Keto bøger


Jeg har skrevet to Keto-bøger, som på forskellig vis hjælper læseren til at opnå vægttab med Keto.

Madmæssigt er de baseret på samme koncept og de fokuserer begge på at sikre:

  • lavt kulhydratindtag (max 20-30 g)
  • tilstrækkeligt med protein for at bevare muskelmasse, imens man taber fedtmasse
  • brug af fedt til mæthed og energi

Sammenlagt sikrer det, at kroppen skifter over til fedtforbrænding og det muliggør vægttab uden sult.

Dette er Keto på den ikke-skøre måde. Rigtig mad i gode portioner lavet af gode råvarer og her er ingen pulvere, specialprodukter eller underlige råd om at presse mere fedt i sig. Pænt nej tak til den del.

Strategimæssigt adskiller bøgerne sig lidt. Målet er altså det samme, men vejen til målet er lidt forskelligt.

Læs om mine Keto-bøger herunder

KETO BOG: KETO - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt af Jane Faerber

Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

Udgivelse: 27/12- 2018 – trykt i 50.000 eksemplarer og udkommet i fire lande foruden Danmark.

Dette er grundbogen. I den får du:

  • Baggrundsviden om KETO
  • Alt om ketose
  • Kaloriers rolle i vægttab med KETO
  • Håndgribelige råd til at få KETO til at fungere i praksis
  • Avancerede strategier til dig, der træner meget
  • Hjælp til portionsstørrelser og fordeling af kulhydrat, protein og fedt
  • 80 energiberegnede opskrifter med få kulhydrater
  • Kostplan til at hjælpe dig godt i gang
Læs mere om bogen her: Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
Eller bestil den online med det samme: KETO-bogen hos Saxo.com (reklamelink)

Keto på 4 uger - bog af Jane Faerber

Keto på 4 uger

Udgivelse: 31/3-20 – trykt i 30.000 eksemplarer og solgt til Norge, Belgien og Holland.

Dette er den praktiske guide til Keto til dig, der ikke behøver at forstå biokemien men som bare vil have at vide, hvad du skal gøre.

I bogen får du:

  • en kort og overskuelig introduktion til Keto (ingen alenlang teori)
  • nemme redskaber til at lykkes med Keto uden at tælle og gå kold i matematiske udregninger
  • lister over hvilke madvarer du vælger til og fra og i hvilke mængder
  • vejledning til, hvordan du læser varedeklarationer og navigerer i supermarkedet
  • gennemgang af de hyppigste årsager til at vægttabet stopper/udebliver
  • 4 ugers komplet kostplan til alle dagens måltider (og hjælp til nem kostplanlægning)
  • 75 nye energiberegnede opskrifter med angivelse af kcal, kulhydrat, protein og fedt
Læs mere om bogen her: Keto på 4 uger
Bestil bogen her: Keto på 4 uger hos Saxo.com (reklamelink)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

148 kommentarer til “Keto bøger”

Skriv en kommentar

  1. Hej Jane
    Jeg er i gang med dine bøger Keto og Keto på 4 uger. Tak for dem, de er super gode.
    Mit spørgsmål går på den kulhydrat-tabel, som findes bag i begge førnævnte bøger, vs. freebie kulhydrat-tabellen, som jeg har fået tilsendt herfra. Der er nemlig flere forskellige ingredienser, hvor kulhydrat-værdierne ikke stemmer overens (der er også mange ingredienser, hvor tallene stemmer). Hvilke værdier er mest rigtige, hvilke skal man helst rette sig efter?
    Jeg er med på, at den slags næringsværdier til en vis grad befinder sig på et spektrum, alt afhængig af hvorfra man henter tallene, osv.. Det har du også fint forklaret og skrevet om flere forskellige steder. Det er dog ikke helt uden betydning, at der for eksempel i freebie madlisten under Nødder og kerner tilsyneladende er beregnet ud fra en hel anden mængde end de ellers øverst på siden anførte 100g, fordi forskellen ml. fx freebie valnødder (2,8) og bog valnødderne (10,6) er hele 7,8g. Ikke fordi jeg har sat mig for at skulle spise 100g valnødder, men jeg vil da gerne nogenlunde vide, hvad der er hvad, så jeg kan følge med (især her i opstartsfasen, hvor jeg lærer en masse — det er jo også det sjove ved det!).
    Skal jeg helst rette mig efter kulhydrat-tabellen i bøgerne eller freebie madlisten? (Og hvis der er lyst og overskud til at strømline produkterne, kunne det være en stor hjælp.)
    Endnu en gang mange tak for det fantastiske arbejde, du udretter, jeg er så glad for dine bøger, e-bøger, hjemmesiden, og det hele!
    Venlig hilsen
    Xan

    Svar
    • Hej igen
      Ja det er også bøvlet😅
      Freebie-madlisten er sidst opdateret. Frida (DTU’s fødevaredatabase) lavede en stor opdatering for et års tid siden, hvor bl.a. mange nødder var blevet ændret markant i kulhydratindhold. Det valgte vi at rette os efter.

