Keto på 4 uger

Keto på 4 uger giver dig en 4 ugers plan til at komme godt i gang med Keto.

Den er skrevet til dig, som er nysgerrig på Keto og som gerne vil have succes med vægttab, men som måske ikke lige har den store interesse i at sætte sig ind i biokemien og teorien og som heller ikke orker at skulle tælle, måle og veje maden for at finde ud af, hvor mange kulhydrater, der er i.

I Keto på 4 uger får du derfor nemme redskaber til, hvordan du kan spise Keto uden at tælle noget som helst.

Det er altså din praktiske og nemme guide til Keto.

Bestil bogen her: Keto på 4 uger (reklamelink til saxo.com)

I bogen får du:

 • en praktisk orienteret og overskuelig introduktion til Keto (ingen tung teori)
 • nemme redskaber til at lykkes med Keto uden at tælle og gå kold i matematiske udregninger
 • lister over hvilke madvarer du vælger til og fra og i hvilke mængder
 • vejledning til, hvordan du læser varedeklarationer og navigerer i supermarkedet
 • gennemgang af de hyppigste årsager til at vægttabet stopper/udebliver
 • 4 ugers kostplan til alle dagens måltider (og hjælp til nem kostplanlægning)
 • 75 nye energiberegnede opskrifter med angivelse af kcal, kulhydrat, protein og fedt

Derfor er Keto så effektivt til vægttab

Keto’s unikke egenskab til vægttab er, at ketosetilstanden (den fedtforbrændende tilstand, din krop kommer i, når du spiser få kulhydrater) nedsætter din appetit. Nogle oplever det som et komplet fravær af sult (gæt lige, hvor nemt det er at spise mindre så), mens andre oplever en mild appetitdæmpende virkning.

Den nedsatte appetit gør det nemmere for dig at samarbejde med din krop om vægttabet, fremfor at hver dag skal være en kamp mod kroppen og sulten.

Det hele foregår via kulhydratrestriktion, hvilket vil sige, at du udelukker alle store kulhydratkilder og primært spiser kød, fisk, fjerkræ, æg, grøntsager, fede mejeriprodukter og sundt fedt.

Maden er nem og velsmagende og tilfredsstiller alle sanser.

Maden er samtidig helt ‘almindelig’, hvilket betyder, at hele familien sagtens kan spise med. Familiens yngste eller meget aktive medlemmer kan fint supplere maden med kartofler, ris, osv.

Det er nemt og det er realistisk og det er det, der giver de mange store, flotte vægttab, du kan læse om.

Keto vægttab - bogen Keto på 4 uger giver dig en 4 ugers plan til at komme godt i gang med Keto.
Bestil dit eksemplar her: Keto på 4 uger (reklamelink til saxo.com)

Det siger de andre

40 kg er forsvundet og sammen med dem min PCOS, endometriose og mine hyppige migræneanfald. Jeg har ikke dyrket motion – kun lagt kosten om til KETO. Det er nemt, maden smager dejligt og hele familien kan spise med.

Line, 34 år

Under hele mit vægttab har jeg ikke talt kalorier. Jeg har holdt øje med mit kulhydratindtag men ellers bare spist, når jeg var sulten og stoppet, når jeg var mæt – så enkelt er det. Jeg har tabt 30 kg og er nu normalvægtig og min PCO har stabiliseret sig.

Ditte, 24 år

Med KETO har jeg tabt 52 kg. Madmæssigt har det været nemt, selvom jeg rejser op til 100 dage om året. Hvis jeg skal give et råd, er det: Begynd i dag! Lad være med at vente til i morgen eller næste uge.

