Keto for begyndere


Er du nysgerrig på Keto, men synes du, det virker uoverskueligt eller forvirrende, så tag mig i ørerne, imens jeg på 40 minutter skærer igennem internettets skøre Keto-strategier og giver dig den viden, du skal bruge for at komme godt i gang med at bruge Keto til vægttab.

Fik jeg nævnt, at det er gratis? Det er det❤️

Normalt er min podcast kun for PLUS-medlemmer, men denne kan lyttes til i fuld længde uden medlemskab. Jeg synes dog stadig, du skal tilmelde dig PLUS, og du kan jo starte med at tage den gratis prøveuge så du kan se, hvor fedt det er!

Keto for begyndere – podcast

Mit ønske med denne podcast er at give dig al den vigtigste basale viden samlet ét sted, så du ikke behøver læse tusinde artikler, som ender med at forvirre mere, end de gavner.

I denne podcast kommer jeg igennem disse emner:

 • Den ketogene diæts oprindelse
 • Hvad ketose er og hvordan du får din krop i ketose
 • Hvilken rolle ketose spiller for din krop og vægttab
 • Hvad man spiser på Keto
 • Hvordan man lykkes med at nedbringe kulhydratindtaget til 20 g
 • Hvordan man gør, hvis man ikke gider tælle kulhydrater
 • Hvorfor protein er så vigtigt
 • Hvor meget protein man skal spise på Keto
 • Fedts rolle på Keto og for vægttab
 • Hvordan du finder det rette fedtindtag til dig
 • Kalorier og kulhydraters forskellige rolle for dit vægttab

Lyt til Keto for begyndere her:

Du kan lytte til Keto for begyndere i Apple podcast app eller på Spotify. Husk du kan downloade episoden og lytte til den offline, hvis du skal afsted på vinterferie har transporttid, du skal slå ihjel.

Keto for begyndere – Apple Podcast App

Keto for begyndere – Spotify

Keto for begyndere på PLUS

Show notes og videre læsning

Herunder finder du links til de ting, jeg nævner i afsnittet.

Keto – verdens mest forvirrende diæt?

Der er mange grunde til, at Keto kan virke forvirrende eller uoverskueligt for begyndere. En stor del er, at det jo på mange måder er det modsatte af, hvad man har lært hele sit liv, at man bør spise. Omvendt kan man måske være så fræk og sige, at hvis man ikke vil ende som flertallet, giver det måske god mening ikke at gøre som flertallet…

Men en anden grund er også, at der er SÅ mange misvisende ting, du kan læse om Keto ude på internettet. Både positive, hvor Keto oversælges til alt muligt og negative, hvor misforståelser om Keto giver anledning til at tro, at Keto skulle være farligt eller skadeligt. Begge dele er nærmest lige uhensigtsmæssigt.

I podcasten her ønsker jeg at klæde dig på med en neutral gennemgang af Keto med udgangspunkt i evolutionsteori, biologi og fysiologi og samtidig give dig mine bedste praktiske tip til at komme bedst fra start.

Keto er ikke for alle, og det er ok. Men dem, som har lyst til at spise denne kost, bør have et solidt fundament for at gøre det. Om ikke andet så for at sikre, at de griber det an på en sikker og effektiv måde.

Det håber jeg podcasten Keto for begyndere kan hjælpe dig med.

Rigtig god lyttelyst.

Time stamps

Har du ikke tid til at lytte til hele episoden, kan du gå frem til de emner, du gerne vil høre om:

2:45: Ketos oprindelse

6.10: Hvad er ketose?

11:00: Ketoses rolle i menneskets evolution

13:50: Hvad er Keto?

16:50: Hvad spiser man på Keto?

20:45: Skal man tælle kulhydrater?

23:45: Protein

28:10: Fedt

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Hop med på den populære Sommerklar-protokol og brug de effektive retningslinjer til at komme af med vinterkiloene.