      Bøger er desværre ikke sådan at rette i…

      I andre tilfælde ved tvivl vil jeg altid selv gå efter det højeste. Så er jeg på den sikre side.

      Og en sidste ting: Kender du Madbandittens råvareindeks. Det prøver vi at opdatere løbende, så det kan du også altid kigge i. Og du kan selvfølgelig også altid gå direkte til Frida Fooddata og slå madvarer op :)

      Svar
      • Go’morgen Jane
        Mange tak for svar.

        Jeg kører videre med freebie-madlisten — og forresten 1000 tak for den, det er et rigtig fint redskab at modtage i gave.

        Jeg havde endnu ikke set Madbandittens råvareindeks, så tak for link. Jeg har lige slået et par eksempler op — broccoli og champignon — og det tyder på, at der heri i hvert fald på nogle fødevarer findes nogle helt tredje kulhydrat-tal end i bøgerne og på freebie-listen. Det er altså hverken for at være besværlig eller for at brokke mig, jeg nævner det kun så I er klar over det…

        Som sagt er jeg super glad for det kæmpe stykke arbejde, du udøver og deler med alle os andre heldige. Jeg bakser med et væld kroniske sygdomme og har i den sammenhæng kredset om keto i flere år uden helt at finde modet til at kaste mig ud i det. Har ad flere omgange lagt min kost om til næsten-keto og tangerende-til-keto og sådan cirka i keto-kvarteret men kunne ikke finde tilstrækkelig selv-tillid til at gå all in. Din værktøjskasse er åbenbart lige det, jeg har manglet, for nu føler jeg mig så godt rustet. Jeg er i opstartsfasen nu, og takket være dig og ressourcerne her, går det langt lettere, end jeg nogensinde havde forventet.

        Alt godt
        Xan

        Svar
  2. Hej Jane, jeg har købt den Kursus Keto og den er fint. Mit problem er bare at jeg har brug for nemt opskrifter til morgenmad uden æg.
    Nu har jeg set på en anden side fra dig at du har forslog rigtig morgenmadmuligheder der, men kan jeg de også bruger til begynd af kuren?
    Har du måske forslog til morgenmad, det er nemt og hurtig uden at man skal stege kød…..?

    Hilsen

    Marion K. Hansen

    Svar
    • Hej Marion
      Kan du måske bruge forslagene her: Keto uden æg

      Jeg har spist Keto uden æg i lange perioder og det kan lige tage lidt tid at vænne sig til men man kødretter kan fint laves i forvejen og spise kolde, så du ikke behøver stå og stege om morgenen.

      Fortsat god fornøjelse❤️

      Svar
  3. Hej Janne
    Jeg ville gerne starte på Keto for et par år siden og købte bogen med 4 uger, men syntes der var for mange ting i opskrifterne, ift hvad der skulle bruges i retterne til 1 person, så det er ikke blevet til noget.
    Det ændrer ikke på interessen for Keto, da jeg er 58 år, 184 cm, 92 kg og har en livvidde på 106 cm. Jeg har en ide’ om, at Keto er den rigtige vej. Kan man ikke begrænse indholdet af varer i retterne og alligevel have vitaminer/mineraler nok?

    Svar
    • Hej Michae
      Kæmpe stort ja og jeg forstår fuldstændig hvad du mener. Det er min store udfordring med kogebøgerne. Det bliver bare lidt for langt væk fra det, man reelt spiser i et helt almindeligt Keto-liv. Derfor lavede jeg Keto kostplanen (denne her: https://www.madbanditten.dk/keto-kostplan/) Den er ultra-simpel, få ingredienser, alt til 1 person osv. Jeg tror, det er lige den slags, du har brug for.

      Måske er den kaloriemæssigt lige i den lave ende for dig men du kan prøve dig lidt frem og hvis det er, kan du justere portionsstørrelserne en anelse op.

      Håber det kan hjælpe🙏🏼

      Svar