Søren, 54 år

Keto på 4 uger - få succes med vægttab på Keto på den nemme måde - ny bog af Jane Faerber
Find bogen her: KETO på 4 uger (reklamelink til saxo.com)

Bogens opskrifter

Alle 75 opskrifter i bogen er nemme og hverdagsagtige, hurtigt lavet og kræver ingen specialingredienser

 • ingen specialingredienser men lavet af madvarer du kan få i Netto
 • max 30 minutters madlavning (og mange er lavet på bare 10 minutter)
 • alle opskrifter er energiberegnede, så du kan se antal kalorier, kulhydrater, protein og fedt
 • alle indeholder få kulhydrater, godt med protein og tilpas med fedt
 • smagen er selvfølgelig helt i top!
Bestil bogen her: Keto på 4 uger  (reklamelink til saxo.com)
Keto på 4 uger - 75 opskrifter til vægttab med Keto af Jane Faerber

Får man en kostplan?

I bogen er der kostplan til alle dagens måltider til de første fire uger.

Meget få mennesker kan følge en kostplan slavisk i fire uger og det er på ingen måde noget, jeg forventer af dig, at du kan. Men den kan være rar at have at læne sig op ad i starten.

Foruden 4 ugers kostplan får du også hjælp til kostplanlægning – altså hvordan jeg anbefaler dig, at du laver en personlig plan, der passer til dig og dine præferencer (og hint: det er ofte meget nemmere sådan).

Bestil bogen her: Keto på 4 uger (reklamelink til saxo.com)

Hvad er forskellen på bøgerne?

Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt er stadig grundbogen.

Det er den, der beskriver alt du skal vide om Keto og du lærer at forstå hvad der sker i din krop i omlægningen fra kulhydratforbrænding til fedtforbrænding.

Madmæssigt fungerer konceptet i den sådan, at du kan spise ‘lige hvad du vil’, så længe du tæller dine kulhydrater og sikrer, at du ikke overskrider 20-30 g pr. dag.

Keto på 4 uger er din praktiske guide. Her er ingen tung teori men kun praktiske hjælpemidler til, hvordan du uden matematiske formler og kulhydrattabeller alligevel kan lykkes med kulhydratrestriktionen og med vægttabet på Keto.

Og ved du, hvad det bedste er?

De to strategier kan selvfølgelig godt kombineres og på den måde kan du få det bedste af begge verdener.

Keto på 4 uger - 75 opskrifter til vægttab med Keto af Jane Faerber
Bestil bogen her: Keto på 4 uger (reklamelink til saxo.com)

Brug for mere hjælp end en bog kan tilbyde?

Tag et kig på mit 6 ugers Online Kursus, hvor vi ikke kun arbejder med maden men også med vaner, tanker og mindset.

Læs mere her: Kickstart – Stort Online Kursus

Keto på 4 uger - 75 opskrifter til vægttab med Keto af Jane Faerber

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

368 kommentarer til “Keto på 4 uger”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane :)
  Jeg vil virkelig gerne købe denne bog, men ville lige høre om om du havde en ide om budgettet på madplanen (ca.)? Mig og min kæreste er nemlig på SU, så vores madbudget må helst ikke gå over 3000kr pr måned.

  Svar
  • Hej Marianna
   Det har jeg ingen anelse om for at være ærlig. Mit gæt er at det med lidt god gammeldags tilbudsjagt vil være muligt. Men jeg synes samtidig også det er værd at nævne at der helt sikkert er billigere madplaner. Madplanen i bogen er bygget op om bogens opskrifter, hvilket betyder at man spiser meget forskelligt hele tiden. I den virkelige verden er det mere almindeligt (og billigere) at finde et par gode favoritter og køre dem i rotation og spise rester, når der rester er. Jeg tror I vil opleve det som nemmere at holde budgettet på den måde. Det kan I sagtens gøre ud fra bogen men ved i stedet at lave jeres egne planer :)

   Svar
 2. Hi ..
  Jeg skal blot sikre mig, at hvis jeg, ad andre kanaler, har læst lidt op på KETO,.
  Kan jeg så med din bog “Keto i 4 uger” komme igang, uden også at have læst din” grundbog” .
  Kh K :)

  Svar
  • Hej Kia
   Ja helt bestemt. Keto på 4 uger er nok til at komme i gang. Min Keto-grundbog er også supergod, hvis du ønsker at dykke et spadestik dybere ned i HVORFOR det virker.

