Keto frokost – idéer og inspiration


Frokost på Keto er ofte det måltid, der volder mest besvær. Man er måske på arbejde og skal have madpakke med og man har ikke lige mulighed for at stå og lave noget. Så hvad spiser man til frokost på Keto? Jeg har samlet en masse inspiration og opskrifter på Keto frokost til dig.

Hvad spiser man til frokost på Keto?

En ting, som jeg selv har haft utroligt meget glæde af, og som jeg har indtryk af at mange kunne have glæde af at lære er at droppe den der stereotype inddeling i morgenmad-frokost-aftensmad. Som om man skal spise noget bestemt, fordi tidspunktet er noget bestemt.

Drop det. Tænk i måltid 1, 2 og 3. Det gør dit liv så meget nemmere og er faktisk et koncept, jeg introducerer i den ultranemme Keto kostplan.

Det betyder, at du kan spise hvad som helst til alle måltider. Og det åbner jo pludselig op for en masse muligheder.

Se med herunder, hvor jeg har samlet en enormt lang liste med Keto frokostopskrifter, forslag og idéer til dig.

Keto frokost opskrifter på frokost på Keto

Keto frokost – opskrifter og inspiration

Herunder har jeg samlet en masse opskrifter og inspiration til nem Keto frokost.

Aftensmadsrester

 • Aftensmadsrester: Væn dig til at lave store portioner aftensmad, så du altid har en masse bøtter med rester i køleskabet. Det løser alle dine frokostproblemer. Gode retter er alle slags kødsovs – det smager forbavsende fint koldt også.
 • Pulled pork – jeg laver tit 2 kg pulled pork i weekenden, og det redder mange frokoster. Så varmer jeg det i ovnen og spiser det på salat eller råkost. Se forslag her: Janes hverdagsmåltider
 • Langtidsstegt roastbeef – denne laver jeg tit i weekenden, og så har jeg kød til frokost hele ugen. Kødet spiser jeg oftest som ‘roastbeef carpaccio‘ med olivenolie, rucola og parmesan
 • En særlig mention til shepherd’s pie eller cottage pie, som jeg ofte laver i weekenden og deler ud i 4-5 små bokse, der kan gå direkte i ovnen. De udgør så min frokost. Det gode ved den ret er, at den indeholder alt, jeg skal bruge (kød-grønt-fedt), så jeg behøver ikke tilberede noget særskilt. Travl hverdag, du ved :)

Kødrester tryllet om til lækre salater

Nemme frokostsalater

Toasts, sandwiches og klapsammen

Retter med æg

De helt nemme

 • Kød med gnavegrønt. Helt enkelt. Jeg steger simpelthen en hakkebøf og spiser den med en peberfrugt, nogle stave agurk og en halv avokado. Måske med lidt pesto eller andet lign. Når man dropper at tænke i ‘opskrifter’ men bare i ‘kød, grøntsager, fedt’ går det meget nemmere
 • Dåse makrel med et par kogte æg og lidt mayo – måske ikke så sexet, men det virker sgu meget godt
 • Tapastallerken med lidt skinke, pølse, ost, oliven og lidt grønt er også en dejlig hverdagsredning
 • Bresaola-carpaccio – også en virkelig nem idé
 • Proteinmuffins med kylling – gode i madpakken.

Kan man ikke spise ‘Keto-brød’ med pålæg til frokost?

Som du måske bemærker, er der ingen forslag, der involverer, at du skal bage ‘Keto-brød’, og det er, fordi det sjældent er det mest effektive. Det er i forvejen svært at holde kulhydratindtaget så lavt, som det kræves på Keto, og alle de brøderstatninger løber bare hurtigt op.

Dertil kommer at de giver mindre mæthed pr. kalorie end forslagene baseret på protein+grønt. Det er måske ligemeget, hvis dit mål er vægtvedligehold men det er ikke helt ubetydeligt, hvis dit mål er vægttab.

