet med det. Mange oplever også at færre måltider fører til færre kalorier samlet set. Det er godt for vægttabet.

Finder du ud af, at det for dig fungerer bedst med flere små måltider, tilpasser du bare dine portionsstørrelser til det.

Det var det. Håber, det gav lidt perspektiv på Keto snacks og mellemmåltider.

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Keto snacks og mellemmåltider”

 1. Hej Jane . Du er så inspirerende og tak for dig. Jeg har nu været på ændret livsstil med kulhydratrestriktion i 8 uger, tabt 6,5 kg. Jeg sover som en drøm ( he he ) og har meget mere energi og en rankere ryg. Kom fint igennem jul og nytår, havde chaffler med da jeg vidste at den ville stå på morgenbrød efter nytårsaften. Jeg er nu ved et punkt hvor jeg bare har lyst til at spise dagen igennem. Jeg har ikke kastet mig over chokolade, brød eller lign men det bliver så flæskesvær, osteskiver, nødder o.lign så kalorieindtaget er jo steget. Jeg vil så spørge dig om det at jeg stadig kører på fedtforbrænding ( kulhydratrestriktivt) har fordele for mig ?
  Tak for dine kloge opbyggelige svar. Vh Ruddie

  Svar
  • Hej Ruddie
   Tak for de fine ord❤️

   Og ja, så længe dit kulhydratindtag er lavt, vil din krop primært forbrænde fedt. Kalorieindtaget betyder noget ift. vægtnedgang/vægtvedligehold.

   Jeg kan ikke helt læse ud af din kommentar, om du er i mål med vægttabet eller gerne vil have det i gang igen. Hvis det sidste, kan det være, du skal undersøge det velkendte Carb creep, som er helt legendarisk ift. at øge appetitten. Det kan også være du har brug for mere salt for at mærke den rare appetitnedsættelse igen. Det ville være mine to bedste bud, hvis det er dit mål.

   Svar
 2. Hej Jane

  Et par hurtige spørgsmål (som du sikkert svarer nej til:-))

  Men…hvis det passer ind i kulhydrat-tællingen, må jeg så spise en gulerod til mellemmad? Eller et halvt æble…?

  Tak.

  Mvh Tina

  Svar
  • Altså jeg hører egentlig til dem, der synes, at det er dit frie valg og at helheden er vigtigst. Appetitreguleringsmæssigt tror jeg, du vil opleve at det vil fungere bedst for dig at spise det i forbindelse med dine måltider. Jeg tror simpelthen du vil opleve øget sult og ikke mindre sult ved at spise det mellem måltiderne (hilsen en, der bliver sindsygt sulten af æbler – always!)

   Svar
 3. Har du nogle gode input til, hvad man kan have med som energi på længere løbeture?

  Jeg har løbet 14 km uden at have noget med, men tror, at hvis jeg kommer op på noget, der ligner halvmaraton, så får jeg brug for energi.

  Jeg tror ikke det vil fungere med ekstra kulhydrater inden turen, det sender mit blodsukker på rutchetur.

  Svar
  • Hvor længe har du spist Keto og hvordan er dit saltindtag? Og hvad spiser du inden løbeturen i dag?

   Er din krop vænnet til Keto/fedtforbrænding, tror jeg faktisk stadig at min stemme vil gå til helt almindelige glukosegels eller hvilken form den slags nu har. Det vil ikke påvirke dit blodsukker. Det vil gå direkte i din muskler og blive brugt der.

   Svar
   • Har været på keto næsten 3 uger. Har ikke haft ketoflu, så jeg tror at salt og væske er fint. Førhen spiste jeg også få kulhydrater. Så jeg tror ikke jeg har så stort et lager der skal forsvinde?

    Inden løb får jeg omelet med to æg, kål, ost, lidt fløde og smør og fx 3 stykker hamburgerryg. Det mætter godt og længe.

    Jeg har altid bare brugt en håndfuld vingummibamser som energi på løbeturen. Tror du at de fungerer lige så fint som gels? Og hvorlang tid skal der gå, før man kan bruge dem?

    Og mange tak for hjælpen, jeg har prøvet en masse for at tøjle mit blodsukker og slippe for at gå sukkerkold – keto virker?

    Svar
    • Ja jeg tror at vingummibamser vil virke ligeså fint? Hvad som helst, der indeholder hurtigt optagelig glukose.

     Hvis du har mod på det, synes jeg, du skal tage 1-3 uger mere til at adaptere. Så har du virkelig givet kroppen en god chance. Men hvis du ikke gider vente, kan du også bare tage dem i brug med det samme.