   Det, du dog skal være opmærksom på, at det du har læst ‘ad andre kanaler’ formentlig er forkert. De fleste ‘andre kanaler’ taler for at du spise masser af fedt og det skal du ikke. Du skal spise få kulhydrater og sikre tilstrækkeligt proteinindtag. Det er derfor mine Keto-bøger er mere effektive til vægttab end ‘andre kanaler’.

   Svar
 3. Hej Jane

  Tak for Madbanditten ! Jeg er meget begejstret for måden at spise på og har foreløbig tabt mig 9 kg. Men jeg er lidt forvirret ift. beregning af kulhydrater. I andre bøger end dine, har jeg set at kulhydraterne både står i “samlede kulhydrater” og “netto kulhydrater”, kostfiber kulhydraterne er trukket fra. Hvad regner du med i opskrifterne i dine bøger ?

  Mvh Heidi

  Svar
  • Hej Heidi
   Det, du taler om med total carbs og net carbs er en udenlandsk ting. I Danmark deklarerer vi kulhydrater i tilgængelig kulhydrat og kostfibre for sig. Det er sådan mine bøger gør også. Du skal derfor hverken trække noget fra eller lægge noget til.

   Svar
 4. Er der nogen problemer/udfordringer i at spise efter keto-metoden, hvis man både har for højt blodtryk og får hjertemedicin (blodfortyndende)?

  Svar
 5. Er på 4. uge med keto, og er rigtig glad for det. Følger opskrifterne fra “Keto på 4 uger” nøje her i begyndelsen. Men hvordan er det lige: Hvis jeg kun spiser 2 måltider om dagen og faster 16 timer (dette fungerer godt og jeg er mæt og tilfreds og energifyldt, sover godt og taber mig også) men hvad med protein når jeg nu kun spiser 2 måltider – efter opskrift. Jeg kommer ikke op på anbefalede daglig mængde. Hvordan gør jeg med hensyn til at faste og det at springe måltider over? Skal jeg bare spise ekstra kød? Og dermed også få det ekstra kalorieindtag? 🙂

  Svar
  • Hej Sisse
   Ja, det ville jeg personligt gøre. Protein ser jeg som et mål, du skal nå hver dag, mens kulhydrat/fedt er brændstofkilder, som du kan skrue ned for efter behov. Lige i denne sammenhæng er der allerede skruet ned for kulhydraterne og de få, der stadig findes bidrager med vigtige næringsstoffer og fibre. Hvis det er svært appetitmæssigt at spise nok protein, skal du spise mindre fedt. Læs også her: Sådan får du nok protein på Keto

   Svar
 6. Hej Jane,

  Er lige på nippet til at springe ud i en 4 uger Keto kur ..
  Men inden da vil jeg blot høre om Kaffe latte med Laktosefri minimælk er et No GO ? kulhydrat mæssigt svarer det til ca. 5 g ( 180 ml mælk).
  Har senest investeret i en halv dyr Fuldautomatisk kaffemaskine, for netop at kick starte dagen med en skøn Latte .
  så hvis svaret er Nej , kan det godt være jeg lige skal bruge lidt længere tilløb .. :-)

  Mvh
  Alexander

  Svar
  • Hej Alexander
   Du bestemmer 100% selv hvad du vil bruge dine kulhydrater på. Jeg anbefaler, at du bruger dem på grøntsager og ikke på mælk. Men dit liv, dine regler.

