Keto aftensmad


Hvad spiser man til aftensmad på Keto? Sæt dig godt til rette og jeg skal give dig alle mine bedste opskrifter på Keto aftensmad og på hvordan du gør det nemt for dig selv at spise Keto og Low Carb i en travl hverdag.

Keto aftensmad – opskrifter og inspiration

Jeg har masser af Keto-opskrifter til aftensmad her på siden. Du finder min store samling af Aftensmadsopskrifter her og hvis den er for uoverskuelig, kan du også gå på opdagelse i de mere specifikke kategorier som fx:

Og meget, meget mere. Du finder mere end 30 forskellige kategorier her: Opskrifter

Hvad spiser man til aftensmad på Keto?

Aftensmad på Keto behøver ikke adskille sig nævnværdigt fra det, du plejer at spise. Du spiser stadig hakkebøf med bløde løg, kylling i karry, mørbradbøffer, boller i karry, paprikagryde, ‘pasta’ med kødsovs, frikadeller og alle de andre hverdagsfavoritter.

Nævn en favorit, og jeg vil næsten garantere dig at jeg har en egnet opskrift på det.

Det eneste, der rigtigt har ændret sig er tilbehøret. Hvor du tidligere ville spise kartofler, ris og pasta til, spiser du nu grøntsager som tilbehør. Og det behøver hverken være svært eller besværligt. Lidt letkogte grønne bønner eller broccoli er nemt tilbehør, i stedet for ovnbagte kartofler eller pomfritter spiser du nu bønnefritter eller broccolifritter, i stedet for ris spiser du blomkålsris, i stedet for kartoffelmos spiser du blomkålsmos eller broccolimos og i stedet for pastaen under kødsovsen, spiser du revet spidskål eller squash.

Det pudsige, du vil opleve er, at det faktisk smager bedre.

Det er også dette skifte fra forholdsvis næringsfattig fyld (ris, pasta) til grøntsager, at de fleste oplever, at de spiser flere grøntsager på Keto, end de gjorde før. At næringsindtaget også får et løft, er jo bare en ekstra bonus.

Keto aftensmad hjemme hos mig

Vi holder meget af at spise helt enkel aftensmad hjemme hos mig. Vi bygger vores måltider omkring proteinkilden og den er som regel helt almindelig og hverdagsagtig som fx hakkebøffer, stegt kyllingebryst, helstegt kylling, and, svinemørbrad, fisk eller lign.

De ting, der egner sig til det, laver jeg gerne i store portioner. Laver jeg fx kødsovs, laver jeg altid dobbelt portion og det samme gør jeg ved de fleste kødtyper. En rest kylling smager fx dejligt i en hønsesalat og en rest laks i en laksesalat.

Mindst et par gange om måneden laver jeg 2 kg pulled pork. Det giver mad til mange dage. Jeg steger det efterfølgende sprødt i ovnen (bare ud på en bageplade og så varmer jeg det igennem og slutter af med grill). Det bliver helt sprødt i kanterne og er superlækkert på en bund af salat eller kål.

På bordet har vi altid et fad med gnavegrønt. Det har mine unger været vant til helt fra de var små, så de forsvinder altid. Jeg skærer bare fx gulerødder, peberfrugter, agurk, fennikel, glaskål osv. op i stave.

Som hovedtilbehør spiser vi enormt meget letkogt broccoli. Det er nemt og tager mindre end 5 minutter at lave. Tit snitter jeg 1-2 spidskål i weekenden, som jeg opbevarer i en pose i køleskabet. Det gør det nemt at lave en lynhurtig kålsalat.

Dette er vores hverdag. Ind imellem opper jeg mig lidt og laver deciderede ‘opskrifter’. Men for at være ærlig har vi mest bare ‘protein. + grønt’ på bordet.

Hvordan ved man, om en opskrift er Keto?

Keto handler om at holde sit samlede daglige indtag af kulhydrater helt lavt (20-30 g) og ikke om lister med tilladte og forbudte madvarer. Hvor mange gram kulhydrat, der er egnet pr. portion, afhænger derfor af hvad du har spist samlet set den dag. Har du fx spist godt med grøntsager i løbet af dagen eller snacket på grøntsager mellem måltider, har du ikke mange kulhydrater til brug i din aftensmad.

Men mange Keto-entusiaster spiser jo tit kun to, nogle gange tre, måltider om dagen, og det ændrer jo det billede fuldstændigt.

Som PLUS-medlem får du adgang til energiberegninger på alle mine +1800 opskrifter, så du nemt kan følge med i om en given opskrift passer ind i din Keto-kontekst den pågældende dag. Du får også nogle fine kulhydrattabeller og guides til Keto og Low Carb, som du kan printe og hænge op på dit køleskab. Forhåbentlig gør det det hele lidt mere overskueligt.

MadbandittenPLUS er gratis de første 7 dage og koster herefter 30 kr. pr. måned.

Hurtig Keto aftensmad – max 30 minutter

Keto aftensmad kan altså sagtens være hurtig. At lave mad på den måde betyder nemlig også, at jeg sjældent bruger mere end 30 minutter på at lave aftensmad. Men selv de fleste af mine aftensmadsopskrifter er lavet på max en halv time.