     Og velbekomme – dejligt det virker ❤️

     Svar
 4. Hej
  Spørgsmål ?
  Hvor mange kcal skal en mand have alm. dag ?
  Træner en hel del cykling og aktiv hårdt job
  Må man drikke Pepsi Max på keto ?

  Svar
  • Hej Thomas
   Jeg kan ikke svare dig på hvor mange kalorier, du skal spise. Det tal er jo 100% unikt til dig og baseret på din alder, dit aktivitetsniveau, din vægt og en række andre faktorer. Jeg har en vejledning til det i denne guide men du kan finde masser af udregningsmodeller på nettet også.

   Keto og sødemidler kan dele vandene. Jeg deler mine perspektiver og erfaringer her: Keto og sødemidler

   Svar
 5. Hej Jane
  Jeg er startet på Keto d 1/1 og forventede at smide lidt på vægten med det samme. Det lyder det jo til at alle andre lykkes med. Men i dag – 10 dage inde- siger vægten -100 gram, hvilket jo er indenfor almindelige dagsudsving.
  Jeg spiser kun tilladte madvarer og holder mig til 3 måltider om dagen. Drikker vand, spiser salt og alt andet jeg kan læse på bloggen. Har du nogle gode ideer til hvad jeg skal gøre anderledes? Er der nogle som Keto bare ikke virker på?
  Vh den lidt opgivende

  Svar
  • Hej Laila
   Det er rigtigt at de fleste taber en del væske i den første tid men der er også bare nogle, der ikke gør. Væsketab er jo ikke specielt attraktivt da det jo viser at man er mildt dehydreret og ikke har styr på sin elektrolytbalance. Måske er du bare bedre rustet til at holde den del stabil.

   At spise færre kalorier end man forbrænder og derved gå ned i vægt virker for alle uden undtagelse. Om du spiser i kalorieunderskud på Keto kan jeg ikke vide men ud fra det, du beskriver, ville det være mærkeligt om du ikke gjorde.

   Så måske mindre minutiøs overvågning af vægten, kunne være et forslag…?

   Svar
 6. Tusind tak for svar og forklaring! Jeg ser lige lidt an, og vil nok forsøge mig med de 50 kulhydrater når jeg føler at jeg er godt i gang og ovre den værste start.

  Svar
 7. Hej Jane
  Jeg er netop startet på keto for en uge siden. Ikke for vægttab, da jeg ligger med BMI på 20,6, men for at få styr på blodsukkerudsvingene og for de gavnlige effekter, der følger med i hjernen. Min datter er på striks ketogen diæt for hendes epilepsi, så jeg vil sige at jeg har godt styr på det.
  Problemet er bare, at jeg netop taber mig, så jeg skal have lagt flere kalorier ind. Jeg ved bare ikke hvor de skal komme fra – skal jeg lægge mere af det hele ind, således at jeg måske kommer over de 20-30 g kulhydrat dagligt, eller skal det bare være fra fedt og protein? Jeg tænker at smide et mellemmåltid ind, da jeg simpelthen bliver så mæt af hovedmåltiderne (bruger din Keto på 4 uger bog).
  Kan du hjælpe mig?
  Vh. Signe

  Svar
  • Hej Signe

   Jeg tror, du lige skal se tiden an. Der er et stort væsketab de første uger, som du ikke kan slippe for, så du kan reelt først vide om du taber dig, hvis vægten fortsætter nedad de næste par uger. Ofte sker der det, at vægten falder den første uge og herefter stagnerer eller stiger lidt igen, fordi kroppen får kompenseret for væsketabet.

   Ved du at du spiser for få kalorier allerede, er jeg enig med dig i at du skal lægge flere til. Og det kan være en udfordring. Da vægttab ikke er dit mål, synes jeg godt, du kan overveje at øge dit kulhydratindtag en anelse, fx til 50 g pr. dag. Det vil formentlig hjælpe appetitten lidt på vej og det kan som regel fint gøres uden at kompromittere det stabile blodsukker osv.

   Svar
   • Tusind tak for svar og forklaring! Jeg ser lige lidt an, og vil nok forsøge mig med de 50 kulhydrater når jeg føler at jeg er godt i gang og ovre den værste start.

    Svar
 8. Du laver simpelthen så gode og gennemarbejdede indlæg! Det er en fornøjelse at læse. Jeg spiser ikke keto eller det det ligner, men jeg elsker alligevel at læse dine indlæg om emnet fordi det gør mig klogere.

  Svar
 9. Hvor kan man læse sig til/ søge rådgivning om kost til præ-teen og teenagere kost, mens forældre afprøver Keto på 4 uger???

  Svar