   Svar
 7. Hej Janne
  Jeg startet hos dig på keto kickstart i uge 14! Jeg har tabt 10 kg. Sikke en rejse! En rejse som jeg har tænkt mig at forsætte på! Jeg kan varmt anbefalede andre som går og kæmper med nogle kilo for meget, at starte starte på keto kickstart!
  Mit spørsmål! Nu er der gået 7 uger for mig. Kan jeg begynder at lave dine opskrifter, som du lægger op på bloggen! Jeg vil gerne beholde min vægt nu ;-)

  Svar
  • Hej Inge
   Det er et svært spørgsmål, for jeg synes, der er en helt grundlæggende forkert antagelse om at opskrifterne kan gøre noget særligt. Og det kan de altså ikke. Det er i sidste ende kalorieindtaget og kun kalorieindtaget, der afgør hvad der sker med vægten. Skal man ned i vægt, er man nødt til at få skåret nogle fra og her hjælper Keto, fordi det lave kulhydratindtag nedsætter appetitten. Når målvægten er nået, har man lidt flere kalorier at gøre godt med (men ofte ikke særligt mange flere) og det kan give en følelse af lidt mere frihed. Når man øger kulhydratindtaget, kommer appetitten tilbage. Det behøver ikke være skidt, men det skal man bare være opmærksom på. Helt som vi har talt om på Kickstart.

   Så om man kan spise særlige opskrifter er ikke sådan at svare til. Hvilke opskrifter, i hvilke mængder og i hvilken kontekst?

   Måske kan du også finde inspiration i at læse dette indlæg: Undgå at tage på igen efter vægttab med Keto

   Svar
 8. Hej Jane

  Jeg har fulgt dig meget længe – flere år faktisk. Jeg købte nogle bøger for længe siden om lchf men kom ikke igang med læsningen. Nu overvejer jeg bogen “KETO på 4 uger” for der skal ske noget og måske er jeg efterhånden moden til denne livsstilsændring. Mit spørgsmål er om der er noget om madpakker i bogen?
  Mvh Bente

  Svar
  • Hej Bente

   Hvor spændende for dig :)

   Der er ikke deciderede madpakker i bogen men der er masser af retter, der er fint madpakkeegnede❤️

   Svar
 9. Jeg er igang med bogen og vægttab – og det går fantastisk. Er i keto-fase og appetitten er mærkbart nedsat så det går super nemt. Jeg har dog et spørgsmål vedr. kokosmælk til kaffen – er der en opskrift et sted som egner sig specielt godt til keto? Bedste hilsner Lone

  Svar
  • Jeg er ligesom dig, Bodil – men har nu endelig taget mig sammen og koebt bogen. Mere koster den jo heller ikke :)
   Vi kan sgu godt ! God kamp, – vi ses ved slutstregen, der hedder 4 (maaske 5kg)…

   Svar
 10. Hej Jane.

  Jeg er lige startet på keto, og har købt din bog.
  Jeg er lidt udfordret på nogle ting.
  Så har et par spørgsmål som jeg ville blive glad for at få svar på.
  1. Må jeg drikke danskvand, og i så fald er der et maks?
  2. Kan ikke helt regne ud hvor mange kylhydrater jeg bruger hvis jeg kommer citronskriver i mit vand?
  3. Kan jeg bruge mynte, ingefær(skiver) og agurk i vand uden at vælte mit kulhydrat niveau over en dag.Disse ovennævnte kommer oveni de kulhydrater der er i opskrifterne.
  BH

  Kristiana

  Svar
  • Hej Kristiana

   De ting, du nævner, er langt, langt, langt under bagatelgrænsen. Fokuser på at få de store linjer på plads (kulhydratrestriktionen og det tilstrækkelige proteinindtag). Det er der slaget skal slås :)

   Svar
   • Hej Jane og tak for de skønne bøger (jeg er den glade ejer af tre af dine bøger).
    For ikke længe siden købte jeg “Keto på 4 uger” og er ret vild med opskrifterne. Jeg overvejer at købe din første Keto-kogebog men mest for at udvide min opskriftsamling. Spørgsmålet er så om der evt. gentages opskrifter i de to bøger at jeg kan nøjes med min “Keto på 4 uger” eller er der rigeligt med andre opskrifter i den oprindelige?
    Kærlig hilsen Rune
    PS: Du har virkelig gjort en forskel her. Har tabt over 4 kilo den første uge og det motivere helt vildt,.. også til at bruge tid i køkkenet.