Se hvad Sommerklar kan gøre for dig her >>

 

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Keto for begyndere”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane
  Mht til kalorieunderskud.
  Hvordan ved man hvor mange kalorier man har spist/har tilbage, hvis ikke man “kalorie tæller” og hvordan kommer man frem til tallet man skal sigte efter for at tabe sig og være i kalorie underskud?
  Håber spørgsmålene giver mening 😊😉

  Svar
  • Hehe jeg forstår godt hvad du mener. Men prøv at kigge dig omkring engang: Hvordan holder dyr, der lever i sine naturlige omgivelser sig normalvægtige? Hvordan holder naturligt slanke mennesker sig slanke? Ingen af dem tæller kalorier eller har et indre regnskab kørende så de ved ‘hvor mange kalorier de har tilbage efter at have spist’.

   Dette er forskellen på at være ydre reguleret og indre reguleret. Keto er en kost, som gør det nemmere at være indre reguleret fordi din appetit normaliseres og din hjerne ikke sender sultsignaler konstant.

   Men dybest set kan du ikke vide svarene på de spørgsmål, du stiller, medmindre du vælger at tælle. Du kan dog vide det retrospektivt altså ved at vægten går ned, står stille eller stiger. Går den ned, er du i kalorieunderskud, står den stille, er du i energibalance og går den op, er du i kalorieoverskud. Dette virker dog kun ved at kigge på vægttrenden over mange, mange uger og ikke fra dag til dag eller uge til uge.

   Du kan udregne dit kaloriebehov her og der er en guide til kulhydrattælling her. Og sidst men ikke mindst er her tips til at spise Keto uden at tælle (hvis du foretrækker det)

   Svar
 2. Husker ikke lige hvor .. men jeg har set, at du skriver, at du ind i mellem tager en KETO og ellers spiser LCHF.

  Hvor lang en periode med KETO plejer du at tage?

  Og hvor ofte? Cirka to gange om året? Eller som du føler, at nu trænger du til en gang KETO? (om jeg så nogensinde vil komme i så god kontakt med min krop, at jeg vil afgøre det.. det ved jeg ikke ;-) ).

  Svar
  • Hej June
   Ja, det har jeg skrevet om flere steder, tror jeg, men vist mest sammenhængende her: Sådan skifter jeg mellem Low Carb og Keto

   Hvor ofte har jeg ikke noget svar på. Det afhænger af tusinde ting: mentalt velbefindende, fysisk velbefindende, min mave, min søvn, min sukkertrang, hvad jeg lige har lyst til, hvad mit fokus er osv.

   Keto perioderne er som regel 4-8 uger.

   Jeg leger dog lidt med at vende det om, så jeg spiser Keto det meste af tiden og Low Carb i perioder, fx i ferier osv. Men jeg har ikke helt taget stilling til endnu om jeg synes, det er bedre…

   Svar
   • TAK for svar – og vi brugere…….. hold op, hvor jeg tror, at vi er ved at være forvænte. Vi spør’ vores Jane, i stedet for dog at søge lidt selv!!! Det må jeg lige se at blive lidt bedre til :-) ligesom man gør alle andre steder, vi ER bare forvænte i dette forum :-)

    Interessant, dine overvejelser om at lade Keto dominere og så lade LCHF være “fest-perioderne”, som kommer ud over hverdagen. Det hører vi nok lidt om hen ad vejen :-) Altid så spændende at følge, hvad du fortæller!

    (Jeg havde det i øvrigt fantastisk i Keto-perioden. Maven var flad som et bræt (stort set, ikke), ikke luft i maven, ikke oppustet-følelse. Nu, hvor jeg har tilføjet blot nogle flere grøntsager og lidt frugt, er det, som om maven/tarmene ikke har det nær så godt. Målte i øvrigt min Keto-værdi i morges, bare for sjov, og tallet var 0,7, så selv om jeg nu spiser LCHF, så er Keto-tallet, i hvert fald i dag, forholdsvist højt. No reply til det :-) ).

    Jeg får i øvrigt stadig ikke nogen besked (mail), at der er et svar til mig. Jeg skriver lige til Support, for det er sværere, hvis ma ikke får en mail, så skal man selv huske at gå ind og kigge med jævne mellemrum. Dette her svar opdagede jeg, for eksempel, først lige nu ved at jeg gik ind og tjekkede.

    Svar