Keto bøger


Jeg har skrevet to Keto-bøger, som på forskellig vis hjælper læseren til at opnå vægttab med Keto.

Madmæssigt er de baseret på samme koncept og de fokuserer begge på at sikre:

 • lavt kulhydratindtag (max 20-30 g)
 • tilstrækkeligt med protein for at bevare muskelmasse, imens man taber fedtmasse
 • brug af fedt til mæthed og energi

Sammenlagt sikrer det, at kroppen skifter over til fedtforbrænding og det muliggør vægttab uden sult.

Dette er Keto på den ikke-skøre måde. Rigtig mad i gode portioner lavet af gode råvarer og her er ingen pulvere, specialprodukter eller underlige råd om at presse mere fedt i sig. Pænt nej tak til den del.

Strategimæssigt adskiller bøgerne sig lidt. Målet er altså det samme, men vejen til målet er lidt forskelligt.

Læs om mine Keto-bøger herunder

KETO BOG: KETO - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt af Jane Faerber

Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

Udgivelse: 27/12- 2018 – trykt i 45.000 eksemplarer og udkommet i fire lande foruden Danmark.

Dette er grundbogen. I den får du:

 • Baggrundsviden om KETO
 • Alt om ketose
 • Kaloriers rolle i vægttab med KETO
 • Håndgribelige råd til at få KETO til at fungere i praksis
 • Avancerede strategier til dig, der træner meget
 • Hjælp til portionsstørrelser og fordeling af kulhydrat, protein og fedt
 • 80 energiberegnede opskrifter med få kulhydrater
 • Kostplan til at hjælpe dig godt i gang
Læs mere om bogen her: Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
Eller bestil den online med det samme: KETO-bogen hos Saxo.com (reklamelink)

Keto på 4 uger - bog af Jane Faerber

Keto på 4 uger

Udgivelse: 31/3-20 – trykt i 23.000 eksemplarer og solgt til Norge, Belgien og Holland.

Dette er den praktiske guide til Keto til dig, der ikke behøver at forstå biokemien men som bare vil have at vide, hvad du skal gøre.

I bogen får du:

 • en kort og overskuelig introduktion til Keto (ingen alenlang teori)
 • nemme redskaber til at lykkes med Keto uden at tælle og gå kold i matematiske udregninger
 • lister over hvilke madvarer du vælger til og fra og i hvilke mængder
 • vejledning til, hvordan du læser varedeklarationer og navigerer i supermarkedet
 • gennemgang af de hyppigste årsager til at vægttabet stopper/udebliver
 • 4 ugers komplet kostplan til alle dagens måltider (og hjælp til nem kostplanlægning)
 • 75 nye energiberegnede opskrifter med angivelse af kcal, kulhydrat, protein og fedt
Læs mere om bogen her: Keto på 4 uger
Bestil bogen her: Keto på 4 uger hos Saxo.com (reklamelink)

133 kommentarer til “Keto bøger”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane

  Nu har jeg næsten været på dit kursus i 2 uger og synes det går fint omend jeg ikke har set de store resultater endnu. Men det har jeg spurgt om, og du har svaret. I dag har så for første gang målt ketoner i blodet og fik et resultat på 0.3 som jo ikke er super godt. Så mit spørgsmål i dag er om det kan være grunden til jeg ikke ser resultater? Mvh Claudia

  Svar
  • Hej Claudia
   Nej, det kan det ikke. Ketonstoffer og vægttab har ingenting med hinanden at gøre. Jeg ved ikke hvorfor du siger, det ikke er supergodt men jeg er sikker på at du er meget klogere på den del, når du har gennemført næste uges kursus. Der handler det lige netop om all things ketose og bl.a. også om målinger og tolkninger af dem.

   I sidste ende er det eneste, der afgør din vægt og ændringer i din fedtmasse, dit kalorieindtag. På Keto bruger vi den appetitregulerende virkning til at lykkes med vægttabet. Nogle oplever at de helt mister lysten til mad. Andre oplever bare glæden ved at de kan spise mindre eller sjældnere uden at være ved at dø af sult eller gå sukkerkold.