    Svar
    • Hej Rune

     Hvor dejligt at høre!

     De to bøger er to vidt forskellige bøger med forskellig intro-tekst og forskellige opskrifter.
     Den første Keto-bog er ret fed (synes jeg i al beskedenhed selv?), fordi den har et langt indledende teoriafsnit, der går i dybden med kroppens skifte til fedtforbrænding og alt det, keto og ketose kan. Den byder også på avancerede strategier til længere henne i forløbet :)

     Svar
 11. hejsa.
  Jeg vil VILDT gerne tabe mig og er faktisk i gang, men det går LANGSOMT.
  træning er en by i rusland her i corona tiden, og jeg har aldrig prøvet Keto. Jeg har bare valgt at spise MEGET lidt.
  jeg spiser et stk rugbrød med ost til morgenmad, 2 stykker til middag, og så enten kød og grønsager til aften eller 2 stykker rugbrød igen.
  hver 2 uge har jeg børn og der spiser vi alm aftensmad, den uge jeg er alene spiser jeg mest rugbrød. det er nemt og er faktisk mæt efter 2 stk efterhånden.
  er gået fra 105 til 100 kg på 2 mdr, men der skal INGENTING til for at jeg tager et kilo på igen. er sket flere gange. men det er nemt at tabe det igen.
  HVAD får jeg ekstra ud af at spise efter KETO metoden???
  MVH
  Keld Mathiesen

  Svar
  • Hej Keld

   De hurtige vægtudsving, begge veje, er bare væskemanipulation. Dem skal du bare trække på skuldrene af.

   Hvis det, du har gang i virker og er nemt for dig, ville jeg gå med det. Det, Keto kan tilbyde, er en vej til vægttab med minimalt sult og hvor du vil kunne udskyde måltider eller springe dem helt over uden sult, sukkertrang osv. Mange oplever et komplet fravær af appetit på Keto, hvilket selvfølgelig gør vægttab nemmere. Men Keto har sine egne fravalg og dem skal man være parat til at acceptere. Til gengæld spiser man lækker mad. Æg og bacon, kød og sovs. osv.

   En ting, som er vigtigt, hvad enten du spiser Keto eller ej, er at du opper dit proteinindtag. Den kost, du beskriver nu, er vejen til at tabe muskelmasse. Mindre muskelmasse = lavere forbrænding og i sidste ende dårligere helbred. Uanset hvad du vælger, ville jeg have det i baghovedet.

   Svar
 12. Hej

  Jeg er lidt nysgerrig, hvis man nu bare er ret kræsen og feks ikke kan fordrage avokado og tomat, kan det så skiftes ud med noget?
  Altså hvis det er i din 4 ugers kostplan.

  Svar
 13. Hej. Læste et “udsagn” i en Facebook-gruppe at fløde kan sætte et vægttab i stå. Er det noget du ved noget om? Synes jo der er mange retter med fløde, så hvis man også gerne vil tabe sig bliver det sværere i min optik.
  Vh Vibeke

  Svar
  • Hej Vibeke
   For mange kalorier stopper vægttab. Kaffe med fløde er en hyppig ting, der ryger under radaren, fordi det løber op. Der er ikke andet ‘vægttabsstoppende’ ved fløde end kalorierne.

   Svar
 14. Hej jeg er nybegynder og vil gerne igang på den rigtige måde. Hvilken bog anbefales ? KETO på 4 uger eller KETO ? Vh Blanka

  Svar
  • Hej Blanka

   For nem introduktion med nemme retningslinjer, do’s and don’t’s, vælg Keto på 4 uger.

   For dybere forståelse af kroppens vej mod en fedtforbrændende metabolisme og kroppen i ketose, vælg KETO.

   Begge indeholder opskrifter og kostplaner.

   Svar
 15. Jeg vil gerne starte på Keto. Får blodtryksmedicin. Er i dialyse. Har spurgt min læge, han siger det ikke er så godt, på grund af min nyre. Har du nogen med samme diagnose, der er på Keto.