Men er den kraftige kulhydratrestriktion i Keto ikke det vigtigste og er en mere liberal Low Carb-kost fin, kan du godt spise fx klapsammen af wannabe rugbrød eller det traditionelle kernebrød. Men det vil ikke være mit førstevalg til dig og det er ikke noget, jeg selv spiser til frokost.

Var det nok Keto frokost idéer?

Jeg er selv helt med på det hold, der synes, at frokost på Keto er superbøvlet, men efter jeg lige har siddet og remset dise frokostforslag op og jeg ved, jeg kunne gøre listen dobbelt så lang, må jeg nok lige revidere min opfattelse. Det er jo ikke bøvlet. Det er kun i mit hoved, det er det.

Så kan vi ikke aftale, at det nu er slut med at sige at frokost er helt umuligt på Keto, for som vi lige har været igennem her, er der jo vitterligt en hel verden af muligheder. Se også her: Frokost.

Mit bedste råd til nem frokost på Keto

Men mit bedste råd i til at spise Keto og få nem mad til frokost er at lade være med at overtænke det. Det behøver ikke passe sammen eller være ‘en ret’. Du skal bare have noget mad indenbords, så du bliver mæt og kan komme videre med din dag.

Du kan lave lækre ting i weekenden. I en travl hverdag skal det bare spille.

Og planlægning er altafgørende. Ikke bare for at du får god frokost, men fordi det simpelthen letter dit liv at have tænkt bare 1-2 måltider frem. Så hav det i mente også:

You fail to plan – you plan to fail.

Tjek også den store Madpakke-guide. Der er en masse forslag, du sagtens kan bruge også.

Virker det stadig uoverskueligt?

Så er min Keto kostplan noget for dig. Den er så afsindigt nem at du ikke kan undgå at lykkes.

Den kræver meget lidt madlavning men den kræver stadig planlægning.

Ny Keto kostplan – ‘den fleksible’

Skal du i gang med Keto, eller har du været i gang længe men er gået i stå, så prøv den nye Keto kostplan ‘den fleksible’.

Læs alt om kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Keto frokost – idéer og inspiration”

Skriv en kommentar

   • Ok, indtil videre virker du meget fokuseret på alt det, I ikke kan/vil. Har du lyst til at byde ind med noget positivt, som fx hvordan I så får det til at fungere hjemme hos jer?

    Svar
 1. Peberfrugt-madder kan altid bruges – og er ligeså nemt som brød med pålæg.
  Det er min go-to… Dog kunne jeg godt tænke mig at man kunne købe luksuspålæg i form af forskelligt pålæg i ca 1 cm tykkelse – men så må man lave det selv i weekenden, eller tage flere skiver af de tynde :)

  Sus

  Svar
 2. Før i tiden panikkede jeg lidt, hvis der ikke var rester tilbage fra aftensmaden til frokost næste dag. Det er jeg holdt op med. Netto har nemlig altid agurk og pebermakrel/laks/torskerogn osv. på hylderne. Mayo har jeg i køleskabet på arbejde. Det er mad! Jeg bliver mæt! Og intet af det smager grimt.

  Svar
  • Jeg gjorde det samme, da jeg gik på kontorarbejde og frokostbuffeten var for kulhydratrig: Ned i Netto og så købte jeg røget eller varmrøget laks og avokado og voilà. Sund og mættende frokost ❤️❤️

   Svar
 3. Tak for god inspiration.

  Jeg er helt stoppet med at tænke noget mad som morgenmad, andet til frokost og noget tredje til aftensmad. Min datter siger tit til mig: Du spiser frokost til morgenmad, når jeg sidder der med grønt og æg eller kød, mens hun spiser havregryn ;)

  Jeg laver især nogle af dine “morgenmad” og frokostretter til aftensmad, især på dage hvor det bare skal gå hurtigt.

  Mine frokostklassikere er blomkålsvafler med enten tunmousse eller en torskerognsmousse som en vel planlagt. Og den hurtige en dåse makrel, æg, mayo og grønt – så er der mad ;)

  Svar