   Men jeg vil stadig rigtig gerne hjælpe dig væk fra den slankekursmentalitet og over i et mindset hvor du tør stole på dig selv, din krop og processen. Jeg tror, det vil lette en masse stress hos dig og jeg tror, du vil opleve, at alting bliver lettere derfra. Du behøver derfor heller ingenting måle. Hvis du skal måle på noget, synes jeg, du skal måle på dit velbefindende, din appetitregulering, dit energiniveau, din søvn og den slags. Det er de ting, der kommer til at bære dig i mål i sidste ende❤️

   Svar
 2. Kære Jane,
  Har netop her til morgen købt “Keto på 4 uger” i Føtex og bladrer bogen igennem til morgenkaffen. Den overvejende del af de appetitlige opskrifter indeholder ost i forskellige former. Hverken min kone eller undertegnede spiser ost – hvad gør vi? Hvorledes erstatter vi osten?
  De venligste hilsener
  Jens Jørgen Petersen

  Svar
 3. Hej.
  “ung” kvinde på 36, pcos, svingende vægt, Mega kræsen for hvad der hedder salater/grønsager.
  Hvilken bog ville være bedst for mig.?
  Det skal siges jeg er alene om det herhjemme, da min kæreste spiser vegetarisk. Jeg står i butik til dagligt, får gået de 10.000 skridt jeg skal.
  Maden skal kunne være nem at tilberede da jeg er sent hjemme de fleste aftner.
  Mvh mette

  Svar
  • Hej Mette

   Begge mine Keto-bøger er meget nemme opskriftmæssigt. Keto på 4 uger giver den nemmeste intro til Keto, synes jeg, men den sorte Keto-bog er mere teoretisk og beskriver mere i dybden hvad der sker i kroppen i overgangen til fedtforbrænding.

   Svar
 4. Hej jeg overvejer at købe bogen med 4 ugers program. Jeg har nemlig den anden bog. Jeg vil høre om det er de samme opskrifter der går igen i bøgerne. Bare så jeg ikke får dobbelt op på de samme opskrifter.
  Hilsen
  Ulla

  Svar
  • Hej Ulla
   Nej det er ikke de samme opskrifter. Jeg kan (desværre?) ikke få lov at udgive forskellige bøger med ens opskrifter. Det ville ellers gøre mit job virkelig nemt :)

   Svar
 5. Hej Jane

  Kan læse i din mail, at man ikke skal drikke smør???

  Så bliver forvirret. Du har skrevet bøger om keto.

  Bliver forvirret når du skriver om keto og laver kursus om keto, men det modsiger de oplysninger/anbefalingerne i ” Keto striks for begynder” på Facebook, hvor vi lære , om især smørkaffe/kaffe latte med Smør og Mct C8 om morgnen

  Hvad skal man tro på og betale penge for.?

  Vh Heidi Nielsen

  Svar
  • Hej Heidi

   Jeg kan godt forstå, du spørger. Det er også svært som forbruger, når der pludselig findes flere forskellige ‘skoler’ inden for Keto.

   Min mening er, at de der FB-grupper er helt hen i vejret med deres fokus på fedt, fedt, fedt. Keto handler om kulhydratrestriktion, ikke om fedtindtag. Det er rigtigt, at vi spiser mere fedt på Keto for at blive mætte og have energi i fravær af kulhydraterne, men når vi bruger Keto til vægttab, er målet at forbrænde KROPSFEDT og ikke bare forbrænde det fedt, vi spiser.

   Det er det, mine bøger og mit kursus, er bygget op om.

   Jeg ved godt, at det er en meget upopulær sandhed i bl.a. FB-grupper, at vægttab på Keto kommer fra kalorieunderskud og ikke fra en eller anden magisk insulin-fe, som fjerner kropsfedt uden kalorieunderskud.