  Mvh evalin

  Svar
  • Hej Evalin

   Det synes jeg er udenfor mit bord og jeg synes, at din læges ord skal vægte tungest her. Hvis du vil have vejledning i om der evt. er noget, du kan gøre for at imødekomme din situation, synes jeg, du skal spørge lægen igen.

   Svar
 16. Kære Jane,
  Tak for en fin og informativ hjemmeside. Jeg researcher på hvordan jeg kan hjælpe min 14-årige søn, som tager meget på i vægt , selvom han næsten aldrig køber snacks for sine lommepenge og vi ikke spiser ret mange søde sager i husstanden. Problemet er mængden af mad og sikkert også sammensætningen.
  Han synes slet ikke han kan føle sig mæt før han har fået 2-3 portioner aftensmad og spiser meget havregryn m. mælk og sukker som mellemmåltid (trods mine gode råd om ikke at gøre det). Vi har i flere år forsøgt at knække kurven ved at følge sundhedsplejerskens råd osv., men det går ikke super for os – og her under Coronaen er det blevet værre. Han er kræsen og ikke vild med at bevæge sig.

  Jeg tænker at KETO måske kunne hjælpe ham, men er lidt bekymret for om det er for ekstremt ift. hans unge alder og om det vil være sundt med alt det (mættede) fedt . Jeg er vant til at tænke i at reducere det, så det er lidt af en mental kolbøtte. Jeg er klar over, at man må gøre op med sig selv hvad man tror på, og skriver ikke for at diskutere din metode, som jeg synes er et super valg for voksne mennesker. Men har du nogen erfaringer eller perspektiver at dele når det gælder teenagere og vægttab?

  Svar
  • Hej Rikke

   Det kan jeg virkelig godt forstå, du synes er svært. Jeg er jo mor til to 15-årige og selvom de bestemt ikke er overvægtige, er det bare et kæmpe indblik i en alder, hvor venner og det sociale og det at passe ind er livet.

   Jeg synes sagtens, I kan bruge elementer fra Keto, men jeg ville ikke gå all in. I hvert fald ikke som første skridt. Jeg tror helt enkelt det i de fleste tilfælde er unødvendigt at gå ‘så langt’. Og jeg tror, at ‘etiketterne’ (‘keto’) er unødvendige, da det nemt giver et skævt fokus, selvom selve idéerne kan være fine nok.

   Jeg vil starte med at henvise dig til et uddybende indlæg, jeg har skrevet om overvægtige børn. Jeg tror, jeg vil sige det samme om teenagere. Og så spørg endelig, hvis der er andet, du har brug for at vende. Indlægget er dette: Overvægtige børn

   Svar
 17. Hej, super fed side du har her.. Den giver klart et “spark” til at komme igang.. :)
  Jeg har bestilt din bog, Keto på 4 uger og glæder mig til at komme igang.
  Jeg kunne dog godt bruge en liste over hvad der er virkelig godt at have handlet ind.. I mange af dine opskrifter der er her på siden, bliver der brugt loppefrøskaller, Pofiber mv. – alt sammen noget jeg ikke på nuværende tidspunkt har i skabet..
  Findes der en liste over hvad der er godt at have når du starter ud på Keto??

  Svar
  • Hej Annette

   Det nemmeste er at bladre bogen igennem, når du får den. Den indeholder også lister, du kan tage udgangspunkt i. Der er ingen eller meget få specialprodukter i mine Keto-bøger, fordi de handler om at spise rigtig mad og ikke bagværk. Men lige Pofiber og loppefrøskaller er brugt i mindre grad (kan dog oftest udelades) men de fås i stort set alle større supermarkeder. Pofiber står på glutenfrihylden og det tror jeg også loppefrøskaller gør (eller ved ‘helsevarerne’.)

   Og sidst men ikke mindst har jeg en gammel liste, du kan orientere dig i her: Indkøbsliste Mit koncept er dog blevet noget enklere siden da :)

   Svar