Det er jo fedt nok at lave mad men i en travl hverdag, har vi allesammen nok at se til uden at skulle tilbringe timer i køkkenet også.

Har du brug for min hjælp til planlægning af din Keto-aftensmad i hverdagene, kan du tjekke mine Keto-madplaner. De findes til alle årstider. Hvis du er PLUS-medlem, har du adgang til madplaner med indkøbsliste (ikke de samme som årstidsmadplanerne) uden merbetaling.

Dansk aftensmad på Keto

De fleste af de danske klassikere går fint at ketoficere. Danmarks nationalret, stegt flæsk med persillesovs, er jo super-velegnet, og du kan såmænd også prøve æbleflæsk, hvis det er den tid på året. Boller i karry er en anden familiefavorit, der går nemt at Ketoficere.

Du kan også lave grydestegt kylling med rabarberkompot og agurkesalat, kyllingefrikassé, brændende kærlighed, tarteletter med høns i asparges, hjerter i flødesovs, wienerschnitzel med det hele og klassiske frikadeller med stuvet hvidkål.

Mormormad er jo populært som aldrig før og det er superdejligt at kunne give de traditionelle danske retter et lille (sundheds-)løft.

Lækre & spændende Keto-opskrifter

Nogle synes, det bliver for kedeligt hele tiden at tænke protein+grønt, men det er der heldigvis også råd for. Stadig med minimal tid tilbragt i køkkenet kan du lave Keto aftensmad, der får mundvandet til at løbe.

Jeg nævner i flæng: Cheeseburgerfad, cheeseburgersuppe eller cheeseburgersalat, kødrulle med bacon med smeltet mozzarella i midten, baconbomber, den überpopulære Madbandit-klassiker karamelliseret hvidkål med spicy oksekød eller hvad med kyllingenuggets med en lækker citron-aioli at dyppe i?

Men hvorfor stoppe der?

Du kan spise den lækreste pizza, hvor bunden er lavet af kylling eller af blomkål, du kan spise snasket Keto-burger og endda putte løgringe med bacon på.

Eller hvad siger du til Philly Cheese Steak i fad, kylling i baconsovs eller den populære djævlekylling?

Og så har jeg slet ikke nævnt alle de lækre opskrifter på Mexicansk Keto aftensmad såsom mexifadet, tacosalaten, taquitosrullerne med oksekød eller de frække baconchips med guacamole. Hey, du endda flette din egen taco-skål ud af bacon.

At spise Keto giver dig en verden af lækre muligheder og du behøver aldrig kede dig!

Keto aftensmad opskrifter
Sund junkfood på Keto

Hvad med familie og børn, der ikke spiser Keto?

Har man børn eller en partner, der ikke spiser Keto, skal man ikke lave flere forskellige slags aftensmad. Alle kan spise den samme Keto-aftensmad og børn og partnere kan også stadig spise kartofler, ris og pasta som tilbehør. Du, som er familiens Keto-entusiast, spiser bare grøntsagstilbehøret.

Du skal altså stadig lave kød+grøntsager+kartoffel/ris/pasta, som du formentlig hele tiden har gjort.

I modsætning til andre kostretninger, du har prøvet, vil du her opleve, at din familie godt gider spise din ‘slankemad’. Mest sandsynligt er det faktisk, at de nu begynder at rose dig for din madlavning og det er bestemt ikke et særsyn, at selv kræsne børn kommer med ombord.

Og det gør det jo supernemt og dejligt for hele familien.

Læs evt. også: Må børn spise Keto?

Inspiration og opskrifter til Keto aftensmad

Jeg håber, dette har givet dig masser af inspiration til at kaste dig ud i at lave lækker Keto-aftensmad. Husk at bruge det store aftensmadsarkiv eller gå på opdagelse i alle mine +1800 opskrifter på mad til alle måltider og til lækre kager, desserter og brød til særlig lejligheder.

Spekulerer du på, hvad man spiser til dagens øvrige måtider på Keto, finder du her inspiration og opskrifter på Keto-morgenmad og Keto-frokost.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Keto aftensmad”

Skriv en kommentar

 1. Jeg ser dine opskrifter, og vil høre om “Fedtkilden” er indregnet i opskrifterne. Jeg er med på at tilbehøret er grønsager men er i tvivl om om dine opskrifter tager højde for det øgede “Fedt” Venlig hilsen Annie Nielsen

  Svar
  • Hej Annie
   Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår hvad du mener? Kan du evt. uddybe? Når jeg energiberegner mine opskrifter, indgår det hele, dvs. kulhydrat, protein og fedt.

   Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg har hørt at indmad er rigtig sundt, og jeg elsker bare sådan noget som Kalvelever, Kyllingelever og Kyllingehjerter, men jeg kan slet ikke finde nogen opskrifter på noget af det hos dig ? Er det ikke Keto venligt ? For så skal jeg jo ikke købe noget af det :(
  Mvh. Susan

  Svar
  • Hej Susan
   Spis det endelig! Det er jo vitterligt superfood. Særligt lever. Når du ikke finder mange opskrifter med det her, er det fordi jeg selv er så dårlig til at spise det. Men jeg vil egentlig så gerne.
   Det vildeste jeg har tror jeg, er lever i kødsovs (det laver jeg tit) og hjerter i flødesovs.

   Svar