   Det er ikke noget, jeg siger. Det er noget, den videnskabelige litteratur siger. Den videnskabelige litteratur siger samtidig, at det er vigtigt at sikre tilstrækkeligt proteinindtag i kalorieunderskud. Både fordi det øger chancen for at tabe fedt uden at tabe muskelmasse men også fordi du så ser et mindre fald i forbrænding og derved har større chance for at holde den nye vægt, når du når den.

   Hvad du skal betale penge for, bestemmer du helt selv. Det er dig også helt frit for at lytte til dem, du vil.

   Svar
 6. Hej Jane,

  Hvis jeg vil haveplan for plantebaseret KETO dvs med primært grønsager og kun æg, mæleprodukter og fisk som proteinkilder – hvad anbefaler du mht opskrifter/bog?
  DBH
  louise

  Svar
  • Jeg har svært ved at stå inde for det og har derfor ikke lavet noget til den sammensætning. Jeg har i stedet lavet noget vegetarisk low carb men det er ikke Keto, for jeg tager bønner og linser med for ikke at gøre kosten for restriktiv. Men det er denne her: Low Carb Vegetar

   Der er masser af opskrifter med fisk, æg og ost i mine Keto-bøger men jo også mange med kød, fjerkræ osv. hvor du selv ville skulle bytte proteinkilden ud. Det er en mulighed også :)

   Svar
 7. Kære Jane
  Hvis man har glutenintollerans (cøliaki)
  Kan man så bruge opskrifterne eller er der meget med korn i?
  Bedste hilsner
  Mai

  Svar
  • Hej Mai
   Ingen af mine Keto-bøger indeholder kornprodukter, så dem kan du fint bruge. Om der kunne være et produkt eller to, hvori der kan være ‘spor af gluten’, skal du selv tage højde for. Men det er du vant til, gætter jeg :)

   Idéen med Keto er at spise utroligt få kulhydrater. Det udelukker alle kornprodukter.

   Svar
  • Hej Lene

   Din vægt er ikke så afgørende. Det mest afgørende er om du har lyst til at spise maden, vi spiser på Low Carb/Keto og om du kan se dig selv gøre det resten af dit liv.

   Er du i tvivl om hvad der er rette vej, kan jeg også anbefale min e-bog Sådan taber du dig. Den beskriver det helt grundlæggende, der skal til for en varig kostomlægning og hjælper dig til at vælge den vej, der er mest realistisk for dig❤️

   Svar
 8. Hej jeg har købt og betalt dine 2 bøger hos Saxo. Jeg kan bare ikke få dem “ud af” Saxo og er nødt til at læse og bruge dem derinde…. Kan det være rigtigt??
  Vh Anna NJ Christensen

  Svar
  • Hej Anna
   Jeg synes, du skal skrive til saxos kundeservice. De er boghandleren og jeg er bare forfatteren, hvis’ bog de sælger.

   Men jeg synes ikke, at det, du beskriver, lyder rigtig. Men de kan hjælpe dig bedre. Og de plejer at være rigtig søde❤️

   Svar
 9. Har lige købt bogen Keto på 4 uger, den ser spændende ud, vi (min mand og mig) glæder os til de spændende retter, dog savner jeg tabeller for kulhydrater over kød, fisk, brød… ?
  Jeg har for maaaaaange år siden tabt mig meget, dengang hed det ikke Keto men Jacobsens slankekure og var i ugeblade ? det var også at tælle kulhydrater – dengang gik jeg fra en str 46 i bukser til en str 36

  Svar
  • Hej Lis
   Fedt at I er fælles om projektet. Det er altid en fordel.

   Der er en kulhydrattabel bagerst i bogen med de mest gængse madvarer, I skal spise på Keto. Kød/fisk/fjerkræ er som udgangspunkt kulhydratfrit (men læs altid på emballagen) og brød skal I ikke spise, så det giver sig selv. Keto er den mest kulhydratrestriktive Low Carb kost, du kan finde og det levner ikke plads til brød.

   Er der madvarer, I gerne vil slå op, kan I altid gøre via DTU Fødevareinstituttets database Frida: https://frida.fooddata.dk/

   Rigtig god fornøjelse med det!

   Svar
 10. Hej Jane
  Tak for denne fantastiske blog. Jeg er vild med keto??
  Jeg købte din første bog Keto. Jeg tænker på at købe Keto på 4 uger.
  Er det nye opskrifter der er i denne, eller er det gengangere?
  Tak fordi du viste mig vejen til vægttab?
  Mvh Ninna

  Svar
 11. Hej Jane
  Jeg vil gerne starte op på keto men er i tvivl om, hvilken bog er den bedste som start. Keto eller keto på 4 uger. Jeg vil gerne have det så simpelt som muligt, så jeg ikke går træt i det hele.
  Hilsen Jette

  Svar
 12. Hej Jane. Jeg har foruden dine 5 bøger med madplaner også købt denne bog: Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt. Da jeg bor i Vietnam og ikke har mulighed for en fysisk bog. Og dog hvis du sender til Vietnam venter jeg gerne. Men derfor har jeg valgt den som E-bog. Og har været hos Saxo og købe den. Jeg ønsker ikke at forblive medlem af Saxo. så jeg er lidt i tvivl om jeg mister min bog når den gratis måned er gået, Og så er din bog pludselig lidt dyr hvis jeg kun har den til låns i en mdr. Jeg har prøvet at downloade den men uden held. Har du et godt råd til hvad jeg gør i denne situation?
  Ser frem til at høre fra dig
  Kh
  Heidi

  Svar
  • Hej Heidi

   Saxo er ikke en medlemsklub. Det er en online boghandel. De har OGSÅ noget medlemssklub men det er helt frivilligt at vælge den til.

   Jeg kender desværre ikke deres system eller noget så spørgsmål til dem, er du nødt til at rette til dem. De har en superfin kundeservice.

   Jeg kan desværre ikke sende en bog til Vietnam, så jeg synes også at e-bogen lyder som en fin løsning :)

   Svar
 13. Hej Jane,
  Har fulgt din fantastiske bog Keto på 4 uger ? Jeg vil naturligvis gerne fortsætte denne livsstil og kan se at du har lavet en bog der hedder LCHF året rundt – er den optimal at fortsætte på ? Jeg er nødt til at have bogen fysisk da jeg er syg og ikke kan få det til at fungerer online.

  Svar
  • Hej Jeanette
   LCHF året rundt er en fin bog men kulhydratmæssigt ligger den lidt højere. Men kun mine Keto-bøger har desuden energiberegnede opskrifter. Har du min første Keto-bog? Ellers kunne den også være en mulighed. Her er opskrifterne efter helt samme model som Keto på 4 uger. Find den her: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/

   Svar
 14. Jeg har snart købt alle dine bøger ;-) Men den der hedder optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt, der mangler jeg eksempelvis hvor mange kalorier, kcal og proteiner der i de forskellige opskrifter. Eksempelvis løb min tænder i vand, da jeg så din opskrift på rugbrød og knækbrød, men da jeg ikke kan se indholdet af ‘de 3’ er det svært at beregne det daglige kalorieindtag. Håber du har et godt tip/fif ;-)

  På forhånd tak
  Mange hilsner
  Ghita

  Svar
 15. Jeg har købt Keto på 4 uger som elektronisk udgave, men kan ikke finde et program, der kan downloade til et læsbart format. Saxo har andefalet Adope Digital Editions, men dur ikke. Jeg har bedt Saxo om at løse problemet for mig, men de vender ikke tilbage. Har du et bud på hvilken program, der kan anvendes til at downloade bogen? Det er meget inspirerende med dine nyhedsbreve. Tak for det.

  Svar
  • Hej Ole
   Det ved jeg desværre slet ikke noget om, men det er jo ikke i orden at saxo ikke er behjælpelig her. Jeg synes, du skal insistere på et svar fra dem eller bede om at få refunderet dit køb.
   I mellemtiden kan jeg lige nævne det for mit forlag, for det duer jo ikke at der er den slags problemer med bogen.

   Svar